- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
Aktív témák
-
!Overdose!
őstag
-
proof88
addikt
Engem nem zavarnak ezek a dolgok. Barátnőmékkel szoktuk nézni a Forma1-et, mármint vele és a szüleivel, és apját is idegesíti, amikor Palik azt mondja, hogy "XY leszélesedett", stb. Engem nem zavar, mert értem, mit ért alatta, és ennyi. Egyébként az kifejezetten zavar, amikor itt a fórumon minden 2. bejegyzés az, hogy leszólják őket a nyelvtan miatt. De ennek van egy másik oldala is, mindjárt kitérek rá, még annyit, hogy mi is szoktunk olyan kifejezéseket használni, pl. ha LAN-ozunk, és egy csapat fölénnyel veri meg a másik csapatot, akkor is használunk olyan kifejezést pl., hogy "begyűrtük őket", stb...
Na a másik oldal az, amikor nem a nyelvtani kifejezésekkel van gond, hanem a fals infókkal, amiről beszélnek. Pl. az, hogy kicsit esőre is állítják az autót. Én eddig mindig elhittem ezt, és ez nekem tegnaptól új, hogy ilyen nincs is, mivel nem túl régóta nézem az F1-et (2006 óta) és nálam kimaradt az a Davidsonos beszéd, amiről hunny is szólt. Nekem annyira nem triviális, hogy mennyit veszíthet valaki egy kicsit esőre is hangolt autóval, persze valamennyit biztos veszít, de másodperceket...meg amikor Palik ódákat zengett a Shell mérnökeiről, az is idegesítő, mert már 20. alkalommal mondja el, és mintha más üzemanyag-termelő cég nem finomítana a végletekig. Ezek valóban idegesítő dolgok... meg tegnapi időmérőn is, amikor az egyik STR még kiment a piros zászló után 1-2 körre... Gyulám ötször elmondta, hogy ennek most mi értelme van, stb. Ezt nem tudom minek kell, egyrészt neki nem kell tudnia, hogy a csapat épp mit csinál ezzel, másrészt meg gondolkodhatna, most a teszteket is megtiltották, biztos volt oka a csapatnak menni még egy kört az autóval, vagy kettőt...
Mondjuk engem az idegesít, amikor bnőm édesanyja hülyeségeket kérdez... jó, lehet hogy nem triviális, hogy mit húznak le a plexiről és dobnak el a pilóták futam közben, de az már idegesít, amikor megkérdezi, hogy ez mióta van, mert neki eddig nem tűnt fel... ugyanígy az is, amikor nem érti, hogy mi honnan tudjuk, hogy sárga zászló van, pedig nem mutatják még a helyszínt, és akkor külön kell elmondani, hogy ott fenn a kör számláló háttere sárga... jó ez amúgy nem lenne baj, mert ha nem nézne F1-et, de érdeklődően megkérdezné, akkor boldogan magyaráznám neki, de már egy jó ideje nézi...
Szóval engem nem csak Palikék zavarnak.
De az tényleg rossz, amikor hülyeséget beszélnek. Mondom az engem nem zavar, ha nyelvtanilag beszélnek rosszul, mert attól még érthető... csak ne jöjjön mindig a Shellel, és ne beszéljen olyat, ami nem is úgy van. Beszélhetnének azokról a fejlesztésekről bővebben, amit a futamokra hoznak a csapatok, mert gyakorlatilag csak a Red Bullról mondták el, hogy sokat újították, meg egyszer megemlítette Gyula, hogy a Ferrarinak módosították az első felfüggesztését és új orrkúpja van, vagy talán ezt a Wéber mondta... de ezekről bővebben kéne beszélni, mert sok a közvetítésükben a kihasználatlan idő, amit sokszor hülyeséggel töltenek el.Ja egyébként ma mondott a Gyula valamit, a "legtempósabb" kanyarban volt valami, már nem emlékszem, közben nem is az a legtempósabb... mert a legtempósabb vagy az 1. kanyar, vagy az utána lévő bal-jobb-bal kombináció... ja igen emlékszem, a 7. kanyarról beszélt, talán megint a Kimi-Webber volt a téma... nem is az a legtempósabb, mert az előzőek azok, a 7. kanyarban fékeznek egy kicsit és visszaváltogatnak... az 1. kanyart pedig teljes gázzal veszik be (már akinek az autója képes tisztességgel tapadni ott), 290 felett kezdik és 270 környékén végzik, ha nem gyorsabban...
-
hunnylander
őstag
Brawnnak komoly céljai vannak. Stabil élcsapatot akar csinálni, amihez legalább akkora költségvetés kell amekkora a BMW-nek vagy McLarennek van. Az autó most jó, de ezt tovább kell fejleszteni, hogy továbbra is az élen lehessenek és most évekre utalok.
Brawnnak a pénz kell, a biztos anyagi háttér kell ehhez. Itt jön a képbe a Virgin, Richard Branson, akinek szerintem majd szúrhatja a szemét hogy az autó nem szép Virgin vörös, és még kicsik a Virgin feliratok.
-
-
hunnylander
őstag
Nem kell belenezni. A lampak nem vilagitottak bele?
Az nem esett le, hogy a rajtnal mar reg egnenek a lampak is es a horizonton lebuko napot meg nem is lehet latni az epuletektol es a palyamenti magas falaktol? Eszkombajn, neked kellett volna forgatni azt a nehany kereket.
Na es, ha pont napnyugtakor lenne a rajt, amikor mar a nap teljes terjedelmevel lebukott, de meg az egbolt nem fekete, akkor mibe kotsz bele alaptalanul?
Te hanyszor lattal mar naplementet eletedben? Az eszmeletlenul vakit am.
En szerencsere olyan helyen nottem fel es elek most is, hogy minden este lathatom, nincs semmi utban, eleg csak kilepni az ajton vagy kinezni az ablakon. Ez alpjan tapasztalatbol mondom, hogy hulyesegeket irtal.
Jogositvanyod van? Vezettel mar naplementeben? Mert en vezettem, erdekes modon tuleltem.
-
Oliverda
titán
Most elsősorban Raikkonen-ről volt szó. Hogy ő idén már nem lesz VB arra bármiben mernék fogadni. Massa még természetesen simán lehet. Persze remélem nem lesz.
proof88: A Ferrari gyorsabb de a technikai bakik és a csapat egység sem olyan jó mint a McLaren-nél. Tavaly a McLaren-nél volt nagy a feszültség most a Ferrari-nál van némi ideg.
-
proof88
addikt
De most Hamilton is erősebb, meg az autója is, a Ferrari autója meg nem elég megbízható. Továbbá, milyen vicces lenne, ha megint eljátszanák a szokásos boxos jelenetüket, csak most nyalókával (kíváncsi vagyok, lesz-e kockázatos helyzet, és kiengedi-e valaki elé a nyalókás az autót, meg hogy már akkor felemeli-e, amikor még csak azt hiszi, hogy lejön a tankolócső, stb...).
-
törölt tag
Alonso-nak el kellett mennie igen, de ez utasításra történik...azaz versenyigazgatóság meghozza a döntést, kiadja a csapatnak, csapat adja versenyzőnek.
Az SC alatt teljes körös sárga zászló van, csak engedélyre mehet előre.A pit pedig azért van zárva, mert ezt találták ki anno biztonsági okok miatt...ez egyébként más sorozatban müködik is, de itt nagyon nem.
Egy röhej...biztonsági okokra hivatkozva (egyébként sztem Montreal környékén hozhatták a szabály anno, ott volt valmi gubanc ebből...meg aztán az első hiányossága is ott derült ki Montoya fekete zászlós büntetése miatt, mikor zárt pit-ből hajtott ki)
Szal biztonsági okokra hivatkozva hoztak egy ilyen döntést, ami káoszt eredményezhet a pályán...pl. kénytelen bejönni mert kifogy az üzanyag, illetve szándékos szabályszegés ahogy Kubica nyilatkozatából világossá válik. Ezek mellett meg a zárt boxutcánál ott álló zöldre váró versenymeleg autók...ami nekem már kezdetektől (Montoya) tök furcsa volt. -
wildrain
addikt
fellebbezni lehetett
A5.hu:
Az FIA Nemzetközi Fellebbviteli Bírósága elutasította a McLaren fellebbezését Lewis Hamilton spái büntetése ellen, így Felipe Massa immár jogerősen is a Belga Nagydíj győztese. Az indoklás: boxutcai áthajtás ellen nincs helye jogorvoslatnak.Szó sem esett bizonyításról. Nem volt rá lehetőségük.
-
törölt tag
Ennyi a fenét, nem érted mi a problémám.
dióhéjban:
Az nem versenyben letöltendő büntetés, amit nincs lehetősége a versenyzőnek a versenyben letölteni.
Hogy miért nem az? mondjuk együtt egyszerre:
Mert nem tudja a versenyző letölteni.
...lehet nagyon szeretné, lehet kicsit szeretné, lehet hogy kicsit jobban szeretné mint nem, lehet kicsit jobban nem szeretné mint igen, lehet kicsit mindkettő....tök mindegy.
mert nincs rá lehetősége.Ezért az nem az. Ezt nem a versenyző generálta, nem a szabályalkotók a felelősek érte...egyszer minden versenynek vége van, és ha vége van akkor nincs tovább.
Ezzel a ténnyel számolnia kell mind versenyzőnek, mind szabályalkotónak.Wild: jössz hétvégén ki a Ringre 12órásra? Ott még dumálhatnánk róla (meg Juan és az ő meglepetéséről is
-
wildrain
addikt
-
wildrain
addikt
Nem a döntés jogosságát vitatja, hanem a szabály ésszerűségét.
b-type: Nem mindegy, hogy a kétféle körülmény magától adódik, vagy megteremtik. Arról senki nem tehet, hogy a szabálytalanságot akkor követte el, amikor elkövette (és a büntetését nincs mikor letölteni), arról viszont tehetnének a szabályalkotók, hogy (igazságtalanul) megtámadhatónak ítélnek egy olyan büntetést, amit a másik szabálytalankodó (az ötödik körös) nem tudna megtámadni. Az kettős mérce lenne, ha most tárgyalták volna az ügyet.
-
-
Még mindíg semmi konkrétum. de hát ha ennyit tudsz akkor OK.
Amúgy az előttem lévő hozzászólás azt sorolja, hogy milyen büntiket osztottak hasonló helyzetben, én viszont arra voltam kíváncsi, hogy mi lett volna a helyes Hamilton részéről, ha már megtörtént a hiba.Tehát sértődj meg nyugodtan, de még mindíg nem értem miért az enyém előtt lévő hsz.-el dobálózol....... -
-
AMD Power
titán
Fix ,hogy tiszta lennék.
Räikkönen bevásárolt!
Mindenesetre nem ez az első nagy hajója Räikkönennek, hiszen az előző esztendőben már vásárolt magának egy hasonlót. Igaz, az „csak” 22 méteres volt. Hogy miért vett újat magának Kimi? Csupán azért mert a Sunseeker Preador 72-est nemes egyszerűséggel rommá törte a szikláknál.Az mekkora.
-
Motion_Blur
félisten
Az szép!
-
hunnylander
őstag
En elfogadom, ha mas ugy gondolja, hogy Glock kanyarvetele tokeletes volt, de en attol meg nem ismerem el es maradok a sajat allaspontomnal.
De mar levontatok a konzekvenciakat, en se vagyok erdekes meg a hulye velemenyeim se, akkor meg miert foglalkoztok meg ezekkel, mikor mar kezdett a topik valami normalisabb iranyba haladni? Ez aesirnek is megy. Nem fogok veled vitaba bonyolodni egy agyoncsepelt temaban, mar mindenkinek a konyoken jon ki a dolog, mar reg tudjatok a velemenyemet rola. Csak farasztanam vele a tobbieket, ha meg mindig ezzel foglalkoznank. Ugyhogy ti se gorgessetek tovabb ezt a vonalat.
(#23200) tuskooo: Egy fenet, en mar a valenciai koridokkel foglalkoztam. Most is Rick es aesir folytatta az unalmas temat. Helyes borsi meglatasa, kiveve, hogy nem Kanaan, hanem faraszto, ha valaki meg mindig velem foglalkozik, megmondam mar ra a megoldast.
-
hunnylander
őstag
a szakértők szinte biztosak abban, hogy a modern szimulátoros technológiáknak köszönhetően az élcsapatok ismét előnyben lesznek
Az altalad emlitett csapatok csak makbol szerezhetnek gyozelmet, es nekik nem a realis celkituzes a gyozelem. Ok csak szeretnenek gyozni, ok csak alamodnak rola, de a legkomolyabb eselyei a ket nagynak lesz csak.
Egyebkent meg azzal bumpolom a topikot ami kedvemre valo. Ennel csak gyengebb hirek voltak a celnak.
-
Pá
addikt
Én kint voltam, most értem haza.
A végén nem maradtunk ott pilotákat kukkolni, így alaposabban csak Rosberget szemlélhettük meg, mert Ő meccs alatt is körbefutott. Úgy néz ki mint egy nyálas képű 15 éves.
Schumit, meg a többieket már láttam tavaly előtt, szóval az nem volt újdonság.
A legjobb amúgy Domingo 11-ese volt. -
hunnylander
őstag
Vezess.hu
Kimeljetek meg tole.
Ha en tudok errol a Meki megoldasrol (amivel csak az engine mappingek kozott lehet kapcsolgatni manualisan es nem is akadalyozza meg a kiporgest) majd egy honapja, akkor szerinted pl. a Ferrari es az FIA miota tudhat rola? Az autokat beleertve a kormanyaikat minden futam elott, alatt es utan tuzetesen megvizsgaljak, es az utolso csavarig mindennek meg kell felelnie a technikai eloirasoknak.
Nincs itt semmi jelentos technikai foleny. A Ferrari lekoppintotta a Meki sepangi teljesitmenyet. Futamrol futamra fordulhat a kocka, eleg ha az egyik csapat nem talalja meg az idealis beallitasokat vagy pl. rosszul valasztja meg a futamra hozott csomagot (fekek kemenyseget, huteset miegymast). Egy ilyen osszetett sportban konnyu mellefogni.
-
Pompi
nagyúr
Mielőtt ítélkezel tájékozódj. Elsőnek egy kis visszaolvasással kezd. 21628-tól tegnap délután / este.
-
-
hunnylander
őstag
Na es? Nehany hozzaszolasban esogumikent utaltam az intermediate-re, mert masok is igy utaltak ra. A szovegosszefugges es a logikad (IQ-d), segitett volna jol ertelmezni a lenyeget. De neked ez nagy falat volt, ezert bosszubol, most kotekedsz. Olvass mar vissza, a korabbi esosversenyeken is szimplan esoguminak neveztuk az intermediate-et, extremnek a full esogumit. Arrol en nem tehetek, hagy egy szo miatt elveszted a fonalat es nem tudod helyesen ertelmezni a topik gondolatmeneteit es parbeszedeit. De latom boldog vagy, hogy egy szo miatt fogast talaltal rajtam, es csak ezen lovagolsz mar miota.
Az IQ-m pedig epphogy nagyon magas, olyan magas ami mar nem is mindig aldas.
De reszemrol a veled valo parbeszedet mar reg terhesnek tekintve ezennel lezarom.
Holnap mar tesztnap lesz Hockenheimben, a Mekinel Lewis kezd a tesztelessel.
A hetvege tanulsaga: SILVERSTONE ROCKS!
-
hunnylander
őstag
Nagyon nem ertek veled egyet, eleg sokan probaltuk rendre utasitani egy rasszista megnyilvanulasokra hajlo forumtarsunkat. Es ezt igy kellene tenned neked is. Az a hszem amibe bele probalsz kotni epito szandekbol szuletett. En soha nem hasznalom az idezett beceneveket. Ugyhogy nincs okod engem emiatt szekalni. En nem szoktam senki kedvecet sertegeto modon nevezni.
Az intermediate tema meg megfarasztobb. De csak kukacoskodj tovabb, ha teged ez boldogit!
-
hunnylander
őstag
Nem vagyok azzal egyedul ebben a topikban, hogy az intermediate-et szimplan esoguminak nevezem, az extreme esogumit meg extreme esoguminak. De, ha ne siklasz at figyelmetlenul bizonyos hszeken es koveted a parbeszedek fonalat, akkor a szovegosszefugges segitett volna nem felreerteni a dolgokat.
-
hunnylander
őstag
már miért lenne mindegy, hogy megkapják, vagy sem
Látom, értelmezési problémáid adódtak. Vagyis a linked inkább neked való, ha még olvasni sem tudsz. Olvasd el újra és értelmezd helyesen, amit írtam. Nem az a mindegy, hogy megkapják vagy sem, hanem, hogy hogyan jön létre a mínusz száz milliós deficit a költségvetésben.
Ez a téma pedig egy unalmas és rég lerágott csont, ezért nem kéne folytatni.
-
hunnylander
őstag
A 'főbünti', a konstruktőriből való kizárás. De ott van még a hungaroringi konstruktőri pontelvétel is, ami nélkül első.
Egyébként mínusz 100 millió az mínusz 100 millió. Lényegtelen, hogy megkapják a pénzt és abból fizetik ki vagy nem kapják meg az illetményeiket illetve abból irják le a bírság összegét. A lényeg az, hogy a költségvetésből hiányozni fog 100 millió dollár, amit nemhogy a McLaren Racing, hanem az egész McLaren Group nyög még idén is. 100 milla már nekik sem két fillér, ahogy itt egyesek gondolják.
De tovább ne görgessük ezt a témát, ha szabad kérnem.
Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest