- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HantekDSO
tag
válasz
Korcsii #19273 üzenetére
"Azért a mai szimulátorokkal és hardverrel biztosan még többet szimulátoroznék (azon belül is VFR), ha újra gyerek lehetnék végtelen szabadidővel és lelkesedéssel."
Ezért is bánom én is azt, hogy 70 felett már nem sokáig tudom majd azt élvezni, amit a szimulátorok 20-30 év múlva képesek majd nyújtani...
A több száz scenery készítésébe fektetett több ezer óráról nem is beszélve... De jó volt ez így, a 83'-as évektől kezdve végig követve - néha aktívan bele is avatkozva - a fejlődés útját.
-
energomatt
őstag
válasz
Korcsii #18354 üzenetére
Az a helyzet, hogy a szimulátor tervezője alapján te választhatsz SID-et és START méghozzá bármelyiket, ami persze a legkevésbé életszerű. A repülés maga pedig irányítás nélkül sosem lesz életszerű, hiába is használsz bármilyen külső tervezőt.. Ezért vagy az irányításra hagyatkozol, ami persze még messze nem tökéletes, vagy azt a kevés esetlegességet is kiiktatod, hogy egy előre nem ismert STAR eljárást kapj az irányítótól. Mert felül sosem fogja írni az előre elhatározott STAR eljárásodat.
-
Cypresss
senior tag
-
sheep
addikt
válasz
Korcsii #18188 üzenetére
Szép lesz az biztos.
Amúgy nekem egy bajom van a FS 2020-al, a fizika, az egyszerüsített repmodell. Tudom még az elején vagyunk, kell pár év mire kiforrja magát, de bárcsak ötvözni lehetne az X plane 11 részletesen modellezett gépeit és a FS grafikáját.
Amikor előveszem az X plane-t mindig szörnyülködök hogy milyen ronda. Viszont sokkal jobb repülni. De valahogy nincs kedvem a kopár tájat bámulni az FS után, hiába jobbak a gépek. -
cintula187
addikt
válasz
Korcsii #17996 üzenetére
Megjött jah.
EGLL betölt. Tegnap kigyalultam a community mappát és szinte egyenként visszapakolva a tételeket próbálgattam. és ment. de ebben a pillanatban 31L re kérve magam megint kivág
A hibát okozó modul elérési útja: C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dllDe még egy KJFK is betöltődik vígan.
-
macy
addikt
válasz
Korcsii #17940 üzenetére
Hát kell vas alá az biztos.
Jó ez a kis gép, már eljutottam addig, hogy le tudok repülni egy útvonalat, persze vannak sötét foltok, főleg landolásnálTCAS-t fogalmam sincs hol lehet bekapcsolni, tegnap jöttem rá egy Tokió - Nagasaki vonalon, hogy hol lehet állítani a kabin nyomást, mert kétszer már kinyírtam a gépet miatta.
-
sheep
addikt
válasz
Korcsii #17795 üzenetére
Inkább azt mondanám hogy a vr nézet alapból rosszul van beállítva. Néztem yt videókat, és IRL a pilóták sokkal közelebb ülnek a műszerfalhoz, az ülés háttámlája kb ott van ahol a parking brake kapcsoló. Namost a játékban ott kezdődik az ülés ülőlapja, olyan mintha az ülés teljesen hátratolt helyzetben lenne.
persze közelebb lehet hozni a nézetet, csak furcsa hogy így lőtték be alapból. -
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #17767 üzenetére
+ vannak még a NOTAM-ok, amiben lehetnek pályalezárások
Kevésbé pandémiás időkben a legegyszerűbb a Flightradar24-et nézni, ott látszik, hogy melyik pályát használják épp a valóságban.
Ehhez kapcsolódva még csak annyi a kedves érdeklődőknek, hogy ha nagyon ultra hardcoreban szeretnél útvonalat repülni, akkor a Simbriefben le lehet kérni a real time időjárási adatokat, majd az alapján generáltatni egy útvonalat, amit utána el tudsz küldeni validálásra az Eurocontrol Network Manager-nek. Régen ez automatikusan történt, most manuálisan kell feltölteni az FP-t, de működik. -
dareal
tag
válasz
Korcsii #17756 üzenetére
áh dehogy. LHSim jóval részletesebb lesz, ezt nem is akarjuk az egekig reszelni - mástól venne el időt - , ez elég alap lesz. a Te gateway verziód közelébe sem ér!
azt nézted, hogy lesz fs-ben is gateway rendszer?
hm, meg ha érdekel, akkor nyugodtan belenyúlhatsz ebbe az LHBP-be is -
Vesa
veterán
válasz
Korcsii #17211 üzenetére
+1
Korábbi szimulátorokban a VFR nem volt túl volnzó élmény, bár lehetett próbálkozni pl. a Tileproxy nevű moddal, ami Google Earth-ből szedte ki a sat képeket és tette be a szimulátorba, de 3D objektumok híján csak kb. 5000 feet felett volt élvezhető.
A másik dolog, hogy egy fotelben a szimulátor előtt ücsörögve azért egészen más a "repülés", mint IRL, nem lehet összehasonlítani azzal, amit egy real pilóta érez, ezért természetszerűen más élmény lesz egy szimulátorban a VFR és mondjuk a nagygépes IFR. Utóbbi épp a foteles életérzés miatt, sokkal több feladatot, érményt jelentett korábban, mint simán repdesni egy alapvetően unalmas táj felett úgy, hogy még az elemi erőhatásokat sem érzi az ember a feneke alatt, csak bámulja a semmit. A 2020 már hoz annyit látványban, hogy érdemes lesz többet kisgépezni is.Vagyis nem szerencsés "lesajnálni" a fotelpilótákat azért, mert egészen mást tartanak élvezetesnek egy szimulátorban. Ez egy sok összetevős kérdés, nem lehet egy faék szintjére egyszerűsíteni.
-
lo_jo
senior tag
válasz
Korcsii #17211 üzenetére
Én is valahogy így vagyok vele, FS2004-ben repültem a történelmi repülésekből párat, de tényleg egy lowpoly objektumokkal megpakolt háromszögtenger volt. FSX-ben azért már ment egy kis C172, de az idő nagy része az Airbus X-be ment bele. A 2020-ban is mentem A320 utakat az elején, de az első bush trip után gyakorlatilag a GA szerelmese lettem. Ott ráadásul teljes a VFR élmény, nincs G1000 kijelző, nincs tervezgetés, csak a szöveges info alapján tájékozódni. Nagy kedvencem lett a Grand Canyon is, de most teljesen élvezhetetlen. A random 100% mixture még “kivédhető” az automixture segítséggel, de a random kikapcsoló kijelzők és levett fényerő már sok.
-
Altair77
tag
válasz
Korcsii #17134 üzenetére
Jó ezzel egyetértek,én is még kivárok,főleg hogy nagyon bejön a progi a közösség is jó szóval nem szeretnék váltani.Amúgy az IFR se vész csak észnél kell lenni!😅
Nem rossz a 3080 de ahogy néztem marad a 2070 max egy 2080Ti jöhetne ha valami nagyon jót találnék aprón de így is korrektül fut az Fs . -
lo_jo
senior tag
válasz
Korcsii #16988 üzenetére
Sajnos nagyon messze vagyok az IRL pilótaságtól, de ha jól tudom, airliner pilóták többnyire “kézzel” teszik le a gépeket és csak az autoland rutin fenntartása miatt “gyakorolnak” néha tökéletes látási viszonyok mellett is. Persze az Airbus koncepciójában az A/T marad taxi végétől retardig. De ha valaki gyakorló nagygépes pilóta vagy van info első kézből, az cáfoljon vagy erősítsen meg. Szimben én mindig kikapcsolom finalre fordulva az AP-ot, kell ennyi “izgalom”, ne az autoland kapja az értékelést.
-
válasz
Korcsii #16877 üzenetére
Megérte várni (persze csak annyit eredményezett a dolog, hogy most még tovább lehet várni, de legalább már nem a bizonytalanra
). Nem lennék most azoknak a helyében, akik mostanában vettek 100kHUF felett GPU-t.... És akkor még túlárazta szerintem a kolléga a 3080-at, szerintem közelebb lesz a 250-hez mint a 300-hoz, és lehet hogy alulról...
-
Jadro
veterán
válasz
Korcsii #16749 üzenetére
Sajnos nincs meg a flight plan, mert próbálgattam az útvonalat és felülírtam. Ferihegy-Zágráb volt az útvonal, low-level IFR volt egyébként és Daher TBM 930-el repkedtem.
Legközelebb majd figyelem akkor ha ilyen van és igyekszem pontos adatokat gyűjteni, mert szeretném megérteni.
Ugyanezt a kört megtettem utána High-level IFR módban. Az utat simbriefben kreáltam, majd betöltöttem FS-be és ott még mókoltam a felszállási és leszállási pályákkal (nem tudom ezt hogy hívják szépen) illetve az approach patternekkel. Ez lett belőle: [link]
Azt hiszem itt is volt kis ATC korrekció egyszer felfelé, de utána mondta hogy térjek vissza az eredeti tervhez és azon repüljek. Ez így tetszett.
Eddig kikapcsolt traffic mellett próbálkoztam, de ennél pl már be volt kapcslva és találkoztam gépekkel.
wollnerd: Ez a kistérkép amit használsz egy mod? Honnan beszerezhető? Szebb és informálisabb mint az eredeti.
-
LWhite
tag
válasz
Korcsii #16617 üzenetére
Én mindenképp benne vagyok (ha lesz addig VGA-m
), jó hangulata van ezeknek.
Anno Gudi-ékkal repültem többször (ugye jól emlékszem?).
Egy kérdés a végére. Hogy látjátok egy 240-256 GB-os SSD elég lehet a szim-nek, vagy a készülő addon-okkal (scenery, landmark, repülőgép) könnyen túl lehet lépni a 250 GB-on?
Nem tervezek sok plusz beruházást, de 1-2 gépet, Hungary VFR dolgokat mindenképp. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Korcsii #16495 üzenetére
Sokaknak azért van kevés FPS-ük mert nem értenek a beállításokhoz csak húzogatják a csúszkákat.
Simán játszható közel max-on FullHD-ben TAA élsimítással egy 1070Ti-vel (saját tapasztalat mint azt a videóimban is láttátok)Ezekre kell figyelni:
Render Scaling: 100
Terrain Level of Detail: 100-150 között
Objects Level of Detail: 100-150 között
Texture Supersampling: Off
Shadow Maps: 1024
Terrain Shadow: 1024Minden más max-on.
Egy 60 colos 4K IPS TV-n tolom így és szinte tű éles a kép.Ilyen VGA-t már "fillérekért" lehet venni használtan PH-n.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Korcsii #16481 üzenetére
Végigvittem a tutorial-t és "nagyjából" alapszinten meg is értettem a dolgokat már amit értettem az angol szövegből.
A Flaps az nem a fékszárny (vagy mi) azt miért kell felszálláshoz használni?
Igaz az automata is annyira szokta állítani és a Trim is -30%-on szokott állni.Más:
Nekem végtelenre van állítva az üzemanyag, de amúgy hogyan lehet tankolni mondjuk Free Flight-ban?
Egyéb:
A legnagyobb csalódás a játékban az, hogy nem kaptunk bele alapból sárkányrepülőt.
Lehet majd DLC-be belekerül, de én pl a FSX-ben imádtam vele repkedni.
Amúgy több helyen is olvastam, hogy az ára ellenére igen csak szegényes a felhozatal repülőkből és ennek sokan nem örülnek.
Amit legjobban várok, hogy valaki majd belerak egy AN2-est annak imádom a hangját. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Korcsii #16472 üzenetére
Oké
A másik kérdésem ami rettentően idegesítő, hogy iszonyat érzékeny az irányítás pedig wireless Xbox One Controller-t használok tehát Microsoft játékhoz Microsoft vezérlőt.
A kameramozgás az oké azt lehet állítani, de hol tudom beállítani, hogy a Roll és a Rudder finoman mozogjon?
Hiába próbálom meg érzéssel mozgatni a karokat főleg a Rudder az ami érthetetlen módon hirtelen bemozdul ide oda csapódik pedig éppen csak rányomtam a karra.
A kontroller biztos, hogy jó mert autós játékoknál szépen tudom adagolni a gázt.Ez miatt a "hiba" miatt nem tudok rendesen egyenesen felszállni sokszor mert ida-oda vágódik a gép.
-
Vesa
veterán
válasz
Korcsii #16398 üzenetére
IFR-re én is maradok a "régi" megoldásoknál. Nem két hónap lesz, mire értékelhető addonok jönnek. Sajnos a Level-D 767 már nem hiszem, hogy kijönne erre uppolva, pedig jobban szeretem, mint a PMDG-t (mondjuk ebben van némi személyes is, mert Randazzo-t finoman szólva nem szívlelem, még a Fly!-os kezdeti időkből).
FsPassengers viszont nagyon jó lenne, ha lenne majd erre is.
-
Vesa
veterán
válasz
Korcsii #16394 üzenetére
A platform itt a lényeges, hogy abban mennyi a potenciál. FSX-el ugye pont az volt a baj, hogy hiába telt el 15év és emelkedett meg lénygesen a hardverek teljesítménye, mai napig mókolni kell, hogy stabil 30fps-t ki lehessen csikarni belőle normális kiegészítőkkel.
Az alap gépek mindig is gyengék voltak, most sem számítottam többre (az FSX gyári 747, vagy a KingAir rémálmaimban se derengjen fel). Szintén soha nem volt az FS széria erőssége a flight modell, ebben az Xplane köröket vert már a 2004-re is.Számomra a kérdés az lesz, hogy mit kezd majd a játékkal a modder közösség és az a pár megmaradt addon fejlesztő, akik a többi részt is használhatóvá tették? Remélem az MS nem keményített be addon láááájszensz ügyben, mert anno ez is része volt a csúfos véget ért történetnek...
A joyodhoz nincs kalibrációs szoftver? A warthoghoz, X52 pro-hoz és a jobbakhoz adnak, ha mást nem, abban tudsz dead zone-t és/vagy sensitivity-t állítani.
-
wollnerd
aktív tag
válasz
Korcsii #16274 üzenetére
"Nincs FS2020 preload, talán éjféltől tölthető."
Ja elég gáz egy 150 gigás játék esetében...
Mindegy, úgyis egy magyar videóstól (Nessaj) láttam hogy még a játékon belül is le kell tölteni ~90 gigát...
Csak tényleg legyen a Steamen is éjféltől elérhető. Nem bánom hogy egész éjjel a letöltéssel foglalkozik a gép. -
jozsi252
veterán
válasz
Korcsii #16269 üzenetére
Igen erre nemrég rájöttem én is, csak már módosítani nem tudtam a hozzászólást. Néztem még egy videót, és akkor láttam hogyha egyikre rámegy, akkor a másik 2 lesz kékkel jelölve, így tudtam meg hogy az aktív amelyik fehérrel van jelölve.
Bár azt még nem tudtam meg hogy a Live Players meg All Players mit jelent. Lehetséges lenne hogy berak mindenkit a játékba aki játszana vele? Bár ezt nehezen kétlem azért hogy több tízezer vagy százezer játékos bent lenne az adott játékba.hun-man
Az időjárást meg szabályokat vegyük ki, mert azokat értem. A live players meg all players-t nem értem. Tényleg berakna mindenkit a játékba akik játszanak vele? -
wollnerd
aktív tag
válasz
Korcsii #16171 üzenetére
Óóó baszki.
Pedig már elővettem a MS Store-on... (Steam-et nagyon preferálom)
És ha ez azt jelenti hogy a Steam Edition-ban lesz (csak) elérhető ősszel a VR support, akkor én cseszhetem, hiába van HTC Vive-om?
Már elő lett töltve, igaz, még csak pár megában, de még nem láttam volna h terhelődött volna a banki egyenlegem... -
válasz
Korcsii #16118 üzenetére
Fene tudja, én is úgy gondolnám, hogy nagyon egyszerű lehet az API ehhez, de ha nem volt eddig fókuszban, és nincs, akkor ugye beszélni sincs miről. Viszont mivel nem jár sok munkával, ezért legrosszabb esetben talán még egy idei patchben megkapjuk (legjobban meg a megjelenéskor).
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #16057 üzenetére
Nem véletlen, Robert a 737u megjelenésekor már írta az Avsimen, hogy aki megveszi még dec 31. előtt, az ingyen megkapja az FS2020-as változatot is, mert már a fejlesztés eleje óta együtt dolgoznak. Gondolom ezt volt a PMDG részéről a feltétel, hogy csak akkor portolják a 737-est FS2020-ra, ha exkluzivitást kapnak. Az FS-nem meg kellett egy jól ismert 3rd party developer, hogy azt mondhassák, már a legnagyobbak is a projekt mögé álltak. Win-win szitu.
(#16059) Feltételezhetően, ORBX is ezt írta: We are looking forward to delivering our world class products on this new platform, both through the Microsoft marketplace, and our own channel, OrbxDirect.
A Steam még kérdéses, de szerintem az indulásnál kizárható, egyelőre nem máshová akarják terelni a népet, hanem a Marketplace-re.Egyébként nekem nincs vele bajom, ha az első 6-12 hónapban MS exkluzív játék lesz.
(#16060) A platform itt selling platformot jelent? - Igen.
-
cintula187
addikt
válasz
Korcsii #16059 üzenetére
Q: Is Microsoft Flight Simulator going to be released on Steam or the Epic Store?
A: We have no news to share regarding additional versions, but our goal is to have Microsoft Flight Simulator available on as many platforms as possible.Ez ilyen semmilyen tipikus politikus válasz nem?
A platform itt selling platformot jelent?
-
Hedgehog9780
tag
válasz
Korcsii #16046 üzenetére
P3D V4-gyel repülök. Bár a 737-et kérdeztem, de ennek ellenére 789 a kedvencem és legtöbbször ezzel repülök. P3D-ben tudok új ablakot nyitni, de még nem találtam meg a best of megoldást.
Cam beállítást tekintve most azt próbálgatom, ha a HUD kijelzőben mindent egyben látok. Gondolom valami ilyesmi az optimális.
Köszi a linket is. -
Hedgehog9780
tag
válasz
Korcsii #16016 üzenetére
Arra én is gondoltam, hogy UTX, FTX Global és a PhotoScenery cuccoknak innentől viszlát.
Navigraph-ra erős a tippem nekem is.
A repterek bemutató videója szép volt. Persze, jó volt látni, hogy kis hazánk,Szombapthely (Söpte) repülőtere is promózva lett benne, de tartok tőle, hogy LHBP-t vkinek majd fejlesztenie kell.
Kissé tartok tőle, hogy a 3rd paty repülőkre kemény árat kell majd fizetni. Hiába promózzák a 747-et és az A320-Neo-t, sztem ezek fizetős gépek lesznek. Ráadásul, ha a P3D-re már most $210 a PMDG 747-8 (a két csomag együtt), bele sem merek gondolni, hogy mennyi lesz ugyan ez FS2020 esetében.
Jó lenne tudni, hogy kik lesznek a külsős addon készítők és mit fejlesztenek
Engem kimondottan 737 és 787 fog érdekelni. Remélem Quality Wings is odateszi magát és hozza a Dreamlinert. -
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #15998 üzenetére
Külön topik, erről? Az szép, lehet be kellene lépnem a VA-ba.
Wizz: mondjuk elég vicces látvány lehetett egy európai ultra low cost társaság gép a GA terminálon.
Értem, hogy teljesen idegen légtér, ország, irányítók, de azért felkészülhettek volna jobban. Az hogy JFK tornyot kérdezgetik, hogy mi a ground frekije
meg egyenesen botrány, amikor egy Navigraph Chartsból kiolvasol minden szükséges infót. Ettől függetlenül viszont nagy respect nekik, amiért kimentek a magyarokért. És úgy hallottam, hogy a szervezés is elég profi volt.
El kellett volna kérni a lengyelektől az egyik 787-est, mondjuk azt, amire addig vártunk, még le nem fagyott a t@künk, ha még emléxel...
Milyen szép emlék, akkor még volt mínusz 20 fokos tél, manapság meg egy pulóverben végig menedzseled a nov-márciusi időszakot. -
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #15991 üzenetére
No, kicsit bonyolultabb ennél:
Autostart ON:
X-BLD visszajelző...
- van: Engine Start switch: PULL; Fuel Control switch: RUN
- nincs: Fuel Control switch: RUNAutostart OFF:
Auto Ignition switch: BOTHX-BLD visszajelző...
- van: Engine Start switch: PULL; (N2 > fuel-on indicator:) Fuel Control switch: RUN
- nincs: Cont Ignition switch: ON; Fuel Control switch: RUNEgyébként a 2 hajtómű lehet egyszerre - a sorrend az légitársaság-függő.
Régen a 4-es hajtóművön volt a fékeket üzemeletető hidraulikarendszer, így általában azzal kezdték, ma már van AUX állása a hidraulika kapcsolónak, ami ilyenkor hazsnáűlható (illetve talán nem is csak arról van már ellátva a fék). -
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #15957 üzenetére
Az első tapasztalatok nem túl biztatóak:
I Did purchase it today it sucks a big one I will be requesting a refund tomorrow.. I will stick with prepar v4 the water sucks it looks like I am flying over blue plastics little mountains....horrible..and believe me I have a $5000.00 gaming computer so it’s not my system...the platform just plain sucks I don’t know what people see but I didn’t see anything great....
-
-
LWhite
tag
válasz
Korcsii #15932 üzenetére
Nálam sosem futott hibátlanul, gördülékenyen, ezer FPS-sel egyik sem!
Nyilván erős spekuláció ez a videó, de valószínűleg inkább az új Xboxon és a hasonló
teljesítményű PC-ken lesz igazán látványos. Mindenesetre meglepne, ha a régi Xboxra lenne optimalizálva.Érdekes egybeesés/időzítés hardver és szoftver részről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest