Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bibby
addikt
Neked alapvetően gondod van azzal hogy megértsd mi az a diéta... éhes vagy diétában? Ez azért elég gyakran előfordul nem?
Meg nem laktál jól? Miért kellene jóllakni? Pont ez a része dől el az agyban, akaraterő kérdése, ha a tested megkapja a megfelelő tápanyagokat akkor nem lesz gond.
"lehet több kalóriát is vittem be, mint amúgy" - pont ezért kell kiszámolni az étkezéseket!
Anélkül hogy lehet elkezdeni diétát hogy azt sem tudod miből mennyit?
-
Vandit.
addikt
Jól van. Végülis mindenki abban hisz, amiben akar. Ez persze nem jelenti feltétlenül azt, hogy igaza is lenne.
A mérleg meg aztán tényleg nem mérvadó. Az a gond, hogy mindenki a maxima, kiskegyed stb. szennylapokból veszi a fogyokúrás "receptet".
Ajánlom ezt elolvasni. Persze csak, ha van türelmed. -
Bubee82
őstag
-
D600
tag
Kedves Tildy!
Az exed akkor nevezzük úgy, hogy fogyókúrázott. Egy testépítő nem teheti meg, hogy nem eszik, az izmainak szüksége van a folyamatos táplálékra, hogy fejlődjön és ne leépüljön. A nagyobb izomtömegnek sokkal nagyobb bevitelre van szükgsége. Igazad van. A rizs és csirke folyamatosan nem működik, a barna rizs íze borzasztó egy idő után. Sokan leadják még az előadásokba is hogy mit kell enni és zöldségeket, amíg a műsort felveszik mutatják mi az étrendjük azután előszedik a dugi sztrapacskát és a brassóit.
Valójában hosszú a lista amit lehet enni, ha hozzátesszük, hogy ezeket kombinálhatjuk is akkor kimeríthetetlen a változatosság. Zöldségekből is lehet finomat főzni, pl lecso. A csirke mellett is lehet halat, rákfajtákat is enni. A cukrot, lisztet és zsírt akkor is kerülni kell.
Az étrended hibás hidd el nekem. Megértem, hogy nem mindenki tud változtatni a szokásain, de reggel enni kell, hozzá kell szoknod. Hibás a 6 és fél 7 után már nem eszek téveszme is. Ha nem viszel be folyamatosan szünetek nélkül táplálékot számodra kiszámított adagokban, akkor a szervezeted lelassítja az anyagcseréd és nem fogsz tudni leadni. Sokat számít, hogy mi a cél. Gondolom te zsírtól szeretnél megszabadulni, a testépítők pedig izmokat fejlesztenek. A két irány különbözik. Emellett még pluszba mindenkinek egyedi a genetikája és ami másnak bevált, az nálad nem biztos sikeres lesz. Ezért javaslom, hogy kísérletezd ki, hogy a szervezeted milyen módszerre reagál a legjobban.
Az aerob és a kardio más és más fázis. A kardio csak a profiknak való, akik direkt kardiovaszkuláris keringésirendszer fejlődést szeretnének elérni. Keresd meg azt a sebességet, ahol még max 120-125 alatt tudsz maradni és azt használd zsírégető fázisra. Idővel úgyis reagál a szervezeted és a nagyobb sebességnél is tartani fogod a pulzust. A legjobb a gyaloglás futópadon. Hetente minimum 5 napon kell végezni. Tartsd be a fokozatosság elvét. Szerintem a legelején sok a 40-45 perc, plusz az 1 óra ráedzés, csak fokozatosan hozzászoktatva a szervezetet.
Első edzéseken pár hónapig úgy szokták végezni, hogy pár perc gyors ütem, amíg a pulzus nem ugrik fel, utána pár perc lassú ütem. Ezeket váltogatva egymáshoz viszonyítva fokozatosan növelni szokták a gyorsabb ütemek részét és csökkentik a lassú ütemek arányát. Amikor elérnek egy fokot, akkor szoktak folyamatos monoton egy sebességet beállítani a pulzusához 40-45 percre. -
Bibby
addikt
A kórházas példával mit akarsz mutatni? Csökönyösségnek hívják felénk.
Egyébként látom hogy mindenre találsz igazolást, de én meg nem fogok neked hinni hiába írod. Ez nem finom, az unalmas, attól rosszul vagyok. 5-6 étkezéstől hízol? A fehérjétől is csak hízol vagy mi?
1. zabpehely - fehérje
2. csirke - rizs
3. hal - zöldség
4. tojás
5. túró
Ennél egyszerűbb étrend így hirtelen nem jutott eszembe. Ha valaki le akar fogyni, akkor betartja - nincs "nemízlikunalmas". Mellette súlyzós edzés és kardió, esetleg zsírégető szerek a hatás meg garantált. Mindenkinél (aki nem hormonzavaros)
-
tildy
nagyúr
Kikerestem a topichozzászólásaim, mazsolázz.
-
Bibby
addikt
Miből vegyek vissza? Egy szóval nem bántottalak, egyetlen kérésem volt, hogy ne hangoztasd hogy nem tudsz lefogyni. Maradjunk annyiban hogy nem akarsz.
Olyan étrendet amit meg is eszel?Erre nem is reagálok, az hogy valaki finnyás, NEM MENTSÉG.
Ebben a topikban egyébként azért jópár szép étrend van, hasznos tapasztalatok. Alapvető dolgok: 5-6 étkezés, nem 2, kiadós reggeli mindenféleképpen stb. Ha ezekkel sem vagy tisztában akkor nem olvastál eleget a témáról. És a csirke-rizsen is túlléphetnél nem csak abból áll az egész.
Kardióhoz: leírtam, menj el sétálni. Elindulsz és tartasz egy tempót amin megfelelő tartományban van a pulzusod. És csinálod naponta... -
törölt tag
akkor viszont le fog menni lassan. kicsit tenyleg sok, azert javasoltam lajtosan csinalni vagy konnyebb mozgasformat hosszasabban, csak ez meg nagyon idoigenyes. jah es az sem mindegy, mikor nezed. az elejen mindenkeppen magas lesz, aztan ahogy bemelegszel ugyanahhoz a tempohoz egy kicsivel alacsonyabb pulzus tartozik majd (~15-20 perc)
ha megfazol v mas tifuszt szerzel, akkor is fel fol maszni a pulzusod mozgas idejere magasra.
a regi iskola hivei aszontak h aerob mozgasnal a lekotott zsir kb 50 perc _utan_ kezd el eltunni, viszont eroteljesen epiti lefele az izmokat is, ha nem potolsz feherjet asszem.
ezert is van letjogosultsaga fLeSs modszerenek, mert a sulyzos edzessel is dolgozol kemenyen, hatekonyabb (ido/eredmeny) es pont maga a sulyzozas gatolja az izmok leepuleset. persze azzal a szigoru kajalassal, amit irt.szoval csinalj sztem csinald a tekerest a leheto legkonnyebb fokozaton, kenyelmesen.
-
harry
veterán
Pufirizst én is hanyagolom, bár egyszer készítettem sovány túróból, fokhagymából és sóból ilyen túrókrémet, ha azt kenem rá akkor egész tűrhető.
Időpont úgy tudom nem igazán számít, aerobnál ami fontos, hogy csakis súkyzós edzés _után_ kis pihenővel szabad csinálni. Vagy azt is javasolták, hogy ch-s étkezés előtt, de máshol meg azt mondták, hogy az nem számít. -
harry
veterán
Ha az edzés rész meg van az már jó kiinduló pont (esetleg megnézheted ezt a HIIT et amivel itt páran szórakozunk, régebben linkeltük).
Pszichés baromságokkal nem kell foglalkozni, ha a tudatodban az él, hogy ez így jó, ezt kell csinálni, akkor nem fog bezavarni semmi. Nekem épp ez tetszik ebben (és testépítésben is), hogy olyan, mintha gépekről beszélnénk. Meg van adva pontosan mikor/mit kell edzeni, regenerálódni, hogy néz ki a kaja, és szépen fejlődünk, nincs ilyen bohóckodás, hogy hátha sikerül, viszahízunk, vagy hasonlók - ha pontosan csináljuk akkor működik, és ez nekem tetszik. Én mindig megéhezek 3 óránként, szóval ez számomra külön jó pont, hogy kajálnom kell - kellemeset a hasznossal.
A főzőtasakban mennyi van, 100g? Nálunk egy kilós rizs van, ebből szoktam napi 100g-ot betolni (3*30g, este már nincs rizs). Nálad ezt kicsit talán vissza lehet venni, de kb rendben van. + Ehhez még reggeli műzli, és lényegében más ch forrás nincs. Tejtermékek, kefírek, sovány sajtok jók kiegészítésnek, de persze husira alapozunk.
''Engem az ízetlen/rosszízű kaják zavarnak, de azok nagyon.''
Régebben reggelire csak sima zabpelyeht ettem, aminek az íze/állaga talán a mosott papírhoz állt a legközelebb - de ha megfőzöd zabkásaként kis sóval, vagy műzlit eszel kevés kis gyömülccsel, az mindjárt más. Rizsen nem nagyon lehet veriálni, csirkére meg mehet mindenféle fűszer, lehet sózni, nyugodtan lehet finom kajákat enni, kiegészítésnek kis reszelt sajt, joghurt, mittomén. Na ennyit a gasztronómiai ismereteimről, bár én nem költenék ilyesmire, csak az alapokat - inkább vennék még csirkét -
harry
veterán
Mi a fenéért lenne
Azért mert a testépítők IS ezt csinálják? Szerinted mégis miért? Leginkább talán azért, mert így tuti zsírból fogsz fogyni, megfeleő gyorsasággal, és ez lenne a cél. Lehet nyavalyogni, hogy 'sokat' kell enni, sokáig tart, sokat kell mozogni... hát ez van. Attól meg ne félj, hogy megerősödsz, ettől nem fog felmászni az izom... Másrészt a 'durvább' rész ~2 hónapig tart (bár én simán át tudnék térni erre egész hosszú ideig, mivel megszoktam). Ha egyszer rendbe hozod magad és utána figyelsz kajálásra, ha nem is ilyen szigorúan, akkor simán megéri, és ki lehet bírni azt a pár hónapot. Amúgy meg egyáltalán nem értem miért lenne probléma a 'gyúrós életmód'. És akkor mi van? Pár hónap ez a rész, bár én utána is javasolnám, de ha nem, hát nem. Továbbá érdemes lenne eme videó megtekintésa neked is (igen, erős emberek vannak benne, de nem kell megijedni), 06.13sec től: [link]
A gyakori kajálástól lehet csak azért érzed zabagépnek magad, mert lehet tényleg sokat eszel, nem? Pontosan továbbra sem tudom mit, de ha a ch nem magas, akkor fölösleges ezen aggódni pl én is néha elgondolkodtam ezen, amikor volt előttem egy tele rakott tál, rajta kis rizs, halom csirke, saláták, hogy milyen király is ez a diéta - és ebből naponta hármat. Viszont működik. Ha neked nőtt a súlyod, akkor valami nem stimmelt az étrenddel. -
harry
veterán
Hanem milyen szinten
Ezt most nem teljesen értem. Ez így működik, nincs benne semmi extra kiadás vagy bonyolult/ehetetlen kaja, és a mozgás sem öl meg senkit. Az meg kit érdekel, hogy mások mit gondolnak, nekem is szokták mondani, hogy na megint csirkerízs, meg a baromságokat, de leszarom. Tudom, hogy ez így jó, és működik, innentől kezdve más nem érdekel. Mutattam egy módszert, ami bevált, de persze azt csinálsz amit akarsz.
-
harry
veterán
Egy mérleget sztem jó lenne beszerezni, mi amúgy is szoktuk használni konyhában sütésnél pl (csak azért írom, hogy nem csak a mindennapi kajáláshoz jöhet jól). Ha 7 kor kajálsz akkor egyet még be kéne iktatni 10kor is (gondolom nem 8-9 körül mész aludni). Így jön ki 3 óránként kaja, én így szoktam. Ha a szervezet nem jut tápanyaghoz, akkor izmokat bont, ami visszatartja a zsír lebontását. Nálam 10kor van ~100g csirke meg uborka, egyéb zöldségek (ezt én sem viszem túlzásba, ehetnék több zöldséget is - javaslom esetleg próbálj ki valamilyen zöldség/csirke salátát, hátja jobb az íze és könnyebb megenni). Reggeli szintén kell, hiszen egész este nem kajálunk, ami után mindenképp szükséges egy rendes étkezés (pl műzli/zabpehely, nem kell sok, ~50g elég, ami egy kis csészényi nagyjából, én ezt tejjel szoktam, pár perc alatt be lehet dobni).
Ha nem veszel mérleget azért nagyjából tudsz számolni (pl hentesnél adott kg csikét kérsz és elosztod pár napra, vagy 500g rizst elosztod 5 felé, stb), bár nem a legjobb. Fontos lenne az a 3 óránkénti kaja, és csak azt, amiket felsoroltunk (és abban a mennyiségben). Dobozban el lehet vinni melóhelyre is, ott hűtőbe majd mikróba, 5-10 perc egy étkezés. -
harry
veterán
ch persze, hogy kell, csak kérdés, hogy mikor/mennyi/milyen. Ez utóbbival arra gondolok, hogy liszt, tészták, cukor kizárt, mert a szervezeted nem tudja megfelelően felhasználni és zsírként raktározza. Én tul.képpen csak zabpehelyből (esetleg műzli) és rízsből viszek be szénhidrátot, ezt is este 19ig, utána nincs + napi fél kiló csirke, meg víz, zöldségek, és lényegében nem eszem mást már egy hónapja (átlag kaja képpen, persze hétvégén vagy néha esetleg krumpli, leves). Emellett eddig volt sima aerob + súlyzózás, (most HIIT) és eddig nem is volt gond fogyással, szóval nem igazán értem azokat akik azon tökölnek, h jaj nem tudok fogyni. Összeszámoltad már grammra pontosan mennyit eszel? Nem ártana.
-
LOTR
addikt
chnál csak kb az a lényeg, hogy egyenletesen egyed, vércukrod ne ingadozzon
én már május óta alig eszem ch-t (napi 50-100g talán), sajnos az utóbbi kb 2 hétben eléggé nem sikerült betartani a kajálást (vasárnap volt legdurvább, reggel 9kor 3 db tojás, meg hozzá kb maréknyi rizs, majd délben 1 szelet pufirizs, meg kb egy ugyan akkora darab csmell, aztán 5 óra fele valamilyen marhasült, meg rizs zöldség - anynira éhes voltam 5 órakor, hogy alig bírtam enni, sajnos ez a nap ilyenre sikerült), ezért nem is nagyon fogytam, viszont alig gyengültem, de mivel edzésmódszert/tervet is váltottam, így lehet nem is gyengültem semmit -
Moddingfan
senior tag
Régen írtam be ide, de most nem tudom megálnni, előre is sorry, de csak a jószándék vezérel. A mai napi kajáidban csak a következők voltak rosszak:
-Zsömle: ch
-Krumpli: ch
-Csíktészta: ch
-Joghurt: alapban tök jó, de nem vacsorára, a zsír (oks, van 0,1%-os is) és cukor (na, ez mindegyikben van) alapban benne van, az ohne cukor felirat is csak annyit takar, hogy nincs benne hozzáadott cukor, csak fruktóz, na, mondom köszi)
A többi jó volt, csak kevés és kevészeri alkalomra, ha a felelsleges ch-t elhagynád 100x jobb eredményt érhetnél el
Tényleg csak segíteni akartam, de ha ezen is besérül valaki, akkor megint nem írok ide legalább egy évig.
u.i.: 4 kockám már kint van, szóval valamit csak jól csinálhatokBüszke vagyok, hogy honna jutottam el idáig és még korán sincs vége
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Olvastam vhol, hogy egy női fitness versenyző a versenydiétában 1500 kcal-t eszik, és ebben qrva minimális a szénhidrát, a hús mellé szinte csak zöldséget esznek + aerob + súlyzós edzés. Mivel a női anyagcsere lassabb és keveset is mozogsz, szerintem valami ilyesmit kéne csinálnod neked is.
-
harry
veterán
Reggeli vmi túró meg zabpelyeh, utána 3 étkezés (ami nekem 13,16,19 óra) csirke meg rízs és zöldség. Ez napi kb 300g csirke bár diéta alatt meg lehetne emelni vagy proteint nyomni de az meg nincs. Este 22 körül szintén túrós vagy proteines mittomén milyen turmix. Ha nem tetszik, nem fogysz, ennyi.
-
harry
veterán
Sétálni ingyen is lehet, pár kézi súly meg nem drága (valamit csak kell tenned, ha fogyni vágysz). Mérleggel meg fölösleges annyit foglalkoznod sztem. Többet mutat az nem jelenti automatikusan, h a zsír miatt van. Elvégre súlyzózol is, de mint írták, heti 1kg súlycsökkenés a normális, efölött valszeg izomtömeget vesztesz ami meg nem jó (már csak azért sem, mert ez meg gátolja a zsír lebontást). Ha jól tudom. Így a 'nem kajálok' módszer inkáb káros.
-
LOTR
addikt
igen, javítja a keringést, mert nagyon jó a hajszálérhálózat kialakításában, ami nagyon hasznos, de mivel neked nem ez az elsődleges célod, így inkább csak aerob tartományban (tehát alacsony pulzussal) dolgozz
ehhez a sétálás/lépcsőzés(mondjuk)/bicikli/szobabicikli teljesen jó, és ezekért még fizetni sem kell -
LOTR
addikt
hagyd ott a fenébe az egészet
minek csinálod ha ájuldozol tőle?
minek csinálod ha le szeretnél fogyni?
mivel kardió tartományban vagy, így biztos lehetsz benne, hogy sokkal lassabban éred el a kívánt fogyást, mintha csak naponta gyalogolnál 40-50-60percet, vagy akár bicikliznél nyugis tempóban
teljesen feleslegesen csinálod ezt a hypoxi izét -
fLeSs
nagyúr
neked max az ebédhez adott rizst szabadna megenni, az estit nem.
és az aerob nem azt jelenti, hogy tekersz/taposol mint az őrült és a pulzusod az egekben, hanem egyenletes, közepes de inkább gyenge intenzitást (amitől nem fog leesni a vércukrod és nem ájulsz el és fogyaszt is), 120-130-as pulzust. te sztem kardiózni szoktál, ami nem ugyanaz. -
harry
veterán
Hmm érdekes. Eleinte nekem is kicsit furcsa volt, hogy fogyunk, de többet eszem mint eddig, de a lényeg ugye ez lenne:
''A nem kielégítő táplálkozás azonban MINDIG izomvesztéshez vezet, aminek egyenes következménye a zsírvesztés leállása, sőt a zsír tárolása.''
Így ha megfelelően van megtervezve kaja/mozgás, elvileg gond nem lehet. Mozgást meg szeritem fel lehet esetleg ostani 2 részre is (pl 2*30 perc) ha így huzamosabb mozgánál problémák vannak, de ennyire még nem mélyedtem el a témában, meg hülyeséget sem akarok írni, szóval majd a többiek segíthetnek. -
harry
veterán
Ott a honlap amit linkeltem, kalóriatábla, kaja számoló meg minden cuccos, szépen ki lehet számolni, vagy összeállítani egy étrendet. Napi 5-6* kaja meg miért hízlalna? Tömeg meg nemhinném, h nőne (max izom súlyzózástól de megfelelő ch- mellett nincs ilyen) Heti 1 kgaé mászolj. Nekem pl (szünet van) van 10kor, 13, 16, 19, 22 - ha mindig megfelellő mennyiséget eszel akkor nem. Olyan nincs, h maroknyi, meg kicsi, meg féladag, mérleggel szépen leméred esetleg otthon, aztán melóhelyen mehet kb szemre ugyan annyi nyílván ha ott nem tudsz mérni (vagy dobozban viszed otthonról) de pontosan követni kell az étrendet. Aerob meg annyi, h napi egy óra séta vagy bringa (szobabringa akár) mittomén, annyira azért nem bonyolult. Nekem is meg van az étrendem, ez alapján próbálok fogyni, nincs semmi pékizé meg fagyi meg cukros cuccos. Lehet, h kemény, de vagy ez vagy az. Sajnos héten kicsit felborult mert érettségi, bankett, bulik meg minden, de érzem is, h gyengébb vagyok. Köv héttel visszaállítom edzéstervet, alvást és az étrendet, teljesen másképp érzem magamat (régebben már ezt követtem).
[Szerkesztve] -
Akkor egyszer légyszi mérd már meg, mert ez így semmi. 100g pulykamellben van 25g fehérje, olyat nem lehet h 48cm^2 pulykamellben mennyi van
Ebédre kb 50g ch-t eszel, vacsira ugyanennyit. Akkor napont sztem 200-250g simán megvan az egyéb kajáknak köszönhetően.. így nehezen fogsz fogyni
Igenis ki kell számolni. Valaki fogy már ennyitől is, de Te úgylátszik nem.. szóval 2-3 hétre be kéne állnod egy kb 150g ch-s étrendre, és 6 után hanyagolni a szénhidrátot. Helyette zöldséget enni a húshoz (paprikát, retket, uborkát
)
-
deniro2
senior tag
Ha nics gond a pajzsmirigyeddel, akkor fogynod kell, ha jól csinálsz mindent.
Mondom, menj be 100 g ch alá, oszd el 4 felé és mozogj egy keveset, így fogyni fogsz, ha nem vagy ufonauta.Segítek: 100 g ch -> 125 g (1 csomag) rízs or 4 zsemle or 1/2 kg krumpli or 125 g tészta. Amit ne egyél: pogácsa -> tiszta zsír mégha nem is érzed rajta, nézd meg a receptjét, meggyes vagy akármilyen táska -> tiszta cukor, üditők és gyümölcslevek nagyrészében 90 g ch van /liter, 1/2 liter gyümölcsjoghurtban kb. 45 g ch van. Szerintem, ha nekiállsz számolni, akkor rájössz, hogy bőven 100 g felett van a ch-d, menj alá, a zsírt tartsd 20 g körűl és fogyni fogsz.
-
Még mindig aztmondom, hogy ha összeraknál egy jó étrendet, és be is tartanád, akkor tényleg lepörögnének a kilók. Ha a súlzós edzést nem szereted (ugye nálad elsősorban nem az izom megtartása a cél), akor aztmondom hogy akár el is hanyagolhatod, és csinálhatsz helyette csak aerob edzést.
Az meg nem járja, hogy nem számolod miből menyit eszel. Ezt diétánál tényleg tudni kell, hogy tudd min kell változtatni, ha nem jönnek az eredmények.
pl ez rohattul nem takar semmit, hogy fél adag.
[Szerkesztve] -
deniro2
senior tag
Tildy, tudod egyébként, hogy konkrétan mennyi ch-t eszel? Mert, ha nem, akkor nehéz lesz koplalás nélkűl fogyni, illetve mi sem nagyon tudunk tanácsot adni.
Szerintem egyél 4x naponta, ha több nem megy és pontosan számold ki, hogy miből mennyit eszel. Ha 100 g ch alatt vagy és még mindig hízol, akkor vedd vissza a zsírt, ha visszavetted már és nincs változás, akkor csináltass egy pajzsmirigy vizsgálatot. -
akkor egyél paprikát, retket és uborkát
és mivel a két étkezés péksüti meg pogi volt, azért kettővel röbb, mintkellene.. a napi 3-4 étkezés meg kevés, diétánál legalább 6-7-8 kaja kell egy nap. Attól meg hogy edzel, vagy sem nem kell növelni/csökkenteni az étkezések számát. -
LOTR
addikt
én elolvastam, de ott írtad, hogy reggeli pékáru + edzés előtt pogi, tehát már 2-vel többször ettél, mint kellene, lehet, hogy nem redszeres volt, de ezek szerint ilyen apróságokon múlik a siker
sajnos tényleg csak így működik, én azt javaslom, hogy ne akarj egyik napról a másikra változtatni az étrendeden, sőt ne akarj egyik napról a másikra lefogyni, ez sokaknál egy tényleg hosszú folyamat, türelem és sok odafigyelés kell, próbáld meg, hogy sok zöldséget eszel, hátha az segít -
LOTR
addikt
sajna ezzel a kajálással nem is fogsz fogyni, nagyon nem okés
pékárut el kell felejteni teljesen, maximum reggelire, de inkább még akkor sem, egyél helyette pufirizst
a napi 3 étkezéssel nem fogod tudni felgyorsítani az anyagcseréd, anélkül pedig esélytelen
a kajamegvonásban az a rossz, hogy ahogy újra tápanyaghoz jut a szervezeted, elkezd raktározni, szerintem ezt te sem akarod
sajons az van, hogy vagy teljes odafigyeléssel csinálod, vagy nem lesz eredénye, de pozitív biztos nem -
raver
aktív tag
Ez érdekes. Én sosem akartam fogyni. A gyúrós időszakomban inkább hízni akartam, de ehettem akármenyit nagyon keveset sikerűlt felszedni. 85 kg főlé sosem tudtam menni. Persze nem szedtem semmit. 20 éves létemre van egy kis pocakom
Ami nem zavar, de jó lenne tőle megszabadúlni. A mostani versenysúlyom 76kg. Sehol máshol nincs, és nem is volt rajtam felesleg, csak a hasamon. De onnan még gyúrás közben sem tudtam eltüntetni
.
-
fLeSs
nagyúr
-
Akheron
senior tag
Én mindet megeszem.
Gyermekkoromban utáltam a sóskát és a karfiolt, sőt mi több, az olivabogyót is utáltam volna, ha ismerem. De az ilyesmit többnyire kinövi az ember. Persze evés és evés között is lehet gyökeres eltérés: jobb az úgy talán, ha az íz nem bennünk van, hanem az ételben. Az meg még jobb, ha egyúttal megtanuljuk mélyen tisztelni és szeretni az ételt, hisz bármit is együnk, az éltét adja éltünkért. A zöldségeket és gabonaféléket önkéntelen sikerült megtanulnom tisztelni és szeretni; gyakran egészen ébresztőleg hat rám egy-egy növény illata vagy íze.
Tudom persze, hogy ez még mindig távol áll a pártatlan élménytől, de érzem, hogy sokkal természetesebb így, mint korábban, mikor fölösleges céljaim elérésének puszta eszközeként tekintettem rájuk, számosítva az általunk ismert tulajdonságaikat.
-
Akheron
senior tag
Évezredek óta eszik és termesztik az emberek ezeket a zöldségeket, többségük ízét ráadásul kifejezetten erőteljesnek vagy karakteresnek sem lehet minősíteni. Lehet, hogy az eldobható műanyagtányérok és hajbeültetés jelen világában sokan elhiszik neked, hogy egyszerűen nem ízlik, és nincs azzal semmi gond - de én (sok más személlyel egyetemben) egyértelműen látom ennek a dolognak az igazi természetét. Nagyjából annyira értelmes és egészséges, mintha elkapna a hígfosás a szivárvány látványától. De ne offoljuk szét a témát.
-
Akheron
senior tag
Ha a rizst sem locsolod tele finomított olajjal, és nem kilóra tömöd magadba, akkor nem igazán tudom, mit ronthatsz el - főleg, hogy a gyakori étkezésre is figyelsz. A te esetedben talán tényleg testalkatról és hajlamról kell beszélnünk. De ha már így rá vagy állva a rizsre, akár más gabonaféléket is kipróbálhatnál.
Kölest és hajdinát is lehet olcsón vásárolni, és mindkettő változatosan, számos formában fogyasztható. A változatosság meg semmiképp sem árthat.
Én többnyire 2-3 dl-nek megfelelő térfogatú gabonát szoktam megfőzni egy étkezésre, kétszeres-háromszoros mennyiségű vízben (ügyelve arra, hogy a főzővizet teljesen felszívja). Akkor eszem, amikor éhesnek érzem magam, és így is csökkent a súlyom. Persze még kiderülhet, hogy rákos vagyok.(Bár ennél sokkal valószínűbb, hogy a húsevés mellőzésének tehető ez be.)
-
Akheron
senior tag
Miket iszol?
Hogyan/mivel eszed és készíted el a barnarizst?
Egyébként lehet, hogy az edzés izmokra és szervezetre gyakorolt pozitív hatása ez - de az efféle dolgokról olyan kevés maradt csak meg bennem, hogy nem vállalkoznék semmiféle konkrét véleménynyilvánításra.
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
Nincs benne túl sok E meg mindenféle plusz anyag? Kíváncsi vagyok, hány százaléka ténylegesen a hal, ha elég sok, lehet én is megpróbálkozom vele.
Ettem már surimis salátát, semmi különösebb negatív vagy pozitív hatást nem váltott ki, de máshogy is el lehet készíteni biztos.
Apropó, tudja esetleg valaki, hol lehet Bp friss halat venni? Nagyon szeretjük a halat, fogyásilag is jó nagyon, de a fagyasztott hekken túl kevés üzletben terjed a választék, és pl. a lazac össze sem hasonlíthatóan finomabb, ha nem a fagyasztóból jött (mondjuk drága is...). Ja, multikon kívüli, igazi halas üzletre gondolok, gondolom valamelyik piacon lehet ilyen talán. -
Vmax
csendes tag
Na, akkor jól csinálta..
Nekem is ment a dolog, de szerintem én elég sok izmot is leadtam. Azért néhány számmal kisebb nadrágok röhögve feljönnek rám, és minden eddig jó nadrágom hirtelen derékban és seggben nagyon nagy lett, de valahogy nem lett az igazi a végeredmény. Mondjuk 95-96 kilósan mit várok, hogy majd Schwarzeneggerre hasonlítok, fénykorából? -
deniro2
senior tag
Diéta elején 1-1,5, de akár 2 kg is lehet a glikogén és a víz, ami kimegy, ez nem fogyás, bár testsúlycsökkenés, viszont a diéta vége után ~1 hét alatt visszajön. Magyarúl 2 kg fölött lehet elkezdeni számolgatni, hogy ki mennyit fogyott.
Ezt nem kimondottan neked írtam, csak úgy. -
Janesz
őstag
akkor csináld így...engem aztán nem érdekel ki miként csinálja..ha neked jó a 78 akkor csináld így....de gondolom a heti 1kg fogyás nincs meg magyarul valami szar...mert már fél éve is 80 körül voltál..
én kb 11x eszek egy nap..egyszerre nem sokat de eszek..
eddig úgy néz ki működik a dolog...bár én onnan indítottam a diétát testzsír terén ahol itt a topik nagyja érkezni szeretne.. -
Moddingfan
senior tag
Nem direkt fogyok, sok a meló, nem tudok mindig enni, amikor kellene, ez van, de sebaj, hál Istennek onnan megy le, ahonnan még kell, leginkább derékról, aminek örülök. Komolyan már nem diétázok, inkább izmososdnék még, jövő héttől újra megy az edzés, már nagyon hiányzik.
fless: képet kérünk! - ezt pont Te mondod?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest