Aktív témák
-
-
vagamo
őstag
-
[CS]Blade2
addikt
-
wildrain
addikt
válasz
fateless #18508 üzenetére
Nem lett volna büntetés senkinek, egyszerűen elrajtoltak volna (izgalmas lett volna látni), és ennyi. Volt már ehhez hasonló eset (Alonso-Kubica, Monza), és nem lett büntetés. Még az is szabályos lett volna, ha Hamilton is beáll melléjük harmadiknak, és velük együtt rajtol.
-
törölt tag
válasz
fateless #18478 üzenetére
Ez kerek.
Egyébként sztem, nehézkesebb egy Formula1-s autó 80km/h-nál mint a megfelelő sebességnél,..de ezt nem azért mondom, mert Hamilton-ra gondolok...MS Monaco-i esetére is gondolhatunk.
A nehézkessége sztem abban keresendő, hogy a fordulóköre nagyon nagy, kicsi a kerékelfordulás és persze a kormányelfordulás sem nagyobb a szükségesnél, azaz amit a versenyző még kézátvétel nélkül el tud forgatni.
Tehát hiába a könnyű súly, alacsonnyan és középpontosan, a nagyon direkt kormányzás,..mégsem tud fordulni az autó alacsony sebességnél.
Nem hiába állítják át Monaco-ra a kerékelfordulást, mert bizonyos kanyarokban egyszerűen nem férne be az autó (pedig egyébként sima forgalomban két sávban közlekednek az utcai autók). -
shev7
veterán
válasz
fateless #18478 üzenetére
"Egy hátsókerekes autónál - mint a forma1-ben is - ha alulkormányozott vagy, akkor ugyanakkora elsőkerék elfordulás mellett rálépsz a gázra, azzal kicsit megtolja az autó a farát az ív külseje felé, ezáltal az autó jobban befordul a kanyarba."
Biztos ez? ha mar alapbol tolta kifele az orrat, akkor gazadasra szerintem meginkabb az orrat fogja tolni. Legalabbis nekem az tunik logikusnak.
-
(Kolombusz)
veterán
-
boygabi_
aktív tag
válasz
fateless #11750 üzenetére
Hát igen. Lassan elérjük hogy a motorokban még olajat is cserélnek, mert ki kell bírniuk egy egész szezont. Én elhiszem, hogy a költségeket csökkenteni kell, de kicsit unalmas lesz mindíg azokat hallani, hogy ennek motort cseréltek 10 hely minusz annak váltót 5 hely minusz
-
prmcsk
addikt
válasz
fateless #11747 üzenetére
Tényleg ennyire nem vagyok érthető ?
Nem ezt mondom...
Tudjuk, hogy tavaj kovakövi hány pontot szerzett a rönóval, azt is tudjuk, hogy alfonz mennyit a mercivel, ez a viszonyítási pont. Az idén kiderül, hogy hány pontot szerez alfi a rönóval, kovács meg a mercivel és máris kiderül minden.
"Vasvellával nem lehet szilvát aszalni"...
-
hunnylander
őstag
válasz
fateless #10702 üzenetére
"Ha nincs ló, jó a szamár is"
Az idézőjel itt nem azért van mert valaki szó szerint ezt mondta. Én nem látok semmi olyat a dologban amit cáfolni kellene a McLaren-nek, főleg, hogy a cikk mondanivalója valószínüleg helytálló. Kovának nagy mákja volt, hogy egy ilyen jó csapatba szerződhetett.
-
hunnylander
őstag
-
matyics
őstag
válasz
fateless #4409 üzenetére
Melyik suliban tanultad a fizikát? Nem lenne rád büszke a tanárod!
Az adatok alapján:
t=1,5sec, v=200 km/h, a=v/t
Mivel a "v" km/h-ban van, ezért átváltjuk m/s-ra, ami 200/3,6=55,56 m/s
ebből pedig a=55,56/1,5 ami közelítőleg 37m/s2.Miközben ezt olvasod gondolj Leninre, hogy mit is mondott!
-
manutdzoli
senior tag
válasz
fateless #4342 üzenetére
Schumi befogása elég nagy falat lesz.Szerintem nem fog sikerülni még egy embernek,hogy 7vb címet szerezzen.Meg van rá az esélye,mert még csak 26éves,szóval 10év versenyzés még benne van,és az alatt a tíz év alatt lehet szerezni még egy pár vb címet.De ahogy jönnek az egyre jobban kiképzett fiatalok(rosberg,vettel,sutil,hamilton stb.),nagyon megnehezíti alonso dolgát.
-
JJános
addikt
-
-
snecy
senior tag
válasz
fateless #1932 üzenetére
Alapvetően igen, de nem titok hogy a RedBull amolyan ''mindenesként'' szerződtette a csapathoz, így valószínűleg elég nagy mozgástere lehet. Más kérdés, hogy még a Toro Rosso fejlesztései is alá tartoznak, így talán egy kicsit megoszlik a figyelme, noha ugyanaz az autó.
-
prmcsk
addikt
válasz
fateless #1862 üzenetére
''Talán Schuminak azért nem kellett a másik pilótát üldöznie, mert jobb volt nála. Ez nem lehetséges?''
A ferrari soha és direkt nem ültetett hasonló kvalitású, saját nevelésű pilótát sumi
mellé, tehát ilyen helyzet, ami most a mekinél van, ki sem alakulhatott..
Minden évad előtt előre tudható volt, hogy kié a ''master és kié a slave'' funkció.
Semmivel sem volt elismerőbb a saját hibáit illetően, mint most alfonz, akarni és ha
kell ''gusztustalannak''lenni, is tudott a nyeréshez. Tetszik, vagy nem, ez a nyerő
tipus szinonímája...De, amíg suminál ez teljesen elfogadott volt itt a topikban,
alfonznál ez felháborító, na ezzel van a gondom, a kettős mércével... -
wildrain
addikt
válasz
fateless #1862 üzenetére
Az biztos, hogy Bergerék dolgoztak keményen, és hajtottak, aztán semmi nem lett belőle, de szerintem nem hoztak ők feljebb semmit a csapaton. Talán Lapaj mesélte egyszer (tehát nem kell 100%-ig elhinni
), hogy Todték előtt kosz és rendetlenség volt a garázsban, mint egy lepukkant falusi autószerelőműhelyben. Ilyen körülmények között Alesiék akárhogy hajthattak, annak eredménye nem nagyon látszódhatott.
-
törölt tag
válasz
fateless #1522 üzenetére
sokkal egyszerűbb lett volna ha nem használod a 'genya' szót,....sztem annyira adja magát.
Van ezer és egy más olyan megfogalmazás amivel el tudod mondani, hogy szted MS milyen, feltehetően szándékos hibákat csinált más versenyzők kárára.
A 'genya' sértő és egyértelműen indulatokat gerjeszt, semmi szükség rá. -
venember83
nagyúr
válasz
fateless #1467 üzenetére
Senna is kitolta Prostot - a mocsok - most muszaj ezt? De tenyleg... Halottrol jot vagy semmit, legyetek szivesek. Akkor inkabb Schumit vagy a csalo Ferrarit b@sztassatok
Igen, szerintem Senna volt a legjobb, kepet csokolgatva alszok el, paplan alatti aktivitasomat is csak az o emleke kepes inicializalni, meg az en qrva anyamat mert tisztelek valakit erdemein felul blablablabla, de pls hagyjatok beken, koszonom.
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
válasz
fateless #1473 üzenetére
O es mennyi ijen volt elotte es azota, megsem b@sztak meg erte senki mast. Micsoda veletlen. Kezdve pl a gerincessegerol hires McLaren csapat szetisteniett erkolcsi norma Senna-javal. Hogy is lett VB eccer Suzuka-ban? Ooooo, nem jut eszembe...tan csak nem kilokte Prost-t az elso kanyarban? Ja, de. Oooo jaj.
Ott az az adelaid-i eset is Hill-l, na ott pl DH mit akart? Siman fel autoval MS van elorebb a knayarban, hiszen az orra MS autojanak oldalba megy...erdekes modon valakik azt is MS-re huzzak.
Van sapka, nincs sapka.
hobizoli -
george11
addikt
válasz
fateless #1446 üzenetére
Te meg abba gondolj bele, hogy az utóbbi idők nagy bajnokai közül melyik volt kezesbárány.
Egyik sem, se Senna, se Sumi, se Alonso, se Mansell ... egyik sem. Ha valakinek nincs vér a pucájában, és nem borul el néha az agya, vagy nem csinál baromságokat az nem bajnoknak való. Lehet, hogy ezek nélkül is nyerhet valaki, de fele akkora rajongótábra sem lesz. Az ilyen ''kilököm,leszorítom,csinálom a balhét'' stb helyzetekben mutatkozik meg a nagyközönség felé, hogy ők is emberek, és nyomás alatt nekik is vannak hibáik. -
venember83
nagyúr
válasz
fateless #1452 üzenetére
Suzukaban ráhúzza a korményt Hakinenre - az nem Hakkinen volt
Sajnos memoriam nem az igazi, de asszem Villeneuvere huzta ra a kormanyt.
hopp, itt is 1 kep:
Azzal, h Schumit leszaremberezted sok fant szereztel itt magadnak, es kicsivel kevesebb ellenseget
Remelem tenyleg van remeny Alonso megemberesedesere...
[Szerkesztve] -
pityeszka
őstag
válasz
fateless #1446 üzenetére
''Schumi is egy genya volt (bár nagy versenyző is), nem épp a sportszerűség példaképe, volt, hogy emiatt az összes pontját is elvették emiatt, de végül nagyon jó fej lett belőle.''
-Schumi a valaha volt legnagyobb F1-es pilóta volt aki nem a sportszerűtlensége miatt lett híres,ugyhogy kérlek ne genyázd
''Alonso is gány most, de nagy pilóta. Hadd kapjon pár évet, hogy változhasson.''
-no comment
''Ha Schuminak megbocsátható volt az, hogy Suzukaban ráhúzza a kormányt Hakkinenre, csak hogy az kiessen és ne előzhesse meg - és nyerje meg a bajnokságot''
-nem emléxem teljesen mert még pulya voltam,valójában egy idősebb barátom mesélte,hogy anno volt egy ilyen Senna,Prost eset is nagyon régen a vb vége előtt (ebben nem vok biztos)
'' és meg fogják bocsátani ezt a dolgot tíz év múlva'' mámint Lonzinak(gondolom én)
de mit
Jah:
''hogy emiatt az összes pontját is elvették emiatt''
-ez meg zavaros.
Aktív témák
Hirdetés
- Autószerelők, autószerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kés topik
- Renault, Dacia topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest