- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fericske
addikt
válasz
-NoVa- #84557 üzenetére
Hát én csak az Ant erősítővel hallottam jól szólni, de az od@baszósan jó is. Dapom sok fejessel megbírkózik szépen, hát a P1-el nem. Szól, de picsafüst ahhoz amit a füles tudna. Ugyanúgy picsafüst a Myryad z40 asztalival, meg az Adi2-vel is, és az utóbbiban van beállítás konkrétan nehezen hajtható fejesekhez.
Te is EQ-zod, mert sajnos nem tudod meghajtani rendesen te sem. Nem tudod sajnos milyen hang rejtőzik a P1-ben. Ez a bosszantó benne.
Ezért inkább én nem ajánlom. -
-
-FreaK-
veterán
válasz
-NoVa- #84300 üzenetére
Ezt akartam írni én is, hogy első körben én is +1, mert nem érdekel vezeték nélküli vonal (a mostani ajándék lenne), de gondoljatok bele, hogy mennyi értelme lenne, ha csak 100-ból két kérésre lehet értelmes választ adni
Mondjuk ezt esetleg meg lehet oldani úgy, ha össze állítotok egy ajánlott listát a teszteltekből és mellé írjátok, hogy ami ezen kívül van az zsákba macska. Azon kívül meg lehet tapasztalatokat megosztani még. Mondjuk így is lesz 20 ajánlás kérés/nap, de hát ilyen ez a popszakma -
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #84297 üzenetére
Nem kell a ló másik oldalára se esni.
Volt szerintem több BT topik is, csak elhaltak. Most ugye a fejeseknek van külön topik ami fennmaradt mert elég nagy az érdeklődés már.
A szétválasztásokkal a legnagyobb probléma, hogy szétoszlanak az esetleges válaszadók, így esetlegesen nem megfelelő vagy semmilyen választ nem kapnak a kérdezők.
Azt is abszolút megértem miért kellene különválasztani, csak vannak hátrányai is. Pl. az se jó ha az egész topik arról szólna, hogy "menj ebbe a topikba ez a vezetékes"... Nem tudom, hogy a fejeseknél ez mennyire volt "gond". -
Lev Abalkin
tag
válasz
-NoVa- #83953 üzenetére
Hát, technológiailag a Plenue D sem a dárda hegye már...Szóval nem akarom a legmodernebbet hajszolni, ha a pár éves konstrukció is szépen szól. Ebay, Ali nálam is bejáratott beszerzési forrás, de az "ismert" márkák ott sem olcsóbbak nagyságrendekkel.
Viszont segítettek képbe kerülni, hogy milyen gyártótól érdemes még vásárolni, és ez jó. -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #83859 üzenetére
Planárt nem tudnád folytani sehol, vísítana mint a vett malac...P1 timbre-je az eredeti felállásban nekem sem gyere be (pont a lecsengéseivel van bajom) a csőhosszabbítással jobb lett, (hosszabb, elnyújtottabb lecsengések) így sokáig hallgatható, nagy terű valami...a basszusválaszát megbocsátom neki, nem azt várom el tőle, hanem a középhangokat, amire tervezték...sajnos néha 1-2 kHz-en van THD-je....ez a kálló....
CI-t nagyon le kell folytani, ha megfelelő basszusválaszt akarsz...én most lehet megpróbálkozom egy Sonion elektrosztatikussal, de persze ehhez is kell vmi magas sugárzó (SWFK) mert ez 10 Khz felett indul igazán....érdekel, mit tesz hozzá, mit ad....sokan istenítik, de óvatosan kell vele bánni... -
gelbelex
őstag
válasz
-NoVa- #83840 üzenetére
Sziasztok!
Tin T4 kijött, ha valaki felül a hypera:
A hype csak T4-hype, vagy általában TinHifi-hype?
Konkrétan: a T3 megéri az árát? A fejestalálkozón hallgattam, nekem tetszett, de nincs mostani összehasonlítási alapom...
Hogy viszonyul a GR07-hez? Sok éve hallottam, egy fülestalálkozón...
EIK! -
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #83840 üzenetére
Mingyá sírok.
Egyrészt tetszenek a EX1000 összehasonlító adatai, másrészt most én ellenőrizem le, hogy az adatok, a IE80s-hez vagy a 800-hoz vannak, vagy valaki megkegyelmez?Szerk: Öregszek a 2-Pin-ből rájöhettem volna, hogy IE80S.
pff Sennheiser lespórolta róla a Hi-Res certezést. Ennye...
Szerk2: EX1000-nek komolyan beírtak egy használt amazonos árat.Most már japánban se forgalmazza Sony, vagy 1,5éve.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
-NoVa- #83732 üzenetére
& vincze1:
Gondoltam, hogy nem fog olyan jól szólni, de írtam is, hogy nem számít
Persze ha használhatatlan lenne úgy, akkor nem érné meg.
Rendben, megpróbálom a legkisebbet, bár jelenleg is az van rajta szerintem. Van itthon vagy 20 féle (60db) illeszték, próbálgattam már régebben, akkor csak a hangzás és a kényelem volt a cél. Most megpróbálom szigetelés szempontjából is rangsorolni.
Esetleg rendelek egy tucat ilyen (képen látható) "bordázott" illesztéket is. Van ötlet, hogyan keressek rá? Ali lenne a bolt, de maradhatunk országon belűl is. :)
A tokban viszonylag sok hely van, eddig csak egy olyan harangot találtam, amivel már nem csukódik be a tok finoman, de egy kis erővel összecsukható volt akkor is, a mágnes meg összefogta.
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #83643 üzenetére
Minden változtat rajta....most le kellett szednem a faceplate-et, mert bezárta a hangképet és a felharmonikusok torzítottak (ez volt valószínű a hallható de nem mérhető basszustöbblet) így most újra mennyei...nagy szellős tér, semmi torzítás...
Saját kábelére ráraktam egy 2 pines csatit, hogy legyen tapasztalatom magával a kábellel is....és igen van kiemelése, harapósabb lett vele, de most már egyáltalán nem zavaró mértékben...de a Forza OCC, vagy Ares II azért jobb sokkal...
A 16 mm-es vetőcső hosszabbítás egy merőben új hangképet eredményez, ezt nyilván tekinthetjük upgrade-nek is...
Csinálok majd egy mérést (és közkinccsé teszem) amiben mondjuk egy átlagos armatúra csőhossz változásainak frekvencia mentre gyakorolt hatását mutatom meg, hogy ne csak a levegőbe beszéljek... -
_NCT
addikt
-
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #83552 üzenetére
Anyagminőségről annyit, hogy nekem a csíptető rugóját fedő kis fém többször kijött(elengedte a ragasztás), amitől szétesett a csipesz, mert kicsúszott az alsó tartó rész. Elég csak visszatuszkolni és jó megint, de a végső megoldás 1-1 csepp pillanatragasztó volt.
"MiniUSB kontakt-stabilitás miatt mozgatásnál hajlamos eldobni az USB kapcsolatot. Nem mellékesen olyankor rebootol az ES100"
Vagy az egység csatlakozója vagy a kábel hibás lehet, mert én lóbálni tudom USB-n és semmi baja. Elég gyakran rántom meg és még sose vesztette el a kapcsolatot.
Az appban tudod állítani, hogy reagáljon az USB csatlakoztatásra. Lehet self powerd mód, akkor nem tölti az USB és nem lesz restart. Mivel ha töltöd is át kell váltson a belső aksira ezért van a reboot. Igen sajnos erre tervezésnél nem gondoltak, SW-vel sajnos nem orvosolható."ugyanarra a gombra a gépen a browserben egy háttérben lévő tabon futó youtube videót indította el."
Ez Windows feature, 1903 óta működik. Mac-en tudtommal alapból ment. Én nagyon hiányoltam és sokszor használom. Update után meg is lepődtem, hogy végre működik. Sajnos így se mindennel megy, de legalább böngészőt vezérli.Én valahogy amúgy elértem, hogy külön eszköznek lássa a BTR3-at és a ES100-at, de már nem emlékszek hogy. Azt tudom, hogy telepítettem mind a kettő driverét külön.
Amúgy kb. azonos a véleményünk az eszközről.
A BTR3 közép emelését jobban érzékelem, mert közép emelt alapból a fülesem, így a ++ már sok. Ezért írtam a BTR3-ra hogy színez, az nagyon füles függő, hogy mennyire hallod, hogy a mértékét.
ES100-at összességében univerzálisabbnak érzem és több füleshez fog passzolni mint a BTR3. -
-FreaK-
veterán
válasz
-NoVa- #83454 üzenetére
Az új videójában (még nem a review) azt mondja, hogy talán ez a legrészletesebb amit hallott, viszont van benne basszus is, ami a P1-ben nem annyira. Ha nem nyerem meg Zeosnál az IKKO OH10 licitet, lehet, hogy bevállalok majd egy ilyet.
-
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #83463 üzenetére
Füldugó olcsó és jól izolál.
Szóval Comply + valami negatív profilos füles.A Sony MK3-a szerintem továbbra is jobb mint QC35 II, van mind a kettő az irodában, és a Sony jobban szűri a beszéd hangot, és az ilyen jellegű zajokat. Van olyan szituáció amikor a Sony rosszabb, de mivel rettentő dinamikus az ANC-je,így képes a helyzethez igazodni.
A 700-ast még nem próbáltam az lehet javít a dinamikusságon. -
fericske
addikt
válasz
-NoVa- #83430 üzenetére
Ezeket a változásokat észleltem én is. Még egy kis testesség várható a közepeknél, meg valamelyest könnyebb hajthatóság.
100 óra körül még kevés volt a dap.
Illetve kicsit simább prezentáció. Megbocsájtóbb lesz a felvételekkel, de részletes marad.
Igen endgame hangú füles tud lenni, ha ki tudod szolgálni.
Utcára én továbbra sem. Ahhoz túl finom hangú az átlagosnál kicsit jobb zajszigetelésével is. -
szente
addikt
válasz
-NoVa- #83327 üzenetére
Nem feltétlenül kellene TWS, elég a kábeles BT füles is. A nyakpántos szerintem bénán néz ki, pedig ugye azoknak a legjobb általában az üzemideje. A TWS-nek is oké, ha tölti a doboza.
A BT DAC-al biztos nem kínlódnék, mert akkor már ennyi erővel mehet az átalakítózás olcsóbban. Egyrészt annyira nem vagyok vájt( white?)fülű, másrészt meg sokszor okádék minőségű mp3 szól a telefonról. Szóval nekem felesleges lenne a drága, jó hangminőségű füles. Persze amikor éppen normális a forrás (320kpbs mp3 nálam már annak számít), akkor azért ne a fülhallgatón múljon.
Amúgy lehet olyan megállapítást tenni, hogy hasonló hangminőséggel kb mennyi a BT és mennyi a TWS BT felár egy jackcsatishoz képest?
-
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #83271 üzenetére
Személy szerint nem tudok egy osztályzással mit kezdeni, aki nem ért az audióhoz, annak nyilván kell a 10/10, de gyakorlatban semmi értelme.
Az osztályzás meg nyilván ár arányos, tehát a 10$-os 10/8 nyilván nem annyit ér mint az 1000$-os 10/8, viszont ennek a megmagyarázáshoz sok szerencsét.
Nagyon sokat lehetne erről eszmét futtatni. -
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #83264 üzenetére
Ezzel az az icike picike apró probléma, hogy egy füles nem feltételül jobb vagy rosszabb egy másikhoz képest. Lehet egyszerűen más.
Lehet mocsok jó a P1 ha van alatta egy asztali erősítő, de telefonról meg hallgathatatlan.
Hiába imádom én a XBA-300-at, ha más számára maga a kínzás.
És így tovább.Van úgy ~40 fülesem, leültem, mondom jó akkor megszabadulunk végre pártól. Van 10db ilyen 10$ és alatti kategória, az nyilván kuka alapból. De már egy Piston 3-nál elgondolkodok, hogy azt a fülest szeretem. És így szépen egyesével mindegyik a “sparks joy” kupacba kerül...
Talán csak a 1More Triple driver az egyik amit nem szeretek az összes közül, az a "leggyengébb" fülesem, itt meg ajánlott.
Szóval ilyen ez a popszakma.Elég általános, hogy valaki vett 1db fülest és az tetszett neki, ezért orrba szájba azt ajánlja, az 1db mintából, mert ha neki jó akkor mindenkinek jó kell legyen. Csak hát ez nagyon nem így működik.
Igazából minél többet ír valaki magáról, mit szeret mit hallgatott mi tetszett neki, annál könnyebb a megfelelőt ajánlani, és így sincs semmi garancia rá, hogy eltaláljuk.
Nekem személy szerint 2-3évbe és vagy 20 fülesbe telt, mire be tudtam lőni, hogy én egész pontosan mit szeretnék hallani, és hogyan.
És ettől tényleg szeretnék mindenkit megkímélni, mert nem egy élvezetes dolog, főleg nem olcsó. -
válasz
-NoVa- #83264 üzenetére
Ezzel csak egy baj van: a te koordinátarendszeredben mást jelent pl a nagy bumm, mint az enyémben. Tehát ami nekem nagy bumm lehet neked még kevés is, így a sok user-review simán elvihet egy fülest az már más kérdés, hogy el tudok vonatkoztatni a saját nagy bumm-omtól és nem az alapján ajánlok, mert akkor sokan lyukra futnának
. Ez a baj sok esetben azokkal, akik betérnek és az XY fülest istenítik. Ok, jó, de mihez képest? Az U18-hoz vagy a rock zirconhoz mert nagyon nem mind1. Ezért alakult ki az a szokás, hogy az összefoglalóba az kerül be, amit többen hallottak/hallottunk azok közül, akiknek van elég komoly viszonyítási alapja.
-
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #83245 üzenetére
Támogat AAC-t is, semmi különbséget nem vettem észre Scalabe és AAC között.
Mivel a Saclablet is ugyan úgy korlátolja a sávszélesség mint az AAC-t nem is angyon lehetne jobb. Ezért nem lesz jobb AptX se TWS-nél, vagy csak minimálisan.
SBC-re még sose váltott le, egy eszközön se. -
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #83102 üzenetére
Volt épp ilyen felépítésű Erato Apollo vagymim....annak a beléből csináltam TWS Laylát, mert kellően kicsi volt....de egy éb után bekrepált...
Jellemzően ezeknek a hangja teljesen a driver függvénye....ha kellően kicsi mikrodrivert sikerül hozzá passzítani, nyilván még szólhat is valahogy...
Azért a MILF fülében igen ormótlanul mutat...a fülhallgató
-
fericske
addikt
válasz
-NoVa- #83043 üzenetére
Sajnos erősítőigényes, és ezért igen, rétegtermék.
Viszont már hetek óta nem vettem elő a fejeseimet, mert semmi hiányérzetem nincs a P1-el.
Idő kell neki (meg az a kis illesztékes dolog).
Bő 100 óra volt már benne, hogy azt vettem észre, hogy teljesen egyben van a hangja. (A Quad fejesnél is sok idő kellett. Nem placebo meg brainburn, mert a Pandorához viszonyítgattam.) -
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #83017 üzenetére
Értem, akkor inkább arról van szó, hog olyankor nem kapnak elég feszültséget a BA-k, hogy megfelelően legyenek hajtva, mert nem olyan pontosa a szabályozás. Valószínűleg ha megcsinálod a hangerő szétválasztást és a telefonon külön tudod növelni, akkor rendben lesz, mert magasabb eszköz hangerő mellett a telefonon lejjebb tudod venni.
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #82986 üzenetére
Nem teljesíti a szabvány igényt...tehát silányabb....csak video techben nem tudják kivonni magukat az igen-nem egyformaság bűvköréből mert látható...a hallás szofisztikáltabb...
És persze a cd lejátszóknál azért vannak más különbségek is. . mondjuk egetverő szinten....de tényleg ne menjünk bele mert nem akarok senkit meggyőzni...
-
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #82972 üzenetére
Azért én anno sem fogadtam el fejlesütve...mert a kiolvasási minőség a jeltovábbítás illetve egyéb építési jellemzők azért meghatározhatják ezt a dolgot is....
Kicserélsz a jelútban egy kábelt (továbbító egységet) és megváltozik a kapott hang...nem fekete és fehér ez sem, nyilván vannak bekódolt algoritmusok, de emlékezzünk anno, szlogen volt, hogy a digitális formátumoknál (CD lejátszó) majd nem tudunk különbséget tenni hangminőség terén, mert a mintavételezés, az igen-nem adatok egyformák....aztán tudjuk mivé lett ez is...volt Madrigal audio lejátszó, meg sangyang...aztán a kiolvasó egységek között akkora különbségeket lehetett hallani, hogy ihaj, hogy a további jelutat ne is említsük...
Én azt vallom, egy céleszköz, ha jól van megcsinálva, akkor mindenképp figyelnek minden egyes elemére...nyilván az sp1000 nem azért 1,2 millió mert belehányják a paneleket...még az is lehet, hogy a BT szekciót is alaposan átdolgozták...
-
Carlas
senior tag
válasz
-NoVa- #82821 üzenetére
Valóban én is teszteltem atom kényelmes az F9 és ennek a formálya is olyam, jobb volt mint a Shure se215. Ha nem lett volna az fh5 tuti azt vittem volna. egyedül a gyári kábele nem volt túl jó szerintem elég gagyinak tűnt vagyis olcso hatású volt. amugy okés meg ez cserélhető
-
Bodor
veterán
válasz
-NoVa- #82780 üzenetére
Természetesen hallom a zúgást, nincs semmilyen halláskárosodásom, viszont mivel Yofej75 válaszával értek egyet, nem hiszem, hogy - még alacsony hangerőn hallgatva is - ezekből a hangokból lehetne hallani bármit is zenehallgatás közben. Egyébként ilyen illesztéket használok pár éve a fülesemhez, és ez elég jó izolációval rendelkezik.
-
Yofej75
aktív tag
válasz
-NoVa- #82780 üzenetére
Általában az ember ezeket a testzajokat nem veszi észre mert:
1. napi szinten együtt vagyunk és úgy megszoktuk a jelenlétét, hogy fel sem figyelünk rá (hiánya feltűnőbb lenne de akkor már késő..)
2. zajcsökkentő fül- vagy fejhallgató használata során a hangsugárzóból érkező zajok-zörejek-hangok ezt a belső zajt elfedik, elnyomják. -
Bodor
veterán
válasz
-NoVa- #82767 üzenetére
Ugye ezt nem mondtad komolyan? "a testzajok (mozgás, vérkeringés
, zörejek) szempontjából hátrány."
Ha igen, akkor gondolom mennyire zavaró lehet számodra a belek mozgása, a nyirokrendszer által kiadott hangok vagy a csontvelőben a vér képződésének a hangja...
Elég jó a fülem, és sokféle illesztéket próbáltam már én is, de hasonló tapasztalatom még nem volt, szerintem kissé túlzásokba esel.
-
san2000
tag
válasz
-NoVa- #82767 üzenetére
Tény és való,hogy nagyon jól szigetel.
Nekem mondjuk egyenlőre tetszik.
Találtam az Aliexpressen egy ilyet.
Nem olcsó,de szerintem ez jó lesz.Szerinted megrendeljem?
A méretek alapján elvileg akkora mint a gyári.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest