Hirdetés
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Google Pixel topik
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
-
Pá
addikt
Átfogó cikk a szabálymódosításokról
Lehet linkelgetni a kevésbé informált rokonoknak/ismerősöknek, akik nyaggatnak, hogy meséljük el mi lesz más idén. Ez jó alapos.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Remek. A Renault és a Ferrari illetve a lekötelezettjeik (Red Bull és Torro) majd szépen elvégzik a "cigánykodás" részét a dolgoknak. Jó ötlet volt a McLaren-től hogy ettől távol maradnak. Bár mondjuk nem lenne szép dolog cseszegetni azt a csapatot akinek ők adják a motort. Mindenesetre ebből csak jól jöhetnek ki. A Williams-et sajnálni fogom mert így ott lesznek majd mint tavaly...
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jövőre Vettel a Ferrarinál lesz.

Bár ezt már leírtam itt, de jó kimondani: Jönnek a német, olasz himnuszok sorban.
-
brownus
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ez így van?-> ...A fennmaradó 25 százalék továbbra is Ecclestone család tulajdonában marad.
azt hittem 51% a kezében van... -
Motion_Blur
félisten
Börni Vettelről:
Miért tartja őt ilyen nagyra? Ő az új Michael Schumacher?
Bernie Ecclestone: "Több. Ha egy sztárt kellene tervezni, akkor pontosan ő lenne a minta. A Formula-1-nek szüksége van Vettelre. Fiatal, tehetséges, intelligens és nem arrogáns. A sajtó és a rajongók is szeretik. Profi. Még szerencse, hogy itt versenyez."Hová vezet Vettel útja?
Bernie Ecclestone: "A Ferrarihoz, ez nem vitás. Ez minden versenyző célja. A Ferrari nem lehet olyan bolond, hogy nem kell nekik."Elég konkrét Börni bácsi

-
proof88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"Azt szerettük volna, ha a győztes és a többi helyezett között nagyobb pontkülönbség lett volna, ám ehelyett minden marad a régiben, mint 2008-ban. Ó igen" – tette hozzá kissé gúnyosan a csapatfőnök.
óó igen, igen-igen 
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére

Így van. Ha szabályos, akkor mások is megcsinálhatják, ha nem, akkor meg vegyék le.
-
Motion_Blur
félisten
A Red Bull óvással fenyegeti a Brawn GP-t
"Egyértelmű, hogy illegális. Óvást fogunk benyújtani csütörtökön, ha a komponenst nem módosítják a szabályoknak megfelelően, mert ez a fajta diffúzor akár öt tizedet is hozhat körönként. Hét csapat (természetesen a hasonló cipőben járó Williams és Toyota kivételével) egyértelműen azt állítja, hogy illegális."
A Ferrari a szabályok tisztázását kéri az FIA-tól -
törölt tag
válasz
wildrain
üzenetére
Teljesen hasonlóan látom, a Porsche nem engedte őket el féktávon, aztán pedig szíken ívre húzott...a Sarrazin joggal hihette, hogy szűken tartva elengedi a Porsche, ezzel szemben az kiengedte az autót ideális ívre, azaz pont betartott Sarrazin-nek.
Komoly hiba volt a Porsche részéről, mivel ők pontosan fel vannak készítve mit tegyenek ha prototype kategóriájú autó közeledik. -
wildrain
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Miért, mert nem tudott felszívódni?
Nem felszívódni kellett volna, hanem egy hosszabb féktávval mindkettőt egyszerre elengedni. Így nem szólt volna bele a kettejük harcába egy megkavaró mozdulattal. Láttunk már ilyet, nem olyan nehéz megcsinálni. Ehelyett ő bement a belső ívre, mintha elengedné őket, aztán jól bevette a kanyart mindkettejük előtt.A Peugeot a lehető legrosszabb helyen és módon kezdte a lekörözést.
Ott kezdte el a lekörözést, ahol utolérte. Nem autózhat valaki mögött, aki fele olyan gyors, mint ő. -
wildrain
addikt
Erre én is így emlékeztem, de azért kíváncsi voltam, hogy pontosan mit mondott tavaly ilyenkor, és rájöttem, hogy csak a csapatba való beilleszkedéséről nyilatkozott pozitívan, konkrétan arról, hogy az autó fekszik-e neki, nem mondott semmit. 2007-re vonatkozóan megemlítette, hogy az évad közepén találták meg a megfelelő finomhangolási módokat (és ez ugye a teljesítményén is látszott).
Azért én optimista vagyok ezt illetően, de úgy gondolom, hogy a megbízhatóság kábé ugyanolyan gyatra lesz, mint tavaly. -
RedWing
aktív tag
Ha esetleg tud valaki működő linkeket a szabadedzésekhez legyen olyan szíves és ne tartsa magában!

-
proof88
addikt
Aki szokott tippelni f1hirek.hu-n, az ne felejtse el most sem!

-
nat
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kezdik belátni a Ferrarinál is,hogy nem a Jégember,hanem FM a favorit.

Ecclestone már tud valamit? [Ecclestone Massa világbajnoki címére fogadna] -
-Mike-
addikt
Pénteken hajnal 2kor első fp. Addigra valaki szerezzen hd felbontású netes közvetítést mert ha nem tökön lesztek rúgva.

-
Fortissimus
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
bar vszinu uj streameket kell majd keresni, ugyanis a bbc fogja ezentul kozvetiteni az itv helyett...
-
stvnppp
senior tag
Nem tudtok valami netcímet, ahol élőben fogják közvetíteni a futamot?
-
vtomi
tag
Ezt most találtam! Regisztrálni kell és irányítani a csapatot.
Van pénzed, gazdálkodni kell. Venni kell két pilótát, motort, stb.
Nagyon jónak tűnik. -
gV
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
a tavalyira is csak azután panaszkodott útólag(!) h végrehajtottak rajta pár fejlesztést, szal majd akkor örülök ennek ha a későbbiekben is így fog az F60-ról vélekedni
-
Motion_Blur
félisten
Kimitől szokatlanul optimista nyilatkozat!

mod: és már biztos, hogy Massa kapja a 3-as, Kimi a 4-es rajtszámot
-
wildrain
addikt
válasz
JJános
üzenetére
Én csak a Red Bullt látom az 5. helyen...

Egyébként meg szerintem a valós erősorrendet a GapIx alapján rendezett sorrend adja, és úgy csak a 7. a RB.
1 Brawn GP-Mercedes 5.7 0.252 7
2 Ferrari 6.6 0.716 8
3 BMW-Sauber 4.9 0.958 9
4 Toyota 5.6 1.026 9
5 Renault 3.4 1.226 11
6 Williams-Toyota 2.6 1.267 14
7 Red Bull-Renault 4.0 1.356 9
8 McLaren-Mercedes 1.3 1.549 13
9 Force India-Merc. 2.1 1.694 8
10 Toro Rosso-Ferrari 1.5 2.008 4 -
-XadAnuX+
őstag
Visszaszámlálás elindult.
Nagyon be vagyok zsongva már.
Go Alonso!!!!
-
válasz
wildrain
üzenetére
A szabályzat úgy fogalmaz, hogy teljesen feltöltött KERS-el rajtolhat el az autó, ezért nem valószínű hogy tiltanák a használatát a rajtnál.
-Bármely körben maximum 400KJ energiát lehet kinyerni a KERS rendszerből, ez +80LE teljesítmény max. kb. 7mp-ig egy körben.
-A KERS-en nem lehet tölteni verseny közben a kiállások alatt. -
wildrain
addikt
Kerestem a youtube-on videót róla, de nem találtam. A lényeg, hogy azon a 2006-os magyar nagydíjon, amit Button nyert, volt egy olyan jelenet, hogy Alonso a 14-es kanyarból kifelé lelassult, és veszített kb. 5-6 mp-et, majd hirtelen, mintha mi sem történt volna, továbbment. Később kiderült, hogy véletlenül megnyomta a limitert.
-
RedWing
aktív tag
Már csak 3 és fél nap!!! És minden kiderül!!!

-
wildrain
addikt
Erősorrend latolgatás a téli tesztek adatainak alapján.
-
wildrain
addikt
Egyébként meg azért sem hiszem, hogy tiltott lesz a rajtnál, mert több csapat is számol vele, valaki nyilatkozatában pl. konkrétan olvastam, hogy 100km/h alatt nem léphet a rendszer működésbe, de azt ugye 2.7-3.0 mp alatt elérik, onnantól pedig nagy előny lesz az a 80LE.
-
wildrain
addikt
Az a csaló Alonso mégis megnyomta 2006-ban a Hungaroringen.

Egyébként szerintem olyan bonyolult lenne a használata a pályán, hogy kizártnak tartom, hogy javítana a köridőn. Rajtnál működhet a dolog, én pl. annak idején szimversenyeken szoktam használni, de menet közben, kanyaroknál ki-be kapcsolgatni...
-
biker
nagyúr
válasz
wildrain
üzenetére
szerintem van olyasmi apróbetűs rész, mint eddig, hogy a speed limitert a rajttól számított X ideig nem lehet használni, és menet közben is X időnkéntnél sűrűbben, mert azt használták volna sokan kipörgésgátlónak hajtűben meg rajtkor.
lehet, a kers is tiltott lesz mondjuk az első körben, nem?
-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Az éremrendszerben az előny a hátrány...azaz ami az ösztönző erő az a hátrány is.
Ebben az idényben 17 megszerezhető futamgyőzelem, azaz érem van. Csak.
Ez a jelenlegi pontrendszerben 170 pont a győztesnek, és a mindig második versenyben maradhat a 14. futamig, mert még létező matematikai esélye van (140:112, megszerezhető pontok száma 30), amíg az éremrendszerben ez a 9. futam után véglegesen eldőlt/eldőlhet.Azért példálózik mindenki ezzel, mert ez mutatja a különbséget a legszemléletesebben. Ezt rá lehet húzni akár egy futamra is....tehát vannak futamok ahol a dobogó még elérhető cél, de az élen álló versenyző befogása már önerőből nem megvalósítható. Itt a világbajnoki címért harcoló csapat nem fog beállni pontokat gyűjteni az 1.számú versenyzőjével, mert nála amúgy sem az fog dönteni, hanem bespórolja a motort és a sebváltót, és a következő futamra koncentrál, a 2. számú versenyzőjével pedig megy a pontokra, mivel nála az lesz a döntő. Azaz két különböző célért futnak a versenyzők.
Hidd el nem sületlenség az első futamtól eldőlt 1vs2 számú felállás az éremrendszerben,..egyfelől vádolod a csapatokat túlzó óvatossággal (egyetértünk), másfelől azt mondod hogy nem feltétlen utaznak a legbiztosabb eredményre már az idény elejétől. Visszatekintve a nagy port kavart A1ringes Ferrari esetre jól mutatja hogy a csapatok mennyire a legbiztosabb kimenetelre gondolnak.
Márpedig a pontrendszer vs. éremrendszerben a csapatoknak az egy versenyző mellé felpakolt futamgyőzelmek száma a lényeges a lehető legkorábban elkezdve, mert nem számolnak/nem számolhatnak a pontversenyben ledolgozható, hosszabb lefolyású versenygéssel. A fenti számolgatásra visszavezetve sokkal kevesebb tartalékot kaptak az esetleges motorhibákra, váratlan helyzetekre, mások jó formájára, és a saját veresnyzőik keresztbeverésére, 9 a 14-hez arányban.
Én ezzel állítom szembe azt, az egyébként létező sanszot, hogy ha támadható helyzetben van a két rivális egymáshoz, akkor nagyobb elánnal fognak támadni....de még ezt is sebezhetőnek találom, hiszen a támadó szvsz nagyobb esélyt kap a kiesésre detto, mert nagyobb lesz a védekezés érdeke is. Nem mondom hogy mindenáron, de nagyon keményen fog védekezni az első, hisz max megkapja egy harmadik a futamgyőzelmet, de nem a fő rivális. Egy élpozíció elvesztése eddig a maximum 170 pontból 2 pont volt, az éremrendszerben 17 éremből 1.
Én valami ilyemiken gondolkodom. -
"B"
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
a Williamsnél meg a Brawn GPnél nem viccelték el
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Motion_Blur
félisten
-
proof88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én meg még mindig F1C Birkuc moddal nyomom ... majd ha lesz időm, már tényleg felrakok mást is + rFactorhoz a modot.
Szép kör, de még ki tudnál belőle hozni 1-2 tizedet, mert nem a határon mész. Tavaly durvább köröket mutattál nekünk.
Érdekes látni, hogy néhány helyen máshogy mész, mondjuk lehet a játék teszi, mert az sem uaz.
3-as kanyarnál próbáltad azt, hogy 3-asba váltás után, mikor elkezdesz lassulni és balra húzol, egyből vissza 2-esbe és tövig nyomni a gázt? Ill. 4-es kanyarban mennyivel szoktál "ráesni" a bal oldali kerékvetőre? Én 240 km/h körül. 6-os kanyarba meg beeshetnél 3-asban is, szerintem ott van legalább 1 tized elvesztve. Ill. fura, hogy utolsó előtti kanyarban, ami elég kiábrándító egy kanyar ezen a pályán, 1-esbe is visszaváltasz. -
gV
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
nm

ezt a modot már majdnem leszedtem [link] csak aztán olvastam a kommenteket és Sompir elmondta h ez az RFT 2008 szinte egy az egyben fizikailag
-
wildrain
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
a rajt előtti fékmelegítésből visszanyert energia megmarad a piros lámpák kialvása utáni gyorsulásra?
Nem látok okot arra, hogy miért ne maradna meg, sőt, eddig ugyan nem esett szó róla, de ha szabály nem tiltja, akkor akár már a boxban feltölthetik az akkumulátorokat. De ha ezt nem is tehetik meg külső tápról, akkor a rajtrácsra felállás körében, meg a felvezető körben biztosan elegendő áramot lehet visszanyerni ahhoz, hogy fullosak legyenek az akksik a rajtnál.De pl. arra kíváncsi vagyok, hogy vajon a Williams lendkereke meddig képes tárolni az energiát, mert ugye a rajtra felállás alatt elég sokat tud veszíteni az egyhelyben toporgással...
-
Motion_Blur
félisten
Köszi a linket!!

féloff: melbourne-i pályabejáró

-
gV
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
aksikban tárolják el az energiát vis rajtnál már lehet használni, azt h csutkára lehet tölteni a felvezető kör alatt nem tom
[link]
am engem is érdekelne a Kers egy adata, vajon mekkora Nm tud leadni? -
-XadAnuX+
őstag
Na már csak 1 hét...
Totál kész vagyok, remélem jó versenyeknek nézünk elébe
Üdv!
-
Motion_Blur
félisten
Van valakinek a KERS-ről hivatalos információja? Mármint arról hogy hány LE-t biztosít és mennyi időre? Ez szabályozva van? Én 82LE-t olvastam 6,7mp-re. Ez ennyire egzakt lenne?
Más: rajtnál lehet használni? a rajt előtti fékmelegítésből visszanyert energia megmarad a piros lámpák kialvása utáni gyorsulásra?
-
Peat;)
veterán
válasz
üzenetére
"Az FIA hozott már hibás döntéseket, olyat is amiről elismerték hogy hibás, nincs számomra hitele annak hogy 2héttel az idénykezdet előtt most biztos jó döntést hoznának, és a FOTA a hunyó mert nem akarnak kockáztatni külön-külön, csapatként."
Az intézményrendszer taglalását nem értem, csak azért mert FIA azért lehet hogy rossz a szabály tartalmától függetlenül?! Ez azért kemény, azt hittem nálam jobban nem lehet utálni őket.
A többi meg fejtegetés, amit másképpen látunk. Van olyan része amire már reagáltam más számára, ez az első számú pilóta kiépítése dolog egy nagy sületlenség szerintem. Ugyanis mire győzelmek számában kialakulna valami tetemes különbség (mondjuk 3, ehhez szerintem azért 7-8 futam kell) addigra pontok számában is kialakulna. Csak míg a ponthátrányt nehezebb ledolgozni a vezető csapattárssal szemben (hiszen erőviszonyokat tekintve az üldöző közelében végez, vagy mázli hogy hibázik-e, kiesik-e, csapat szúrja el..én erre nem építenék szurkolást, tavaly e miatt volt izgalmas az év ok..de nem emiatt kéne szerintem) a jelenlegi pontrendszerben addig a győzelmek számának ledolgozását nem lehet kritizálni szerintem. Egy győzelem 10 pont a pontrendszerben, ez 5 futamig tarthat ki ha mindig második a vezető, de ha beérkezik pontot szerezve 2-3 futam simán megvan. Ez az éremrendszerben pedig 1 futam alatt dolgozható le. Az előny könnyebben építhető ki ezek alapján? Aki megnyeri az első 5 futamot még simán bukhatja a dolgokat. Pontrendszerben meg 3-4. helyen végezve a továbbiakban, finoman taktikázva behúzható az év. Szóval bárhogy is nézem kettőnk között lehet maga a valóság, mert én is elfogult vagyok persze..ki nem.
-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Nem lehetséges hogy az a helyzet, hogy te kigondoltad miért is lenne jó ez az éremrendszer, és miért is rossz a régi, és ehez képest azok akik ezt a versenyzést valójában űzik, csak simán nem passzolnak a véleményükkel?
Az hogy nem sorakoztattak fel a mediának érveket, hogy ez miért nem frankó (ha egyáltalán kérték őket erre), még nem jelenti azt hogy a FOTA-nak nincsenek érveik.Mivel csak egyhangú egyetértésben lehet ilyen rövid idővel az idénykezdet előtt szabályváltoztatást bevezetni, ezért a WMSC elfogadása is érdekes...vagy talán az FIA beterjesztése, annélkül hogy ezt a FOTA-val együtmüködve tette volna. Az FIA hozott már hibás döntéseket, olyat is amiről elismerték hogy hibás, nincs számomra hitele annak hogy 2héttel az idénykezdet előtt most biztos jó döntést hoznának, és a FOTA a hunyó mert nem akarnak kockáztatni külön-külön, csapatként.
Azokat a versenyzőket, akik az alattuk lévő technika miatt nem tudnak a világbajnokságért harcolni, azokat valszeg ez az egész nem érdekli, mivel ők továbbra is a pontokra utaznak. Csapatokat detto.
Az hogy mondjuk Button behúzza az első 4 futamot, mert jól dolgoztak az elmúlt évben, és nem foglalkoznak a KERS rendszerrel, akkor az esetleg később feljövő, valóban fejlesztő csapatok..mondjuk Ferrari-McLaren és még egy Xsötét ló. Szal ha bármelyikük világbajnok akar lenni, akkor ugye keresztbeverik egymást a másik kettő csapattal,..így már nem engedhetik meg hogy a versenyzőik is keresztbeverjék egymást. Azaz nálam nagyon sanszos a vízhordó és az 1. számu versenyző megszületése...valmint amit régebben írtam, én nem gondolom hogy ez a szabály parázs csatákat fog eredményezni, csak egy más taktikát pályákra, versenyzőkre vonatkozóan. -
Peat;)
veterán
válasz
üzenetére
Én sosem törődtem ki áll a mondatok mögött, hanem azok tartalmát néztem és sosem bíztam egy véleményben csak azért mert szakértő van mögötte, persze mérlegelem, de nem vagyok vak ló az éjszakában
. Most is ez történt, ahol nem tisztán versenyzői szempontú véleményeket, hanem az önérdekek foggal-körömmel történő védelme jött át. Nekem persze, ahogy írtad. Te is írtál pszichológiai tanulmányt fentebb, szívünk joga másképp látni a dolgokat, nem tudom miért kéne nekem ezt külön kiemelnem és miért nem lehet magamnak mérce egy nyilatkozatban lejött "álláspont". (én inkább nyafogásokra emlékszem azért az idézőjel, de linkelhetsz nyugodtan egy olyan nyilatkozatot ami bővebb és jobban megfogalmazza a dolgokat, én ilyet nem láttam) -
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Szvsz meg kell bízni a versenyzők véleményében, még ha ellentétes is a tieddel. Valmint nem kell idézőjelezni a bátrat...talán a bal golyóm is elsápadna, ha ezzel a tempóval közlekednék a pályán...pláne vizes pályán.
Teljes jogod meg van a véleményedhez és a teoriádhoz, félre ne érts. De az nem lehet mérce. -
"B"
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
na ez egy jó hír úgygondolom..ha az elejétől használják élesben elöbb kiderülhetnek az esetleges hibák gondok,nagyon kíváncsi leszek milyen lesz használat közben..mit hoz majd

-
AMD Power
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezt már szeretem. Remélem odaver a Renault.

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hjajj...akkor lesz itt megint technikai malőr bőven...
-
Bermi
aktív tag
éjjel pókert néztem Kordáékkal,
erre azt álmodtam, hogy F1 közvetítést Ők vezetik
brrr..egy hét múlva ilyenkor már túl leszünk a versenyen.
én már kivettem szabit a szombatra
, hogy lássam az időmérőt is (akkor dolgozzuk le valamelyik szabadnapot). -
Motion_Blur
félisten
A Renault után a Ferrari is hivatalosan bejelentette, használni fogják a KERS-t

-
Peat;)
veterán
válasz
glutamin
üzenetére
Ami biztos, hogy a jelenlegi pontrendszer nem jó, mivel taktikázásra motiválja a csapatokat és versenyzőket egyaránt. A "bátor" pilóták elérték, hogy maradjon, illetve a csapatok. Mindezt úgy hogy egy azaz egy olyan példát sem tudtak felhozni ellene, aminek lett volna valóságalapja. Az én szememben az összes kritizáló pilóta lejáratta magát, mert kiderült, senki sem a győzelmek számára hajt, hanem arra hogy több pontot szerezzen mint a vetélytársai, aminek a legjobb módja, a kockázatok nélküli stabil teljesítmény, 1-2 boxelőzéssel és vonatozással, benzinspórolással.
Egyébként Kimi nem tudom mit nyilatkozott, bármilyen is volt a tavalyi éve belőle kinézném hogy tetszett volna neki az új szabály. Hamiltonon lepődtem meg leginkább, azt hittem benne ott van a tűz, hogy nyerni akar. Alonso meg a legstabilabb versenyző ma, így érthető hogy bepánikolt. Több vb nincs a mezőnyben.
-
glutamin
őstag
válasz
wildrain
üzenetére
1989-ben viszont Sennának 6 győzelme volt Prost 4 győzelmével szemben, de a végelszámolásnál elbukta, mert a sok (6) kiesése és a japán kizárása után (miközben Prost 3-szor nullázott) 21 pont hátrányt szedett össze, valamint akkor még élt a szabály, hogy csak a 11 legjobb eredmény számított bele a vb eredményébe.
Ha idén is élne ez a legjobb 11 eredmény dolog, ez ismét a kockáztatásra ösztönözné a népet. 1-2 kiesés nem lenne probléma. Nem biztos, hogy rossz lenne. Más sportágakban (asszem vitorlázás) is élnek ilyenek.
-
hunnylander
őstag
válasz
JColee
üzenetére
Félre van fordítva:
A lehetséges megoldásról szólva hozzátette: "Az egyik lehetőség az lenne, ha a csapatok megegyeznének, hogy szabálytalan, ennél fogva nem lett volna szabad használniuk Barcelonában sem. Azok a csapatok, akik szerint szabályos, azt mondanák, ’Miért ne használnák?’ Akik szerint viszont szabálytalan, úgy éreznék, hátrányból indulnak. A megoldás valószínűleg az lesz, hogy a versenyfelügyelők fognak dönteni."Mosley added: "One possibility is that all the teams agree that it is illegal, and therefore all the teams shouldn't have it from Barcelona. But then those teams who say it is legal will say 'Why should we do that?' And those that say it's illegal will say 'Why should we lose an advantage for four races?'
Ha betiltják, vagyis pl. a csapatok megegyeznek a betiltásában, Barcelonától nem lehetne majd használni stb., ezt mondja Mosley.
-
attiLANte
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Persze, fogtam egyből - csak magas labda is volt a kép Hami miatt... Már alig várom a klónok támadását!
Ha a két éhes "kis gömböc" utoléri a mezőnyt, aratás lesz, vagy vacsi?
#35618: jó' kész van az automata fékszárny
. Az utast vigasztalhatja, hogy valszeg neki sikerült először menet közben belerókázni egy AMG SL55 csomagtartójába... 
-
JColee
őstag
pontosabban kimi nincs ott
kicsit össeszedhetné magát
szerk: Melbourne után várható végleges döntés a diffúzor-ügyben
magyarul ha a disznósajt nagyon aláz, betiltják az über-diffúzort
-
Bermi
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
+(#35614)

a másik ferrari nem jutott be az első 10-be se

a rönyók is hátul vanna, őket előrébb saccolom (legalábbis Alonsot) -
hunnylander
őstag

(#35617) attiLANte: Azt, hogy a fehér kombájnok aratnak. Lewis, nincs is a rajtrácson, biztos a boxból rajtol.

-
attiLANte
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Mármint azt, hogy Lewis nincs sehol?!
-
proof88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére

-
hunnylander
őstag
-
Motion_Blur
félisten
-
bim
veterán
tudom hogy nem egyenlő de mégis valami... Ha te egy csapat főnöke vagy . Mondjuk a Mclaren vagy a Ferrari főnöke akkor csak ráállítasz pár mérnököt az azonnali fejlesztésnek. Vagy nem? Ha mondjuk van a saját diffúzorod akkor ha lekoppintod kémfotók alapján a másik csapatok űberdiffuzorát akkor szinte azonnal tudni fogod hogy jobb vagy sem a sajátodnál. Szerinted mekkora teszt kell ahhoz hogy lásd hogy jobb? Megépíted és kifutsz 10 körre a maranellói tesztpályára. És már tudod is hogy jobb e. (gondolom) Tisztán látszik hogy ettől jobb az a 3 csapat és nem mástól.

proof88: pont a merci a jó viszonyítási alap hogy a Mclaren hol áll és hol áll a BGP. Szerintem a különbség az ennek az elemnek köszönhető. Persze csak latolgatás a részemről semmi konkrét..
-
-
bim
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
szélcsatornában már csak nekiálltak fejleszteni ezt az elemet.
Már látják több mint 1 hónapja és tudják hogy ettől olyan jó a BGP mint amilyen jó. Ha én vagyok az xy csapat főnöke akkor azonnali parancsot adok ki a mérnököknek hogy sürgősen fejlesszétek nekünk is ki ezt az elemet. Esetleg 3 autót viszünk ausztráliába aminél egyen a vitatott diffúzor van beépítve amit ha kell azonnal be tudok vetni.
Vagy csak nekem életszerű az ha egy csúcs technikai sportban pénzt költök arra hogy tartsam a lépést a "csaló" többiekkel...
-
bim
veterán
Mennyire lehet életszerű az az elmélet hogy az első hivatalos szabadedzésen feljelentik az űber diffúzoros csapatokat majd ha a stewardok azt mondják hogy teljesen szabályosak akkor beballagnak a sima diffúzoros csapatok és a kamionból előszedik a saját kis über diffúzorukat és ők is felszerelik?
Nem tudom elhinni hogy ekkora előnyt adnának annak a 3 csapatnak a többiek...

-
Nem tudom, mi lenne a megfelelő pontozási rendszer - nekem egy Moto GP-hez hasonló tetszene igazán, ami valahogy így alakulna (MotoGP mínusz 5 pont):
1 - 20p
2 - 15p
3 - 11p
4 - 8p
5 - 6p
6 - 5p
7 - 4p
8 - 3p
8 - 2p
10 - 1pÍgy a dobogó magasabban lett értékelve, de nem csak az dönt, illetve kisebb az esélye annak a fajta pontozásnak, ami jó húsz éve volt, mikor Senna 8 db 1. hellyel, 3 db másodikkal, egy 4-kel egy 6-kal és egy 10-kel több pontot gyűjtött, mint Prost 7 db első és 7 db második hellyel csak második lett a bajnokságban. (A különbség a két pontozásban részben csak annyi lett volna a a 20 évvel ezelőttihez képest, hogy akkor a 11 legjobb eredmény számított, most meg a győzelmek. Pedig félek, hogy jövőre behozzák az új szabályt)
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
én arról sem vagyok meggyőződve, hogy ezzel a rendszerrel egyszeriben mindenki a győzelemre hajtana...sőt nagyon is el tudok képzelni egy olyan helyzetet (képzeletbeli, tetszés szerint felcserélhető szereplőkkel!) amikor mondjuk:
Hamilton-Massa-Kimi-Kovalainen van elől...mi fog történni ha Massa megtámadja Hamilton-t?
Hamilton piszkosul fog védekezni, hiszen pontosan tudja miféle sanszot kap Massa ha elveszi töle az első helyet...Mire gondol Massa? Pont erre.
Végiggondolja, menjek neki Hamilton-nak aki nem fogja olcsón adni, ha pedig mindketten kiesünk akkor Kimi-nek lesz egy futamgyőzelme...amivel talán megkapom a csapaton belüli 2-s számot az idény további részében.
Egyszer talán megcsinálja, és ha ez valóban így fog megtörténni ahogy lezongorázta, akkor viszont többet sem.
Ez egyébként sok más helyzetet is generál...Hamilton keményen fog védekezni, mert még ha mindketten kiesnek is jobb a helyzet, mintha a riválisa szerzi a győzelmet, teli leszünk megint ítéletekkel meg büntetésekkel. Arról nem beszélve hogy akkor többet tavalyi Brazil futamunk nem lesz,..de nem lesz ahoz hasonló sem mint amit MS futott szintén Braziliában. Mert sok esetben a 3. hely elérése még reális cél, de az élenállót nem igen lehet utolérni (szárazon)..mert ő szabadon megy a saját ritmusában.
Sztem ezen az úton nem lehet megoldani a biztonság-kockázat örök ellentétét.
Díjjazni kell a kezdeményezőkészséget mindenképpen, de én valami jobbra gondolnék inkább. Dolgozzák ki. Lehet ám hogy nem kell sok...talán az is elég ha a díjkiosztón az is dobogó mellé állna, és díjat kapna aki a legtöbb pozícióharcot vívta a mezőnyben, a csapattársát leszámítva. Mert sok esetben képernyőre sem kerülnek a hátsó mezőnyben történt csatározások...viszont ha valaki több díjkiosztón is lenne díjjazva akcióért arra már érdemes odafigyelni, és egyfajta dicsőség....vagy mittomén valmi hasonló...akár lóvé is jó.
-
proof88
addikt
Ehh, mondjuk most már ki tudja, mi lesz... ki mit tesz, ha a FIA erőszakosan a magáét akarja? Nem indul senki a versenyen? Felvezető kör után be a boxba mindannyian? Vagy a FIA a futam után dönt - aszerint, hogy ki járna jobban a futam alapján.

Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Gumi és felni topik
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ubuntu Linux
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Subaru topik
- Projektor topic
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
:

De azt a lekörözöttet agyon kéne b@szni.