- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Majd veszek gyógyszertári alkoholt és finoman próbálkozom. Tegnap próbáltam a balansszal játszani, és azt tapasztalom hogy kb 15%-al halkabb a bal oldali, szóval nem annyira gáz (még). Ha sokkal rosszabb lenne, gond nélkül bevágnám egy pohár alkoholba, de így még használhatónak tűnik, player appal. De sajna youtube ezt nem tudja, és ott vettem észre hogy valami nem stimmel.
De ha nem tudom 100%-os állapotba hozni, kellene majd valami budget füles, ami hasonló karakterű és árú mint a piston 3 -
-NoVa-
veterán
:)
Jövő héten kölcsön WM1Z-t próbálgatok, aztán nálad is kérek időpontot, hogy bekalibráljam a saját dolgaim helyét a világban, utána szeptemberig majd zacskóba hiperventilálok a sokktól, vagy pánikszerű költekezésbe kezdek, vagy lenyugszom és elégedetten használom a meglévő mindenfélém.
HBB is bejelentette publikusan a saját
cuccát Mele néven, 1DD, grafén, 50$, valamikor a héten már boltba megy: -
-NoVa-
veterán
Tegyük hozzá, Laleeee nem annyira érzékeny az 5-7k régióra, a Tape Pro magasait sem érezte harsánynak. Annyit tudok, hogy az A8 lényegesen gyorsabb, technikásabb drivert kapott, ezt kellett volna a 03 hangolásával összehozniuk végre. Ehelyett a szokásos chifi randomgenerátor megy.
-
darvinya
titán
Előzőből kimaradt, s már nem tudtam szerkeszteni.
Utóbbi időben bármilyen IEM-t hallgatok, alig 2/10 hangerőn, miután leraktam, lett hallás tompulásom.
Emiatt utóbbi félévben nem már semmilyen módon nem dugaszolom el a hallójáratomat ilyenekkel.
Viszont már csak fejest tudom elviselni, hogy ne legyen tompulás.
Nem vitatom azt, hogy jó hangzást próbál kihozni, de hallás károsodás jobban van, mint más fajtával. -
-
-NoVa-
veterán
True. Esetemben az FH3 után a Samsung Buds teljesen hallgatható. Apró visszalépés hangminőségben, előrelépés kényelemben, és meetingre is alkalmas. Sógor az Airpodsát is szereti a Periodic C és a Westone mellett. És persze ott a Jabra Elite 75T, alig drágábban, mint a FiiO.
-
darvinya
titán
Egy kis érdekesség.
Más a hullám THD, mint a zenei Harmonikus torzítás.
Előbbiben tranyó jobb, utóbbiban csöves.
Csövesnél nemcsak hájp a döntő többsége, hanem inkább élő hangszeres zeneisége.
Persze itt legtöbb új DAC és tranyóval tűzdelt csöves, csak placebo hatás miatt van. -
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Nem akarok impulzusvásárolni, nem akarok impulzusvásárolni, nem akarok impulzusvásárolni
Szerencsére elmúlt a roham hamar, bedugtam a fülembe az ellenszert
Aggasztóan jobban szól ASIO driverrel, DSD-vel hajtva mint mobilról Tidallal BT-n, ez még egyszer drága lesz azt hiszem, túl sok DAP témájú link van nyitva.
-
-NoVa-
veterán
Apróságok, apróságok. Átlag nagyvárosi vevő úgyis valamennyire halláskárosult, és minden mindegy. Én szerintem beszerzek egy Blon kukacot a kinézete miatt, de gyanús, hogy KZ irányba húz majd a hangja az eddigi meglepően eltaláltról. A Tea és a Buds Live mellett értelme kb nem lesz, de fotogén. Legalább marad a hobbiköltségvetésből a röpködő bigyóim felújítására is:
-
darvinya
titán
Igazad van, szét kellene szedni, hogy lelkét feltárja.
Tanulhatsz tőle, de minden megtalálható szakirodalomban.Ne csövez.
Amúgy a valódi csövek nem szeretik a kapcsoló üzemű táplálást.
Ráadásul fűtő körre nagyon allergiás.
Mellé jön, hogy egymáshoz kell mérni, azaz párosítani kell, vagy komplementerezni. -
-
-NoVa-
veterán
Erre tippelek én is, megpróbálok majd rendesebben belefotózni, hátha látszik bármi. Most van jó fény, úgyhogy autószerelőnél várok, sötétben meg a képeken látszik, hogy nem ideális napnyugta után makrózni egyetlen zseblámpával.
Viszont kaptam shipping labelt, úgyhogy elrontották a tákolás örömét... Szemetek :(
:) -
-NoVa-
veterán
Összeghatáron, forrásigénytelenül, telefonról hajtva az Urbanfun YBF-ISS014 pont ideális erre. BE coated DD, könnyű, gyors, részletes, sok rétegnél is tiszta, széles (mélysége nincs, psytrance nem igényli), de... Egyfelől nem mikrofonos a kábele, semmilyen értelemben sem
, másfelől pont az a szabványszéli MMCX, aminél nem is lehet venni hozzá valami mikrofonos kábelt, nagyon kevéssel kompatibilis. Meg erős QC lottó, akinek működik, imádja, extrémet nyújt 60-70$-os áron, de elég szép százalék a kontakthibás.
De a mikrofonigénnyel eleve meglőtt minden lehetséges igazán jót áron belül, úgyhogy csak nagyon halkan írom ide: Sony MH750
És akkor abból egy nem hamisítványt. -
Maximálisan egyetértek. Annyit fűznék hozzá, hogy a frekimenet is csak egy jellemző, közel sem biztos hogy egy jól kinéző diagram jó hangú fülest takar (ha van hozzá vízesés-diagram, már egy fokkal többet mutat, de még az sem helyettesíti a meghallgatást). Volt itt már olyan kolléga, aki a nagy hype és a rajz alapján vásárolt és egy fos volt, minden tekintetben.
-
-NoVa-
veterán
-
Pet84
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves, keresek egy in-ear fülhallgatót amit elsősorban játékhoz tudok használni. Egy Soundblaster Go Pro-val hajtom meg. Fontos hogy a külső zajt jól szűrje ki, hangzásban legyen minél kiegyenlítettebb karakter, tiszta hangzás előny.
Árban 5-10 ezer forintot löttem be.
Most a Sony MDR-XB50APL XTRA BASS extrem digitalban le van értékelve 5 ezer forintra, nem tudom ennyiért mennyire éri meg, ha kicsit több pénzért tudtok ajánlani ami jobban megfelel az igényeknek akkor azt venném meg. -
-NoVa-
veterán
"Ha DD (Nova utalt rá, hpgy lyukak vannak itt ott) akkor gyakorlatilag lilám sincs, nyilván a membrán kivitelezése, anyaga, behelyezése ott a mérvadó..."
Low-voltage elstat, valami hibrid okosság a DD és az elektrosztatikus között. Jobb, mint az olcsó DD-k, nem jobb, mint a planar, de cserébe 200mW már kihozza belőle amit kell.
És jó is, hogy szidtam, legalább lecseréltem a csövön lévő szűrőket a másik hozzá adott párra, ami ránézésre semennyire nem különbözik, de alapos nagyításnál azért más a fémrács szerkezete... És ennyi kellett a magasainak az elviselhetőséghez, Lalee megnyugodhat
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Neked majd egy dobozt akarok adni játszani pár napra mindenféle hallgatnivalóval, ha egyfelől már nem költözködsz kertes házba (belaktad, jó lett?), másfelől lecseng az aktuál hullám, aminél most épp a lányom több osztálytársa is érintett, úgyhogy okkal is vagyok antiszociális.
Azért az L3 meg a G6-od grafikonja egymáson még mindig jól néz ki:
Amúgy meg Mangird Tea vagy L5, vagy ami még jön, fél évig él a 30% kuponom a linsoul választékában bármire 200$ fölött. Szerintem nem idén fogok rendelni.
-
vicze
félisten
Azért az SACD "sikere" mondjuk úgy kérdéses, a DVD-A meg khm létezett, még látni se láttam soha nem hogy kézben fogjam.
Annak ellenére, hogy személy szerint kizárólag a DSD-t(SACD) tartom az egyetlen megfelelő digitális audio formátumnak(Dynamic range over all...), sajnos az elérhetetlensége miatt, feladtam egy idő után a vadászatát(mikor bakelitról bedigitalizált, minőségnek hazudott recsegő DSD-kbe fut az ember az csöppet bosszantó) még a 48kHz feletti FLAC hajkurászása is elég körülményes és bár gyakoribb, mint a DSD de töredéke csak annak amit hallgatok.
Szóval még ha egy füles adna is bármit 22kHz felett, gyakorlatban roppan kevés esetben lenne mit megjelenítsen. Legtöbb fülesem Hi-Res certes, de valamiért a 64Audio-nak nincs, így hát elfogadom a felharmonikusok és audio ezotéria mentes hang viaszadást.Amúgy a legnagyobb kedvencem a Hi-Res certnél, amikor egy füles mikrofonjára biggyesztik, na az már a marketing bullshiten is túltesz.
-
-NoVa-
veterán
Pontosabban fogalmazva ha elég ideig nem figyelek rá, elfeledkezek róla, és nem feltűnő, mint a pixelhiba. Odaillesztve a hátlapot azért megvan a hatás, de akármilyen elszíneződő ragasztóval nem akarom kókányolni, az UV-re kötő cuccomat meg szerintem horgász kolléga vitte el még régebben. Leginkább a BE-FH3-P1 hármas forog most, meg az épített fejhallgatóm. Ha lemegy az aktuális téli hullám, akkor kapsz egy doboznyi hallgatnivalót, addigra talán a Tape Pro is benne lesz, meg a garanciában kapott újabb szériás L3 is. Most épp elég bizonytalan határeset az iskolai vírushelyzet, nem hordom szét, ha hazahozza a lányom.
Egyéb gondolkodósabb téma: Van a Linsoultól egy 30%-os egyéni kuponom egy 200$ fölötti bármire, ha valaki valami lényegesen drágábbat szeretne onnan venni, szóljon nyugodtan. Jobban megéri valami 900$ környéki Fearlessre ellőni, mint ha magamnak veszek egy eleve 300$-os Mangrid Tea-t vagy még olcsóbb Legacy 5-öt, csak mert van bennük pár Sonion armatúra, és dícsérik mindkettőt.
-
-NoVa-
veterán
Pestis után úgy érzem, a kezedbe kell nyomjak egy doboznyi fülest, aztán ha kijátszottad magad velük, majd visszaadod. FiiO Q3 meg a BTR5 részemről megteszi, és habár hallottam eleget, hogy szólt a WM1Z, és viszonylag képben vagyok azzal is, hogy egy xDuoo XD05+on milyen OPAMP-ot kéne rátákolni hogy csodásan szóljon még 500$-on innen, de egész jól egyensúlyozok a fekete lyuk eseményhorizontján.
-
-NoVa-
veterán
Fogászati cuccot ismerem, ennek fényében... a saját gombelemes UV ledes izével legalább annyi idő lesz majd megszilárdítani az UV-re kötő ragacsot, mint amennyi idő lesz megkeresni egyáltalán, hogy hova a fenébe tettem. Órák/napok.
Policyügyben bőven ráérek, február óta homeoffice, szóval én sem fogom elkapkodni az átalakíttatást, ha egyáltalán... Eddig is az L3 volt a fülembe leginkább illeszkedő izé, hangra is az egyik kedvencem, lényegesen jobb, mint a Periodic... Kivéve a tér mélységében, ami viszont már zenefüggő is, jól szólnom kéne magamnak, hogy csináljak fülesspecifikus playlisteket, min mit szeretek igazán. -
-NoVa-
veterán
Ami ilyesféle, kevesebb basszussal, több magassal, az pont az Urbanfun YBF-ISS014. Ami jó cucc, az ismert QC kockázatával, meg a BLON-hoz képest magasabb árával.
Meg aztán mellé ott van ez is:Térérzetre, élőzenére a BE, kényelemre, kicsit V-bb hangra hálásabb elektronikus zenékre YBF, aztán ez a két DD nekem most bőven elég.
-
-NoVa-
veterán
"de persze ez csak az én véleményem..."
Aminek súlya van. 130$-t nem adnék érte a mostaniak mellé, de fél áron vett gift cardokkal más az árfekvés, úgy már a puszta kiváncsiság. Szükségem nincs rá, a P1-FH3-BE trió most nagyon jól lefedi a fülesigényeimet, helyette fejhallgatódriverek gyűlnek a wihlistemen, az építési alap gazdatestet meg hamarosan hozza a posta.
Ezt meg nyúzom egy ideje, és tényleg csodajó, nem győzöm köszönni az ajánlást Fericskének:
-
fericske
addikt
De van. Mint pl. az Ant, ahogy s4tch írta.
De van a sztori tovább is.
Utána kell nézni pontosabban, de youtube videós okfejtés is van arról, hogy érdemes befogni fejhallgatózásra (is) régi (vintage) 70-80-as években készült sztereó erősítőket. Hasonlóan mint az Ant-nál, a fejhallgató kimeneten is megvan az a hangminőség mint a hangszóró kimeneten, illetve kraft is van mellette, mert nem lett túlbonyolítva ez a téma.
Konkrét típusok is vannak említve, de amúgy általános volt. -
-NoVa-
veterán
Azt mondják az én kínai THX kütyümről is (FiiO Q3), hogy elboldogul vele balanceden, de én nem kínoznám 300 Ohmos cuccokkal, Topping A30/D30 stacket meg nem akarok az asztalra emiatt. Inkább kötök kompromisszumot, és jobban hajtható fejest hajtok jobban. Meg a 150 Ohmos Faaeal Rosemary-t, az csodásan zenél róla. A P1 is. Lassan egész bátran nézegetem a review siteokat, semminél nem jön rám az instant vásárlási inger.
" Kékes525 - Elképesztően jól szól."
Ennek meg örülök, azért is mertem ajánlani. -
-NoVa-
veterán
-
fericske
addikt
Azért nem találtál, mert univerzálisban senki nem csinált még teniszlabda méretű illesztéket, ami talán tudna szigetelést okozni nálad
A világ összes armatúráját össze lehetne zsúfolni egy fülesben, még azt is be tudnád illeszteni a füledbe
Fül-orr-gégész belenézne, műanyagkatonától kezdve mindenféle tárgyakat találna ott, amik állítólag a bermuda háromszögben tűntek el. -
_Dumber_
őstag
Köszi mindenkinek. Valahogy sejtettem, de hogy megerősítettetek, akkor nem is próbálom kiváltani az egyiket a másikkal.
Érdekes ugyanakkor, hogy fejest még nem találtam olyat amivel az E11-et letenném, pedig azokat többet tudok felpróbálni. A füleseket egy-két hely kivételével nem engedik. Sokkal közvetlenebb az IEM mint az eddig próbált fejesek, magasak szebbek.. igaz a mély elmarad pár drágábbtól (cc 30-40 - tudom ez csak számomra drága) , de akkor már IEM. E50 és E80 tervben, de próba nélkül NEM. Pestre meg nem ma jutok fel.
-
-NoVa-
veterán
Itt szakmai filozófiai háttér lesz, én SW oldalról közelítem a dolgokat, és hobbistaként tudok kompromisszumot kötni. Avagy ha korrigálni kell, és a végeredmény közelebb áll ahhoz, amit szeretnék, akkor örülök, mert mással nincs sok esélyem komoly pénzbeleöntés nélkül ugyanezt megoldani. A beleöntött összeget eleve erősen maximalizálom, mert nem ártana még pár házat venni szanaszét a világban.
Tipen, kábelen, forráson (egy határig) még eljátszok olcsón, de ez mind limitált.A PDV2 EQ-ja mellett szól, hogy alapbeállításon pontosan ugyanazt a hangot adja ugyanabban a minőségben, mint a BTR5, és ha bárhol változtatok a parametric EQ-n, akkor tényleg csak az a terület változik, az általam meghatározott szélességben és mértékben, nem befolyásol semmi mást. Az ES100 ezt nem tudja, ott tényleg kihallani, ha lekapcsolom az EQ-t, a BTR5 meg eleve sem LDAC, sem USB módban nem tudna olyat, úgyhogy egyértelmű off.
Közben persze tudom, hogy igazad van az analóggal, de nem veszek Cayint
Meg XDuoo XD05+-t sem, és bele Muses 02 opampot, és BT modult, és egyéb kütyüket, amik állandó kísértést jelentenek. Kb úgy néz ki most az audio, mint 20 éve a PC piac, amikor havonta változott a legjobb ár/érték arányú CPU meg videokártya, és pusztán olvasni róla is érdekes volt. -
FőDudu
veterán
Igazabol a valasz eleg egyszeru: hallgatom ami tetszik.
Ha nem tetszik valaminek a hangja, akkor abba az iranyba EQ-zom ami tetszik.
Persze nem lehet mindent EQ-val korrigalni - P1 pl sosem lesz nekem baszusban eleg.
Illetve a telefonhoz adott fules sem uti meg a minosegi szintet amit elfogadhatonak tartok.EQ eleg egyszeru, a technikai hattere meg nem igazan erdekel (bar van hozza illeszkedo tudasom is). En vagyok az a korosztaly aki meg gyartott maganak Quad405 erositot.
Ma mar nincs gond a jel/zaj viszonnyal mint anno mikor szuleim idejeben meg minden szart ossze kellett valogatni, hogy ne susogjon meg rendesen szoljon. Fuleshez 'VanDenHul' kabel se igazan kell - szerencsere...
Hangforrasnak ott a sok tomoritett meg egyeb formatum - nem minden nagy felbontasu, innentol az egesz elveszti az ertelmet. Szamomra.
Net radiot ugyanugy hallgatok ahogyan Mp3/Flac/Spotify/Tidal/DSD is a repertoar resze.
Nem audiofil valgyok, ez hatter zene nekem mondjuk munka vagy szabadidos tevekenyseg kozben.
Szoval nekem egy hordozhato megoldas kell nekem megfelelo minosegben.
Ugy tunik a Periodic Audio Carbon tudja azt hangilag amit en keresek, ha kell majd EQ-val korrigalom a hibait. Tobbre nem vagyom.Vannak dragabb cuccok, hallottam is parat szolni (pl. campfire atlas) - egyik sem fogott meg annyira ami azonnali vasarlasra sarkallt volna. Nem anyagi okok miatt keresgelek parszaz dllaros savban - az Atlas sem tudott meglepoen tobbet annal amit epp hallgattam.
EQ-rol: szerintem a Harman gorbe nem butasag - az emberek azt szeretik.
Nekem kicsit tobb basszus es kevesebb magas tetszik, de kozel ott van amit mar jonak itelek. A konferenciazasra hasznalt WH-1000XM3-bol kifejezetten muzikalis fulest csinalt a harman gorbe az AutoEq-val (Wavelet progi Androidon).Lehet csak oregszem, a 16KHz-t mar nem hallom. Akar mennyire tolom fel az EQ-t.
-
FőDudu
veterán
Aki nem tud maganak gyartani, az kenytelen a kapott cuccot a maga izlesere hangolni.
Az meg vagy a tipek vegtelen probalgatasaval jar vagy siman egy rendes EQ-val.Az EQ nem nem ordogtol valo, eddig keves cuccot hallottam ami minden tartomanyban azt tudta volna amit en keresek.
Nyilvan CIEM-re van szuksegem - vagy szimplan EQ-val belenyulok a hangkepbe.
Van mas megoldas is? -
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest