- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ithomas #5003 üzenetére
Hát a Norbika is ölég furi alak, szerinte az a tíz százalék rost, az semmi, inkább süteményt csinál fűrészporból -mi lehet az a 90% növényi rost ?
Soha senki nem állította szakemberek közül, hogy a teljes őrlésű lisztben lényegesen kevesebb kalória lenne, csak a felszívódásról volt szó, meg a vércukorszintemelkedésről, amit nekem nem az internetről meg könyvekből kell összeszednem, hanem saját mért cukorszintjeim tanúsítanak.
A vércukorszintemelkedés, inzulintermelés, éhségérzet folyamat az tény sajnos.
Ha valaki rostot akar enni, szerintem egyen természetes rostot, ne természetes eredetű rostokat, hiszen az utóbbit nemcsak az élelmiszerekre, hanem kis erőltetéssel akár az autógumira is rá lehet húzni.
Ha ingyen lenne ez a "termékcsalád" vagy jótékony célra menne a haszon, akkor elhihető volna az egészségünkért végzett áldozatos tevékenység, így azért erősen sántít. -
fLeSs
nagyúr
válasz
ithomas #3869 üzenetére
a mi kajálásunk csak azért drágább egy átlagember napi kajájánál, mert mi foglalkozunk a kajával és eszünk (2-3 óránként), az átlagember viszont nem foglalkozik a kajálással, és akkor eszik, amikor épp eszébe jut, így előfordulhat, hogy napi 2szer eszik 1 kakaóscsigát és ezért olcsóbban jön ki (viszont ezt tuti bepótolja a hétvégi ebédnél amikor bezabál). de előfordulhat az is, hogy a napi 2 alkalom során megeszik 1 nagy pizzát (800-1000ft), mellé colát, este meg pl. mcdonalds, ott is 1-2k a kaja, és akkor már 3szor többe kerül a napi kajája, mint az enyém.
a tápkieget meg hasonlítsuk pl. a cigihez meg a kávéhoz (+némi alkohol), mert ezek közül az egyiket 99% fogyasztja mindenki. 1 doboz cigi ha jóltom már 500 ft körül van, napi 1 doboz cigi 30x500=15000, a kávé nemtom mennyi, de ehhez még számolhatunk tejszínt is meg cukrot. a pia meg csak akkor olcsó, ha igénytelen.
szóval kb. egál. de legyen, lehet, hogy többet költök havi 5-10k-val, de ez asszem megéri, mert minőségben óriási a különbség és mivel számomra nem okoz gondot ''ilyen'' kajákon élni, maradok is ezen az úton.
joghurt a tojásba? ilyet se hallottam még bakker... -
LOTR
addikt
válasz
ithomas #3867 üzenetére
egyszóval te előtte fejben már áttértél az étrendváltásra, én csak szépen fokozatosan fejben is és gyakorlatban is, meg még mindig folyamatban van, mert azért messze nem tökéletes, csak hát bárki bármit mond ez akkro is kicsit drágább, mint a ''hagyományos'' kajálás, viszont hosszú távon jobban megtérül
-
pacorro
aktív tag
válasz
ithomas #3442 üzenetére
Gond csak nagyon szélsőséges esetben lehet: pl. a mostani árvíz alatt is romlott az ivóvíz minősége, jobban is klórozták, büdösebb is volt, de még bőven az iható kategóriában maradt.
És ahogy már leírtam, az ásványvíz sem mindig jó (csak drága).
Sőt, ha úgy vesszük, a víz valamivel biztonságosabb, mert azt folyamatosan vizsgálják, az ásványvizeket pedig csak időnként. -
pacorro
aktív tag
válasz
ithomas #3425 üzenetére
Akkor a vízről...
A magyar csapvíz (általában) jó. A budapestivel pedig nincsen semmi probléma
A feleségem évekig foglalkozott Magyarország egyetlen akkreditált víz-biológiai laborjában biológiai vízminősítéssel. Gyakorlatilag az összes bonyolultabb mintát ők vizsgálták (amit az ÁNTSZ-ekből felküldtek). Lehet szidni a budapesti vizet, lehet, hogy nem ízlik, lehet, hogy büdösnek tűnik, de nem egészségtelen.
És ide futottak be a húsüzemek vizei, ásványvizek és minden más ''mesterséges'' dolog.
Itt már árnyaltabb volt a kép. Bőven voltak férges, gombás minták.
Egyszer bevittek bevizsgálásra egy ismert (olcsó) ásványvizet, amiben gombafonalak voltak (ez nem feltétlenül egészségtelen, de akár komoly gondot is okozhat). Mivel a feleségem komolynak tartotta a helyzetet, még a hivatalos eredmény megszületése előtt felhívta a forgalmazót, hogy azonnal szüntessék be a víz árusítását. A válasz az volt, hogy amíg nincs hivatalos eredmény, ők nem csinálnak semmit, gyakorlatilag szartak rá, hogy mi lesz a fogyasztókkal.
Nekem mindenesetre jó a víz, főleg annak tudatában, hogy néhány ásványvíz akár problémákat is okozhat.
Az ilyen körlevelek meg leginkább arra jók, hogy hisztériát keltsenek, meg az embereknek legyen miről beszélniük. Ez kb. olyan mint a sertéspestis, az atipusos tüdőgyulladás, vagy a madárinfluenza: vaklárma. -
fLeSs
nagyúr
válasz
ithomas #3163 üzenetére
sztem több fehérje kéne, az intervallum kardiót max pár hétig szokás csinálni, és csak bizonyos időszakonként (2 hónap off, 1 hónap on vagy ilyesmi), a változatlan súlyos edzés meg nemtom nálad mit jelent, én próbáltam emelni a súlyokon, csak nem ment a kevés ch miatt, ezért maradt változatlan (kivéve a diéta végét amikor elkezdtem kreatint szedni), ami egyébként számomra elég jó eredmény, mert a bunny meg God Vazzeg is írta, hogy diétában mindig bekövetkezik a gyengülés, és én 3 hónapig nem gyengültem.
-
KisApám
addikt
válasz
ithomas #3058 üzenetére
Most fog elfogyni 3 hét utána Super Fat Burner (1 adag 4 tabletta: 1800 mg Choline, 300 mg Carnitine, 400 mg Betaine HCL...)
Meg nyomtam hozzá folyékony L-Carnitntmeg iszogatom a kávét
Csak azért gondolkodtama Reform-ban, hogy belevonon a zsírégetésbe a Yohimbine-t és a Zöld teát is. Bár abban nem láttam Choline-t...
[Szerkesztve] -
KisApám
addikt
válasz
ithomas #3041 üzenetére
Kb. 3 hete csinálom amit csinálgatok, úgy kb. 3 kg-ot csak, de mivel nagy volt a fehérjebevitelem és nem kopogott annyira sosem a szemem az éhségtől, valamint rendszeresebben, sűrűbben járok mozogni, sikerült egy kis izmot is felszednem mellette...
A hasam környékén, a karomonés a ''tokámon'' is látszik a zsír eltünedezése
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest