- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Árulnak, horror áron.
(bár ez sem teljes, mivel a Pedestal és az Overhead panel sincs benne, de külön mindegyik megvehető) Ilyenből egyébként van mindenféle, számos cég árul sinlge side, és full size megoldásokat is, sőt, még 6DOF motion platformosat is láttam, 66k dollárért.
-
nonsen5e
veterán
yourcontrols a plugin neve.
Már 2020-ban is kinda egészen jól működött - aztán elég sokáig szünetelt a fejlesztése, majd újra folytatódott. Azt nem tudom, hogy most milyen.
Fontos, hogy nem támogat minden repülőt, nézd meg a kompatibilitási listát az oldalukon.
-
BigBlackDog
veterán
Én arra tippeltem, hogy a hasonló, karrier módot kínáló kiegészítőktől (pl. NeoFly, Air Hauler 2, FSEconomy, OnAir) akarják esetleg a usereket elvonni. Egyébként én sem értem a teljesen új verzió kiadásának okát, mikor kb. kiegészítő csak az eddig látottak alapján.
Mondjuk kérdés az is számomra, hogy pl. milyen szintű karrier támogatást ad... Csak új feladatok lesznek, amiket ki lehet pipálni, vagy esetleg komplett üzleti módot is beletesznek cég-utas-rakomány fogalmával együtt.
-
sheep
addikt
Jó kis cikk. Mondjuk nem értem miért akkora hátrány hogy a kontrollerekkel nem lehet kotorászni vr-ban, egérrel sokkal egyszerűbb mivel kattintható minden.
Viszont abban igaza van a cikkírónak hogy ez sajnos nagyon drága mulatság, a játék+erős pc+vr simán megvan egy millió -persze olcsóbban is ki lehet hozni azért.
És ez tényleg olyan mint egy terápia. Mióta kijött a vr update minden nap repülök, és sokszor csak nézek ki az ablakon hogy milyen gyönyörű ez a Föld. Legalább így virtuálisan eljuthatunk mindehová. -
Vesa
veterán
Nem az itt az érdekes, hanem hogy a flight modell, illetve a szimuláció engedi az ilyen szélsőséges értékeket, holott ilyen erőhatások tizedénél is darabokra kéne széthullania a gépnek (vagy mivel ezt nem lehet, legalább crash-elni). Innentől nem tudom, hogyan beszélhetünk akár csak a reálishoz közeli repülési modellről is, nemhogy reálisról?
-
Korcsii
őstag
Én idén rájöttem, hogy mekkora kincs a Win10 Pro és egy Active Directory csoportházirendekkel... csak rákapcsolódok egy új géppel, és minden szar eltűnik \o/
Oké, elsősorban munkára van, és nem Win7 kinézet volt a cél...
Plusz még egy Pi-hole DNS szerver, hogy kicsit fogja a telemetriát is... -
Cypresss
senior tag
Nekem is volt húsz évvel ezelőtt egy nagy szerelmem, ma is könnycseppet morzsolgatva gondolok rá, de még sem vele élek, mert találtam egy hozzám kompatibilisebb alanyt.
Mindig minden változik, pláne manapság, a Win 10 szerintem elég kiforrott és bár tény, hogy vannak anomáliák - bár én nem nagyon találkozom velük - inkább ez, mint egy nem támogatott oprendszer.(#15981): Nem tudom eldönteni, hogy ez élő ember vagy viaszbábú?
-
sqpp
őstag
Nem ekézünk uram
Csak szerintem az MS-nek nem lenne tulajdonképpen haszna abból ha kiadná Win7-re is, frissítések már ugyye nincsenek rá, ergó, ha valami OS-ben lévő hiba miatt nem futna, akkor azt hogy javítsák ki? Erre külön nem fognak csinálni még frissítést emiatt. Én is imádtam az XP-t de sajnos vége van, így van rendben ez.
Megértem, hogy szereted a Win 7-et, de a Win 10 is stabil már nagyon, sőt, van olyan mint egy Win XP stabilitási szinten.
Annyi, hogy a Win 10-hez eléggé SSD koncentrált már, de ez a játékhoz is már alap, ahogy a rendszerkövetelményekben is láthattad.
Ráadásul még annó ingyen is tudtál volna frissíteni.
Nem értem miért fél mindenki a 10-től..
-
dareal
tag
25 azert enyhe tulzas, 5 lib kell hozza, azokhoz ott a link
bemasolod es ennyi is volt
letolt, masol, hasznal, nem veszes ez.
amugy, en mindig azt ajanlom, hogy egyszer celszeru raszanni azt a kb fel orat, letolteni a lib master pakkot, bemasolni es utana nincs olyan gond, hogy egyes freeware repterek ezt, masok azt a libet hasznaljak. egyszer leszeded, felrakod es kb ennyi. fel evente talan kijon egy ujabb, tagabb korben hasznalt lib, az kb 2 perc, es nem lesz gond
-
Egyet értek Veled!
Nekem sincs se időm, se energiám "törölni-másolni- felülírni-konvertálni-stb"!
Örülök, ha néha repülni van időm!
Akárki akármit mond az Xp minden csak nem felhasználó barát! Telepakolod ugyan úgy elfogy alatta a hardver!
Lehet egyszer majd jó lesz, de én eddig akárhányszor vágtam neki, mindig csak a vergődés maradt...
Jó nekem a P3D! -
Korcsii
őstag
Majd dareal kollégáék lemodelleznek mindent maguk, és akkor nem kell majd 3rd party lib
Amúgy sok lib-ből csak néhány elem kell, azokat lehet össze lehetne ollózni, csak gondolom ha erre kérnének engedélyt az eredeti fejlesztőtől, akkor jogosan mondaná, hogy ott a lib, használd azt.
-
Razor18
tag
Fenntartva a tévedés lehetőségét, egyrészt úgy tapasztaltam, hogy a 3770-es proci az aránylag újabb Geforce 10xx generációs kártyákat is ki tudja hajtani, az újabb játékokkal is. Másrészt 1155-ös foglalathoz ez az elérhető (majdnem) legerősebb kártya (ha nem akarod húzni), és alaplap cseréről nem írt a kérdező. Bocs, ha félreértettem a kérdésedet. Annyira nem másztam bele anno az FSX lelkébe, hogy tudnék olyan spec. okot, ami miatt az FSX ez alól kivétel volna, csak emiatt gondolnám, hogy ha újabb/izmosabb GPU-val, új játékok alatt sincs soha 100%-on a 3770-es (GF 1060-assal legalábbis), akkor talán a nem mai gyerek FSX nem fogja túlságosan megizzasztani. Ha rosszul gondoltam, remélem majd kijavít valaki.
-
wolruf
őstag
Amúgy hogy érted, hogy a kijelzőn lehetne turbózni? Már így is igencsak sok dolgot mutat ahhoz képest, hogy kvarcjáték
Vannak rajta madarak, hegyek, mindenféle jópofa izé. Nomeg ahogy elnéztem, valami 89-es dolog lehetett, max. újra kiadták. Az utolsó ,,leírás'', amit találtam róla, az is 2000-es, úgyhogy ezen nagyon már nem fejlesztenek
-
Cypresss
senior tag
Már ki is osztottam, és köszi szépen az infókat Jorusnak. Azért remélem ezt így nem pushnak, hanem pullbacknek hívják.
Más: azt hiszem oda is adhatjuk az év LOL-ját ennek a csodálatos török csapatnak [link]
Mondjuk azt a videó hatodszori megnézése után sem tudom, hogy mi volt a cél...?
-
Cypresss
senior tag
Bármi jó lehet, csak időben egyeztessünk. Amit tudni kell, hogy a december általában teltház egészen Karácsonyig, január picit nyugodtabb, de akkor meg az ajándékkuponosok jönnek.
(#14241) Korcsii: Egyszer bejössz hozzánk és kipróbálod milyen, mert a buszban le kellett cserélni eredeti stickekre a régieket. Egyébként nem vészes, de approach közben - ahogy közelítesz a pályához - elég durvákat kell rajta rángatni.
-
Korcsii
őstag
Meg is lepődtem pár éve, hogy abbahagyták a G940 gyártását. Eddig a Saitek elég hasonló hotas-t kínált. Lehet már akkor tervben volt az akvizíció? Vagy csak nem tudták rárakni a márkanévhez illő hasznot? (Nem mintha nem lennék megelégedve vele.) Kíváncsi leszek mit hoz a jövő, de tartok tőle, hogy a hotas igazi konkurencia hiányában nem leszolcsóbb.
-
wolruf
őstag
-
Gudi
tag
Az a z igazság, hogy ajándékba kaptam a bónuszt...nem volt választásom, de ha tudtam volna hogy mire készül az ajándékozó, a Cypress-féle szimulátorba kértem volna a befizetést... Ugyanis voltam már vagy 2 éve a Highfly-ban de akkor nem voltak ennyire kétségbeejtő hibák a gépen...
most már mindegy, legközelebb tudom hogy mit kell tennem.
De mondom mégegyszer, azért jól éreztem magam, csak kevesebbet kellett volna kínlódni...de így is leszálltam!-)) -
wolruf
őstag
Én Xbox 360 Live visiont próbáltam (szintén FaceTrackNoIR-ral), de nekem sem tetszett. Akadozik, könnyen elveszíti a ,,fejállást'', amúgy működget, próba kedvéért jó. Irgalmatlan sokat kell finomhangolni, hogy viszonylag jó legyen, de ad egy támpontot, hogy milyen világ is ez. Kollégámnak van rendes TrackIR, ő szereti, de még sosem láttam használni
Ha ez mond valamit...
-
Gudi
tag
Az a helyzet, hogy nekem a PMDG 737 NGX torrentes "változata" van fenn, és gondolhatná az ember, hogy ettől van az hogy tud települni. Igenám, de PMDG 747-400 dobozos változatban van, és pont úgy reagál, mintahogy az imént írtam... fsx.exe version number not found..
Nem tudom mi lehet az oka -
LWhite
tag
Én még nem próbáltam, csak a fórumokon panaszkodtak, ill. a hivatalos oldalon írták, amit kiraktam.
Viszont jó tudni, hogy teljesen szűz telepítéssel működhet a dolog!A Windows-od is friss?
Szerintem a következő hetekben biztosan lesz javítás sok kiegészítőnél, hogy itt is rendesen fusson minden (ha esetleg még nem menne). -
Gudi
tag
Szia!
Nem sikerült telepíteni a PMDG 737NGX et a STEAMra, pedig ahogy írta először unistalláltam ami fenn van a rendes FSX-en.Amikor újra telepítettem, hiába adtam meg neki a STEAM FSX mappát, a rendes programra rakta fel... lehet hogy nagyon béna vagyok, és valamit rosszul csinálok. Az igazsághoz tartozik, hogy a PMDG 737NGX nem hivatalos vásárlás..lehet hogy ettől van a gond. Próbáltál te már, vagy valaki telepíteni kiegészítőt? Csak azért kérdem, mert írtad, hogy ugyanúgy lehet mindent rárakni. Köszi, ha tudsz segíteni -
wolruf
őstag
Nadena!!! Az alap, hogy nem eszünk mekiben már bocs (amióta nincs kupon
)... Amúgy nekem 1220 Ft-ba került. Nektek?
Haky: Kollégám is az előbb vette meg... Ennyiért stupido lenne nem megvenni
Amúgy most az Xboxos akciókat is figyelem, így igen, lavina indult meg vásárlási téren
-
LWhite
tag
Akkor tűzzünk ki egy napot és nézzük meg, hogy mindenkinek megfelel-e!
Kérdés, hogy lehet ez péntek akár vagy akkor jobban vannak foglalások?
Nekem pl jövő hét kedd (vagy H, SZ) is jó, de ahhoz meg nincs közel munkaszüneti nap!
5 órai kezdés jó, hogy nagyjából egyszerre érkezzünk? Hány órát szeretnénk repülni és hányan is? (azért kérdem, hogy hány felé oszlik majd az összeg) -
cintula187
addikt
Nem értek sokat hozzá ugyan
,de:
Auto throotle valahogy hatékonyabb lett.
Nekem eddig nem volt top of descent jelölés a navigation displayen. Már van és egyértelműen hasznos ha van, pláne úgy, hogy ég és föld a viselkedése süllyedéskor a boeing gépekhez képest.
Tovább bírja stabilan 4* időgyorsítás alatt. Pár új livery. pl. Quatar.
Checklistnél ki lehet hagyni lépéseket.
"Turn around" aircraft state. NAggyon tetszik!
Ilyenek tüntek fel eddig. -
-
Cypresss
senior tag
Elindult a [FB-oldal], weboldal kb még egy hét, tartalmak jövő héttől folyamatosan frissülnek.
Ma befejeztem a finomhangolást, LOWI-ban 65 fps körüli értéket mértünk, LHBP-n (LH SIM) 35-öt, AS New York 40 fps. Pedálok is hibátlanul működnek. Hangcsomagok is fent vannak, felkerült még néhány textúra csomag, szebb vízrajz, naplemente, stb. Autoland is működik, kilebegtetéssel, gázkar lehúzással együtt.
A 737-es tulajdonképpen kész, tényleg csak apróságok vannak hátra. Airbus is készülőben, a cockpit teljes külső váza kész, monitorok beépítve, MCP ugyancsak, OVHD és control stand van soron.
Egyelőre ennyi, folyt köv hamarosan.
Ja igen, valaki kérdezte, hogy HD-s kivetítők lesznek-e. Nem. DLP-s BENQ projektorok vannak, XWGA felbontással, 16:10-es képaránnyal, 210 fokos vetítési szöggel.
-
Cypresss
senior tag
Sziasztok,
Nyitás szeptember első hetében (a tervek szerint szept 1.)
Az óradíj magasabb lesz, mint a HighFlyban, de a látottak ismeretében azt hiszem ez érthető. Úgy 18ezer/óra lesz a listaár. Mi nem ennyiért fogunk menni...
A weboldal készül, amint elérhető lesz, adom a domaint.
Jelenleg az oldalképernyőkkel van még meló, illetve scenery és időjárási textúrák finomhangolása zajlik, a héten még jó néhány órát el fogok tölteni ezzel.
A/T - motoros - tökéletesen funkcionál, van TO/GA, lekapcsolható (a legjobb szolenoidos megoldást használja a rendszer), repülés közben pedig bármikor bele lehet nyúlni a karba, nem fog leégni a motor.
A gép oldala és a vészkijáratok egyébként egy eredeti 737-esből származnak.
Ha sikerül megvalósítani, az oxigénmaszkok egy külön gombbal oldhatók lesznek, a kedves vendégek nagy örömére.
Ha nagyon rá vagytok pörögve a témára, az NGX már kész, akár jövő héten is mehetünk, még a hivatalos nyitás előtt, ha kipróbálnátok az Airbust is, akkor várni kell még kb tíz napot.
#12649) wolruf: Ezt nem lehet elég korán kezdeni.
-
czakof1946
tag
Köszi!
Közben ezt én is megtaláltam. De ahogy kiveszem a szövegből, manuálisan is meglehet csinálni.
"This "Texture Fix" utility automates these changes in the fsx.cfg configuration
file which FSX users had to perform manually. Namely, it adds two new entries:[Graphics]
HIGHMEMFIX=1
STALE_BUFFER_THRESHOLD=2147483647which have been found to resolve the disappearing texture problem."
Beillesztettem a két sort a fsx,cfg fájlba.
Fél órát repültem azon a tájon, ahol előzőleg tapasztaltam a textura vesztést. Most nem jött elő -
Korcsii
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest