- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
-
LWhite
tag
válasz
Korcsii #14278 üzenetére
Remek videó (jó volt ez reggeli mellé is
)!
Cypresss: a modern bozótpilóták legalább már ilyen -tablet alapú/szerű- navigációt nem használnak, mint ami ebben a vitorlázó gépben is van, ha a gépnek nincs is fejlett navigációja? Vagy a rutinosabbak már nem foglalkoznak efféle dolgokkal?
Egy ilyennel azért már jelenősen jobbak -lehetnek- az esélyek a balesetek elkerülésére.
-
czakof1946
tag
válasz
Korcsii #14195 üzenetére
Elindítottam az újra telepítést.
Az előző telepítésnél nem jelzett semmi problémát és 120Gb hely van a merevlemzen..
Mindjárt kiderül
De akkor az FTX central 2-ben hogyan jelenhetett meg, Meg a FSX librariban is benne van a Vektor, meg a hiányolt areák is a 130 valahányadik helyekenKÖSZÖNÖM!!!!
Az újratelepítéssel rendben van -
pinnacle
nagyúr
válasz
Korcsii #14186 üzenetére
Köszi! Steam-en is azt írták, az a jó, hogy a "gyári" reptereket javítja fel. afcad fájlok hol vannak? Én csak ezt találtam.
Xeon cserét már régebben is ajánlottak. Igazából nincs gond, én meg működő rendszeren nem változtatnék, illetve nem tudom, hogy Win10-el nincs-e gondja. Lehet, hogy én csak teljes váltást fogok csinálni, ismerősöm mondta, hogy használt 1150-es rendszer, egészen olcsón kijön. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Korcsii #14184 üzenetére
Köszi! Sikerült.
Innen töltöttem le, benne az alapmodellek, de lehet, hogy az Effects is elég lett volna.
Gigabyte P35-DS4, C2D 3.00 GHz, 8GB RAM, nVidia 750 Ti, 2 db HDD, (FSX külön, nem a rendszeren) van. Ezzel a beállítással használom. Alap térképeken 30-50 fps-el megy, részletesnél leesik 10-re is. Nem tudom, hogy érdemes lenne letölteni a FSX: Steam Edition - HD Airport-ot, azt írják, hogy szebb lesz a kép, FPS vesztés nélkül, vagy ebből a gépből már nem lehet sokat kihozni.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14157 üzenetére
Én már csak érintőlegesen voltam benne a V2-ben, a V3-ban pedig semmennyire. Annyit tudok, hogy a V2-ben még FSX-re és X-planere fejelsztettek, csak közben fénysebességgel megérkezett a P3D és borult a korábban felállított roadmap. Gondolom ennek következménye a V3.
Egyébként ez megvolt?
We will bring those to you relatively soon- if I can squeeze a bit of time in between debugging and stuffing new features into the product before beta testing.
Kb még két évet jósolok.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #14135 üzenetére
Szép képek, gratula.
Pötyet jobban van optimalizálva a P3D, mint az FSX, hiába na, tíz év egy örökélvalóság az informatikában.Wolruf, ha nem baj ON-ba tettem az utolsó kommentjeidet, mert valamiért minden OFF-ba jelenik meg. (Na, jó az ESCOM-ot úgy hagytam, bár azt szívem szerint kiemelném, annyira jót röhögtem).
Más: két hét múlva jön a hatóság jogosítani a Buszt. Most tekintsünk el attól hogy példátlan szar képeket csinál a mobilom, a lényeg, hogy kész az InstructorStation, FHD-ben megy a vetítés, stabil 60fps-sel (ennyi a kötelező) és atom jó - 14 kilós - mechanikát kapott a két flight stick is, valamint végleg áttértünk P3D V3.2-re.
-
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #14129 üzenetére
Ez valami integrált vidkaris laptop lehet... Első tippem valami GMA vidikaris Core Duo... Talán egy picivel erősebb, de azt nem hiszem, látva hogy a grafika ilyen ergya. Márkára talán Medion... Vagy ESCOM (kicsi help)
Na? Megnyertem az 1 hetes (190 órás) Airbus tanfolyamot a Boeingnél? -
-
-
djfules
tag
válasz
Korcsii #13840 üzenetére
Igen lehet konvertálni, nem is ez a gond mert eza munkám modellezek texturázok, a többi nem igazán tudom mennyit kell programozni pl hogy a műszerek működjenek egérrel lehesen kapcsolokat müködtetni stb stb
De ha már ugyis téma lett az Aircraft készítés, kiváncsi lennén melyik az a tipus amit szivesen látnátok? Mert egy 10 dik cessna nem érdekel engem se
-
vén
csendes tag
válasz
Korcsii #13745 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom inkább a gázkarra gyanakszom( joystik),.
Viszont már van nagyobb bajom is. Eddig azt hittem minden jó, de ahogy próbálgatom, úgy jönnek elő újabb hibák.A rudder nem jó: jobbra csak remeg az oldalkormány ha a Num Entert nyomom, balra meg az FMCU panel ugrik elő mikor a Num nullát nyomom.Az orrfutó sem fordul. Így első ránézésre is van még olyan billentyű ami nem működik...
FSX-SE, Aerosoft A320
Szerintetek?
-
eszgabor
aktív tag
válasz
Korcsii #13718 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Arról, hogy az fsx-be hogyan lehet beletenni a Kozma-féle régi sceneryt (amiben a kis repterek is benne vannak) létezik valamilyen leírás? (neten azt olvastam, hogy az fs2004 verzió tartalmazza csak a kis reptereket, az fsx csak lhbp-t)
Köszi előre is!Szerk: mármint a steam fsx-be kellene...
A szülinap mikor van? 😄 -
válasz
Korcsii #13623 üzenetére
21.9 az FPS és 22-re van állítva.
A RAM per pillanat 24Gb corsair 1866/2000MHz.
A VGA r9 290 ami 1100MHz megy a Memory Clock 1355MHz.
Szerintem itt a CPU a gyenge pont, de az meg csak poroszkál...
Ha emelem az órajelet? Most csak 4.3Ghz megy, de simán tudja a 4.8Ghz-t is.
A mikrolag ami még mindig bosszant... -
csiben1
tag
válasz
Korcsii #13619 üzenetére
A szerkesztést nem olvastam. A ruddert lehet trimmelni, viszont akkor is elkezd húzni az ellenkező irányba. Igazából már nem tudom mit higgyek
Most repülgettem kicsit a C172vel és kezdek megbarátkozni vele. Talán nem is olyan vészes ez a balra húzás, csak még bizonytalan az irányításom. A fene tudja. Az a gond, hogy nem tudom milyennek kell lennie. Azt máshol is olvastam, amit írtál, hogy az egy légcsavaros gépek húznak a forgásiránnyal ellentétes oldalra egy kicsit, csak azt nem tudom, hogy ennek mekkora mértékűnek kell lennie. Talán majd az idő megoldja és belejövök
-
csiben1
tag
válasz
Korcsii #13619 üzenetére
A c172 kb 3-4sec után elkezd balra dőlni, ezt nem is lehet trimmelni. A C208 már jobb, itt ez az idő 7-8sec, ezt már lehetne trimmelni. A Beechcraft viszont 2 motoros, most repültem is vele és szépen egyenesen repült. Néha már nem tudom mit higgyek
Viszont a c172 néha elég élvezhetetlen nekem kezdőnek. Szinte állandóan gépészkedni kell, hogy egyenesen repüljön. Ha beállítom szépen, pár másodperc és dől balra. Ha ez normális, akkor beletörődök, hogy béna vagyok még, viszont nemrég volt alkalmam repülni egy kis Falke-val ami ugye szintén egy motoros és ott koránt sem kellett így gépészkedni. Csak ezért kérdezlek titeket, hogy ez normális e? -
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #13587 üzenetére
Én igyekszem igazodni időpontügyileg, de olyan rég repültem, hogy már kb. újdonságként fog hatni minden. Részemről A320 vagy Cessna, mert a többiek úgyis a 737-esben lesznek betömörülve. A Cessnat pedig csak el-el vezetgetem
)
Persze ez mind-mind annak függvénye, hogy nálunk hogy lesz a decemberi nyitvatartás (és igen, már szabályos így írni)))
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #13532 üzenetére
Pár napos tapasztalat alapján azt tudom mondani, hogy FSX: 10-ből 9-szer OOM, V3: 10-ből 1-szer.
Én gondolkodom a végleges váltáson, mert a Steam nekem csalódás volt, a P3D viszont nagyon ígéretesnek tűnik és láthatóan folyamatosan fejlesztik, foglalkoznak vele, jobban kihasználja a gépem adottságait is. Ugyanozon konfigon és beállításokkal 45 százalékkal több FPS.
Egy-két kivételtől eltekintve pedig az FSX-hez megvásárolt kiegészítők is használhatóak.[Itt] van egy side by side videó arról, hogy mennyit fejlődött a 2.5-höz képest. Az avatar mód és a speed trees szerintem zseniális fejlesztés és csak a V3-ban érhető el.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Korcsii #13508 üzenetére
SimConnect API esetleg?
-
aviator
tag
válasz
Korcsii #13506 üzenetére
VATSIM-ezek én is, csak sajnos azt veszem észre, hogy a színvonal az már régen nem ott van, ahol 5-10 éve. Olyanokkal akadok össze néha véletlenszerűen, hogy a falat kaparom: Öten voltunk egyszer Gatwick final-en 26L-re irányítás nem volt, mindenki szépen tette a dolgát, figyeltünk egymásra, ötmérföld, nagyon szuper volt. Egészen addig amíg jött egy balf*sz és átlibbent a final-en persze pont keresztül a siklópályán, majd egyértelmű hátszélnél befordult a 08R final-re, majd mikor feljött az irányító, mondta neki, hogy ő már nem szeretne átstartolni és leszáll...
. Az ilyeneknek el sem érdemes kezdeni magyarázni, hogy hátszél meg leszállás...röviden ez az érdeklődésem oka. Az ötletet köszi, megnézem, szerintem jó lesz.
-
szala86
aktív tag
válasz
Korcsii #13496 üzenetére
ÁÁÁ értem. Még abban kérném a segítségeteket, hogy a sebességekkel nem vagyok egészen tisztába. Illetve mikor, hogyan, mennyivel. Ehhez nincs valakinek egy Magyar leírása(az angol nem az erősségem
)? Neten nem nagyon találtam. És mind kettőtöknek köszönöm az eddigi segítséget!
-
csiben1
tag
válasz
Korcsii #13488 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy írtál. Feltelepítettem az általad linkel FSUIPC-et, meg is jelent a FSX ablak felső sávjában egy addons fül. De őszintén, nem tudom, hogy ez mire való, mi ez az FSUIPC.
Illetve az általad linkelt vpilot stabil és béta verziója is hibát dob ki, Ha jól tudom, ezt az Fs indítása előtt kell indítani. Bár ha fut az Fs akkor sem működik.
A hiba: -
RCH663
aktív tag
válasz
Korcsii #13472 üzenetére
A cikkemet erősen frissíteni kellene, de baromira nincs időm, de az alapok használhatóak.
Ugyan ebben a tárgykörben: én jelenleg DX10 alatt tolom SteveFX-el, és addonkoverterx-el. Mivel nem PMDG-zek nincs gondom, csak sokkal jobb teljesítmény, illetve szebb grafika, FTX-el megtolva végre úgy néz ki az FSX mint alapból kellene neki
-
csiben1
tag
válasz
Korcsii #13467 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Ez a 80% akció mikortól várható Steam-en? Elég csábító ajánlat...A gépem:
Alaplap: GIGABYTE GA-B85N
Processzor: INTEL Pentium G3220 3.00GHz
Videókártya: Asus R7 250X 1GB DDR5
Ssd: SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA3 2,5"
Memória: Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHzItt a cpu meg a memória lesz gondolom a gyenge pont, csak nem tudom mennyire. Ha megtetszik a játék és úgy látom, hogy fogok vele foglalkozni, akkor egy cpu bővítés nem akadály, de addig nem akarok erre költeni.
Fs 2004 meg anno tört verzióban volt meg, szóval, hogy azt visszarakjam az nem járható út, legálisat szeretnék.Illetve mit ajánlotok egy kezdőnek: Vatsim vagy Ivao. Első időkben single playerben gyakorlok, de szeretnék minél hamarabb multiban játszani.
Illetve milyen kiegészítőket ajánlotok eleinte? Itt gondolok olyanra ami a környezetet, időjárást, felhőzetet szépíti, mert a gyári fsx nem valami szépség
-
@matthew@
őstag
válasz
Korcsii #13426 üzenetére
Haveromnak Steam Edition van, nekem CD-s Gold Edition, így is megoldható? Steam-en elvileg van olyan h CD kulcs beváltása és egy meglévő nem Steam-es játékot aminek élő a regisztrációs kulcs van be tudok regelni és használni a Steam-est, csak vmiért nem engedi... (még Steam-es topikban utána játok)
-
aviator
tag
válasz
Korcsii #13417 üzenetére
Nem, azóta már van egy teljesen új pakk, amihez megcsinálták a 318/319 modelleket, ennek azt a nevet adták, hogy Aerosoft Airbus 318/319/320/321. Ez tulajdonképpen a v1.3 ehhez van az e hotfix. Az Extended az eggyel korábbi verzió (1.2), ahhoz csak egy Service Pack volt (1.21) illetve ott a d hotfix-ig sikerült eljutni.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #13393 üzenetére
Hi,
Az SP1d verziószáma 1.10.6461, de amit a PMDG-nél vettél annak az installerrét csak a PMDG oldaláról tudod leszedni bejelentkezés után. Aerosoftnál nem tudom hogy van. Egyébként az Operations Centerben megtudod nézni, hogy mi a géped éppen aktuális verziószáma, illetve van-e hozzá frissítés.
WX csak ASN-nel megy PMDG-nél.
Limitáció: hányszor raktad már fel a gépet? Mert van egy számláló, és ha azt kimeríted, akkor kérni kell a nullázást a supportnál.
-
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Korcsii #13264 üzenetére
Koszi szepen!
"2 GB RAM használat felett továbbra is megbolondul, 3 GB felett meg elszáll OOM hibával, szóval csak óvatosan."
Ajjaj... Ez hol? A gepben 32GB van a grafkartyan meg 3.5... :/ Melyik addon szall el? Vagy maga a program? Beinditottam probakepp egy mission-t, de akkor meg nem szallt el...
-
wolruf
őstag
-
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #13094 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Ráadásul ugye nekem valami durván jó árfolyammal számoltak, így annyiért megérte megvenni. A lemezes meg jó lesz dísznek
Mondjuk a steames telepítés nekem gigabyte-onként ment, mert kb. minden giga letöltése után megakadt a steam letöltés része. Ha rányomtam, hogy de folytassad mán', akkor folytatta és lejött
-
LWhite
tag
válasz
Korcsii #13082 üzenetére
Nekem is ez a bajom, mert mostanában elég sok elmosódott (rendesen be nem töltődött) textúrát látok, amikor külső nézetre váltok, de sokszor már belső nézetnél is.
Pedig nálam is SSD van. Lehet, hogy az 1333MHz-es memória kevés a gyors betöltéshez?
Már visszaolvasgattam a fórumban hasonló problémákhoz (Cypresss-nek volt hasonló gondja a #4500. hozzászólás környékén), de működő megoldást még nem találtam.
Valakinek van erre valamilyen jó ötlete, hogy ne hosszú másodpercek múlva tisztuljon ki a kép? -
fatal`
titán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Korcsii #13032 üzenetére
PMDG-től nem félek, csak van egy-két kisebb kiegészítőt "gyártó" cég, egyszemélyes fejlesztőcsapat, akiknél nem vagyok biztos, hogy újra előveszik az utoljára 4-5 éve frissített programjukat egy aktualizálásra. Viszont, ha steamen lehetne kapni a kiegészítőket is, az lehet, hogy ösztönzés lenne ilyen szempontból, meg aztán nekünk, fotelpilótáknak sem lenne rossz.
Btw valami el volt cseszerintve Nvidia inspectorban, alapértelmezett beállítások betöltése után újra beállítottam a steames verzióval használt értékeket és így már nem is olyan nagy a különbség, kb. ~5 fps az előnye a steames verziónak.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Korcsii #13016 üzenetére
Napokban én is kipróbálom a steames verziót (nemrég volt friss rendszertelepítés, csak a normál fsx-et kell lepucolni). Aztán majd beszámolok, ha volt valami komplikáció, de eddig biztató a dolog az olvasottak alapján. A steames verzióban benne van az SP1-2, illetve az acceleration is egyébként?
-
LWhite
tag
válasz
Korcsii #12987 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Nálam sem lesz fent, azért ennyire nem tobzódom a helyben az SSD-n, pedig biztosan jó lehet, ha sokkal pontosabb a mesh, jobban hasonlítanak a hegyek, völgyek a valódira. Olvastam, hogy néhány részen 5 méteres pontossággal csinálták meg. Igaz ez nem a global-ban van így, hanem az Európa-Afrika részben. Akkor nem véletlenül olyan nagy! Na mindegy, majd ha 240-es SSD lesz, a kisebb így is megtelik ezzel-azzal! -
LWhite
tag
válasz
Korcsii #12946 üzenetére
Ezek a képek nekem is sok dolgot megmagyaráztak!
Egy olyan kérdésem lenne ehhez, hogy ez egyúttal telepítési sorrendet is kell, hogy jelentsen?Pl. először egy mesh-t (FS Global) kell telepíteni, utána az LC-t (LC-ket), aztán jöhet a Base és a Vector?
Vagy megenged FSX olyat is (mert nem lesz kavarodás), hogy egy Vector után felrakható egy mesh?
Bár gondolom, ami textúrát nem módosít, hanem 'csak' magasság adatokat szabályoz, az később is felkerülhet. Vagy nem?Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged