Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
Vandit. #5716 üzenetére
Azt gondoltam
Én étkezésbe nem számolom bele, napi 2 liter ásványvíz minimum befigyel + 4-8 dl ananászos, vaniliás shake szintén.
-
tildy
nagyúr
Egy kérdés : az étkezésbe esetleg beleveszitek az ivást is? Mondjuk a fehérjeturmix, joghurtital, tea , tej ? Én ezeket nem számoltam annak...
-
tildy
nagyúr
válasz
Vandit. #5710 üzenetére
Már olvastam korábban is.
Reagálnék is:
1) "az első és legnagyobb hiba, maga a fogyó-kúra. Ebben a szóban benne van az, hogy ez "csak" egy kúra"
Az általam említett embereknél ez nem kúra volt, és bár volt rajtuk felesleg, nem fogyókúrázni akartak , hanem egyszerűen valami oknál fogva ez jött náluk. Étvágytalanok lettek, kevesebbet ettek mint korábban.Véleményedre azzal kapcsolatban kiváncsi lennék, hogy egyes emberek miért visznek be több tápanyagot, mint amennyit fel tudnak használni?
Sok emberen és magamon is azt láttam, hogy van úgy hogy azért eszek, mert megkívánom , és nem azért mert ténylegesen szükségem lenne rá. Éhségérzetet érzek, miközben még bőven lenne miből felhasználni.
Vagy hogy többet esznek meg egyszer , mint amennyit kéne "kaját nem dobunk ki" szlogen alatt.
Az első dolgon -éhségérzet - már lehet bizonyos fogyást segítő termékekkel segíteni.Ahogy a teltségérzeten is. De ez kevés, ezzel én i stisztában vagyok2-3 . Nincs mit hozzátenni.
4. Ezzel is egyetértek. De a kevesebb kalória bevitele nem egyenlő az éhezéssel.
Az általam említett emberek nem éheznek, teljesen jóllaknak kevesebb kajával is. Korábbi -lehet túlzott mennyiségű - adagjaik csökkentek .
Mindemellett eljárnak edzeni, fittebbek6.7.8. Én is így gondolom .
Értem amúgy mire akarsz célozni (lefogytak, de rajtuk maradt a zsír és izomból fogytak) , viszont szemmel láthatóan ez nem így történt. És itt nemcsak a mérlegre gondolok.
bibby: jóllakni nem egyenlő halálra zabálni az embernek magát . Jóllakni: annyit enni, hogy ne légy éhes.
Sosem neveztem diétának amitől annak idején nem sikerült lefogynom. Átálltam napi többszöri étkezésre ( az itteniek javaslatára) , és bár kiszámolva , porciózva nem volt ami napi adag, de próbáltam többfelé elosztani azt az adagot, amitől korábban valamennyire azért fogytam. Azt vettem észre, hogy egy idő után ez kevés, nem érzem jól magam és ami a legrosszabb ÉHES vagyok . Így apránként nőttek az adagok. Igen ebben hibás vagyok, és igen akaraterő kérdése.
Az is igaz, hogy akkoriban kb csirkemellet ettem főképp tzatzikivel, barnarizzseel, napi két részben, ez ment 5 részletbe, de egy idő után már kellett valami plusz mellé, mert kevés volt. Amíg két részletben ettem addig nem volt ilyen gond. Ennyi.
-
tildy
nagyúr
válasz
Bubee82 #5701 üzenetére
Ha le akarsz hülyézni legalább nyíltan mond a szemembe.
Milyen információkra gondolsz pontosan? Azt amit tapasztaltam ? Azt amit a környezetemben látok?
Vagy arra, hogy kevesebb (minőségi , szénhidrátban szegény) élelemből kevesebbb is rakódik le?
Történetesen azt láttam, bizonyos szituációk olyan helyzetet hoztak elő ismerősöknél , hogy étvágytalanabbak lettek, nem kívánták a kaját, kevesebbet ettek.Nem akaratosan akartak fogyni, hanem egyszerűen lecsökkent az étvágyuk, hónapokon keresztül. Ezáltal valószínűleg a gyomruk is szűkült valamennyire, mert teli lettek kisebb adagoktól is.
Exem így (+betegség miatt kímélő étrend) fogyott le ~ 20 kg-ot, mostani párom pedig mióta velem van, nem kívánja a kaját (pedig tudok főzni) , ő 13at.
Fless írta annak idején -napi többszöri (akár 6-8 ) étkezés , megfelelő élelmiszerek, edzés - nos erre is láttam már példát , hogy működik,ő maga például jó példa a módszer hatékonyságára . Szóval nem értelek.
-
tildy
nagyúr
Gyúrósok azt mondják naponta 6-8* enni.
Én úgy vettem észre ennyi étkezésnél zabagépnek éreztem magam, lehet több kalóriát is vittem be, mint amúgy . Ráadásul még éhes is voltam tőle, hiszen nem egyszerre ettem annyit, ami eltelített volna akár kicsit is.
Étvágyam megnőtt tőle , mentálisan szintén problémák voltak (hogy már megint eszek, már megint ), egy idő után pedig nem a napi 2 étkezésemnek megfelelő adag volt elég ahhoz, hogy jólakjak, hanem majd a 1.2-1.5 szerese. Lehet ha egy évig csinálom meggyorsítja az anyagcserém, de én kb. 2 hónap után (és pár plusz kiló után) feladtam.
Amitől fogyni lehet igazán ( a környezetemet látva) , ha az ember nem kívánja a kaját, és ezért kevesebbet eszik + sok mozgás.
Ebben az esetben csak akkor fog jojó effekt lenni, ha nagyobb lesz az étvágya, és elkezd többet enni.
Étvágy csökkentésére manapság pedig már vannak bizonyos szerek is.
-
tildy
nagyúr
Napi 6szori kajálástól egyrészt mentálisan is azt éreztem, hogy zabagép vagyok, másrészt a mérleg is felfele ment, mégha csak fehérjeital volt csak a kaja , akkor is.
Esmein kb 4 hónap alatt fogyott le 106ról 93ra, napi kétszer eszik, de többnyire fél adagos kajákat, az is saláta vagy csirke .(féladagos kaja: cityfood z1-z4 kajái, vagy F1,F2,F3 ,W1,W3 fitness és wellnes kajái ) -
tildy
nagyúr
Kikerestem a topichozzászólásaim, mazsolázz.
-
tildy
nagyúr
5-6 étkezésem mikor volt (edzéskor) hiába ettem kevesebbet, híztam. Kiadós reggelitől rosszul vagyok . Meg hízok is tőle. (nagyon jól tudom, mennyiszer kéne naponta enni, próbálkoztam is vele, nem működött)
Erre nem is reagálok, az hogy valaki finnyás, NEM MENTSÉG.
De mentség.
Nem eszem meg, inkább éhendöglök, de akkor sem eszem meg amit nem szeretek, ami nem ízlik .(Van amelyiktől konkrétan hányinger tör rám:pl. a répa. ) Szerintem ez eléggé mentség.Példa : kórházban kiszáradva, hoztak be ebédre banánt,kekszet, meg natúr krumplit. Nem ettem meg őket. PEdig muszáj lett volna ennem.
-
tildy
nagyúr
bibbynek üzenném:
Ebből rögtön látszik hogy fogalmad sincs róla milyen "élet".
Eleget láttam exemet gyúrós kaját enni.Meg eleget főztem neki.
(3 év gyúrástól és gyúrós kajától ment le neki ~10 kiló, majd mikor nem laktam vele, és estére nem volt szinte semmilyen kajája, akkor 2 hónap alatt 10. )Hiába fűszereztem, a barnarizs miatt egy idő után piszok unalmas, és sokszor íztelen is.
Amúgy vegyél vissza ha lehet, ha meg mégis ekkora nagy a szád, akkor állíts össze olyan kajákból nekem étrendet, amit meg is eszekNekem amúgy szinte minden nap van csirke. párolva, grillezve, rántva, töltve , pácolva.
És be is fér, anyagilag is. köret viszont csak kétféle van diétás, amit megeszem , és ez a bajom: barnarizs, és tzatziki.
Utolsó kaja :este 6 fél 7kor van.
Ebéd 11.30 rendszeresen.
Reggeli nincs, mert nem vagyok éhes. És egy éven belül folyamatosan 80-90 közt mászkált a súlyom. hipoxy után felment majdnem 90ig. Most 84 vagyok.ja és a többieknek: tavaly 4 hónapig jártam power terembe, +kardióztam. És persze volt hogy szédültem, mikor leszálltam.
Kardió 40-45 perc votl minden alkalommal, power 1 óra.
A pulzusoma 4. hónap végére is rendszeresen 180 környékén volt kardiózás (ekliptikus, lépcső, bicaj) közben. -
tildy
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4889 üzenetére
110-120 /70. De volt már 100/70 is
-
tildy
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4886 üzenetére
No jó, 192 akkor volt, mikor gyaloglásba beiktattam egy kis futást is felelé , hogy legyenek különböző értékek a tesztünkhöz (méréseket cisáltunk, és azt ábrázoltuk ), de az kb. 100-200 méter volt.
Futást egyébként nem bírom, dögledezek kifelé tőle keményen, le kell állnom, mert majd kiugrik a szívem a helyéről.
Ha van kölcsönbe ilyen szerkentyűtök szívesen kipróbálom.Tényleg szívesen álloka teszt elébe, mert szerintem ezek az értékek nagyon durvák . És nemcsak az értékek, hanem az is, hogy egy iylen olyannyira megterhel, hogy szédülök, ájuláshhatáron vagyok, stb.
-
tildy
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #4884 üzenetére
Tényleg? Hegynek-dombnak felfelé? Hazudott volna az óra?
Ha megvannak még az adatok, amiket akkor gyűjtöttünk, akkor előkeresem. -
tildy
nagyúr
Ma próbáltam kardiózni, ekliptikus traineren kb 20 percet.
Bármit csináltam , ha lassítottam, ha más, a pluzusom folyamatosan 172-204 közt volt, de általában 184.
Mi a francot cisnáljak? -
tildy
nagyúr
A hungarocellre , vagyis pufirizsára értettem az íztelent.
A főzőtasakban mennyi van, 100g? 125.
Csirke az jó, azt pácolni szoktam, víz, fűszerek, és két kiskanál olívaolaj. Szóval a csirke az jöhet szinte minden mennyiségben.
Tényleg reggel jobb edzeni, vagy este? Még ezen filózok, mert én este szoktam járni.
Meg van adva pontosan mikor/mit kell edzeni Ez nekem is megvan: mell-kar-has, hát-váll-láb. + 40 perc bicaj. -
tildy
nagyúr
Az edzés része nem zavar, msot is többnyire súlyzós edzést nyomok. Engem az ízetlen/rosszízű kaják zavarnak, de azok nagyon.
A gyakori kajálástól lehet csak azért érzed zabagépnek magad, mert lehet tényleg sokat eszel, nem?
nem ettem többet, mint egyébként, sőt kevesebbet, de többször. Pszichésen éreztem zabagépnek magam.Elbb rosszul írtam. Szóval pont hogy rákapatott a sokszori evésre, és hiába osztottam le a napi adagot kiseb részekre, kevésnek éreztem. Mondjuk hitem se volt benne, hogy működni fog, hisz eddig csak a kevés evéstől tudtam fogyni.
Ha neked fél adag rizs, meg egy szelet pulykamell (Fél adag: egy csomag főzőtasakos rizs fele) ) sok, akkor... Szerintem abszolúte nem sok.
Ma vacsorára pl. fél kaukázusi kefír , 3 tojás, és 10 dkg pulykamell volt. Szerintem ez szintén nem sok.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Igazad van. Ennyire mélyen nem akarok belemenni a dolgokba. A sokszori étkezés nem vált be, zabagépnek éreztem magam . (és persze híztam is , arról nem is beszélve, hogy mindig megkaptam, hogy már megint eszel, már megint? ).
Ami nekem lényeg: este majdnem nulla szénhidrát, és heti 2*2 óra edzéstől menjen lefele a súlyom, úgy, hogy napközben sem eszek többet , mint egy ''átlagember'' és ha véletlen ''durvább'' szénhidrátos kaját eszek, az lehetőleg reggel legyen .
Úgy veszem észre, igen lényeges, hogy mennyire lótifuti az ember napközben... A régi munkahelyemen az voltam. -
tildy
nagyúr
Nincs mérlegem , így nem tudom.
Ezért csak darabos/ deciliteres mennyiségeket tudok és tudtam csak mondani.
És este 7 után nem szoktam enni. Akkor van az utsó kajálásom.
Lehet egyébként a tej miatt nem megy le, abból napi fél lityó lazán megvan, hol fehérjeporral, hol anélkül.
Tegnapi vacsim 1 doboz kaukázusi kefir volt 100g surimivel. Vacsi általában ilyesmi szokott lenni. Reggeli ma nem volt. (1 pohár tejeskávé édesítővel annak számít? )
Az még a nagy bajom, hogy az ízetlen, rosszízű dolgokat nem eszem meg. Ebbe tartozik a pufirizsa is. MEg az összes r*hadt zöldség. Viszont a gyümölcsöket szeretem. Pl. ilyen melegben a görögdinnyét.
Találtam egy táblázatot:
[link]
Zöldségekből kiváliogattam amiket megeszek: krumpli, cékla, fokhagyma , lencse , retek, uborka, vöröshagyma, paprika. Ezzel ki is fújt.
Uborka mondjuk jó:
Uborka 2g CH 10kcal / 100g
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Moddingfan #4221 üzenetére
Lehet hogy ch, de ha nem eszem ch-t akkor elájulok, rosszul vagyok . Aki azt mondja két evőkanál csíktészta, meg egy szem krumpli sok , hát....
Próbáltam ''szinte csak'' csak fehérjén lenni pár napig kaukázusi kefír ment, tojás, meg csirkemell, gyenge lettem tőle, és fájt a fejem.
AMit meg tudok tehát így oldani, az az , hogy estére minimalizálom a szénhidrátfogyasztásom, amennyire csak lehet.
Fless: nem jön be az oldal.
Elkezdtem zsírégetőt szedni, meg mellé megy az edzés, meglátom mi lesz.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Reggelre meg délelőttre? Egész nap csak nem ehetek csirkehúst .
Na bumm egész héten csak csirkemellet ettem, egy csirkecomb nem hinném, hogy megártana.
A pontos mennyiség meg darabszám, illetve kanálméret
Pufi rizset nem komálom, zöldségek meg ugye az előbb említett 3-4 db.
Azért kíváncsi lennék, ki az aki reggelire ebédre meg vacsira is csak csirkemellet nyom, csak paprikával vagy uborkával, vagy retekkel -
tildy
nagyúr
Pedig nem tapostam mint az őrült. Biciklin folyamatosan 60-70 rpm közt kellett tekernem vákuumban.
Viszont 10 perc után mindig felmegy tőle a pulzusom 160-170re.
15 alkalommal bicikliztem így 30-45 perceket, és még az utolsónál is ilyen durva pulzusok voltak. (A legdurvább pl. 175 volt)
Viszont súlyzós edzés után meg kirobbanó formában vagyok, olyankor úgy érzem, még még vagy két órát
Lehet nem jó valami a keringésemmel.
JA és a legrosszabb, hogy fel sem tűnt alakra a súlynövekedés, (Mert tényleg nem látszik) , hanem a mérleg mutatta, hogy upsz, feljött x kiló
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Valószínűleg pszichés alapja van . Volt, hogy elosztottam 5-6 kajálásra a napi adagom. Folyamatosan ''pukkancsnak'', zabagépnek éreztem magam tőle. Pedig nem ettem többet, mint a napi adag arányos része.
nincs semmi pékizé meg fagyi meg cukros cuccos. Lehet, h kemény, de vagy ez vagy az.
Nem húzós. Fagyit idén egyszer ettem. Cukros lötyik sem mennek. Pékizét meg van, hogy napokig nem is kívánom. Ez abszolúte nem kemény, bármikor le tudom tenni.
Aerob meg annyi, h napi egy óra séta vagy bringa (szobabringa akár) mittomén, annyira azért nem bonyolult.
Nem lenne az, ha fél óra után nem ájulnék el. Így viszont muszáj valami ''brutál'' ch-t benyomni előtte kb kétórával, különben a földről kell felvakarni. Próbáltam pl. gyümölccsel, vagy müzlivel, kb két percig pofozgattak, polcoltáka lábam, meg ilyenek.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
De pont , hogy szeretem a súlyzósat.
Aerobban szétesek.
pl ez rohattul nem takar semmit, hogy fél adag
Dehogynem.
Menj be egy céges menzára. Amit ott adnak egy adag kaját, annak vedd a felét
Ez konlkretan kb egy 8*6 cmes pulykamellet jelent, meg kb maroknyi fott rizst.
deniro2 : teszta, krumpli, zsomi nem nagyon jatszik. Ebedre egy 125gros rizsnek kb a felét eszem meg. Vacsira meg megint annyit , kb.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
deniro2 #4179 üzenetére
Grammra nem tudom mennyit eszek belőle, de mivel leginkább fehérjét eszem/iszom , így ...
Zsír max annyi , amennyi a pácolt és egyéb pulykához /csirkéhez felhazsnálok: napi 1/2 evőkanálnyi ''zsiradéknál'' .
Tejfölt nem használok, helyette vacsorára kefír megy. Tojással , surimivel, uborkával .
Étolajat próbálom kizárni, helyette olivát hazsnálok mosanában.
Tésztát egyáltalán nem eszek, krumplit is csak hetente egyszer.
Pajzsmirigyet mrá vizsgáltattam túlzott izzadás okán (már régi probléma, akkor is volt gondom , mikor 20 kilóval könynebb voltam) , elvileg nem találtak semmit.
bandus: és mivel a két étkezés péksüti meg pogi volt, Nem volt annyi.De már írtam. Napi 0-1 péksüti szokott lenni. De leginkább heti 1-2* volt reggelire péksüti.
Edzéskor nem volt reggelim, cserébe du 4kor lement egy kisebb pogi.
Mikor napi 5* ettem, akkor folyamatosan olyan érzésem volt, hogy zabagép vagyok, és rossz volt, hogy sosem érzem,m picit sem éhesnek magam. Ekkor felugrott kb 5 kiló, amit tavaly nyár végére ismét leadtam.
Reggelire akárhogy próbálok enni, egyszerűen nem , vagy kínkeservesen megy. Rosszul vagyok tőle , ha reggelire pl egy meggyes táskánál nagyobbat ettem meg. Kefírrel nem volt gond
-------------------------------------------------------------------
Tegnapi kaja pl:
-Fél adag rántot csirkemell, fél adag rizs ebédre
- kis csésze görög gyümölcsleves, 2 szelet pulykamell vacsorára
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Nem, nem!
Ha reggel véletlen pékárú volt, akkor általában aznap nem edzek. De sokszor nem is reggelizem. Ebédre az amit leírtam, vacsira az amit leírtam.
Mi az hogy kettővel többször ettem mitn kellene? Napi 2-3* eszek, ha edzés volt,, akkor napi 3-4*. Ez mióta kettővel több, mint ahányszor kellene?
És azt is leírtam már: zöldséget nem eszek!
UTálom és hányingerem van tőle. Kivéve paprika, retek, és uborka.
L|zsidoboz: igen. Kevés volt , ugyanúgy, mint amikor esetleg megettem egy müzliszelet+ gyümölcs kombót előtte.
Utoljára pékárút 7végén ettem... Azóta még kenyeret sem. És ez eléggé jellemző a napjaimra.
flessel arról beszéltünk, hogy párom gyúrás meleltt 13 kilót fogyott. Hasonló edzést csinálok én is (45 fokos pad, tárogatás, blablabla )
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Hm, olvasd el megint: írtam , hogy reggelire ettem. Viszont hipoxy előtt muszáj volt pékárút (de leginkább csak egy pogit) ennem, különben 2 perc filmszakadás következett...
Napi 5 étkezéssel meg hízok.
Kajamegvonásos dolog nem volt rossz . Utána ,mikor normál mennyiségre visszaálltam akkor még tartottam a súlyom, meg utána hónapokig is, azóta van gebasz, mióta edzem is. Sőt ez zavar a legjobban , hogy edzek, és csak kúszik felfele a mérleg. ..
Flessnek lett igaza: lefogyás+ súlyzós edzés együtt ... kemény dió, és csak ritka esetben leeht.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Este megpróbálok belőle minimálisat enni. ( pl. ubisalit eszem vacsira, avgy paprikát, vagy kefírt, vagy nagy ritkán egy ksi marok barnarizst )
Reggelire viszont néha befigyel a péksütemény.
Ebéd: általában fél adag rizs, fél adag rántott/sült, pácolt csirkemell.
Mikor hipoxyztam muszáj volt du. 4kor is ennem pl. egy kisebb pogácsát , különben 30perc után elájultam a hipoxyban. (ezt 3szor megjátszottam) -
tildy
nagyúr
válasz
Woodslave #4158 üzenetére
Súlyzós edzést csinálok, kb 30-45 perc bicajjal(hipoxyval).
Ez utóbbit mostanában már nem csináltam, így azért elkezdett a lábam narancsbőrös lenni
De a ruháimba még ugyanúgy beleférek, mint előtte. Szóval érthetetlen a dolog. De idegesít, hogy 5 kiló plusz van rajtam. És nem értem, hogy hol. -
tildy
nagyúr
Mióta edzem +hipoxyztam, visszajött rám vagy 4-5 kiló
Pedig nem eszem többet. (most nyáron emgy ugye a főtt/pácolt sült csirkemell (2 kiskanál olívaolaj, sok víz , és midnenféle fűszerek) megy, ubisalival, szóval a dolog több mint érthetetlen. )
Szerencsére alakra nem nagyon látszik a fenekem is feszes lett a hipoxytól, de iszonyatosan zavar mégis a tudat
Lehet az változott, hogy régebben lóti futi-s munkám volt.
Most bepróbálkozok zsírégetővel, meg heti 2*2 órás edzés helyett heti 3*2essel
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Jaja almát. Azt hittem elég lesz, de mikor 32 perc tekerésnél (rpm 60-70 közt) hirtelen felkúszika pulzusom 170 fölé, akkor már baj van. Egyébként nagyon rossz , hogy egy ilyen szimpla tekerésnél is alapból 150-160 környékén van a pulzudom, pedig rendszeresen csinálom. És nem nagyon megy 140 alá sosem, pedig nem érzem emgerőltetőnek...
-
tildy
nagyúr
Mostanában hipoxizáskor mindig leesik vagy avércukrom, vagy a vérnyomásom, elkezdek szédülni
PEdig szoktam enni előtte 2 órával egy ksi szénhidrátot, de ha nem pogácsa, avgy hasonló , akkor ez van. Múltkor pl. alműt ettem előtte, nem is bírtma tekerni, csak 30 percig, mert éreztem, hogy ebből megint ''ájulás'' lesz. Ha az nem is, de egy ksi megszédülés lett belőle -
tildy
nagyúr
Jajj jajj, dehogyis. Valószínűleg félreérthető voltam, neked akartam írni, de nem arra a hozzászólásodra konkrétan, hanem azzal kapcoslatban, amit múltkor mondtál.
L|zsidoboz : A tej mióta zsiros? Mármint amit a városi ember vesz? 1.5% zsírtartalom, ennél mgé a kaukazusi kefirben is tobb van
Actival helyett legközelebb sztem vegyél vmi ''komolyabb'' vitamint. Vannak olcsón normális multivitaminok gyúrós boltokban. Konkret nevet tudsz mondani multivitaminra?
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Súlyzós edzés nem időre van csinálva, hanem megvan , melyik gépen hány szériát kell lenyomnom. Csak időben kb egy óra.
Általában 6*10et csinálok, tegnap épp váll hát volt. Ilyenkor 6*10* 5 kg megy a vállgépen, 2*30 * 1.5 kg (oldlanként) oldalt karemelés, 6*10*15 kg evezés, és 6*10 *20kg szintén hátra, ilyen kapaszkodós, hátam mögé lehúzom gép.
Régebben ehhez jött még ferde törzsemelés 6*10, illetve lábra külső comb, belső comb, satöbbi, szintén 6*10 es széria, általában 20 kg-val, vagy 5 féle gépen. Hipoxy miatt ez msot nem lehet.
Zöldségek: utálom az ízűket.De nem szimplán utálom, hanem még hányinger is kerülget, ha pl. répát sikerül ennem. Pfúj.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Akheron #3884 üzenetére
natúrban szoktam ennia rizst, nem is tudom ki az a (na inkabb visszafogom magam magam) aki olajat rak rá.
Viszont én nagyon rá vagyok kapva a csirkemellre.
Edzés úgy néz ki mostanában, hogy 45 perc tekerés hipoxytrénerben (fordulat hatvan-hetven közt, pulzus eleinte 130-140, sajna a vegefele mar 160) , majd egy ora edzes mell/karra vagy hát/vállra.
Gyakori etkezes nincs. 3-4 sz3r naponta.
Egyebkent a kaja az edzeshez van utemezve:
edzes elott 2 órával (du. 4 ) muszáj ennem valami szénhidrátot, különben elájulok a hipoxyban(Első alkalommal igy jartam 32 perc bringa utan). Ez általában vagy egy pogi, vagy valami muzliszelet.
Edzes utan pedig kizarolag feherjedus kajak johetnek, fel kilenckor. Ez altalaban kefires tojassalata vagy kefires uborka surimivel vagy csirkemellel.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Akheron #3881 üzenetére
Mit iszok? Bubis víz , meg tejeskávé édesítőszerrel.
Barnarizs mellé pácolt sült csirkemell, olaj nélkül ->ez általában a vacsi. illetve van , amikor tojássaláta (főtt tojás +kefír) van vacsorára. Napközben fél adag rizs, fél rántott/ párolt, sült csirkemellfilé.
Reggeli ha van :pogácsa+kaukázusi kefír. Napi 5szöri evéskor is visszajöttek fél -1 év alatt a kilók.
Így most maradoka 3nál. -
tildy
nagyúr
Mióta edzem, visszajött 3 kiló.A manóba
PEdig nem eszem többet
-
tildy
nagyúr
Én is így látom, de meg kellett nyugtatnom a csajt, hogy higyje el, nem viszem túlzásba. Nekem csak edzés után játszik be a plusz fehérje, máskor csak a normál módon.
Egyébként tényleg rá lehet kapni az edzésre, és leeht rá normálisan időt is szakítani, ha tényleg elhatározza az ember. Úgy érzem egyébként , hogy nagyon jólesikSőt már izomláz se mindig van.
-
tildy
nagyúr
Azért a fehérjét sem kell szerintem túlzásba vinni. A legjobb barátnőm évekig járt karatézni, versenyekre is, szóval edzettek rendesen, hát ő nekem nagyon nem ajánlotta, hogy túlzásba vigyem a fehérjézést. Annyit mondott csak, nézzem meg 35 felett hányan vannak akik gyúrnak, nyomják a fehérjéket állandóan, illetve a többi táplálékkiegészítőt.
Ő pl. kb 4 évig folyamatosan csirke, fehérjeital, táplálékkiegészítőn volt, mesélte, a fokhagyma pl egészben jött ki belőle. Emésztése elég rossz lett.
Azóta mondjuk már vega a csaj, fel is szedett jópár kilót magára.
Neki egy edzőtársának valami vesebaja lett a sok fehérjétől.
De ezt a gyúrosok biztos jobban tudják, de én is csak néztem... Szóval ő ennyit mondott: ésszel. -
tildy
nagyúr
válasz
Sancho22 #3731 üzenetére
Izomláz esetén nálam alap, hogy feszült minden izmom, pl karomon, stb.
Bár hallottam már olyat is, hogy nem jó ha van izomláz, mert az azt jelenti, hogy nem volt megfelelő a végén a nyújtás, a levezetés.
Nekem ma a vállgép felejtős volt, emeltem a karom felfelé, már alapból fájt, nemhogy meg is terheljem keményen... Igaz más géppel nem volt gondom, csak ezzel az egyenesen felfelével.
Ja és heti 3* legalább 2-2.5 kondizás. Bejön, csak nagyon ''mániákus vagyok'', pl. nem jól ítélem meg az erőnlétem, és azt hiszem jobb , ha eleinte nagyobb súllyal próbálkozom, pedig nem... Mert 6*10es szériát már nem tudnék vele lenyomni, csak az első 10-et, 20at.
Ma bennem is ez volt, még még még, ez kell
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Elkezdtem edzeni. KArdióhoz nem nagyon fűlik a fogam, (bár lehet később beveszem a mókába,) ezért inkább páromat ''követem'':
Tegnap este főképp mell , váll és has volt, legközelebbi alkalommal hát, váll és láb lesz. Hetente kétszer -háromszor akarok eljárni edzeni , minden alkalommal 2-3 órát.
Bahh kegyetlen izomlázam van, pedig nem erőltettem magam túl.
Van valami jó régi gyúrós kis könyve, abban le vannak írva, csajoknak miket kell csinálni, azokból állítottunk össze.
Ha gondoljátok leírhatom miket csinálgatok. Egyelőre nagyon nagy kedvem van hozzá, remélem meg is marad.
Lotr: mi auchanban szoktuk. Én mondjuk jobban szeretem wokban/teflonban egy nagyon kevés olajjal megpárolva.
Mia vici féle surimit szoktuk, mikor miylen árban van 89-119 ft / 100 g
Ez pont egy vacsoraadag.
100 g :
energiatartalom: 119 kcal
fehérje: 6.5 g
szénhidrát: 14.8 g zsír 3.7 g , legalábbis abban ami itt van előttem.
Mikrós elkészítés: KB 2-3 percre berakva a mikróba a korábban megfőzött barnarizzsel (vagy zöldségekkel) max teljesítményen kell megmikrózni.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #3689 üzenetére
[link]
Finom, mi csak mikróban megmelegítjük, vagy megfőzzük. -
tildy
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #3683 üzenetére
Hát kenyeret , meg ilyeneket nem eszik, szénhidrátot is viszonylag keveset.
Viszont: tojást, csirkét, halat, surimi-t [link], kaukázusi kefírt rendszeresen. (Munkahelyén nem tudom miekt kajál, de itthon tuti ezeket )
Ehh na ezektől még baromi messzi van a kedvesem.De ilyen inkább ne is legyen.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #3677 üzenetére
Úgy, hogy normális , egészséges kajákat eszik + gyúr. LEírtam hogy érte el.
vagy írjam le, mire mennyit edz, meg mit eszik egy nap? (PErsze ő még szeretne tovább, de nekem már így is bőven elég, jól néz ki, csak ezt tartsa szinten, bőven elég)
fless: én nem azt írtam , hogy diétázik. Én azt írtam, normális kajákat evett, kardió szinte nuku, csak az említett dolgok (mell -kar , hát - váll + időnként láb + has ).
Normális kaja: vacsorára: majd fél kiló natúr csirkemell +barnarizs. Napi 4szer eszik egyébként.
woodslave: ja. valószínűleg totál mást értünk alatta.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
L|zsidoboz #3672 üzenetére
190 centinél? Bocs hogy ezt írom, de erre csak azt tudom modnani, hogy te hülye vagy.
(Vagyis inkább hülyeséget beszélsz)
Jut eszembe régen írtam már a topikba. Megrekedtem 79-80on. De legalább vissza nem jött.
Februártól munkahelyet váltok, így több időm lesz , így párommal járok edzeni , hetente kétszer a Herminába.
Ő kb. egy év alatt adott le 14 kilót, 114ről kb 100ra sikerült lefogynia, midnezt úgy, hogy minimálisra csökkentette a szénhidrátbevitelét, csirkemellet, halat, és rákrudakat eszik barnarizzsel, hetente 3* 2.5 órát gyúr (mell+kar, hát + váll), szóval szépen meg is izmosodott.
Nála láttam , mi vált be és hogyan, ezért én is úgy fogok tenni.
Bár végülis az sem lenne gáz, ha kilóban maradnék ennyi, csak izomban lenne rajtam
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Jól bizony. Megvolt melyik nap mire edz, lehet holnap lefényképezem a kis papaírt, amire fel is írta. (Pl. vállgép, X. db fekvenyomás, x ilyen meg olyan) A régi nadrágja (tavasszal vettük) , már így is túl bő rá.
Talán a legfontosabb: hogy komolyan veszi, kitart. Nameg én sem pakolom teli a hűtőtaz utóbbi időben
És még valami: mindketten elég későre járunk dolgozni, ezért kb 11kor kelünk. Ekkor ''reggeli'' , és hiába vagyunk ébren hajnali 2ig-3ig, kaját utoljára este 8kor eszünk. -
tildy
nagyúr
Igen, van. Kb még 10 kilót kéne leadnia. (185cm magas egyébként)
Hetente 2-3szor jár 2 órára ''gyúrni''. (De ezt meg már leírtam régebben...) Deréktól fölfele így nincs is gond.
Neki:
kezéről, válláról, mellkasról ment le rengeteg, illetve jött fel rá izom (kicsit bánatomra, mert ott azért meglátszik, hogy edz rá ) illetve a bicajtól a lábról.
A hasa is alakulgat, csak ''nehezen'' . Onnét is jött le, de még mindig van sörpoci.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Egyetek tzatzikit, jót tesz az emésztésnek, és nem is hízik tőle az ember.
Uborka, kefír , fokhagyma, késhegynyi só elég. Eltelít engem rendesen. Hallal isteni.
------------------------------------------------------------------
Eredmények eddig:
Én: 84ről jöttem le 80ra de ez visszament 83-ra mert átszoktam napi 5* , keveset, főképp csirke és egyéb egészséges kajákra. Nem vált be.
83ról most 77.5 vagyok, azt eszem ami ''épp jólesik'', de nem zsírosat, hanem főképp tzatziki, rántott csirkemellfilé vagy pulyka, vajkremes rozskenyér paprikával, ilyenek. Viszont naponta keveset és max kétszer-háromszor. Szebb lett tőle a mellem (A csirkes dieta alatt az ment főképp strapára ), és fogytam is.
Párom: zöldség+hal, meg ilyenek, viszont napi 20km bicajozás. Ő 113ról ment le 101re. -
tildy
nagyúr
[link]
Az a testzsír még kicsit sok -
tildy
nagyúr
Fél éve visszamászott az egész 82-83-re, hála a napi 5szöri kajálásnak. Pedig akkor a kajáim jó részét csirke tette ki. Havi 1 kiló van meg.
Mint mondtam, én úgy nem tudok lefogyni. Türelmes voltam, fél évig napi 5ször , de keveset és egészségeset módszert nyomtam.... Most napi 2-3szor , de kevesettel mennek szépen lefele a kilók. Nekem bőven jó, ha havi 1 kilóval kevesebb. -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Egyelőre megállt a ''tudomány'' 78.5-en vagyok napok óta. Viszont cserébe hetente 2* eljárok úszni. Kéthét múlva pedig megyek szabadtüdős merülésre is
#3166 :még mindig 103 a kedves.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
77.5
-
tildy
nagyúr
válasz
Moddingfan #3171 üzenetére
Hát te már hova fogysz, már bocs?
-
tildy
nagyúr
válasz
Moddingfan #3160 üzenetére
Köszi
Az a poén, hogy kezdenek a farmerek nagyok lenni, pedig bizony van a olyan kajcsi amit ugye elvileg nem lehetne
(3 naponta fél , mirelit plussos sonkás pizza reggelire. Finom is, és eddig csak fogytam tőle.. Jó mondjuk ezen van szerintem spenót, sajt, füstölt sonka.. )
Vacsora természetesen csirkemell és a főzőlé.
Egyelőre a cél 75 kgDe eddig utóbbi 1 évben ez a legjobb eredményem.
-
tildy
nagyúr
Reggeli méricske: 78.5
Eddigi legjobb eredmény. A nadrágokon is látszik (nem, nem nyúltak ki)
-
tildy
nagyúr
Másnak is hasmenést okoz az L-carnitin?
-
tildy
nagyúr
Szombati magellánban volt 3 nő akik fogyni akartak.
és bele is fogtak. Előtte és 1 hónappal utána is készült a sportkórházban lelet róluk, teljesítméynekről, vérképről, stb...
1. nő : Norbi módszer, egy hónap után - 5 kg, de ő volt a legjobb fittségi állapotban
2. nő francia fogyasztó módszer: - 7 kg, egész jó erőnlét
3. nő , léböjtkúra egy hétig , - 9 kg , de a vérnyomása és egyéb leletei is rosszabodtak... -
tildy
nagyúr
79, kereken
Eddigi legjobb eredményem az utóbbi 1 évben
(Na előre megmondtam... örülök neki.) -
tildy
nagyúr
válasz
Moddingfan #2887 üzenetére
Én ezt édesítőszeres tejeskávéval szoktam emgoldani. finom is édes is, és kevésbé hízlal mitn egy csoki.
Jelentem szépen folyamatosan haladok lefelé, 79.5-80 perpill a harci helyzetÉs persze ez baromira boldoggá tesz, így még kevésbé kívánom a kaját
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Automobilista 2
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest