- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SLYM
veterán
válasz
L|zsidoboz #5089 üzenetére
jóvanmá csak egy kósza gondolat volt. az anaerob és az aerob ugyazaz nem? futás kardoi, anaerob és aerob az pedig az intenzív séta, úszás, bicikli
-
SLYM
veterán
válasz
Anthony28 #5086 üzenetére
leírtam világosan, hogyha az izomtömegük, magasságuk, adottságaik ugyanolyanok, egyben különböznek, a rajtuk lévő zsír mennyiségében. tehát mindketten ugyanolyan erősek. tehát a példád nem jó. az pedig, hogy nincs 2 ugyanolyan ember az ok, de ezzel példálózni hülyeség. most ez kit érdekel, hogy nincs 2 ugyanolyan ember? általánosságban beszélünk, nem erről és arról az emberről. az igaz, hogy sokat számít az anyagcsere. az pedig, hogy nem járkál mindenki kockás hassal, az azért van, mert a kocka has nagyon hamar eltűnik. mint írtad, attól, hogy rajtad van az a +5 kiló. ettől akarok én is megszabadulni. de ez a forma tartható. ami nem tartható az a víztelen, verseny előtti forma. de a kocka has tartható, ha tök tisztán kajálsz. a terembe is van egy srác akinek nyár óta(akkor diétázott) kockás a hasa. vagy nézd meg azt a bbtv-t amibe szakács sándor van. neki versenyidőszakon, kívül is kockás a hasa, mert tisztán kajál
-
SLYM
veterán
válasz
Moddingfan #5084 üzenetére
130-ról ezekszerint 85 kilora szálkásodtál? az igen. az kemény.
írtál erről valami fLeSs féle blogot, vagy hasonlót?
nemtudom ennek mi lehet az oka...
talán kevesebb volt a CH, vagy több volt az aerob? egyébként érdekes, mert ha közben edzettél és nőtt az izomtömeged, úgy most elvileg még gyorsabban kéne zsírt vesztened
-
SLYM
veterán
válasz
Moddingfan #5082 üzenetére
már elég régen, amikor kezdtem akkor... miért ne férne bele este a rizs? egyébként odaírtam mellé, hogy inkább zöldség.
ezt honnan vetted, hogy nagyobb súlyról könnyebb fogyni? max a glikogén+víz ürül ki az elején, ettől tűnik nagyobbnak. heti 1 kilo folyamatos zsírvesztés lehetséges. ezekszerint neked az elején még 3 kilo ment le de a végén már csak 1 hetente, vagy hogyisvanez?pedig reménykedtem
-
SLYM
veterán
válasz
Anthony28 #5079 üzenetére
nem értetted meg a lényeget. illetve lehet, hogy én fogalmaztam szarul
vegyünk 2 embert. 170 centi magasak és az egyik 100 kilo, a másik csak 80. viszont a 80 kiloson ugyanannyit izom van, mint a 100 kiloson. ergo a 100 kilos dagadt, a 80 kilos aránylag jól néz ki. így mindketten ha ugyanazt csinálják, ugyanannyi idő alatt égetnek el 10 kilo zsírt, tehát maga a zsírtömeg nem ég el gyorsabban, attól mer valakin sok van. ezt akartam írni
Aki pedig nincs edzésben annak ne ajánlj napi szinten aerob edzést+2 súlyzóst mert nem fogja betartani
nem ajánlottam én neki súlyzós edzést. pont azt írtam, hogy nem alapfeltétele a fogyásnak, csak támogatja azt. és a napi szintű aerob az rengeteget dob. sokkal kényelmesebb egy órát sétálni naponta, mint ennek hiánya miatt 2x annyi ideig diétázni. vagy ha ez megoldtatatlan akkor szedjen spirot.
(ne szedj, csak vicc volt
, igaz egyébként, hogy amellett sem árt az aerob
)
-
SLYM
veterán
válasz
concret_hp #5078 üzenetére
nem nő olyan sokat. szerintem ha az alap 72 akkor olyan 90 lehet. persze ha történik valami akkor ennél is magasabb
-
SLYM
veterán
válasz
Anthony28 #5076 üzenetére
khm...
heti 1-2 aerob kevés. napi 1 kell, de heti 3-nál kezdődik. az pedig nagyon igaz, hogy a súlyzós edzés segít. de csak kis mértékben. ha eddig nem motivált az edzés, emiatt nem kell elkezdeni.
A diétával ne erölködj, pszihésen nagyon meg fog terhelni, és ha sikerül is leadnod vissza fogod szedni viszonylag hamar
hát ez nem igaz. amit utána írsz, hogy a kulcs az étrend megváltoztatása azzal egyetértek. de ha ő 2 hónap alatt akar 10 kilo zsírtól megszabadulni, oda muszály diétázni, tehát sok hús, és kevés CH(magyarul diéta)+napi 1 aerob edzés.az étrendről amit írsz az jó, csak a gyümölcsöt ki kell hagyni, mert gyümölcscokrot tartalmaz, ami kerülendő diétában. az este nem eszünk dolog pedig szintén nem igaz. KELL este is enni! zöldség+hús, talán némi rizs is belefér este
a kezdeti fogyás pedig az izmok glikogén raktárainak a kiürülésében nyilvánul meg, nem csak a vízvesztésben, és teljesen mindegy honnan indulsz, ugyanannyi idő alatt égetsz el 5 kilo zsírt, 150 kilosan(ezt persze nem magadra venni, csak egy példa
), mint én 68 kilosan. illetve attól, hogy valakin több zsír van, még nem ég el gyorsabban, mint akin kevesebb van
más: ma se aeroboztam, mert hideg van, esik, meg jeges minden. viszont a tiszta kaját tartom és ezalatt a 7 nap alatt mióta nem ettem édességet kezdek leszokni róla. már nem jut eszembe 2 óránként, hogy de megennék egy túró rudit
ja! lehet faszság, de a póker szerintem felér egy aerob edzéssel. mivel folyton emelkedett pulzus mellett jáccik az ember, így több zsírt használ a test, mint alapból. L|zsidoboz, fLeSs mi a véleményetek?
-
SLYM
veterán
válasz
SzalaiG #5074 üzenetére
diéta+aerob edzés
más: ilyen hidegben nem visz rá a lélek a sétára, pedig haver aki diétázik 1000-el, képes meló, (5-tól 5-ig) és edzés(6:30-8:30) után is sétálni egy órát. most emiatt a kurva hideg miatt a kedvem is elment a diétától, pedig tök jó volt kötni valamihez(jan 1) a kezdetét. nembaj legalább azóta tisztán kajálok, ez is valami. talán néhány nap múlva kicsit melegebb lesz...
-
SLYM
veterán
edzőtársam januárban kezdi a diétát. gondoltam nekem se ártana már egy kis zsírvesztés, mert ilyenkor már gondolni kell a tavaszra, nyárra
. viszont én nem akarom kockáztatni a megévő plusz izomtömeget ami rajtam van, így arra gondoltam, csak ilyen féldiéta szerűséget tartok, arányleg magas CH bevitellel. jelenleg 68 kilo vagyok és 168 centi, nagyjából 3-5 kiló zsírt kéne leadnom, hogy meglegyen a strandfazon.
szóval leírom mire gondoltam: napi 5 teljes értékű étkezés az marad. mivel sose tudtam sokat enni (emiatt se zsír, se izom nem jött fel rám annyi, mint edzőtársamra) ezért a mennyiségeken nem, vagy csak nagyon keveset változtatnék. maradna minden étkezésre a 75g(55g CH) rizs, 120g(25g fehérje) csikre, zöldség. benthagynám még az edzés utáni turmixot is (ha lehet maradna ugyanúgy malto+dextróz+fehérje keveréke, ha nem muszály nem cserélném le a cukrokat glutaminra, csak a cukrok menyiségét csökkenteném le 15-15g-ról, 10-10g-ra, a 2 kanál proteint pedig 3-ra növelném). ami nagy különbség lenne a "diétás" és a "tömegelős" időszak között, az az, hogy teljesen elhagynám a szemét kaját (csokiimádó vagyok, így napi 1 kis csoki az mindig megvan, és sokszor a puffrizshez szoktam enni sajtot, vagy valami szalámit). és természetesen minden nap menne az 1 óra aerob is.
szóval mit gondoltok, lehet ettől szálkásodni izomvesztés nélkül? ha a rendes diétával átlagban 1 kilo zsírt lehet veszteni hetente, akkor ezzel mennyit lehetne úgy saccra? ha valami olyasmi van abban amit leírtam, ami nagyon gáz egy diétában, akkor azt légyszi javítsátok, kösz.
bunny-nak írtam az edzőválaszolba ezt a postot, de beírom ide is hátha valaki próbálkozott hasonló módszerrel, vagy lát ebben valami nagy hibát, amire figyelnem kell.(kényelmi szempont miatt, meg amiatt, hogy ne vesszek sok izmot, mint tavaly edzőtársam, emiatt nem akarom nagyon visszavenni a CH-t) ha fontos akkor teszek be képet is. esetleg ha valaki kiegészítené valamivel. (mittomén valami űber jó és veszélytelen zsírégetővel)
-
SLYM
veterán
köszi.
LOTR csak nem most csinálod a jogsit? nekem is ezt tanították.de azért egy kicsit pontosabb nem ártana
erről jut eszembe valakinek van tapasztalata ezekkel a striák elleni krémekkel? [link] [link]a tricepszemnél rendesen megrepedt a bőr, amit nem probléma, csak most már a mellemen is kezd. havernak is van a tricóján csak neki a diéta közbe kifehéredett. de persze úgyis láccik. ezért gondolkodok most ilyen krémeken -
SLYM
veterán
honnan tudjátok, hogy intenzív séta közben mennyi a pulzusotok? nehéz úgy belőni a 120-130-at, hogy közbe fingod sincs mennyi
-
SLYM
veterán
innen-onnan? honnan szedjem össze az infót ha nem innen-onnan? amúgy meg többnyire innen[link], meg most pl innen is. szerintem a legjobban úgy tanulom meg a dolgokat, hogy mint most is pl kijavít valaki. nem diétáztam még? és? még így is többet tudok róla mint a 20 gagyi fogyókúrát végigcsináló 20 éves dagadt csajok, pedig ők már diétáztak. amúgy meg haver nemrég diétázott és ő sose evett csak zöldséget és fehérjét egy kajálással. ő úgy evett, hogy 8-10x egy nap rizs+csirke+zöldség. nem számolta CH-nak a zöldséget, mint ahogy a rizsben lévő fehérjét se számolja bele senki a napi fehérjebevitelébe. szóval nekem a zöldség még mindig a rosttartalma, meg a lugossága miatt kell, nem a benne lévő CH miatt. ettől még persze igazatok van, tényleg van CH a zöldségben
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
válasz
L|zsidoboz #4054 üzenetére
inkább mellette, mint helyette. a zöldség az nem CH, és ugye minden evésnél kell a CH
-
SLYM
veterán
ez már nagyságrendekkel jobb mint az előző változat. amúgy azt azért még neked kell kitapasztalni, hogy mennyi az a szénhidrát mennyiség amitől heti 1 kg-ot fogysz. ha többet fogysz akkor több CH-t kell enni, ha kell vesesebbet akkor kevesebbet. tahát ha mondjuk 150g CH-ról indítasz lehet, hogy idővel visszább kell venni a CH-t. ugye Fless? ebben nem vagyok egyébként 100%-ig biztos. so-so ki kell tapasztalni mi a jó
-
SLYM
veterán
nemrég még azt írtad, hogy 200 gr fehérjét eszel. ebbe kb 40 gr fehérje van max és abba a rizsben lévő növényi eredetű is bele van számolva. (nem tom mi az a gyumi így abba nem tom mennyi lehet) testsúlykilogrammonként 3-at kéne enni. magyarul ha pl 70 kilo vagy akkor 210 gr-ot. CH-ból meg mondjuk 150gr-ot ossz el. ezeket legalább 8 felé kell elosztani, hogy felgyorsuljon az anyagcseréd. így lehet csak diétázni. persze kell a zöldség minden evés mellé és kell a sok folyadék (víz) is és kell naponta 1 óra aerob edzés. meg a vitamin, de az már megvan
-
SLYM
veterán
najó, de azok diéta után egyből vissza is töltődnek. addig akarod diétázni míg kockás lesz a hasam, meg amíg elég rendesen beeresedek. most a vállamon meg a karomon kívül semmim se eres. sőt ott is csak elvétva van. csak lehet, hogy szálkásabban még fosabbul néznék ki, mert lemenne némi izom is. de lehet, hogy az lesz belőle, hogy a szemét kaját abszolut kilövöm nyár végéig. most minden nap ettem valami csokit, meg most húsvétkor sok volt a szemét kaja. szerintem jött is rám +1 kiló zsír
amúgy ha most tömegelés mellett minden nap aeroboznék akkor menne le egy kis zsír? vagy tömegelés közben abszolut nem lehet zsírt veszteni? -
SLYM
veterán
válasz
L|zsidoboz #3949 üzenetére
meg plusz mindent
Vita-X-be pl nincs Mg meg Ca se. viszont az ISS pack-ba és a Multi-X-be minden van...kivéve a Szelént, de az ha van sok E és C vitamin benne akkor már annyira nem fontos
-
SLYM
veterán
válasz
L|zsidoboz #3943 üzenetére
párolt zöldség sült csirkével az meg a legjobb kaja. azért emellé se ártana egy kis CH. a zöldség nem tudja betölteni a glikogén raktárakat. Janesz a diétája elején rengeteg izmot vesztett, mert csak zöldséget kajált rizs helyett. jaja igazad van. a futást is 1 óráig kell végezni, mert csak 20 perc után indul be a zsírégetés
-
SLYM
veterán
végülis ha nagyon edzett vagy akkor a lassú kocogástól is tudsz zsírt égetni. de a pulzusszámra figyelj. 120 fölé ne menjen, mert az már kardio tartomány és nem aerob. ja és arra is hogy heti 1 kilonál ne fogyj többet!, mert az már izomból megy.
szerk: ja és ezt ha van időd olvasd el. ha ezt megérted és betartod tuti lemegy rólad az összes zsír. bár nem ír valami sokat a zsírégetőkről (mármint a készítményekről) csak magáról a diétáról [link]
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
10 hónap
. az nem semmi
. használtál valami zsírégetőt? lehet nekem se ártana mostmár diétázni egyet. csak félek, hogy a nemsok felszedett izomból is elveszik egy csomó. most gondolkozok erősen, hogy diétázzak-e... ittvan pár kép [link] [link] a mellem kicsit csöcsös, meg van egy kis hasam is, ezért gondolkozok a diétán. szerinted ha most mondjuk 1 hónapig diétáznék és mondjuk azalatt lejönne 3-5 kilo zsír azzal mennyi izom menne el?
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
a futást cseréld le 1 óra dinamikus sétára, és az ugrókötelet is felejtsd el. számold ki eddig mennyi CH-t ettél és kézdésnek vidd le 100g-al aztán ha kell 50-esével vegyél vissza. a fehérjebevitelt emeldmeg. sok vizet igyál, meg vegyél valami vitamin pakot is. este csak hús mennyen
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest