- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
Pedig már fejlődik, lett egy csík is a vádlim oldalán, és kezd látszani az a kétfejű (jól mondom?) izom is hátul.
Épp az ellenkezőjétől félek, nem akarok végül ropikat, de ez persze nem mostani probléma.
Egyébként nem keveset tekerek egy héten, olyan 80-100 km mindig összejön, de előfordul 80 egyszerre is, mondjuk Dobogókővel súlyosbítva.Legnehezebb eddig 50 km-en 900m körüli szintemelkedés volt, azért az messze nem az a városi bringás kategória már, benne volt a Somlyó hegy csúcsa is.
Ismerek sok embert, akikhez képest ez nem sok, de azért ne aszfalton városban tornacipőben bringázásra gondolj, hanem erdőben meg úttalan utakon hosszabb túrákra, meg kifejezett hegymászós edzőkörökre.
Eddig látványos javulást tapasztaltam, csak kérdesek merültek fel bennem, hogy is megy ez majd tovább, hiszen végülis akkoris egyoldalúan aerob a dolog. Nem tudom, az erőből felfelé mászások (bringán) pl. jelenthetnek-e különbséget a klasszikus aerob terheléshez képest. -
fLeSs
nagyúr
-
L|zsidoboz
őstag
értem én, hogy mit akarsz mondani, de hidd el, nincs az a diéta (kivéve a győzike-féle zsírleszívós
), amivel könnyen le lehet fogyni 100 kilót.
az természetes, hogy egy 200 kilós ember könnyebben lead 10 kilót, mint egy 80 kilós, de ez szerintem logikus is.
az meg hogy nem nagy szám, szerintem nem igaz, igenis nagy szám (az én szememben).
amúgy akit érdekel a téma, lesz a viasaton szombaton erről műsor, emberi történetek címmel. -
L|zsidoboz
őstag
nem sértődök meg én sem ilyeneken.
az ok, hogy precízebb, de 50+ kilót lefogyni viszonylag sok idő, míg 9ről lemenni 6ra nem.
másrészt az utóbbi csak az észtétikumért folytatott harc, az első viszont szószerint az életért. ez a tudat pedig azért elég nyomasztó tud lenni hosszú távon.
én pl. még most sem szeretek fotózkodni, gondolom ez a gyerekkori kövérségem miatt...
az embereket ismerve a hátam mögött is sokat csúfoltak, ez sem jó érzés.
szóval lehet, hogy könnyebb kövéren fogyni, de a lelki sebek sokkal tartósabbak, mint a zsírpárnák.
egy hétköznapi embernek meg nem kell 6% testzsír, de még 9 sem... -
fLeSs
nagyúr
Csakhogy a testépítés tudod miről szól, edzel->izomsérüléseket okozol->kajával újraépíted az izmot->pihenés közben. Ugyanis itt arról szól a móka, hogy mennyi izmot szedsz magadra.
Más sportágban ebben az értelemben nincs mit túledzeni, legfeljebb fáradt leszel ha agyonedzed magad. Ott nem lényeges, hogy pálcika lábad van vagy ilyesmi. De 1ébként gondolom hallottál már formahanyatlásról más sportágakban is, az is lehet túledzéstől. Angol focibajnokságban 1 idényben van 89324 meccs, nem igazán bírja mindenki. -
harry
veterán
Ma vettem vmi -pehely mixet, DMben lehet kapni, 1000g asszem 850 ft.
68% teljes kiőrlésű gabona (zabp, rozsp), mazsola, mogyoró, mindenféle magvak. Így 11g fehérje, 62,6g ch, 7,9g zsír (de mivel ilyen magvakból van meg növényi, és naponta megeszem az egészből 50g-ot ezért kétlem, hogy ezzel a zsírtartalommal gond lenne). -
fLeSs
nagyúr
ez aztán qrva pontos egy mérés.
gondolom sejted, hogy mennyit ér, mikor a szíved nem 15 mp-enként vált dobogási tempót, hanem folyamatosan változik a dobogás sebessége a terhelés függvényében.
amikor teljesen egyenletesen gyaloglok futógépen, még akkor sem állandóan ugyanolyan pulzusom. -
Fermat
tag
Lehet kicsit varok asulyzos edzessel és inkabb kardiozok. Unokatesom ajanlott egy-ket jo helyet.
Napi 3x90, probaltam semmi gond nem volt, viszont nagyon sok vizet iszok, 4-5litert is egy nap. Ilyen melegben nem tudok sokat enni.
Majd meglatjuk, figyelek a kajara is, amugy 300gr,6 étkezést tervezek. -
Fermat
tag
Ha ezt tudtam volna hogy a PLusban lehet kapni
Van itt ketto is.
Amugy most ugy nez kia napi programon:
1,20g gabona,rizspehely+1adag pupozott wheypro
2, 50gr csirke+ 60gr zöldség mix
3, 50gr csirke+ 60gr zöldség mix
4, 50gr csirke+ 60gr zöldség mix
5. 50gr csirke+ 60gr zöldség mix
zöldségmix: mirelit brokkoli, sült cukini és vöröshagyma(kevés olívaolajjal)
3x90perc szobabicikli
Konditerem hamarosan, jovoheten megyek megnezni.(sulyzos edzes)
Kiváncsi vagyok, igy mi lesz 1-2 hónapon belül. -
harry
veterán
Hmm ez így érdekes... Amit ettem zabot abban ~60g ch volt (nem emlékszem pontosan) és 4-5g zsír, míg műzliben 70 körül ch és kevesebb zsír. Pl BB-n kalkulátor is alacsonyabb ch tartalmat ír zabpelyere ilyen búza, kukorica, meg hasonlókkal ellentétben, és a zsírt meg magasabbnak. Szóval én eddig így láttam, azért írtam.
Metróban volt egyszer valamilyen zabp., már régen vettem, talán 500g volt 350ft körül, és ha jól emlékszem valami bio cucc volt és kisebbek is voltak a szemek (ez külön rá is volt írva). Most is van itthon egy másik fajta csak erre meg nincs ráírva a zacsira, hogy miből-mennyit tartalmaz. -
N1
tag
Aham! Na de annyi ''fölösleges'' víz lenne a szervezetben?
Én most olyan 92-93 kiló között mozgok, a 183 centihez még 10-15-öt le kéne adnom, de az istennek se megy lejjebb.Eszem a diétás kaját, nyomom a súlyt, néha futok, árkotások/fűrészelek/cementet pakolok, egész nap rohangálok. Eddig azt hittem, és mondtam, hogy hülyeség az, hogy az emberbe bele van programozva a súlya, és attól nem nagyon tud eltérni, de most mi van? Én akkor is 93 vagyok ha zabálok mint az állat és iszom a kólát literszámra, meg akkor is ha a kétszersültes-salátás diétán vagyok
-
tildy
nagyúr
Nem, nem!
Ha reggel véletlen pékárú volt, akkor általában aznap nem edzek. De sokszor nem is reggelizem. Ebédre az amit leírtam, vacsira az amit leírtam.
Mi az hogy kettővel többször ettem mitn kellene? Napi 2-3* eszek, ha edzés volt,, akkor napi 3-4*. Ez mióta kettővel több, mint ahányszor kellene?
És azt is leírtam már: zöldséget nem eszek!
UTálom és hányingerem van tőle. Kivéve paprika, retek, és uborka.
L|zsidoboz: igen. Kevés volt , ugyanúgy, mint amikor esetleg megettem egy müzliszelet+ gyümölcs kombót előtte.
Utoljára pékárút 7végén ettem... Azóta még kenyeret sem. És ez eléggé jellemző a napjaimra.
flessel arról beszéltünk, hogy párom gyúrás meleltt 13 kilót fogyott. Hasonló edzést csinálok én is (45 fokos pad, tárogatás, blablabla )
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Hm, olvasd el megint: írtam , hogy reggelire ettem. Viszont hipoxy előtt muszáj volt pékárút (de leginkább csak egy pogit) ennem, különben 2 perc filmszakadás következett...
Napi 5 étkezéssel meg hízok.
Kajamegvonásos dolog nem volt rossz . Utána ,mikor normál mennyiségre visszaálltam akkor még tartottam a súlyom, meg utána hónapokig is, azóta van gebasz, mióta edzem is. Sőt ez zavar a legjobban , hogy edzek, és csak kúszik felfele a mérleg. ..
Flessnek lett igaza: lefogyás+ súlyzós edzés együtt ... kemény dió, és csak ritka esetben leeht.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Este megpróbálok belőle minimálisat enni. ( pl. ubisalit eszem vacsira, avgy paprikát, vagy kefírt, vagy nagy ritkán egy ksi marok barnarizst )
Reggelire viszont néha befigyel a péksütemény.
Ebéd: általában fél adag rizs, fél adag rántott/sült, pácolt csirkemell.
Mikor hipoxyztam muszáj volt du. 4kor is ennem pl. egy kisebb pogácsát , különben 30perc után elájultam a hipoxyban. (ezt 3szor megjátszottam) -
fLeSs
nagyúr
én asszem a cost of redemptionban láttam kukoricadarát, amikor azt a trutyit csinálta a mikróban.
brokkoliból én fagyasztottat szoktam venni a plusban, a többi zöldséget meg ahol épp olcsó.de én csak paradicsomot, paprikát meg uborkát szoktam enni (mármint a brokkolin kívül).
-
fLeSs
nagyúr
a kukorica nem jó. a babból sem mind1, hogy melyik, mert magas a ch tartalma.
SLYM: te ebbe a topikba miért irogatsz mikor még életedben nem diétáztál, és csak innen-onnan hallott információkat közvetítesz?
amúgy már minden lényeges dolgot régen leírtuk, mostmár mindig csak ismételgetjük magunkat. -
L|zsidoboz
őstag
Akkor mi nem ugyanúgy csináljuk a tejberizst.
Én a tejberizst is úgy csinálom, hogy megfőzöm a rizst vízben, és utána keverem el a tejjel.
Akkor a fehérjés rizs mégegyszer.
Rizst megfőzöm forró vízben majdnem teljesen. amikor megdagad a rizs, akkor öntöm hozzá a turmixot. ezután fedő után főzöm még egy kicsit, majd elzárom és hagyom puhulni.
Gyorsan kész van... -
ithomas
őstag
Úgy ahogy mondod!
Nézd,én még abba sem vagyok biztos hogy sokkal drágább lenne.
Annó forintra kiszámoltam hogy azzal hogy elhagyom a heti chipseket, pizzát,felvágottakat,sajtot is csak a rántottába teszek(tömegelésnél) no zsemle nem költök a suliban kakóscsigára meg kroaszánra ha éppen nincs nálam kaja(merthogy mindig van a kis dobozomban)meg nem iszok üditőket sem(Max Bolerót,az meg filléres dolog és cukormentes).
Nos ezzel a megtakaritással,plusz azzal amit amúgy ebédre fogyasztanék el mint főétkezés,egyáltalán nem költök többet.
És ebbe benne van napi 500-600g csirkemellfilé,na meg a rizs tojás zabpehely és pufirízs,ami szintén nem egy nagy összeg.
Szóval a önmagában a kaja része szerintem nem kerűl többe,de összességében mondjuk neked van igazad,méghozzá azért,mert ebben nincs benne a tápkieg ára.
Na azzal együtt valóban többe kerűl,de ha azt vesszük alapúl hogy sokan a szar kajálásuk mellé is vesznek tápkieget,akkor nem kerül pénztöbbletbe az életmódváltás!
Legalábbis szerintem! -
Tonyk
veterán
persze-persze értem én, csak ha csirkemellet eszem, akkor nagy a kísértés hogy többet egyek, mint a pulykasonkából egy-két szelet : ~2 dkg. Mert hát ugye 2 dkg csirkemell nem tesz jót a lelkemnek, meg nehéz is ennyit előállítani.
Igy meg 1 szelet kenyérhez egy-két vékonyka szelet jár. 8 órás meló alatt 4x ettem: 4x2 szelet pulykasonka : ~ 10dkg ~ 140Ft/nap + persze a graham kenyér.
-
Tonyk
veterán
Alföldi pulykasonka: 1384Ft/kg itt Szegeden - szerintem nem vészes.
Mozgás: van egy 9 hónapos lányom, rohangálok eleget utána meló után, ne tudd meg hogy ki vagyok dögölve este 22 órára. Nekem ez az edzés.
eddig 3-ból 3-nál bejött = hiszek benne.
A tesitanár kolléga meg dzsúdózik -vagy mifene-, ő is ezzel a módszerrel fogyaszt verseny előtt. Ő pedig mozog ;) -
L|zsidoboz
őstag
Az lehet, de az is valószínű, hogy nem 12 kiló zsírt égettek el mozgás nélkül.
De az is szép dolog, ha vki megpróbál változtatni az egészségtelen életmódján.
Pont én is így vagyok ezekkel a kajákkal.
Graham kenyérnek és a barna tésztának is akkora kultusza lett egyes ''fogyókúrás'' körökben, hogy az hihetetlen. mindenki eszi, mert az olyan jó, pedig az sem jó...
Rizs vegyítve zöldségekkel, kenyér ''helyett'' meg pufirizs, az is csak ritkán. -
Musztáng
tag
egy hc diétával bárki le tud(na) fogyni
Csakhogy egy hc diétát bárki nem tud végigcsinálni. Meg igazából nem is értik hogy van ez az egész. Mert azt nem bírják felfogni, hogy enni kell, csak az nem mindegy, hogy mit és hogyan. Találkoztam már ilyennel: inkább koplalnak, böjtölnek, este 6 után nem esznek stb. -
(Bundás)
addikt
A körítést én is tudom, engem inkább a termékeit fogyasztók, fogyasztottak véleménye érdekelne ezekről.
Maga a módszerben vannak okosságok, mert több féle fogyókúra módszer elemei ötvöződnek benne, meg hogy kell a mozgás ez szép és jó, de engem inkább a termékpaletta érdekel.
Gondolok itt az ásványvízre, májasára, kólbászára, amik nekem kétségesek, mint ''jobb mint a többi és egészséges'' kaja, miegymás.
-
L|zsidoboz
őstag
1 - 1.5 éve diétázok...
Azt terveztem, hogy megeszek egy pizzát, mert már nem emléxem az ízére. De most belegondoltam, hogy jobb is, hogy nem emléxek az ízére, mert ''szemét kaja''. Lesz helyette akkor vmi más, pl. zabpehely.
Csaló napokat eddig nem csináltam, ami utólag visszagondolva hiba volt, de mostmár mind1.
Sok már úgysincs a diétából hátra.
Surimit mi serpenyőben csináltuk olivaolajban megsütve. -
Ariadne
őstag
Na pont erről beszéltem feljebb...
''az x krémzselé különleges formulája, az L-karnitin hűtő hatást fejt ki a bőrre, ami serkenti a vérkeringést.''
''Az L-karnitin olyan összetevő, ami természetesen is előfordul a bőrben. A zsírlebontásban van szerepe – pontosabban elősegíti a zsírmolekulák energiává való átalakítását. Ezért nagyon fontos, hogy elegendő mennyiség legyen belőle bőrünkben.''
Ez igaz, de a bőrünkben?! Hagyjanak már...
Ja, és a főcím: ''a nők 88%-át már meggyőzte a simább bőr''. Utálom, ha hülyének néznek csak azért, mert nő vagyok - vagy egyszerűen a fennmaradó, meggyőzhetetlen 12%-ba tartozom...
L|zsidoboz: Az enyém szerencsére fehér kapszulás, no íz, no citrom...
[Szerkesztve] -
Moddingfan
senior tag
''pedig ha nem szemes vagy szuris semmit sem ér'' -
''Más gyószerre rá se néz, csak a szemes, azt szereti''
Kalandor: ez független a gyúrástól, bármilyen sportra egyaránt vonatkozik. Ha meg az ember nem mozog semmit, akkor felesleges az L-Karnitin. Ha tartasz Tőle, akkor nem erősködöm, hisz a Te döntésed, csak leírtam, hogy nem kell tartani tőle. De mint már mondtam, 250mg/nap puszta pénzkidobás.
_Volkovy_:1000mg/nap, 60 kapszula, egyenként 1000mg-al ->60 napra elég, de ennyi idő alatt csodád lehet tenni, csak kell hozzá még valami, mert magában ez sajnos kevéske. -
Nyina
csendes tag
Képzeld, én meg dél tájban megtaláltam egy fölsőt ami ott sorakozott azok közt, amit úgy vettem, hogy jó lesz, majd ha lefogyok. Erre most jó rám! Anyyira jó! Ennek sincs jelentősége, de az ilyen dolgok sok erőt adnak a folytatáshoz. Egyébként, ha konditerembe jár az ember, akkor mi jobb? Ha minden problémás helyre edz egy kicsit, vagy inkább napokra lebontva egy-egy területtel foglalkozik,- mint ahogy most írtad is, hogy hasazni, meg vádlizni voltál. A futás, bicikli, meg lépcsőzés nem kérdés. Az az alap. Inkább a többi érdekelne.
-
Moddingfan
senior tag
Ezt nem értem, kifejtenéd bővebben?
Mod: vágom. A hasam azóta is olyan, sőt, még talán laposabb és feszesebb, de az izmaim már kezdik szépen összeszedni magukat
u.i.: a Gúyrós topicban mindenki azt mondta, ha belinkelnék itt egy before-after képet diéta terén én lennék itt a Messiás
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
Főleg fogyni akarok, de kilókban nem érdekel, csak ''látszatban''. És azért egy kis izmot felszedni sem árt, mert valaminek azért meg kell tartania majd satnya testemet a háj utáni időkben is.
Köszi a tanácsot, ezek szerint ha nem csak fogyni akarok, akkor viszont jó enni ilyenkor.
-
Ariadne
őstag
Ezek szerint mindenképp próbáljak enni edzés után is? Általában amikor hazaérek 10-fél 11 körül, kicsit teszek-veszek, megiszom a shake-emet és megyek aludni, enni nem szoktam. Kellene? Valószínűleg igen, ha visszaemlékszem a korábban olvasottakra...
Eddig olyan bő egy hónap távlatából már határozottan jobban érzem magam, kilóra ugyanannyi vagyok (175 cm, 75 kg) ugyan, de pont a legrosszabb helyekről ment le határozottan, és már megjegyezte a családom is, akikkel ritkán találkozom, hogy mintha fogytam volna.Pedig ők aztán kegyetlenek tudnak lenni, ha az igazság kimondásáról van szó...
[Szerkesztve] -
Csepy
őstag
Azt jól értetted, hogy 185cm és most 67kg vagyok (na, most átlagoljunk.) Azért szeretnék most tömegezni, mert bár tényleg 3 hónap alatt teljesen lefogytam, és átállítottam az életvitelemet is, sokkal egészségesebben, sportosabban élek (és ez elvileg jó, sőt, az energiaszintem is eléggé megurott, a sport miatt este 10-ig ágyban vagyok, reggel 5-6 között kelek, megyek is futni, ha olyan napom van, hogy 10 körül kezdek csak az egyetemen. Nyilván, ha 8-kor van órám, akkor nem.), lefutottam azóta 2 marathont és egy szupermarathont, és jó volt
A gond csak az, hogy tényleg kezdek úgy kinézni, mint egy pálcika. Alapból annak nagyon örültem (és örülök), hogy míg korábban főleg hasi és fartői (de szép szó) problémákkal küzködtem, mostanra altestre szép izmos, szálkás lettem, minden izom kőkemény a lábaimon, és kezd kockásodni a hasam is. DE a mellkas-, felkar- (de akár az alkar is) és a hátizmaim szinte nem is léteznek. Szóval míg korábban egy dagadt ember voltam, most sincs igazán meg az a férfias kiállásom. Tehát nem akarok izompacsirta lenni, mert tudom, hogy ezt hosszú idő és rengeteg energia lenne elérni. Egysterűen csak egy egészséges, sportos felsőtestet szeretnék, és mivel egyetem mellett sajnos nemigen van időm edzőterembe járni (csak futni, és/vagy itthon súlyzózni, hasazni, fekvőtámaszozni...) ezért a 3 hónap. Csak ilyenkor van időm eljárni heti 5 alkalommal edzőterembe, hogy érjen is valamit az egész. Szóval ezt kell elkezdenem tervezgetni, mert hamarosan itt a vizsgaidőszak és utána nyomom ezerrel.
Regads: Csepy -
Ariadne
őstag
Egy normáls ''dobozcsárda'' mennyiséget, azt hiszem olyan 40 dkg körüli köretet tesznek, meg 15-20 dkg hús, ezt osztom ketté. Szóval többet is kellene, de mindenképp több részben? Ez tetszik mondjuk.
A shake meg az l-carnitine nem olyan jó ötlet esetleg? Nagyon ellene voltam ezeknek a dolgoknak régebben, de nagyon megnéztem, mi van ezekben, és legalábbis a talált dolgok megnyugtattak, hogy segítenek, de nem fogom feldobni a talpam tőlük. -
_Volkovy_
nagyúr
A zsírleszíváshoz hasonló mókákat már csak akkor szeretném, ha nem sikerül normálisan lefogyni, teszemazt a vékony alkathoz akkora melleim nőnek, mint egy nőnek, stb.
Azért nem rossz, hogy a gatyáim rámjönnek sőt az összes övem nagy lett hirtelen, de nem akarok megállni ennyinél.
Ezen felbátorodva vagy három hete abbahagytam a kemény diétát, meg a tekerést is. Meg is állt a súlycsökkenés, már majdnem elkeseredtem, de ma megint megemberelem magam, jön egy hét kőkemény diéta (nem ritkán eszem keveset, hanem kevésszer kevesebbet és tápanyagdúsabbat), aztán meglátom, lehet, hogy még egy hónap.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest