Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
Aktív témák
-
JJános
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Még annyit. 37 éves. Ha jól tudom összesen van 9 futamgyőzelme. Hány évig volt a Ferrarinál? Kb. 4. Ezalatt összesen 9 futam?
Elnézést, ha rosszak az adataim. Sokszor rosszul emlékezem.
!Overdose!: Így 59 évesen már azt hiszem ennyit megengedhetek, hogy roszul emlékezzek. Viszont a gyerekkorom egyre világosabb!

Igazad van! Jó pár kör volt még hátra!
-
JJános
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Most néztem egy régi olasz futamot, ahol első lett Barika. 2004 Monza.
Sumi megpördült, és a 15. helyen ment tovább. Barika 3 kiálláson a nagyon gyors olasz pályán megelőzte Buttont, aki sokáig az első helyen ment, most nem is emlékszem mivel nyomta.(BAR?)
Sumi az utolsó körben feljött a második helyre. Kettős Ferrari győzelem.Tényleg gyors még Barichello, de ez volt a kevés futam közül az egyik, amikor hozta az elvárhatót. Énbennem az maradt meg, hogy hosszú távon nem bírta.
Motion_Blur tudna segíteni ebben, hogy miért gondolom ezt, lehet hogy helyre tenne, mert nem jól tudom. Végül is meggyőzhető vagyok. Szerintem.

-
wildrain
addikt
válasz
JJános
üzenetére
A lebuzizást én is feleslegesnek tartom, meg a rinyálását is, főleg így, hogy már évek óta nem is versenyzik a Ferrarinál. De a sebessége és a tehetsége ettől teljesen független. Amikor megjelent az F1-ben, hatalmas tehetség volt, az új Sennának tartották, és a sebessége alapján még hihető is volt ez, hiszen elég szépen villogott az akkori Jordannel. És talán az sem véletlen, hogy a Ferrariba egyáltalán beleülhetett.
Az meg, hogy Buttont mennyire verte el tavaly, szerintem nem lényeges, az a lényeges, hogy nem bőgött le, hanem hozott egy nagyon is elfogadható szintet. Nem halmozta a buta ütközéseket, mint Coulthard, és nem volt tetűlassú. Hiába "öreg", szerintem a sebessége és a tapasztalata alapján simán befér még a mezőnybe. De ha versenyképes és jól vezethető lesz a BGP, akkor úgyis kiderül már év közben, hogy érdemes-e a helyre vagy sem.
-
JJános
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Az előbb még értettelek, de már nem annyira. Irvine? Legyen. Erre is roszul emlékeztem, rendben.
Megkapta az autóval a parancsot? Még szép!
Akkor is szívesen cserélt volna vele legalább 10 pilóta.Motion_Blur, ha segítségemre siet, meg fogod kapni tőle az adatokat, hogy amikor mehetett volna, vagy nyerhetett volna, elbukott, és másokat hibáztatott.
Tudom volt rá példa, hogy el kellett engednie Sumit. Ezért még nem kellett volna lebuzizni őt.Szerintem Buttont se nagyon verte el. Volt egy jó gumi húzása Brawnnak, és azért lett több pontja, de arra nem emlékszem, hogy mindíg jobb lett volna Buttonnál, de ezt majd idén megláthatjuk.
Én azt mondom, hogy rövid távon jó az öreg, de hosszú távon nem.
-
törölt tag
válasz
JJános
üzenetére
Igen, valahol értem...végül is el kellett volna vernie MS-t, egyfelől ezt el tudom fogadni, mert valóban elsődleges cél jobbnak lenni a csapattársnál.
Másrészt viszont ha eltekintünk attól hogy MS minden idők egyik legjobb versenyzője (talán még mindig), akkor is ott van amit Wild' írt...ha MS ott van akkor kitakar mindenki mást a Ferrari-nál. Ezért egyébként én nem is tudom hibáztatni a Ferrari-t, valszeg én is ezt tenném.
Jó ám Rubinho' csak megtépték már rendesen.. -
wildrain
addikt
válasz
JJános
üzenetére
Írod Irwine-t.
Az nemtom ki, én Irvine-t írtam. Ő tényleg élhetett volna a lehetőséggel, mert Schumacher lábtörésekor bevallottan rá koncentrált a csapat, MS visszatérése után még ő is támogatta. Nem jött neki össze. Kérdés, hogy vajon ugyanígy alakult volna a vb, ha Silverstone előtt is legalább egyenlően támogatták volna őket?Barika, amikor lehetősége lett volna, nem tudott élni vele, így érzem, ez a véleményem. ha ez nem áll, cáfold meg.
Nem áll, és pont az előzőben cáfoltam. Ha arra gondolsz, hogy MS mellett kellett volna vb-nek lennie egy olyan csapatban, ahol mindent MS-re és MS épített fel, akkor azt nem is értem, hogy hogyan gondolod, ha meg arra, hogy futamot bukott el a saját hibája miatt, akkor szívesen megcáfolnám, ha konkrét példát hoznál, de így elég nehéz egy hasraütős állítást cáfolni.Barika megkapta azt az autót akkor, amiről a többiek csak álmodtak.
Meg az utasítást is megkapta.Barikának nem Sumit kellett volna elverni.
Hanem kit? Talán Todtot? Máskor nem ült ő nyertes autóban, csak MS csapattársaként. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
hunnylander
üzenetére
Sztem sem túl fair, de a szándékuk érthető. Nem az ötlettel van a gond, hanem a megvalósítással.
-
wildrain
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Valószínűleg azok a csapatok, akik a 30 millás változatot választják, azok úgysem fognak olyan hatékonyan fejleszteni, hogy utolérjék a nagyobb pénzből gazdálkodó csapatokat.
Egyébként tényleg logikátlanul van kitalálva. Még maga a költségplafon hatékonysága is megkérdőjelezhető, mert valahogy nem tudom elképzelni, hogy nem lehet a könyveléssel, kiszervezéssel trükközni. Főleg az autógyárak esetében, ahol egy külső fejlesztő cég minden költségét állhatja maga az autógyár, aztán a fejlesztés gyümölcsét pedig olcsón eladja az F1-es csapatnak. Ha csak az F1-es csapatot figyelik, akkor azt látják, hogy olcsón vettek egy elemet a versenyautóhoz, de az anyacég kiadásaihoz semmi közük, ahogy a külsős cég könyveléséhez sem.
Mindenesetre így, hogy részben ilyen, részben olyan feltételekkel indulnak a csapatok, szinte biztos, hogy baromság. Tulajdonképpen azon múlik a rendszer működése, hogy melyek a fejleszthető területek a 30 millás változatnál, mert azzal gyakorlatilag mesterségesen beállítható, hogy mennyire legyen sikeres a mezőnynek ez a fele.
-
Bermi
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
javul a meki. alakul.
nem értem a ferrarit miért nem tesztel

-
JJános
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Értem én, hogy mit mondasz.
Írod Irwine-t. Nah, ő sem élt a lehetőséggel, pedig VB lehetett volna. Én azt mondom, hogy Barika, amikor lehetősége lett volna, nem tudott élni vele, így érzem, ez a véleményem. ha ez nem áll, cáfold meg.
Nem kívánom, hogy most is így legyen, de Barika megkapta azt az autót akkor, amiről a többiek csak álmodtak.

Vannak ilyen örök lemaradók. Említettük Irwine-t.
Meg lehet nézni Kovalainent, hogy mit tett le. Mert nem bírta elverni csapattársát? És ettől már minden rendben van?
Barikának nem Sumit kellett volna elverni. -
G.Zs.
senior tag
Annyira megsem szar ez a Meki.

-
[CS]Blade2
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
A Renault volt a leggyengébb, és a legjobbhoz képest 20-30 lóerő volt a lemaradása (Mégis úgy tűnik, mostanra akár 20-30 lóerőnyi eltérés is lehet az egyes motorok között, ami
ellenkezik a befagyasztás szellemével.), amire 0,3sec-et mondtak, azonos légellenállás mellet, akkor ennél kevesebbnek kell lennie, ha csak nem pont olyan volt a Honda motor is, mint a Renault.
De, ha nekik is lett volna 30 lóerős lemaradásuk, már rég kérték volna a félzárkózást, ahogy a Renault, hisz a tavalyi szezon végén még úgy volt, hogy nem szálnak ki, vagyis maradt volna a motor. -
wildrain
addikt
válasz
JJános
üzenetére
Barika soha nem élt lehetőségeivel. Erről van szó. Ezt lehet cáfolni.
Hát ezt lehet is. Milyen lehetőséggel kellett volna élni? Odakerült a Ferrarihoz Irvine helyére, aki második számú pilóta volt, és ugye meg kellett volna vernie azt a Schumachert, aki odacsábított a csapathoz egy sereg jó mérnököt és vezetőt (mint pl. Ross Brawn). Ezt az embert kellett volna Barrichellonak megvernie úgy, hogy ő csak belecsöppent a buli közepébe. Amit tudott, kihozott a helyzetből, volt ő második is a vb-n, természetesen Schumacher mögött.
Amit meg írtál, hogy kicsúszkált nyerő helyről, szimplán nem igaz, vagy legalábbis nem valószínű, mert arra emlékeznék. De lehet cáfolni, egészen egyszerűen csak példákat kell felhozni azokra a versenyekre, amikor kicsúszott vezető helyről. -
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Na ez már jól hangzik.

Főleg Kovakövitől.
-
hunnylander
őstag
Jerez
Kovalainen 1:18.202
Nakajima 1:20.865
-
Oliverda
félisten
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
"Azért áradozik a Mercedes motorról, mert ezt kell tennie. Ez biztos, hogy az egyik feltétele a szerződésnek. A legjobb reklám nekik, ha dicsérik, sokkal többet ér, mint egy logo a kocsin, vagy a -Mercedes felirat a csapat neve mögött."
Ez egy pojénnak elment.
Mellesleg emlékeim szerint a Honda egy jó ideje már képtelen volt egyben megbízható és erős (vezethető) motort összerakni. Vagy ment mint a barom de füstölt is (pl.: 2004), vagy nem füstölt de gyenge volt. A Mercedes pedig elég jól jött ki a befagyasztósdiból. 2007 óta nagyon jó a motor. 
-
hunnylander
őstag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ennél jóval többet mondott valamelyik csapat szakembere vagy tesztpilótája. Vagy 4-5 tizedet, ennyi különbség lehetett a két motor között.
-
hunnylander
őstag
De ezzel nemcsak labdába rúghatnak, hanem előmozdítják a költségvetési csalásokat és agyonverethetik az akadályoztatott csapatokat a nudlikkal.
Ez neked igazságos fejlesztési verseny, egyenlő feltételek? Mi lesz a teljesítmény fokmérője és értéke, ha az autók különböző szabályok szerint készülnek, némelyek korlátozások miatt lassabbra?
Ez olyan mintha futóversenyen az ügyesebbeknek összekötnék a lábait, hogy a bénák nyerjenek. Ez nem fair.

-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
A jelentősen hozzájárult jelent kb. 0,1-0,2sec-et körönként.
Azért áradozik a Mercedes motorról, mert ezt kell tennie. Ez biztos, hogy az egyik feltétele a szerződésnek. A legjobb reklám nekik, ha dicsérik, sokkal többet ér, mint egy logo a kocsin, vagy a -Mercedes felirat a csapat neve mögött. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
hunnylander
üzenetére
Pont ez lenne eme szabályozás lényege, hogy az ilyen ForceIndia szintű (a nagyokhoz mérten) csóró csapatok is labdába rúghassanak, amivel színesebbé tehetik a versenyzést.
-
hunnylander
őstag
válasz
wildrain
üzenetére
Mekkora észkombájnok vannak az FIA-nál.

Aki papíron 30 millió fontból gazdálkodik annak mindent szabad, motort fejleszteni, másabb padlólemezt, mozgatható/hajlékony aero, fejlesztési szabadság stb.
Akinek meg több alakmazottja van, nevesebb szakemberei magasabb fizetéssel, sztárpilótái magasabb fizetéssel stb. az meg kínlódhat a befagyasztott leszabályozott motorral, korlátolt padlólemezzel (egy olyan formulában ahol a diffúzor és a padlólemez lehet nyerő elem), korlátozott szélcsatornahasználattal és zsugorított modellekkel...
Dilettánsok...
Ja és már előre is bocsátották, ha majd kiderül hogy így a kiscsapatok jogosulatlan előnyhöz kerülnek (arról ne is beszéljünk, hogy csalhatnak is a költségvetéssel) és agyonverik/lekörözik a tradícionális nagycsapatokat, akik nem akarják kirúgni az alkamazottaik 3/4-ét és béreket csökkenteni, csakhogy elég legyen 30 millió font, akkor majd változtatnak az engedményeken és a szabályokon. "Margit, nooormáális??"

-
wildrain
addikt
Rugalmas, vagy mozgatható légterelőt? A kettő messze nem ugyanaz...
Asszem az a5-ön mozgathatót olvastam tegnap. Így van:Azok az istállók, akik az utóbbi variáns mellett teszik le a voksukat, egy, a jelenleginél hatékonyabb aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkező, egységesített padlólemezt, mozgatható vezetőszárnyakat, valamint korlátlan fordulatszámú, és az egész évadon át szabadon fejleszthető motort is használhatnak. A kedvezmények listája mindazonáltal a későbbiek során tovább bővülhet.
-
P.e.t.ya.
senior tag
Én Brawn -ékra leszek kíváncsi...a teszt elég jól ment a gépüknek

-
"B"
tag
A csapatok 2010-től dönthetnek arról, hogy 2012-ig a jelenlegi szabályozás szerint dolgoznak, vagy a maximalizált költségvetés szerint. A határ 42 millió dollár. Cserébe szabadabb kezet kapnak a technika terén. A szabadabb munka a nagyobb aerodinamikai hatékonyságú (egységesített) fenéklemezt, a rugalmas légterelőt és a motorfejlesztést is érinti, fordulatszám szabályozás és fejlesztési stop nélkül.
Amennyiben ez hátrányt jelent, módosulhat a technikai szabályzat.
(Forrás: formula.hu)
-
hunnylander
őstag
Állítólag romlott az időjárás is. Kova alapból is lassabb, versenytempóban akár majd egy másodperccel is, de minimum tizedekkel.
Továbbá ma már csak két autó körözget.
Aeroelemeket egymáshoz viszonyítgatnak, nem fogják a mai időeredményeket a tegnapihoz vetni, mert túl sok a jelentős változó.
-
gV
őstag
H. Kovalainen - 1:19.753 ez még mindig +~2mp Button idejéhez képest, bár tegnap hami ment jobbat szal ez biztos csak felvezető kör ill tegnap déli eredményel kellene összehasonlitanom
-
wildrain
addikt
válasz
JJános
üzenetére
Volt olyan Brasil futam, hogy a verseny félidejéig vezetett nagy fölénnyel, aztán egy dekoncentráció, és kint volt a pályán.
Melyik futam volt ez? Egyrészt nem emlékszem ilyen esetre, másrészt végignéztem a brazil futamok végeredményeit, és nem találtam ilyet.Ja látom, már Oliverda is írta.
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Áhhh...köszi!

Jól látom hogy csak a bal oldalon van fent az új pufogó?

-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Zöld nyil: új beam wing, piros nyíl: új kipufogókivezetés / top body.
Még holnap is tesztelnek Jerezben.
- Lall (head of testing at McLaren) : ''We receive new parts from Woking and we put them on the car straight away. We continually update the car, also in Melbourne the car will be different. We know in which areas we're struggling, but compared to Barcelona we're a second faster.''
Lall (a tesztelés vezetője a McLarennél): "Új elemeket kapunk Wokingból és egyből fel is rakjuk. Folyamatosan újítunk az autón, még Melbourneben is más lesz az autó. Tudjuk mely területeken küszködünk, de Barcelonához képest már egy másodperccel gyorsabbak vagyunk."
-
Oliverda
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Az lehet csak ennyit felejtesz el hogy a jelenlegi McLaren nem a 2 évvel zeleőtti Honda.

Amúgy tavaly sem kezdték kifejezetten fényesen az évet eltekintve Hamilton Melbourne-i győzelmétől.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Azt teljesen komolyan gondolom, hogy a meki is megcsinálta azt a hátrabukfencet, amit a Honda két szezonnal ezelött. Akkor is úgy inditottak az első teszt elött, hogy ővék a szezon! Aztán harmatgyenge kezdés, s voltak fogadkozások, s ha lehet utána mégjobban visszaestek...

-
Oliverda
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
"A meki szerintem a középmezőnyig ha feltornássza magát az év végéig."
He? Azért azt szerintem te sem gondolod komolyan hogy a mezőny végén állnak.

hunnylander: Lehet hogy most dobták be a saját über-diffúzort.
A beam wing az mi?
Ez a McLaren utolsó napja Jerez-ben?JJános:
"Volt olyan Brasil futam, hogy a verseny félidejéig vezetett nagy fölénnyel, aztán egy dekoncentráció, és kint volt a pályán."
Hát ha neked a benzinpupma bedöglése az versenyzői dekoncentráció eredménye akkor...

"A Honda által idejekorán elkezdett 2009-es projekt nagyon eredményes lehet a szezon során, ehhez azonban az egyik pilóta, Rubens Barrichello szerint a Brawn GP-hez csatlakozó Mercedes-Benz motorok ereje is jelentősen hozzájárult: "Pusztán már maga a motor egy álom. Mert végre valahára, amikor kigyorsítok, tudom, hogy mi jön. Csodásan kezelhető és kiszámítható erővel bír."
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Tudom csak a Mekisek maradtak Jerezben, de az elöző napokhoz csak lehet viszonyítani.
-
JJános
addikt
válasz
üzenetére
Rubinho lehet meglepetés, de én azt gondolom, hogy nem fog tudni élni ezzel a lehetőséggel.
Emlékszem a Ferraris éveire. Volt olyan Brasil futam, hogy a verseny félidejéig vezetett nagy fölénnyel, aztán egy dekoncentráció, és kint volt a pályán.
Ha most nem alszik, és azon agyal, hogy nagy lehetősége van, és helyesen gondolkodik, lehet nagy dobása. Csak meg kell találnia a helyes utat. Mostantól nem másokat kellene hibáztatnia, hanem talán meg kellene látnia, hogy magáért maga tud tenni a legtöbbet.
Jó pilóta az öreg, és ha kirúgták volna dicstelenül elfelejtődött volna, de most van sansza, és most nem sokat alszik!

-
törölt tag
A motor uaz, teljesen uaz. az viszont már más kérdés hogy milyen részegységeket illesztenek hozzá, gondolok itt arra, hogy a Brawn csapatnak nem kellett a McLaren-től más csak a motor. Nem kellett nekik a sebességváltó-'hozzátapasztották' a Honda által fejlesztetett, és nem kell a KERS rendszer sem.
A Force India is megkapta egy az egyben azt a motort amivel a McLaren fut, de a KERS nekik sem kellett. a Toyota motorokat használó Williams is saját fejlesztésű KERS-ben gondolkodott, de aztán kivágta egyenlőre.
A REanult motorokat használó Red Bull hamar bejelentette, hogy KERS nélkül indulnak, a Renault viszont azt híreszteli hgy beveti a KERS-t már az idénnyitón (ezt én üdvözölném, de kételkedem).A dolgok nagyokat változnak mostanában,..lassan nehezen követhető, szal várható egy teljesen bolond szezon, pláne ha a bíráskodás hasonlóképpen hangsúlyos lesz mint a tavalyi évben.
-
gyiku
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
ez a pontrendszer full hazavagja az egesz kocerajt.
minek kellett 
-
Tom5
addikt
Most kezdtem el kutakodni az idei felállás után és meglepődve látom a BrawnGP csapatot. Gyorsan utánanéztem mi is ez pontosan. Érdekes, a név és a pilóták alapján elég ütőképes csapatnak néz ki. A motor sem lehet rossz, itt teszem fel a kérdést a három merci motoros csapat 100%ban olyan motort kap mint a Mclaren?! A topikot olvasva viszont meglepődve láttam, hogy most a Mclaren nem lesz olyan jó mint tavaj volt?! Érdeklődve várom az idei szezont (tavaji nem igazán jött be, talán a vége fele volt izgalmas) és a szabályváltozásokat. Remélem a Forma 1 előnyére változnak a dolgok.
-
hunnylander
őstag
A versenyzők kommentjei a 'medálrendszerről':
- Rosberg on the new regulations presented yesterday: ''Eh ? What kind of stupid stuff is this ?''
Button: ''I think the public will have a hard time understanding why a driver with 60 points could become worldchampionp instead of a driver that has collected 100 points. I understand the idea behind it and think it's interesting. It's certainly a motivation to always push to win but it also seems risky to me: after 9 races you could find yourself in a situation in which a driver has already won the title and can take things very easy while the second in the championship is only 18 points off.''
Hamilton: ''I have no opinion about it.''
Kovalainen: ''I've got nothing to say.''No comment. Ehhez nincs mit hozzátenni, az FIA és Bernie megnézhetné magát és figyelembe vehetné a pilóták véleményét, ha már a nézőkére magasról tesznek.
-
hunnylander
őstag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Mindenki takargatja, még azokat a szárnyait is, amit agyonfotóznak amikor az autó már elindul. De közeli képeket, amikor az autó áll, nem szívesen engednek a fotósoknak, mert azokon a képeken könnyebben analizálható az elem jellege és működése. A beam wing teljesen újnak tűnik, a diffúzor kivehetetlen.
A ne sírjál, hogy még mindig van feljesztési verseny és takargatják egymás elöl a dolgaikat a csapatok.
Köridők vannak, de még kora reggel van és már csak ketten tesztelnek ma, úgyhogy információértékük még nulla.
-
AMD Power
titán
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Lesz itt majd csihi-puhi majd az első helyért... és majd a harmadik helyezet lesz majd aki boldog lesz....

-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
LOL
Miért takargatják? Csak nem annyira jó? Különben fölösleges, úgysem másolja le senki.
Mai Mekis köridők vannak már valahol?Üdv Szisz
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Éremrendszer
Kockázat, hogy korán eldől a VB cím. Az hogy nem előztek sokat inkább a kocsik miatt volt. Most itt vannak az előzést támogató kocsik, nem hiszem hogy feltétlen kell az érem rendszer. Anélkül is lenne előzés.
Bernie papa nagyon kiöregedett ebből, inkább menjen nyugdíjba. Mind1 jövőre jön vissza a régi rendszer![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pedig milyen jó volt még az uccsó vesrenyen is izgulni, de ennek valószínüleg vége.
Brazil GP 2007-2008

-
RedWing
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Teljes mértékben egyetértek!
Az új szabályokkal elvileg több nézőt akartak, ehhez képest, ha így folytatják egyre kevesebben lesznek rá kíváncsiak...

Szerk.:
Mondjuk amíg a kedvencem versenyzik én tuti nézni fogom! Engem nem lehet ilyen könnyen lerázni. pl: 28-a munkanap, sajna nem kaptam szabit, de véletlenül el fogok aludni egy picit...
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Rubinho érdekes kérdés, még akár meglepetés is lehet, ha a BrawnGp001 tényleg futamon is hozza amit teszteken. Ezek a Brazilok ilyenek
...pl. párhuzam Alex Barros motorversenyző, aki akkorát seggelt évekig hogy csak néha láttad a nevét, aztán egyszer csak begőzölt és futamokat nyert.....Rubinho-ból sok mindent kihozhat ez az év,..sztem jelenleg aludni sem bír, ha a csapat eredményei valósak. Ebben a sportban már öregnek számít, majdnem kitették a szűrét annak ellenére hogy joggal mondhatja: a tavalyi évet végigsöpörte szépen, csapaton belül meggyőző fölénnyel. Szal nincs sok sansza,..gyakorlatilag nincs is már sansza, csak ez az egy.
Emlékszel DC utolsó futamára? Kiesett. ..Na valami hasonlóképpen vonult volna vissza Rubens is..+egy felejthető autóval, amikor szinte képre sem került, sokaknak talán fel sem tünt volna ha nem áll rajthoz...az Rubinho aki pedig nagy nevekkel versenyzett, nagy időszakon át, és tud is a srác.
Na ezzel szemben most kinéz neki a legendaszag, csak meg kell csinálnia. A versenyző attól is az hogy tud élni a lehetőségével, szal sztem most Rubens nem sokat alszik
-
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
A Vb. címben benne lesz, hogy hányan akarnak Barikák lenni. Mert szerintem még maga Rubens sem akar...
A meki szerintem a középmezőnyig ha feltornássza magát az év végéig. Szimplán nem hagy lehetőséget az ennyire kanegybajok kezelésére - teszt és szélcsatorna korlátozás...
Szerintem a Vb. ilyesmi lesz:
Brawn - Ferrari - BMW : Közülük kerül ki a világbajnok..
Toyota - Red Bull - Renault :Akik még gyüjtik a pontokat, és talán még egy-egy futamgyözelmet is besöpörnek..
Williams - STR : Akik még begyüjtenek néhány pontot
Meki - Force India : Akik futnak mégÉs innen egy osztály fel vagy le esetleg összejöhet - de több nem igen...
-
törölt tag
Pont ezért nem venném komolyan a nézői megszavaztatásokat..kiírni oké, de hogy amit megszavaznak az rendben van? A nézők nagy része nem kell hajnalban mert fárasztó, nem akar gondolkodni azon, hogy mennyi az üzanyag az első etapig...stb, többség pedig szurkolói hovatartozás alapján is szavazna.
-Sztem ez a súly dolog olyan, hogy nekem ezt nem feltétlen kell tudjam...az F1 nem pókerverseny hogy nehéz és unalmas közvetíteni, ha nem látod milyen lapokkal játszanak.
A sanszot veszik el a nézőktől hogy reménykedjenek, a csapatoktól hogy elkendőzzék a versenyzők esetleges harmatos eredményét..vagy akár a versenyzők sem nyilatkozhatnak olyasmit hogy azért voltak hátrányban mert ők rendszeresen magas üzanyagszintel futottak.
Szal sztem a nézőnek nem kell mindent tudni.
-A pontrendszer változása bennem csak azt hozta amit asszem Nowhereman írt, hogy hamarabb fog eldőlni a versenyzők csapaton belüli alá/fölérendelése, akár egy futam alapján is, mert muszáj.
Pl. arra gondolsz, hogy a Ferrari drukkerek mennyi ideig kiálltak Kimi mellett Massa ellenében, hiába a pontkülönbség, ..na ezek elmúlnak, nem lesznek nagy feltámadások, nem megengedhető a formaingadozás. Nem engedi meg a csapat érdeke ha a világbajnokságért harcolnak.
A többi részével nincs bajom, ez sem akkora baj, mert módosítani mindenen lehet, majd kiforrja magát. zal ez kevésbé zavar, mint a nézők igényeinek kiszolgálása ilyen szinten...az kifejezetten bosszant minden esetben, mert sztem még jobban elkényelmesíti a nézői tömeget, nem kell korán kellni, nem kell gondolkozni..ilyenek, sztem ez hosszú távon rossz üzletpolitika.Azt csak ügy üresbe írom, hogy sztem a McLaren max. 3 futamon lesz lemaradva, kizártnak tartom a 6 futamot pl. A Ferrari nehezen állt talpra a gumiproblémái évében, de ott sok minden állt még a probléma mellett, a nem ismertektől eltekintve, pl. az hogy nem tudták megoldani a problémát egyedül, hanem kellett hozzá a Bridge'.
A McLaren-nek mindene adott hogy megoldja a problémáját, és csodálkoznék nagyon ha az első futamon nem tudnának pontot szerezni, a másodikon dobogó..és így felfelé újra. -
Thrawn
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Naneeee...

-
"B"
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
az..Sztrecssracsing Tökölön
-
Pá
addikt
Ha tudjuk a súlyát, akkor pontosan tudni fogjuk mikor jön ki.
Senki sem olyan hülye, hogy nehezebb autóval körözgessen, csak, hogy "megtévessze" az ellenfeleit.Bár abban biztos vagyok, hogy Gyuláék - más híján - ezen fognak spekulálgatni.

De továbbra sem látom mi a szabály értelme. Én nem hiszem, hogy bárkit is zavart volna, hogy nem tudja mennyi benya van a kocsikban. Sőt kifejezetten izgalmas volt találgatni. Ha mást nem legalább adott egy kis reménysugarat a pole-ról lecsúszott versenyzőnek + szurkolóinak, meg beszédtémát másnapig. Így uncsi lesz.
Meg milyen szar lesz már látni két hét múlva szombaton, hogy a brawn gpk 20kg nehezebb kocsival is fél mp előnnyel vannak az első sorban.
Enélkül még vasárnapig reménykedhetnénk. -
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De a nézőktől elveszik a spekulációk lehetőségét.
-
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Viszont Gyuláméknak mekkora könnyebbséget jelent.
Lehet, hogy a FIA-nál megunták azt a rengeteg fasz teoriát és elméletet hallgatni az első boxkiállásig.
-
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Viszont ha X és Y versenyző is azonos súllyal mennek egymás után mondjuk az első etapban, és biztosan tudják hogy egyszerre kell boxolniuk, akkor talán megnő az előzés esélye a pályán. De kétségtelen hogy ez fordítva is megeshet, ha valaki előzni akar és a tempókülönbség miatt tudna is, inkább kivárja, hogy a másik 3 kör múlva kiálljon előle és leutazza.. nem jó ez így sehogy...
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A disznósajtokat fel kell szeletelni a rajtnál, ez az egyetlen esély.

-
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azt a duci oldaldobozt kéne jobban alávágni és a hűtőnyilásokat meg kisebbre (ugyanis ez a jelenleg még a 19000-es motorhoz lett tervezve). És az auto orra alatti részt is áttervezni. Pl. a BGP-nek van ott egy 'hóeke'-szerűség, ami növeli a leszorítóerőt és még a diffúzort is vadabb teljesítményere sarkallja. A hab a BGP-s tortán a doubledecker diffúzor, amit ha nem tiltanak be, szerintem minden élcsapatnak át kellene majd venni.
Egy jelentősen áttervezett autó biztosra fel fog bukkanni Barcelonára, de egy B autó az szerintem nagyobb falat és addigra nem készülhet el.
KERS: McLaren, Ferrari, Renault, BMW: pálya- és pilótafüggően. Ennyi, senki más.
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Szerintem a szezon első felében inkább csak tesztelgessenek a versenyhétvégéken, még pontot sem kell hogy szerezzenek. Aztán a szezon második felére legyen kész a mindenkit földbedöngölő B autó amivel Hamilton megnyerne annyi aranyérmet(
) hogy az elég legyen a VB címhez a végén.

-
gV
őstag
ha valaki irta már attól elnézést
mivan ha valaki 9 futamgyőzelemmmel kezd? (Schumi majdnem megcsinálta ezt ha nincs az a malőr Monacoban az a *** montoyával), megnéztem juli 12-ei nürburgringi futam után VÉGE a szezonnak, mintha pár évvel ezelőtt ez ellen harcoltak volna.. és h ilyen most nem lehet, hát mig nem voltak a teszteken a brawn gp el is hittem volna, de így.. kétségeim támadtak -
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
A KERS-szel együtt tud annyit az autó amennyit. Anélkül méglassabb.
Viszont a mai a stintekből az tűnik ki, hogy a McLaren még a lágy keveréken sem lassul a körátlagtól egy hosszú etap végére. Viszont a kemény keverékkel lassabb, úgy tűnik, mintha nem tudná felmelegíteni rendesen.
Ebből jön, hogy a McLarennek egyetlen esélye az egykiállásos taktika KERS-szel. Így meglehet a pontszerző hely.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Köszi. Ha jól értem nem is biztos, hogy azokban az elemekben kell keresni a hibát, amiről eddig beszéltünk. Illetve önmagukban ezen elemek cseréje, újratervezése nem oldja meg a problémákat. Gyanús, hogy ebből B autó lesz Barcelonara.
mod: hány csapat jelezte eddig, hogy biztosan bevetik a KERS-t jövő hétvégén?
Ferrari, Renault + sanszos a BMW. Többiek?
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nyilván tudja hiszen szinte folyamatosan erről beszél.
Mostmár a McLaren helyében nem hezitálnék a KERS bevetésével. Sokat nem ronthat a helyzeten... (ha biztonságos)
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ja ezt még nem linkeltem, csak a BGP-s Speed.tv, Adam Cooper cikket.
-
Motion_Blur
félisten
Minden este lelkesen lapozgatom a Forma-1 Krónikája című könyvet. Tegnap a meglepő számok fejezetben erre bukkantam:
"3 azoknak a gyártóknak a száma, akik első próbálkozásra győztesként haladtak át a célvonalon. A triót az Alfa Romeo (1950), a Mercedes (1954) és a Wolf (1977) alkotja."
Pár nap múlva bővül a díszes társaság
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hunny: nem olvastam, linkeld plz!
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hogyían tudhatnák, amikor az a hiba amit meg kell találniuk, nem létezik a CFD modellezésben és a szélcsatornában sem bukkant fel.
Csak a flow-vis és az anemometer maradt és a valóságban végzett vizsgálatok. Az autó valós viselkedés nem egyezik a modellezéssel.
Olvastad Mark Hughes (ITV-s) írását, amit linkeltem? A probléma akár az autó elején is lehet, azt okozva, hogy az autó diffúzora és hátsó szárnya körül már kevezőtlen légáramlati jelenségek jönnek létre és csökkentik azok hatékonyságát.
-
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sztem meg a brawn a meki, a McLaren pedig a Brawn. Vicces fiúk, gondolták az előszezonban poénból fordítva tesztelnek, a motor úgyis ugyanaz.
Majd Melbournre visszafestik a kocsikat és jót röhögnek. -
JColee
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
eddig arról ment a blabla hogy azért, mert végig a tavalyi kocsit fejlesztették

-
hobizoli
nagyúr
válasz
hunnylander
üzenetére
Wow...es akkor turbozni is lehet?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hobizoli
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Te is tudod, hogy a flow-vis gyakorlatilag egy önbeismerés, hogy nagy gáz van és konkrétan fingjuk sincs, hogy mit kéne lépni. Főleg 10 nappal a szezonnyitó előtt...
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A korlátozott 60%-os szélcsatornamunka első áldozata: a McLaren.
Ugyanis a McLaren azért szenved, mert az autón nem úgy viselkednek a légáramlatok, ahogy azt a modellen és a CFD modellezésben tették. Ezért kell a flow-vis, kideríteni, hogy hol van az a hiba, ami a modellezésekben nem létezik.
-
Nowhereman
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Innen a szponzorok nem a csapatnak, hanem a pilótának fizetnek majd közvetlenül. Innen majd már elkönyvelési verseny is lesz. Majd hallgathatjuk, hogy a sztárkönyvelőket csábítgatnak a csapatok egymástól, és tervrajzok helyett könyvelésekbe sasolnak bele...
-
Motion_Blur
félisten
-
JJános
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ebben van valami! Hatalmas értéke lesz egy-egy győzelemnek. Ha Vettel szerez egyet, onnantól Webbernek nincs esélye.
Főleg a nagy csapatoknál!
Például Ferrari: Vagy Kimi, vagy Massa. -
attisx
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Áhh... Szánalmas kabaré már ez az egész.
Nem is tudom ki monda azt, hogy meg kell kérdezni a nézők véleményét az érme rendszerről. Aztán, amikor nézők többsége, a FOTA állítása szerint, leszavazta a dolgot (hivatalos eredményt ugye nem hoztak nyilvánosságra), teljesen ellentétes döntést erőszakol ki...
Köszönjük Sex Max (by Oliverda)
-
hunnylander
őstag
válasz
SaNyEe
üzenetére
A FOTA javasolta ezt: 12, 9, 7, 5, 4, 3, 2, 1, a nézők igényei alapján, és ebből átsejlik valami normális gondolkozás.
Nade itt politikai érdekharcok is vannak ám a háttérben. Max és Bernie puszipajtások megint, és van egy közös ellenségük is, a FOTA, akitől mindkettejük tart is, hogy megfosztják a játékaiktól. Nem meglepő, hogy a WMSC Bernie agyszüleményét szavazta meg a FOTA javaslat kárára.
Van ám egy másik vicc is mára. 30 milló angol fontos költségvetési sapka. Szabadon választott és aki ezt választja, technikai szabadságot kap a fejlesztési munkákban. Logikus nem. A kiscsapat majd hajtja a 4 1:1 szélcsatornáját 24/7 (kettős könyveléssel), a nagycsapatok meg majd kínlódnak a 60%-os modellekkel, heti negyven órában.
Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mellesleg emlékeim szerint a Honda egy jó ideje már képtelen volt egyben megbízható és erős (vezethető) motort összerakni. Vagy ment mint a barom de füstölt is (pl.: 2004), vagy nem füstölt de gyenge volt. A Mercedes pedig elég jól jött ki a befagyasztósdiból. 2007 óta nagyon jó a motor.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez a McLaren utolsó napja Jerez-ben?