- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
JJános #37731 üzenetére
Szia
Nem mondhatnak semmi olyasmit amit mások ne tudhatnának, külön szakember van minden csapatnak, amennyiben ilyesmire fény derülne, a Pirelli elveszíthetné a hivatalos beszállítói státuszát...
Biztos hogy nem haszontalan az érdeklődés...de minden információ nyitott a csapatok számára (ahol szakemberek dolgoznak).
kb. az első tesztekre már mindenki megfelelően informálva volt, ha pedig az autó fejlesztését érinthette volna akkor oda nem versenyző megy, hanem aki ezen a területen a legképzettebb.
De alapvetően az a lényeg, hogy nincs ügyeskedés...nem lehet. a Pirelli egyformán érdekelt minden csapat irányába, azaz az F1 irányába, ezt nem veszélyeztetik az ziher. -
hoffman_
nagyúr
válasz
JJános #36507 üzenetére
Jó, erre most mit mondjak, ez már csak intelligencia kérdése komolyan. Én próbálok emészthetően, objektíven kommunikálni, úgy látszik ez nem elég. Ha nem tudod felfogni mit jelent a sportban az agresszió, akkor inkább maradj távol a véleményezéstől. Épp elég fos napom volt ahhoz, hogy kibassza a biztit a sokadik értetlenkedés, és ebkaróhozkötés és majdénmegmagyarázom.
Nincs igazad. Ha belegondolsz, és belátod, rendben. Ha nem, akkor erre ne is válaszolj.
mod:
Nem fogom szájbarágósabban magyarázni.
"a latin agressio szóból, jelentése: támadás"
Tökéletes definíció. A többi ezután már nem feltétlen - a versenysportban.
Agresszió az, hogyha a boxoló kinézeget a kettősfedezék nélkül, és szúrkálja a balosokat? Nem. (Pedig megüti az ellenfelét, megtámadja, fizikailag fájdlamat okoz neki) Agresszió az, hogy nem hagyja az ellenfelet kiütni bármit is, és arra kényszeríti, hogy csak kinézegessen a a ketős fedezék mögül a sok védekezés közepette.
Agresszió az, hogy ha autózol valaki mögött, csak mert nem tudod megelőzni, pedig gyorsabb vagy? Nem, ez képességek hiánya. Mint ahogy az sem csak agresszió önmagában, ha beleszállsz valakibe, mert nem tudod megelőzni. Agresszió az, amikor technikát és elszántságot ötvözve hévvel és indulatokkal akár, de mindemellett vezetési képességeket maradandóan kihasználva megelőzöl valakit.
-
proof88
addikt
válasz
JJános #35256 üzenetére
sztem add be a jelentkezésedet a Mekihez, mint váltóáttétel-felelős
sztem egyszerűen csak rohadt nagy pech h ennyire nem volt jó az áttételezés Schumi ellen. Az még nagyobb pech h több mint 20 körig ment a játék. Amúgy kihozhatták volna Hamiltont, de neki azért szokott menni az előzés. Ment is, csak rögtön vissza lett előzve. -
brownus
veterán
-
-
Sdi
addikt
válasz
JJános #32237 üzenetére
A puszta erő nem minden egy autónál
, vannak egyéb dolgok is amik a legjobbá tehetnek egy kocsit és szerintem az RBR autók ilyenek. A Ferrari és a Mecki most kezd beérni hozzájuk képest, de a technikai fölény még mindig náluk van, még akkor is, ha ez a fölény már jelentősen csökken az utóbbi időben. Ha az RB autóknak a versenyen nem bújik elő valamilyen hibája, akkor még mindig a legjobbak
. Nekem egyik jelenlegi "nagy" versenyző sem a kedvencem, így kívülről talán jobban figyelhetem a küzdelmüket, mintha kötődnék valamelyikhez is
-
Sdi
addikt
válasz
JJános #32205 üzenetére
" A technika 50-70%. Ha valaki kiemelkedik az bizony azért van, mert az a pilóta tud! ". Mi van akkor, ha neki a 70 % jut, a többieknek pedig az 50, ugyan olyan tehetség mellett ? Mivel itt olyan óriási különbség nincs a nagyok tudása között, ezért bizony sokat számít a technika
. Nem akarom bántani Fettit
-
lizRRR
őstag
válasz
JJános #32188 üzenetére
B-L-A-C-K
(PH! addikt) : Vettel eggyáltalán nem jó pilota... mult héten is meg villantotta az előzési tehetségét... jó kocsi van a segge alatt.. időmérőket meg nyeri mert neki vannak a legjobb be állításai , aztán előről indul mindig... és egyedül autokázik elől.... Schumi azzal a szar szutyok mercivel előzget mindenkit annak meg ott van a segge alatt a legjobb kocsit 3x szalasztotta el az előzést ... -
-
raczger
őstag
válasz
JJános #32093 üzenetére
Én kimentem a pályára fél tankkal és visszajöttem háromnegyed tankkal, ja és ezt nem játékban hanem igaziból. Ez az igazi spórolás
(utólag kiderült hogy hibás volt az a műszer
). Mellesleg tökmindegy hogy fékkel vagy motorfékkel lassítasz, gyorsításra kell figyelned illetve hosszú féktávokat venni, feleslegesen nem kell erőltetni a motort, alacsonyabb fordulat stb...
-
Oliverda
titán
válasz
JJános #32087 üzenetére
Nem.
„Lewis számára ez egy nagyszerű verseny volt. Nem számítottunk rá, hogy az elején olyan gyorsan áthajt a tömegen. A mérnökök a feltételezett versenytempó alapján számolták ki az üzemanyagot, ez pedig egy kissé gyorsabb lett, mint amire számítottunk.”
„A legelejétől világos volt, hogy égetjük az üzemanyagot, annál a pontnál azonban versenyeztünk, a futam második felében azonban spórolni kellett vele.”
„Komoly kihívás egy versenyző számára, ha azt mondják neki, hogy spóroljon az üzemanyaggal. Ez az ösztönösség ellen van, de ez nem csak erről szól, hiszen csökken a gumi- és fékhőmérséklet, és nagyon nehéz lesz így vezetni. Nem egyszerű így vezetni egy Formula–1-es autót.”
-
boogie84
veterán
válasz
JJános #32080 üzenetére
Persze h versenyképesebb ha feltekerik az üzemagyag-levegő arányt. De rövid idő alatt nem hinném h annyival eszik többet h ne bírja ki verseny végéig. Irreális fogyasztása lenne, hisz egyesek előzéskor ugyan úgy feltekerik az arányt. Akkor velük mi van, ők végig bírják mégis?
Ilyet azért nem mindig látunk, pedig sokszor van olyan szitu h védekezniük kell, v előzniük...
Sztem itt vmi más gond volt, csak nem látunk rá az ilyenekre. Ugye rádión sem mondják be mindig ezt az infót.. -
shteer
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
JJános #31267 üzenetére
Nekem nem okoz gondot összeegyeztetni a teljesítménye iránti csodálatomat a stílusa kiváltotta ellenszenvvel.
Te vallod, hogy minden ember iránt csak egyféle érzelemmel bírsz?
Vagy most ez hogy van? Milyen valaki? Most akkor ember, vagy élsportoló? Mert ha az előbbi, akkor stílus, személyiség, viselkedés; ha az utóbbi, akkor egy eredmény a nagykönyvben.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
JJános #30712 üzenetére
Ha elveszíti előnyét a Red Bull, reméljük hogy a Ferrari fel tud fejlődni a McLaren-hez és egymástól vesznek majd el pontokat.
Egyébként az idei év nagyon hasonlít a 2006-osra. Ott az első 9 futamon Alonso vagy nyert, vagy második lett. Aztán Kanada után jött a Ferrari/Schumacher "félidő" 5 futamgyőzelemmel.
Kíváncsi leszek idén képes lesz-e valaki bemutatni egy ilyen szintű felzárkózást.
-
MPowerPH
félisten
válasz
JJános #29153 üzenetére
Tudod az a durva, hogy Kimi azért is elnézést kért Sutil -tól. Hamilton -tól még ennyi sem telt, csak az undorító nyilatkozata miatt kért bocsánatot, mert hirtelen nagy lett a nyomás a médiából.
Mastre: Kimi egy egyéniség. Ő megmondta, 1 VB címet akar, és köszöni szépen. Tulajdonképpen attól kezdve nem is érdekelte a dolog. Egyébként azért nem mondanám azt, hogy nem tudott előzni, és nem volt agresszív. Itt egy elég nagy köre.
Raikkonen -t soha nem érdekelte semmi, utálta az egész F1 -es hajcihőt. Ő vezetni szeretett, azt meg kib@szott jól csinálta. Meglett a VB, és már egyáltalán nem érdekelte semmi. Ezért sajnáltam anno, mikor VB -t nyert. Ha akkor nem sikerül, akkor továbbra is itt versenyezne, és lenne némi motivációja. Technikailag pedig talán a mezőny legjobb pilótája volt, és most is csak Alonso az, aki a közelébe érhet. -
Sanya595
senior tag
válasz
JJános #29148 üzenetére
Pontosan igy.
Akkor az volt,hogy Sutil,élete legjobb helyezésétöl esett el....
Pont úgy,mint most Maldonado..(#29149) BMW001
"Annyi különbséggel, hogy Kimi megfogta az autót, amire valljuk be őszintén nem sok pilóta lenne képes. Még Rosberg -nek sem sikerült, pedig elég jó kvalitásai vannak. Az a szerencse fintora, hogy Sutil pont előtte volt."
Pontosan erröl beszélek...mégis az volt itt akkor a téma,hogy tönkretette Sutil versenyét..
Pont úgy,mint most Ham másik 2 pilótáét.. -
IreN!CuS
addikt
válasz
JJános #29129 üzenetére
Azért azt tudod,hogy amit most leírtál elég kifordított logika.Egy előzendő pilótának legalább annyira kell figyelni mint aki előzi őt,szerintem ez teljesen alap dolog.Ha a védekező nem figyelne hátulra mennyi baleset lenne már vagy egyáltalán,hogy tudna védekezni?
Egy védekezőnek sokkalta """egyszerűbb""" feladata van leegyszerűsítve figyel a belső ívre és a jó kigyorsításra,de ha feladja a belső ívet lásd Maldonado vagy Schumi vagy Schumi vs Hamilton az első körben és oda valaki beszúrja a kocsi elejét,ne lepődjön meg és ne húzza rá a kormányt,vagy forduljon úgy el ahogy azt szokta tenni ha nincs mellette senki sem.
Amúgy egy szóval sem írtam olyat,vagy utaltam rá hogy a védekezőnek semmilyen joga sincs,de tudni kell mikor kell feladni a pozíciót. -
IreN!CuS
addikt
válasz
JJános #29125 üzenetére
Tudod,egy előzés két emberem múlik lásd : Schumi vs Hamilton oda vissza nem húztak egymásra nem is volt baleset.(ÉS nem nem azt mondom,hogy Hamilton előtt félre kell állni)Mindenkinek szíve joga eldönteni,hogy ítéli meg csak ha lát/hal egy ellenvéleményt nem kell egyből jönni ilyennel hogy "mit szívott" vagy "mekkora LOL" stb stb.Mindenki tudd úgy védekezni,hogy ráhúzza a kormányt,de ugye akkor kevés előzés lenne és sok kieső.
"hogy azzal, hogy belemegy helyzetekbe, azzal másokat is veszélyeztet, talán megkomolyodik."
Mindegyik előzés veszélyes,mindegy előzésnél van kockázat ez elkerülhetetlen,hogy lehet úgy előzni,hogy közben nem kockáztatod a másik versenyét ?Ja tudom Boxban taktikával hajrá.(ha jól emlékszem volt ezért is sírás,hogy a boxban taktikával tudnak csak előzni)
Alonso tavaly utolsó futam egyszer próbálta meg istenesen utána utazott,most monacoban se Alonzo se Button nem tepert,nem is ment bele kétes helyzetbe,így nem is előztek.(jó okés más pályán ahol könnyebb előzni biztos másabb lett volna,de most monacoban voltunk ezt kell nézni).
-
MPowerPH
félisten
válasz
JJános #28944 üzenetére
Hamiltonnak már az IM-en elmentek otthonról, amikor jogosan megkapta a büntetését. Ez szépen áttétes volt a futamra. Ez így igaz, addig a pontig, amíg Hamilton autólya nincs legalább egy vonalban az előtte lévővel. Ez esetekben ilyen nem volt. Teljesen egyértelmű szituációk voltak, csak a fan -ok nem látják a fától az erdőt. Szerencsére a versenybíróság tudta a dolgát. Bár a Maldonado -s eset után járt volna a black flag, mivel ő továbbment, a williams -es meg kiesett.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
JJános #28857 üzenetére
Massának ez fájt. Ez, akkor nekem is. Hősies volt, komolyan. Ez a mai Massa viszont ennek közelébe sincs, ez olyan, mint Schumachertől várni idén még egy VB címet.
dokar:
Hát, nincs egyedül
Itt gyakorlatilag nem lehet objektíven vitázni.
-
hoffman_
nagyúr
-
PazsitZ
addikt
válasz
JJános #26495 üzenetére
Szerintem te a nevét sem ismerted a RBR sikeres pár éve előtt
Egyébként nem tudom milyen nüansz találást képzelsz be magadnak.
Mert ezt Horner nyilatkozta, de biztos véletlenül épp ezt nem olvastad :
“Obviously it’s very easy with hindsight, but obviously that was a mistake. It was the team’s call because it looked like another set of Primes would be enough to comfortably make it through. But with the tyres not being up to temperature it’s obviously compromised him.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest