- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Aktív témák
-
Pá
addikt
válasz
Oliverda #23678 üzenetére
Azon én is filoztam.
A5 tudosításában annyit írtak, hogy a RB a tavalyi kocsin gyakorolta a kerékcseréket a teszt kezdete előtt, szóval ők meg a tavalyi kocsit hozták.hunny: Én is nézem azt az etapot, csak gondoltam megvárom, amíg befejezi Schu, mielőtt megállpítom, hogy siralmas...
De most komolyan, mi ez?26 1:30.456
27 1:30.657 +0.201
28 1:31.326 +0.669
29 1:31.206 -0.12
30 1:31.526 +0.32
31 1:31.998 +0.472
32 1:32.517 +0.519
33 1:33.481 +0.964
34 1:33.516 +0.035
35 1:33.564 +0.048
36 1:33.685 +0.121
37 1:33.803 +0.118
38 1:34.814 +1.011 -
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #23678 üzenetére
A régi autók csak a vendégek és a látogatók kedvéért vannak ott.
A Williams kép nem elég nagy felbontású, ki nem nézem mi van bekarikázva. Feltételezhetőleg valamilyen mérőműszer.
Ahogy elnézegetem a Mercedes valószínűsíthetően magas üzemanyagszintes etapját, hát mit mondjak, 'gyenge kezdés, erős visszaesés'. Ez az autó nem tűnik valami acélosnak.
-
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #23548 üzenetére
Azt tudtam, nem kritikát írtam neked, csak az első benyomásomat a képpárról.
A jerezi képtermések átböngészése után megcsinálom az összevetésemet (eddig nem volt elégséges anyag minden autóról), és nem fogom sajnálni rá az időt, mindent a maximális precizitásért.
Az előzetes megérzésem, hogy az élmezőnyben már kisebb a szórás, legfőképp azért mert a McLaren visszább vett, a Mercedes/Renault meg valószínűleg nyújtott a tengelytávon.
#23549) Motion_Blur: Nem tudom, hogy a riválisok mit tudnak találni fejlesztésileg, de előzetesen - technikai alapokon - én is laza címvédő évet tippelnék. A Red Bull tavaly már brutálisan felette állt a mezőnynek, és erre az alapra Newey brutálisan rápakolt az új autóval. Egyáltalán nem nagyképűség, amit Mateschitz mondott.
-
D@ni88
addikt
válasz
Oliverda #23509 üzenetére
Kedves Oliverda:
Te is kételkedtél mások hasonló megoldásánál.
Úgy látszik itt szerinted a Sauber mérnökei nem gondolkoztak. Értem én hogy a Mclarennél okos emberek vannak, a Saubernél meg tök hülyék. Csak favorite csapatod a Mclaren.
-
Neoteric
addikt
válasz
Oliverda #23462 üzenetére
Nem vagyok lemaradva.
Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, akkor rájössz, h ua azt írtam."A FOM tájékoztatása alapján az autókon található fedélzeti kamerák kivételével valamennyi alkalmas lesz a pályán történő események nagy felbontásban való vételére és közvetítésére."
Szal az lesz (ahol lesz egyáltalán ilyen), hogy pálya melletti kamerák HD-ban adják, belső kamerások meg visszaváltanak SD-re. De itthon emiatt nem kell aggódni, mert nem hogy HD, de még 16:9 sincs (mindenhol).
-
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #23430 üzenetére
..enyhén
Olyan mintha kétszer áthajtottak volna rajta.
Kicsit olyan a hatása, mint a régieknek, amiknek még nem oldalt volt a hűtőjük.
Vajon nem lesz így nagyon tele szeméttel, gumidarabokkal a hűtő? Hiszen pont a kerék mögött van a legnagyobb része.
sekli: Érdemes elolvasni a kommenteket... jól mutatja mennyire érte meg ez a sz@rakodás a Fordnak.
-
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #23421 üzenetére
Igen, több tapasztalata volt, de:
- Régebben sem volt olyan gyors
- Sokat kihagyott
- Akkor vezette először azt az autótSzóval illett volna gyorsabbnak lennie Kliennél.
Mindegy, a teszten majd kiderül mit megy, lehet a Renault-val gyors lesz.
"Szvsz a Renault-nál valszeg nagyobb rálátásuk van arra, hogy mit is tudhat valójában."
Az biztos... most viszont szerintem azt sakkozzák, hogy mi legyen idén:
Jó (drága) versenyző, hátha vele is bejön az idénre tervezett nagy előrelépés vs. spórolós év egy sokat hozó versenyzővel és erőteljesen a jövő évre koncentrálás. Mivel mostmár magán csapat, szerintem a második lehetőséget is komolyan megfontolják.(legalábbis én biztos eközött a két lehetőség között vacilálnék, figyelembe véve azt, hogy az elérhető versenyzőkkel mit lehet kihozni az új autóból, és milyenek velük az esélyek)
-
Gyusz
őstag
válasz
Oliverda #23425 üzenetére
Nem akarom Kobayashi érdemeit csökkenteni, de Heidfeldnek tavaly spórolni kellett a motorokkal, mivel év elején De la Rosa elég sokat elfüstölt. Mondjuk ez pont az időmérős szereplésre nem biztos, hogy mentség.
Kubica helyettesítésére szvsz jobb Heidfeld, mint B. Senna, de abban nem vagyok biztos, hogy jelenleg elérhető olyan pilóta, aki ki tudná hozni az autóból azt, amit Kubica tudott volna. Szerintem nagyon jól ment tavaly, és 2008-ban is, sokat vesztett idén az F1, hogy nem lesz ott a mezőnyben. Aztán lehet, hogy nincs igazam és még a Renault is vergődni fog, akkor meg mindegy ki vezet.
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda #23410 üzenetére
Ezek szerint idén sem lett jó a Merci, kb az ilyen nyilatkozatok azok amelyekkel be lehet lőni a valós teljesítményt, nem a tesztadatok.
PumPi: én is így gondolom, ugyanakkor az elérhető opciók közül Heidfeldet magasan a legjobb lehetőség. Kobayashit meg igenis megszorongatta itt ott tavaly, de annyi tapasztalattal ami neki volt azokkal az autókkal nem lehetett elvárni hogy le is nyomja. Ennek ellenére pl időmérőn asszem még ez is sikerült, illetve volt olyan futam ahol elég sokáig szintén együtt mentek csak a taktika volt a különbség. Ezek alapján én bátran állítom, hogy ha év elején együtt kezdenek akkor év végére Heidfeld lett volna jobb. Kubica is csak egy évben "verte" el de akkor is szoros volt a dolog, szerintem Massa szintet azért hoz ha megrázza magát Heidfeld, egy jó autóval meg mint láthattuk Massánál akár a vb-ért is mehet ezzel a tudással. De egy Bruno...én nem tudok róla hogy bárhol dominált volna valaha is.
-
Xirtam
veterán
válasz
Oliverda #23356 üzenetére
Tetszik, hogy ennyire szurkoló orientáltak. Jó lenne ezt a többi csapattól is látni.
Amúgy, picit off. Még sose voltam kint F1-es futamon. Idén mindenféleképpen ott leszek. Szokott esetleg PH-s csapat kimenni együtt? Megmondom ősszinten valószínű egyedül mennék, és hát úgy gondolom nem adja úgy a feeling 3 napon keresztül!
-
werszomjas
addikt
válasz
Oliverda #23304 üzenetére
A való életben is nem egy ilyen balesetet láttam már a lánglovagok.hu-n, ahol az út menti szalagkorlát nyársalta fel a kocsikat és a benne ülőket.
Kubica: Szerintem viszont látjuk még a F1-ben, ahol az orvostudomány, és a f1-es pilóták akaratereje, és felkészültsége tart, felépülhet
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Oliverda #23304 üzenetére
Amúgy miből van a korlát vagy Skoda, hogy úgy ment át az előbbi az utóbbin mint kés a vajon?
Horganyzott vas, profilra hajtva. Ennél nagyobb autókat is meg kell tudnia fogni, szóval erős a cucc, de a lényeg inkább az, hogy hajlik, tekeredik, enged, és ezzel fékez.
A probléma akkor van, ha hosszába kapod el. Akkor olyan, mint egy nyárs.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
Oliverda #23193 üzenetére
Bemutatták a radikálisan új külsejű McLarent
"Úgy tűnik, a csapatok többségéhez hasonlóan, de a Ferrarival és a Sauberrel ellentétben a McLaren is áttért az F-1-ben a Red Bull által két évvel ezelőtt újra meghonosított vonórudas hátsó futóműre."
-
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #23104 üzenetére
"Véleményem szerint a rendelkezésünkre álló szettek száma is kevés, hiszen délelőtt egy, míg délután két szettel kell gazdálkodni."
Nem az volt, hogy 30 szett / csapat erre a három napos tesztre???
A háromnapos valenciai teszten a csapatok fejenként harminc garnitúra abroncsot használhatnak.Most akkor mennyi?
-
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #23040 üzenetére
Felhúzták azt korábban is néha... hogy a kedvencedet linkeljem
-
shteer
titán
válasz
Oliverda #23028 üzenetére
a ronó bevállalta: vonórudas hátsó felfüggesztés
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22940 üzenetére
Hát kábé, nekem is volt ilyen első benyomásom.
Alaposabb szemrevételezés és az előddel való összevetés után viszont már egyfajta kifinomult evolúciónak tűnik, néhány érdekesebb megoldással megfűszerezve.
Esztétikailag számomra szebb, mint az előd. Azt meg nyugtázni lehet, hogy két fő szabálymódosítás helyre is rakta a cápauszony és az első tengelynél túl magas orr témáját. Az utóbbi dolog pedig az orrdudorvonulatokat is 'visszakalapálta' a Ferrari esetében, tavaly prominensebbek voltak.
A motorborítás esztétikus. A hátsó felfüggesztés mégis csak maradt nyomórudas, bár a lengőkarok bekötési pontjai eléggé alacsonyan pozícióba kerültek. Pedig tegnap még az Autosport magazinban is vonórudas hátsórudas felfüggesztést jósoltak. Érdekes lenne, ha ez csak demó elrendezés lenne, nem kicsit meglepő. Ennek esélyére nem is adok többet 1%-nál.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22866 üzenetére
Hogyan is nevezik azt a gyűrött arcú kutyafajtát, nem ugrik be a neve, de az autóról ez jutott eszembe. Így elbánni egy Enzoval.
A nap híre: HRTron F1!!!
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22820 üzenetére
Beletettem a "dobozba'. Letöltheted a blog jobboldali sávján lévő Box.net widgetből (legalább letesztelődik, hogy a felhasználók felől is működik e
, praktikus, a Box.net-et meg már évek óta használom, amúgy is oda töltöttem volna fel), közvetlenül a Categories alatt.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22815 üzenetére
Ezek nincsenek meg nagyobb méretben.
Még a McLaren Media szekciónál is csak közepes méretűek a képek legtöbbször (az MP4-26 pack remélhetőleg nagyfelbontású lesz és azon pillanatban megosztom a blogban, ahogy hozzáférhetővé válik a Media szekcióban; a McLaren volt olyan szíves, hogy beengedett oda). E tekintetben a McLaren Automotive Media viszi a prímet, remélem a Racing is átveszi a trendet de félek, hogy az F1 miatti nagyobb érdeklődés miatt nem lehetnek ennyire nagylelkűek. Az Automotive-nál nem kispályáznak, már a 'kis méret' is nagyon nagy, a nagy méret meg ~20 megapixel körüli.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22782 üzenetére
A BBC rádiókat ingyen lehet hallgatni globálisan, jó minőségben a honlapjukról is. A 5 Live meg talán a legjobb F1-es közvetítés az egész bolygón, sok brit F1 ínyenc is őket teszi a BBC 1 közvetítés alá, és úgy tudom, hogy az az audiosáv választható is a BBC F1-es közvetítéseihez.
Ha mákunk van, közel szinkronban is lesznek, de ha a rádió érkezne hamarabb, arra tuti, hogy van szoftver késleltetni.
A műholdas digitális videojelek rendszerint késnek, nem is olyan keveset. A konvertálások meg küldözgetések miatt. Még a DVB-T is késik vagy 8 másodpercet ugyanazon csatornánál az (földfelszíni) analóg sugárzáshoz képest.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22780 üzenetére
Én is a német RTL közleményére várok, remélem felveszik a kesztyűt a német Sky ellen. (Sky Deutschland és az RTL Group nem egy cég, tudomásom szerint. A német Sky-on eddig is volt F1.)
És akkor nyugodtan meg lehet rendelni a HD+ by Astra cuccot Németországból.
A BBC 1 HD-ről egyelőre lemondtam, nagyon drága és bizonytalan, a vételéhez műholdvadászkodni kellene.Ha az ország dél-nyugati csücskében élnék, talán esélyesebb lenne a vételi lehetőség jó minőségű és méretes antennával.
Ha nem leszek megelégedve a német kommentárral, hallgatok a közvetítéshez BBC Radio 5 live-ot Crofty-val meg Davidson-nal.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
Oliverda #22771 üzenetére
Remélem a hivatalos összefoglalókat is HD-ban fogják megcsinálni.
Amíg a retek klubnál van a közvetítés biztos,hogy nem lesz HD,ha visszakerülne az M1-hez szerintem két éven belül jönne HD-ban a közvetítés.sekli: igaz amit írsz csak mennyien is nézik az F1-et otthonról?Több millión,őket is ki kell szolgálni például a HD-val.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22717 üzenetére
Ezek a hírek úgy jelentek meg, hogy 'f1-es körökben arról spekulálnak...'. Nos ez alapvetően a globálisan legolvasottabb McLaren fórumtopikokra vonatkozik, elsődlegesen Autosport, de biztos, hogy máshol is beszélgettek róla a szurkolók, mikor észrevették a McLaren Shopban, hogy a 2011-es csapatruházat fekete-piros.
TheFifthDriver (McLaren) 2 órával ezelőtt:
Fekete festés? Ugyan dehogy: ugyanaz a Rocket Red és chrome festés, amit megszerettetek amióta a Vodafone McLaren Mercedes megszületett 207-ben...
Ez hivatalos [közlemény volt], egyébként!
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22591 üzenetére
Nem meszelték el a fújt diffúzort, csak az 'átfújós' diffúzort, de ezt előre lehetett tudni, mert ugyanaz a kiskapu tette lehetővé, ami 'a DDD'-t (vagyis a lyukas padlólemezzel kialakított többszintes difúzorokat; volt ilyenből már tripla, talán még quad is). Tehát a padlólemez lyukak lettek betiltva.
Az EBD-vel is csináltak olyat, hogy a padlólemez alá is tereltek a kipufogógázból nyílásokon keresztül.
Igen, úgy látszik a passzív F-Duct lehetőségei is igencsak leszűkültek. Csak a középső 15 cm-es zónában lehet játszadozni lyukakkal, úgy néz ki.
Ami az uszonyokat illeti, valamekkora hátranyúlás lesz a csapatok többségénél, mert ez hasznos aerodinamikailag. Viszont ezt pl. a McLaren már nagyon régóta műveli, minimum 2007 óta. Tehát adnak egyféle 'taréjt' a motorborításnak.
És azt idén Monzában is láthattuk, hogy F-Duct mellőzésekor milyen motorborítást preferál a McLaren. Az MP4-26-é is valami olyasmi lehet leginkább, ha ki nem találnak valami mást.
De a Mercedesnél is ugyanezen aerodinamikai haszonért nyúlt hátra a motorborítás szögletes vonalakkal megrajzolva.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22587 üzenetére
Én is még csak belekukkantottam a Driver adjustable bodywork résznél.
Van benne sok érdekesség.
Pl. éjjel, reggelre virradólag egy 6 órás időszakban ki lesznek tiltva a szerelők a munkaterületekről (kivéve 4 személy), értelemszerűen, hogy pihenhessenek; ne legyenek agyondolgoztatva. Azt a négyet legalább lehet rotálni.
Jó lépés.
Meg sok olyan dolog van, amire I. Szabálymódosíttató Lajos világított rá az FIA számára.
HD verziót Mattzelnél keressétek majd a közeljövőben )órák-napok), a WRC Highlights már fenn van.
-
zuchy
őstag
válasz
Oliverda #22576 üzenetére
Nekem sem tettszik ez a 4 hengeresedés. És csak 12000RPM-ig mehet a fordulat, ha jól tudom. A Hangja nagyon más lesz neki, kb mint egy japán 4 hengeres tuningautónak.
Persze, annak se rossz, de azért a V8 klasszisokkal jobb. A fejlődés nem csak azt jelenti, hogy csökkentjük a hengerszámot. Inkább a lökettérfogatot csökkentsék, és az üzemanyagfogyasztást, tök mindegy hány henger kell egy adott teljesítményszint eléréséhez. Jó, lehet turbózni, de az meg full gázon fog elszállni. -
IreN!CuS
addikt
válasz
Oliverda #22542 üzenetére
Igazad van szerintem is hülyén nézz ki ez a 1.6 Turbó,hiába high-tech a dolog az én szememben ez egy iszonyat hátralépés.Most ott tartunk,hogy 750 paci.Emlékszem a Honda az egyik japán nagydíjon mutatta be az új motorját 1000 ló körül(nem emlékszek talán 2005),eltávolodtunk ettől nagyon.Amúgy a turbó jó ötlet örülök,hogy újra lehet használni de nem egy 1.6 mellé rakják be.Inkább egy 2.0 vagy maradt volna meg a mostani motor Turbóval de teszem azt 15k RPM limit.A motor hangok meg már most is gyengék a régiekhez képest.
Ez így elsőre kuka aztán majd elválik 2013-ban az első versenyen -
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22540 üzenetére
Az F1-nek a befagyasztott maradi technológia az imázsromboló.
A hengerszám nem minden. Beszélhetnék befecskendezési nanoszekundumokról meg 500 barról. Azok a 2013-as motorok olyan méregdrága high-tech lesz, hogy ihaj. Olyan fejlettek lesznek sok területeken, hogy ilyenek még nem is léteznek, csak kísérleti laboratóriumokban. Márpedig 2013-ra már megbízhatóaknak is kell lenniük, úgyhogy minden motorgyártó felkötheti az alsóneműjét. Sőt, a fejlesztési verseny már el is indult!
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22535 üzenetére
Az a fordulatszámlimit gyakorlatilag magától jön, nem igazán korlát. Egyszerűen az adott specifikáció nem is nagyon tudna többet pörögni. Ugyanígy a jelenlegi specifikációt is leszabályozták az ésszerű maximumán, mikor legelőször vezettek be fordulatszámkorlátot.
A világverő V6 Honda turbo pörgött 12500-at kvalin, a történelem legdominánsabb autójában (MP4/4).
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Magisk
- Ingatlanos topic!
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Gamer PC kompromisszumokkal, de garanciával RX 7800 XT + Ryzen 5 3600 32Gb-DDR4
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest