- VoLTE/VoWiFi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
válasz
#70869248 #5288 üzenetére
Igen azt amit akar: fényezni magát...
A DTM nem kispálya. A DTM-ben például Mattias Ekström sem olyan gyengusz gyerek - lévén leverte őkelmét a bajnokok krémjével egyetemben a bajnokok tornáján, meg úgy az egész bajnokság színvonala felér egy formulás kontinensbajnoksággal.../az a túraautók F1-e/
Aztán szaladhatna a mesterhármasért, hogy a monaco mellé begyüjtse Le Mans 24-et az Indy 500-al egyetemben...A mocival csak a nyaka törhet el, nem a nimbusza...
Azzal, meg hogy lebegteti a dolgot, kicseszik QuickNickkel, Sauberrel...
-
Nowhereman
őstag
válasz
#70869248 #5252 üzenetére
Ha az lenne a kérdés, akkor nyomhatta volna a DTM-et, Le Manst, Champ Cart, vagy valami hasonlót. Pompásan ki élhette volna magát ott is...
A kérdés neki az: ki a legnagyobb autóversenyző?
No és tiszta, hogy itt az ÉN mögé nem akar egy kérdőjelet a felordító jel helyébe... -
Nowhereman
őstag
válasz
#70869248 #5245 üzenetére
Nos, aki a főállású korában is rendre képes volt övön alul ütni, az nem hiszem, hogy csak a pofozkodás kedvéért jönne vissza a ringbe. Ha nem érzi, hogy jó esélye lenne a VB. címet megszerezni, akkor nem jön vissza kockázatatni az imázsát... Simán kapott volna egy ülést a DTM-ben, vagy bárhol, de csak kétkeréken volt meg az a nyugalma, hogy nem várja el tőle a hívők hada, hogy nyerjen...
-
venember83
nagyúr
válasz
#70869248 #5241 üzenetére
Azt tudom elképzelni, hogy Schumi vissza akar vágni Alonsónak meg Hamiltonnak, ennyi. Más motivációja nem nagyon lehet. A pénz nem játszik, világbajnoki címek sora megvan, hírnév, presztízs adott, más nem maradt, mint a bosszú. Mondjuk furcsa lesz nem Ferrariban látni, ha visszajön.
-
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #5201 üzenetére
Feleslegesen írtál annyit.
"Nem kerülnek a mezőny hátsó harmadába egy pillanat alatt, egy csapat még mellényúlhat, de kettő már valószínűtlen..."
A 2009-es év pedig egészen pontosan ezt bizonyította. Mondom hogy nézd meg a versenyeket.
Bár a legtöbb sajnos unalmas volt...
"megvan mindennek az oka, nincs benne semmi mesebeli."
Persze hogy megvan az oka. Konkrétan az ok az hogy elqrták. Egyrészt kevesebb idejük volt a fejlesztésekre a 2008as csata miatt másrészt rossz döntéseket hoztak. Ebben valóban semmi mesebeli nincs.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #5199 üzenetére
Mondjuk úgy nem is fogod megérteni ha becsukott szemmel és bedugott füllel nézted a versenyeket.
Mert a Ferrari és a McLaren csak jó munkát végezhet az összes többi csapat meg csak sz@rt. Ezt teljesen logikus, mi sem nyilvánvalóbb ennél. Ennél a két csapatnál nem is emberek dolgoznak hanem a jövőből visszajött robotok, akik nem képesek hibát vétetni. Arról nem is beszélve hogy a felhalmozott tapasztalat és tudás, na meg az elmúlt évtized világbajnoki trófeái, pajzsként verik vissza az esetlegesen mégis becsúszó hibákat.
Szerintem neked megártott a sok Andersen. Bár arról nem tudtam hogy ő Forma1-es meséket is írt.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #5189 üzenetére
Szerinted ez a helyzet ami pedig szerintem bullshit.
"A Force India..idén sem szerzett volna pontot erőből, nem ők jöttek feljebb, hanem a McLaren-Ferrari kettőse esett vissza. Márpedig azt mondani hogy a Force India jobban dolgozott mint a McLaren vagy a Ferrari elég nagy hülyeség"
Tudod minden relatív. Te azt hiszed hogy a Force India nem végezhet jobb munkát csak a Ferrai meg a McLaren rosszabbat. Tehát ha a konkurenciám évekig jobban dolgozott mint én, és valamiért egyszer ez a bizonyos konkurencia elkezd balf@szkodni (ergo rosszabb munkát végez valamilyen oknál fogva mint ahogy az addig megszokott volt) akkor ettől az én aktuális munkám nem számít jobbnak?
"...és majd jövőre megbeszélhetjük hogy mennyire jól dolgozik a Force India a McLaren-nel és a Ferrari-val szemben."
Én nem a jövő évről beszéltem hanem az ideiről. Nem tudom hogy hogyan jön ide a jövő év.
"Ez az év egy különleges év volt, több dolog összjátéka...aminek az egyik főszereplője a tesztilalom és a kiindulási helyzet...a többi részlet most felesleges."
Nem értem hogy ez mégis miért kicsinyítené le ez az eredményeiket. Ugyanazok a szabályok vonatkoztak a McLaren-re és a Ferrari-ra is mint a Force India-ra. Csak az utóbbinak töredék költségvetés állt a rendelkezésére az említett két nagyobb csapathoz képest.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #5185 üzenetére
"A Force India..idén sem szerzett volna pontot erőből, nem ők jöttek feljebb, hanem a McLaren-Ferrari kettőse esett vissza."
Hmm?
Te nézted idén a futamokat? Mert ebből nekem az jön le nem igazán.
"Márpedig azt mondani hogy a Force India jobban dolgozott mint a McLaren vagy a Ferrari elég nagy hülyeség"
Márpedig aero-ban jobb lett az autójuk mint a McLaren vagy a Ferrari. Ez tény. Ráadásul ők még a diffúzor botrányból is kimaradtak. Ott volt Spa vagy Monza. Esetleg nézd meg újra azokat a versenyeket.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #5181 üzenetére
Ja, erre mondtam hogy akkor adjanak mindenkinek pontot meg egy kazal pénzt aki célba ér és akkor mindenki kényelmesen ülhet a babérjain.
Ezzel legalább gyorsabban elérnék az előbbiek természteres velejáróját vagyis a pontok elértéktelenedését. Konkrétan azt hogy nem sok mindenkit fog meghatni 1-1 pont a középmezőnyben és annak végén.
Pedig itt még 10-6-4-3-2-1 volt felállás...
A Force India pl tavaly egy pontot sem szerzett és mégsem dőlt össze a világ. Idén már összejött nekik mert keményen megdolgoztak érte. Én nem adnék egy darab pontot sem az újonc csapatoknak ameddig nem mutatnak fel valamit. Emlékszek amikor 97'-ben Damon Hill-nek 8 verseny után sikerült összekaparnia az első pontját Silverstone-ban és úgy örült neki mintha versenyt nyert volna. Na hasonlók nem lesznek ha tovább bővítik a pontszerző helyezések számát. Ez az egész ostoba pontozási rendszer nem illene a F1-hez. Nagyon remélem hogy nem fogják elfogadni.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #5021 üzenetére
már akartam neked írni, hogy hogy viseled Kimi dolgait...úgy általában hogy gondolkodsz erről?
Egész egyszerűen: tegye, amit jónak lát. A jelek szerint mostanában többet foglalkoztatja a rali, mint az F1, hiszen ha nem így lenne, akkor aláírt volna a McLarenhez vagy a Mercedeshez. Oké, hogy fontos a hobby, de annak nem szabadna olyan csábítónak lennie, hogy emiatt szalasszon el egy mekis szerződést. Ha meg mégis annyira fontos neki, akkor az azt jelenti, hogy már nem érdekli eléggé az F1. Akkor inkább jobb, ha lép, nem érdemes fél szívvel csinálnia.Kicsit meglepődve figyeltem egyébként, hogy mennyit vitatkoztak a pénzen a versenyzők és a csapatok Button meg Kimi esetében. Nekem még mindig az a helyzet az etalon, amikor 1992 év végén Senna azt mondta, hogy ingyen is versenyezne Frank Williamsnél, mert annyira akarta a legjobb autót. Furcsamód manapság ilyet nem hallani. Rendben, hogy azért az ingyen az meglehetősen kevés (habár személyes szponzorokból is bejöhet néhány milla, ha jól megy a szekér), de ha valakinek az élete a versenyzés, a győzelem - márpedig mind ezt szajkózza - akkor mégis mit szarakodnak azon, hogy 5 milla vagy 15, ha akár egy világbajnoki autót szalasztanak el a vitatkozással? Megérteném, ha még nem kerestek volna semmit, mint mondjuk Sutil, de itt egyáltalán nem ez a helyzet.
Azt tudom, hogy ha én lennék a helyükben, egyetlen fontos kérdés lenne a csapatválasztás során: Melyiktől várhatom a legjobb eredményeket (és itt beleértve a csapattársat, mérnöki személyzetet, autó gyorsaságát, mindent), és amit anyagilag kínálnak, azt elfogadnám. Ha jönnek az eredmények, úgyis jönnek a nagy lóvék is... -
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #5013 üzenetére
Amikor ezt a cikket olvastam (mármint a mostani McLaren-nyilatkozatot), nekem is az jött le, hogy túl sok ellenpéldát láttunk erre, amik szintén ezzel a dumával indultak, aztán a végén, elváláskor már másképp nyilatkoztak. Persze lehet ezt a problémát orvosolni pénzzel, külön-külön fejlesztésekkel.
De a probléma ott van, hogy ha egy autó bizonyos részét be kell állítani egy adott pályához, ami az egyik versenyző stílusához akkor illeszkedne, ha az adott alkatrész beállítási intervallumán már kívül kerülnek, míg a másiknak jó az adott alkatrész is, mert neki a stílusához passzoló ideális viselkedés benne van az intervallumban.
Ilyenkor ha a két versenyző ugyanolyan stílussal versenyezne, akkor vagy mindketten be tudnák állítani maguknak már az alap cuccal, vagy mindkettejüknek készülne egy új.
Egy bizonyos mértékig persze mindkét pilótát ki lehet szolgálni, ahogy ez a Button - Barrichello esetben is megtörtént: Barrichello elég sokáig másik féktípust használt. De ez egy apró részegység. Mi van, ha a súlyponttal, a tengelytávval, vagy a motor nyomatékgörbéjével vannak gondok? Abban az esetben ahogy te is írtad, az az ideális, ha már a kezdetektől (amikor a pilóták visszajelzéseit is már figyelembe veszik) egy irányba halad a fejlesztés. -
Nowhereman
őstag
válasz
#70869248 #5000 üzenetére
A "szakújságirók" többsége pont olyan szánalmas, mint más ágazatban. De van néhány igazán közveszélyesen hülye is. Volt egy tag, bocs, de linkre már nem emléxem, aki arról kezdet habratyolni, hogy az egész benzinlimites időszakban mindenki csalt, mert hűtötték a naftát, és az egész csak késöbb derült ki. Az igazság az, hogy mindössze egy évig ment fridzsider, utána betiltották. Aztán eltalálta, hogy Mansellék sem tudtak előzni, csak benzinspórolás miatt volt előzés. Igaz, hogy a turbók betiltása után a kor legendái továbbra is ámulatba ejtő manőverekkel cserélgették a helyeiket, de az valahogy nem került a latra.
Szóval egetverő hülyeséget nem csak a forumtagok írnak, hanem az újságírók is... -
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4989 üzenetére
"de nekem azért van elképzelésem és véleményem."
Ez elég sok embernek van csak nem biztos hogy mindig helytálló.
Tényleg zárjuk le, aztán majd mesélj még hogy milyen az élet főtervezőként.
hunnylander: Nem gondoltam volna hogy ilyen létezhet.
A McLaren-nél nem Oliver Turvey ül be?
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4987 üzenetére
Na akkor már nem csak én érzek így.
"Nem lehetetlen...ahogy az sem hogy kisebb mértékben akár utasokat szállítson."
Nem hát.
"Csak baromi nehéz dolguk lesz ez két szabadedzésen elvégezni, nem-nem úgy mint a bányában, hanem mint ahhoz az esethez képest amikor megközelítőleg egy irányba állítják az autót..és az mégsem kedvez a másik kárára...mert egy irányba tartanak tök jó hatásfokkal..ehhez képest itt két irányba uannyi idő alatt mindkettőnek uannyi odafigyeléssel.
...nehezen fog sikerülni...több benne a hibalehetőség."Na ez az amiről szerintem gőzöd sincs de nekem sem. Mellesleg úgy tudom hogy a két külön versenyzőnek külön csapata van tehát tudnak párhuzamosan is dolgozni. Ki gondolta volna...
mod: Amúgy feljebb erre írtam ezt: "Amennyiben kellően gyors autót építenek akkor nem lesz hátrány az amiről beszél."
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4979 üzenetére
Úgy látom hogy nem igazán értetted már meg ezt.
Nekem a leírtakból az jön le mintha nem lennél azzal tisztában hogy két ugyanolyan konstrukciót eltérően is be lehet állítani. Na de leírom én is újra én is.
Szerintem Lowe pont arról beszélt hogy semleges autót próbálnak építeni hogy mindkét versenyzőjükre be lehessen állítani. Tehát Hamilton autóját majd be tudják lőni arra hogy simán át tudja dobni a kerékvetőn Button-én pedig annak megfelelően hogy ő kevesebb kerékvetőt használ.
Tehát ők (legalábbis a nyilatkozat szerint) nem akarnak és nem is fognak elmenni egyik irányba sem. Aztán majd meglátjuk hogy mi lesz. Amennyiben kellően gyors autót építenek akkor nem lesz hátrány az amiről beszél.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4972 üzenetére
Világosnak tűnt pedig...
Akkor szerintem te értelmezted rosszul az interjút.
"Teszem azt -A- versenyző keményen támadja a kerékvetőket, -B- versenyző nem használja...beállítod az autót középre, a versenyzők stílusát tekintve semlegesre, és mindkettő veszít."
Miért állítanák be ilyenkor "középre"?
"..és még számtalan példa, a semleges autót én úgy értem hogy nem kedveznek egyik irányba sem,...tehát a versenyzőket tekintve semleges, nem menettulajdonságát nézve."
Igen, és aztán ez később úgy állítják be ahogy a versenyző szeretné és ahogy tudják.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4968 üzenetére
Nem értem hogy mi a problémád. Itt az eredeti interjú:[link]
Szerintem valójában egyikünknek sincs halvány lila gőze arról hogy pontosan hogyan tervezik ezeket az autókat, csak tapogatózunk mint vak a kuplerájban. Máskülönben ha sikerül viszonylag semlegesre összerakni a végleges konstrukciót akkor azon még elég sokat lehet állítani a pilóta saját vezetési stílusára vetítve. Lowe pedig most nem a beállításokról beszélt hanem a jövő évi konstrukcióról úgy általában.
Tegyük fel hogy 0 a semleges, -10 az alulkormányzott és +10 a túlkormányzott. Na most ha sikerül 0-ra megtervezni az autót akkor azt viszonylag könnyen be lehet állítani mindkét stílushoz, viszont ha alapvetően túlkormányzott a konstrukció (mondjuk +7) akkor azt már jóval nehezebb eltolni a másik irányba.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4961 üzenetére
Arra a kérdésre, hogy az új fejlesztések jobban kedveznek-e majd Hamiltonnak, Lowe azt felelte: "Nem, éppen ellenkezőleg. Egy csapat megpróbál semleges autót építeni. Egyedül a testi adottságok terén alkalmazkodunk a versenyzőkhöz. Annak ellenére, hogy Jenson magasabb, mint Lewis, sikerült megoldani, hogy Jenson számára is kényelmes legyen az autó."
"Szerencsések vagyunk, hogy Jenson és Lewis is a viszonylag semleges autókat szereti, akárcsak Pedro, így nem számítunk nehézségekre. Sokan úgy vélik, hogy a tankolás betiltása és a nagyobb benzinmennyiségek miatt a gumik elhasználódása lesz a legfontosabb a versenyek alatt, szerintünk azonban ez nem így van."
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #4730 üzenetére
Vodafone-nak meg nem kellett Kimi
Lewis takes top spot in Autosport magazine's end-of-season review
1. Lewis Hamilton
2. Jenson Button
3. Sebastian Vettel
4. Mark Webber
5. Robert Kubica
6. Fernando Alonso
7. Felipe Massa
8. Kimi Raikkonen
9. Rubens Barrichello
10. Nico RosbergAzon a piacon (bár az Autosport magazint nem csak britek járatják), ami a legfontosabb a Vodafonenak, Kimi se nem túl népszerű, se nem sokratartott. 2005-ben még más lett volna, de azóta már változott a dolog, és Kimire a jelenlegi nemtörődöm, tutyimutyi (még ha nem is az, de annak tűnik) álláskeresése sem vet jó fényt. A Menedzserei szépen kigolyózzák az F1-ből.
-
prmcsk
addikt
-
-
JJános
addikt
válasz
#70869248 #4422 üzenetére
Én csak abból, amit tudok.
Abi-Dzabi verseny utánni szavazás vége:
1. Kimi Räikkönen
8378 pont
2. Sebastian Vettel
4992 pont
3. Kamui Kobayashi
4087 pont
4. Jenson Button
3911 pont
5. Mark Webber
3255 pont
6. Rubens Barrichello
3130 pont
7. Lewis Hamilton
3017 pont
8. Fernando Alonso
2927 pont
9. Robert Kubica
2871 pont
10. Nico Rosberg
2821 pont
11. Nick Heidfeld
2571 pont
12. Sebastien Buemi
2493 pont
13. Jarno Trulli
2374 pont
14. Heikki Kovalainen
2339 pont
15. Adrian Sutil
2224 pont
16. Vitantonio Liuzzi
2093 pont
17. Jaime Alguersuari
1987 pont
18. Giancarlo Fisichella
1965 pont
19. Kazuki Nakajima
1903 pont
20. Romain Grosjean
1747 pont
1 pont 1 szavazat asszem. Ha most kettős Red Bull győzelem született, és Kimi 12. lett?, és mégis Kimi kapta a legtöbb pontot, akkor azért az jelent valamit. Kamui Kobayashi 3. Nem is véletlenül! -
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #4429 üzenetére
A sóderágy szépen el volt simítva, szerintem egy pillanatra, betonozott bukótérnek gondolta, azt hitte, hogy ott majd kocsikázhat a nézőkhöz közelítve.
Ha ügyesen tartja a tempót és lendületben marad, talán még ki is tudott volna evickélni, de ő lelassított és elásta magát. Nem jó 'vezető'.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4400 üzenetére
"De amióta a Bímer megvette a Sauber-t, azóta megveri a Williams-t minden évben...a kezdő évükben is. A Bímer képes volt győzni, a Williams nem. Tehát a váltás jó volt."
Ez ténykérdés csak hogy nem erről volt szó. A Williams BMW együttműködés több sikerrel kecsegtetett mint a Sauber házasság motorbefagyasztás ide vagy oda.[link]
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4378 üzenetére
"Belefáradt abba mikor a McLaren gyenge volt..hiába mondta Mika hogy maradjon, most egy nem túl meggyőző Ferrari-s időszak után, amikor a csapattársa jobbnak bizonyult a végére, és őt elküldték időnek előtte..."
Elképzelhető hogy valóban alulmotivált volt az elmúlt jópár hónapban/évben. Ugyebár mielőtt a Ferrari-hoz ment volna nyilatkozta hogy ő 3 év után onnan akar visszavonulni. Mint ahogy feljebb már utaltam rá lehet hogy a Ferrari-tól való idő előtti távozás fogja felrázni. Ugyanis szerintem ha úgy érezné hogy neki már semmi dolga nincs az F1-ben akkor már régen bejelentette/hette volna azt hogy lelép. Mégsem tette meg. Ennek nyilván oka van és azért azt kizárnám hogy csak a pénz miatt akar maradni.
"...visszamegy a McLaren-hez valamennyi pénzért, valamennyi ideig, ...Hamilton mellé, és most Hamilton a McLaren arca."
Szerintem ő nem is akar a McLaren arca lenni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
#70869248 #4371 üzenetére
Spa-ban egy teljesen harcképtelen autóval nyerte meg a futamot, és a mezőny második felében ezzel az über Ferrarival, amivel Fizikó is tök utolsó volt, szóval ezzel a fél éve nem fejlesztett csodajárgánnyal sikerült egymás után 4 dobogót is megcsinálnia és több pontot gyűjtött a második félidőben, mint vb-esélyes extraklasszisok. Ha a McLarenhez megy, szerintem nem fogja tudni megverni Hamiltont szezonszinten, de biztos lesznek pályák, ahol igen. De előre ki tudja, hogy mennyire lesz motivált? Meg, hogy a csapat mennyire fog beleszólni kettejük párharcába? Nem értem miért kell előre eltemetni..
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4363 üzenetére
Miért kellene elhidd? Egy szóval sem írtam azt hogy Kimi-Hamilton-t = Senna-Prost. Egy szimpla kérdés volt.
"Meg kell mondjam, hogy egy Heidfeld-Hamilton párosban nagyobb harcot érzek mint a Kimi-Hamilton-ban"
Jó lehet a Heideld-Hamilton páros is de én nem hiszem hogy a Kimi-Hamilton-tól unalomba fulladnánk.
P00By: Letelik a 24 óra és ezzel párhuzamosan pedig szólnak Robertson-ék hogy mehet a szerződés pár millával kevesebbért és Button mehet a Lotus-ba.
venember83: Az mindjárt gondoltam.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4360 üzenetére
Az egy dolog de van sejtésem arról hogy mekkora a szurkolótábora ergo sokat ér a neve. Az igaz hogy teljesen más személyiség mint Hamilton de szerintem még egy iceman önérzetét is sérti az hogy idő előtt kirakták. Még akkor is ha ezt nem nyilatkozza le. Azt is jól tudja hogy csak egy ütőképes autóval vehet revansot a Ferrari-n így csak a McLaren maradt ami szerintem még mindig több pénzt fizetne neki mintha egy x rally csapat leszerződtetné mint újoncot.
"..és most amikor a Ferrari elveszítette Massa-t, és egyértelműen csak Kimi-re támaszkodhatott, akkor Kimi újra kiegyensúlyozottabb lett."
Lehet a két dolognak semmi köze egymáshoz.
"Ő a McLaren-nél nem lesz húzónév, a Brawn-nál sem hiszem, míg pl. a Toyota-nál egyértelműen az lett volna."
Amikor Senna-Prost párossal ment a McLaren akkor ki volt a húzónév?
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #4353 üzenetére
"A McLaren-hez nem húzónévnek jön, a Brawn-nál sem feltételen. Márpedig szvsz(!) ő azt a helyzetet kedveli amikor ő fémjelzi a csapatot ahol versenyez."
Nem hiszem hogy sokkal kisebb húzónév lenne mint Hamilton. A második mondatot nem teljesen értem vagy inkább nem teljesen értek vele egyet. Szerintem Raikkonen-t annyira nem érdekli hogy kinek a neve fémjelzi a csapatot amiben éppen van.
-
-
hunnylander
őstag
válasz
#70869248 #3713 üzenetére
Kimi fizetése azért ennyi, mert egyszerűen a Robertsonok ennyit alkudtak ki 2006-ban. Abból induljunk ki, hogy Kimi elődjének, Schuminak 60 milliónál is többet fizettek. Kimi állítólag kb. 50-nel kezdett, és talán a tavalyi opciós hosszabbításnál vették egy kicsit lejjebb.
A Ferrari jól áll anyagilag és akkor még válság se volt. Alonso már tuti nem kaphatott ekorra fizetést, más idők járnak, összébb kell szorítani a nadrágszíjat.
-
Motion_Blur
félisten
-
hunnylander
őstag
-
rocket
nagyúr
válasz
#70869248 #3528 üzenetére
A forma1-ben sem az szamit ki hany futamot fejez be, hanem, hogy hanyadik helyen.
Heidfeld olyan mint Ralf Schumacher, rengeteg eselyt kapott a bizonyitasra (mivel nemet tobbet is mint ami jart volna neki), de nem elt vele, ideje tavoznia a forma1-bol.
Szerintem nevetseges, hogy egyatalan szoba kerult a neve, dehat gondolom a Mercedes nemet pilotat szeretne, es nem tehetsegeset. -
Peat;)
veterán
válasz
#70869248 #3413 üzenetére
Tisztességesen helyt állt az biztos. De az is hogy ez a Toyota itt dobogó esélyes volt. Elég sok tapasztalata is van már forma autókkal. Szóval helyt állt és ügyesen védekezik (szerintem még fair volt éppenhogy) de ennyi, részemről. Az hogy Palik sztárt csinált belőle egy dolog, Buttont viszont mindenki látta ahogy a pálya legjobb előzési pontjánál mit ment az autója a Toyotához képest. Bueminál már más volt a helyzet. Ez Button, néha úgy megy ahogy kell aztán egy szürke kisegér. Egyébként ha akkora pilóta akkor Brawn miért nem akarja/ta a fizetését megnövelni? Én ezen filóztam egy keveset. Szerintem pontosan tudja Brawn hogy ilyen szintű pilótát hamar tud találni ha muszáj.
-
brownus
veterán
válasz
#70869248 #3465 üzenetére
A világbajnoki trófeát a világbajnoktól szokták elvenni, de itt a tavalyi bajnoknak nem volt autója ahoz hogy megverekedjen érte. - mondasz valamit, de volt egy barikello, egy vettel, és egy webber is akik megakadályozhatták volna, hogy vb legyen! nem sikerült.
most, hogy vége az idei évnek, bízom benne, hogy jövőre szorosabb lesz, izgalmasabb, stb...
-
Petya25
őstag
válasz
#70869248 #3432 üzenetére
Arról a Brawn nem tehet, hogy a többiek estek-keltek egy fél idény alatt. Egyébként a Toyota és a Red Bull is lehett volna sikeres a kezdetekkor csak éppen estek-keltek ők is. Hogy a többieknél körbeverés volt (Vettel-Webber-Hamilton-Kimi) az a Brawn bűne?
5 versenyt nyert a Red Bull is, az sem volt elég. A futamok felét elvitte a Brawn és ez elég a VB-hez.
Nem kell leborulni, de ebből a grafikonból nem derül ki, hogy bárki más jobban megérdemelte volna a címet[link] -
Misi 007
őstag
válasz
#70869248 #3432 üzenetére
Ez mind ennek az idióta pontrendszernek köszönhető!
Még mielőtt félre ért valaki nem akarok éremrendszert!!!
Viszont évek óta nincs értéke a győzelemnek!
Én ha tehetném 10,7,6,5,4,3,2,1-es pontrendszert alkalmaznék mindenképp...A Brawn meg az idei "nagyszerű" szabályoknak köszönheti a világbajnoki címét no meg Ross Brawn zsenialitásának...
De arra már előre befizetek hogy jövőre hogy védi meg a címét Button! -
D@ni88
addikt
válasz
#70869248 #3421 üzenetére
hát jah, erről nekem is bevillant egy olyan dolog, hogy lehet h a KERS-es autók jövőre előnyben lesznek. Mivel ők már rendelkeznek, mivel a KERS többletsúlyt jelent az autó nem kívánatos pontján. Igaz hogy nagyobb lesz a tank súlya, főleg teli, mint a mostani Kers. De azért mégiscsak olyan helyen van ahol nem optimális, és mégis fel tudják venni a versenyt a többi autóval. És jövőre a megnövekedett súly miatt, ami a hátsó tengelyre nehezkedik az már részben ki van küszöbölve a Ferrarinál és a Mclarennél
ami pl gumikopás szempontjából fontos lehet, mivel jövőre már nem lehet azt megjátszani, hogy ha jobban koptatja a gumikat, akkor egyszer többször jönnek ki kereket cserélni, mert ott már ugyanazzal a benzinmennyiséggel kell menni mindenkinek. Az meg nagyjából ugyan az a tempó új gumikkal is. Tehát az a +1 kiállás az már veszteséges. -
Peat;)
veterán
válasz
#70869248 #2841 üzenetére
A leginkább baj az hogy az f1-es csapatok dolgozták ki ezeket az idei vizuális csodaműveket úgy hogy az előzés ugyanúgy lehetetlen maradt. Több az előzés idén de az a gumi miatt van, amire állítólag direkt kérték meg a bridgestone bandát. Az idei egyetlen jó dolog számomra a kers, ami rajtnál mindig izgalmakat hoz és előzésnél is reményt ad hogy látunk akciót ha egy kerses üldöz valakit (pl Kimi győzelme). Erre azt a csapatok, kik mások megszavazzák hogy jövőre nem használják. Kezdem azt hinni hogy nem is az FIA a fő gond a formula1 átalakulásában....
Ja igen, a kersnél a gyári csapatok lenyilatkozták hogy az új belépők miatt is szavazták le. Már megint hülyének néztek minket, mindenki tudja hogy nem egy rendszer az ami megvásárolható a csapatok számára és már csak be kell építeni.
-
Oliverda
titán
válasz
#70869248 #2820 üzenetére
A Mercedes már több mint tíz éve ácsingózik arra hogy a McLaren-ből gyári Mercedes legyen. Először 97'-ben röppent fel a pletyka aztán azóta szinte minden évben újra feljön. Mondjuk szerintem egyszer sem fordult még meg Dennis fejében hogy eladja a csapatot. Én személyszerint örülnék neki ha a McLaren-ből is teljesen gyári csapat lenne.
Mindenesetre a Brawn név hamar a süllyesztőben fogja végezni ha ez igaz. Persze ha Brawn-nak a pénz fontosabb akkor oké.
A Honda-ról pedig ennyit lehet tudni:[link]
Aztán hogy ebből mi az igaz azt nem tudom.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #2822 üzenetére
Nem lófütty az... Ha százalékosan nézed, hogy mennyivel nagyobbat növekedett az első keréken a tapadás, akkor annyival kell több súlyt cipelni az első tengelyre. Ez akár 10-20 kg is lehetett (vagy talán több is, nem tudom). Ballaszttal persze ez még orvosolható, de ha a KERS miatt abból is le kell faragni, akkor már probléma.
12h-ra akartam menni, de mindig van valami kínja az autómnak, most pl. a generátor halt meg, nincs töltés. Hol voltatok, melyik tribünön?
GT-n mi végigjártuk az összes tribünt, szerintünk a sikánnál az egyik legjobb, ott gyakorlatilag az orrunk előtt mennek az autók, és némi akció is van. -
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #2819 üzenetére
Túlkormányzottat. Ha egy bordázott gumira tervezett autóra feldobjuk az idei slickeket, akkor túl nagy lesz hátul a tömeg, ahhoz képest, hogy a tapadás elöl nagyobbat növekedett.
És ha feltesszük, hogy eddig jó volt a balansz, akkor az első tengelyen megnövekedett tapadás miatt túlkormányzott lesz az autó. -
Nowhereman
őstag
válasz
#70869248 #2792 üzenetére
Az, hogy Lajoska egy javíthatatlan hazug. De ha azt mondja egyetlen szuszra, hogy erős csapattársat akar, és azt, hogy szeretné, hogy kova maradjon, akkor máris hazudott egy olyan gyurcsány-kaliberűt...
Egyébként meg se Lonzi, se Lajoska nem tűr meg senki egyenrangút. Az zavarná az egojukat.
-
wildrain
addikt
válasz
#70869248 #2790 üzenetére
Kb. itt bukik a hír hitelessége: "Lewis Hamilton azzal fenyegette meg a csapatát, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, amennyiben Räikkönent leigazolják."
Mivel ha jól tudom, 2012 végéig van szerződése, nem is lenne még mit meghosszabbítani.Meg ahogy írod, egyébként sem tűnt valami ijedősnek eddig sem. Úgy gondolom, hogy Kimi nem lesz/lenne Alonsonál keményebb ellenfél a számára.
-
Peat;)
veterán
válasz
#70869248 #2757 üzenetére
Kimi tehetségét én sokkal többre tartom mint Rosbergét, így egyet értek amit írtál. De sokan és a csapatvezetők is szemlátomást nem tudják hogy Rosberg vagy Kimi az erősebb pilóta...Mindenesetre aki vb-t akar nyerni és úgy érzi lesz autója hozzá annak Kimi garantált befektetés. Már három csapatban bizonyított, ott is ahol szemlátomást szenved. Fiskó meg csak növeli az értékét, mert egy ennyire tapasztalt pilóta hogy ennyivel lemarad mögötte az elgondolkodtató, hogy akkor nem kevés dolgot hajt végre futamról futamra Kimi. Kérdés milyen árat kér a szolgáltatásaiért, nem szerényet gondolom. Csúnya leírni, de Kiminek jól jött Massa balesete, így ha már kirakták a csapatból, mert azóta azt látni hogy ő viszi el a vállán a Ferrarit.
-
Peat;)
veterán
válasz
#70869248 #2753 üzenetére
Nemcsak a versenyzőkön múlik minden. Elég sok baromságot csinált a Ferrari mostanában, a maxot most is kihozza Kimi az autóból. Alonso lehet mutat pár irányt, merre kéne fejleszteni de nem csodabogár, a rönyónál látható volt hogy mindig magukra találtak év közben az elmúlt két évben, de nem eléggé és nem elég korán. Szerintem pár szakemberre lenne szüksége a Ferrarinak, mert Adrian és társai bedarálják a kreativitásukkal a nagy befásult gyári csapatokat. A brawn más tészta, ők erőből oldják meg, hiszen a legfejlettebb hátterük és szélcsatornájuk nekik van ha jól tudom. Szóval két csapatot mindenképp előbbre sorolnék. A Mclaren meg minimum az a szint ami a Ferrari.
Aktív témák
Hirdetés
- XPEnology
- Horgász topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Háztartási gépek
- Gumi és felni topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest