- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
Megjelenés után pár napig, illetve az év utolsó napjaiban volt 80%os akció. De volt közben 50% is, szóval érdemes várni.
ActiveSky Next sem támogatja még ahogy hallottam, meg ORBX-nél nem mennek a különböző -flow technológiák még (szóval az emberek, tárgyak, növényzet mozgása).
Időközben megcsináltam az első tutorial missiont, tovább még nem jutottam a teszteléssel. Ja, azt is egérrel, mert nem akartam bedugni a joysticket.
Mondjuk lehet FSUIPC kellene is hozzá, de szerencsére ahogy hallottam, az már támogatja az új verziót (vagy csak dolgoznak rajta?).
-
RCH663
aktív tag
A KÜLÖN FIZIKAI partíció mindig jobb, mert egy sata csatorna elvi sebességét ketté osztod, ha ha két logikai meghajtó van rajta (ketté particionált) és ekkor persze nem is statikus a ketté osztás, hanem mindig attól függ ki milyen adathoz akar hozzáférni, és rendszer rangsorol. Itt még az is bekavar, hogy az agyes adatokra rangsor szerint mennyit kell várni.
Lehetséges megoldások csökkenő hatékonyság szerint
SYS: SSD; FSX: SSD2 (mondjuk egy 40-60 GB-s a SYS-nek, Egy legalább 120 GB-s az FSX-nek. Sebességbe jelenleg verhetetlen, pláne ha sata3, és az SSD-k is tudják)
SYS: SSD FSX: HDD-Raid ( A Két raid-es winyó kb annyiba kerül, mint egy ssd)
SYS HDD RAID1 FSX: HDD-RAID2 (Drága, zajos, relatíve sokat fogyaszt)
SYS+FSX: SSD (Ha csak egy meghajtónk van, szűkös lehet a hely)
SYS: HDD 1 FSX: HDD 2 (lényegesen stabilabb, gyorsabb)
SYS+FSX: HDD (ez betyár lassú)
SSD válsztás előtt olvasgasd a teszteket, az olcsó itt is meg tudja bosszulni magát, de nem minden drága jó feltétlenül.
-
RCH663
aktív tag
-
RCH663
aktív tag
Nem tudom milyen addon-okat használsz, de pl rex 2.0-t nem kell az FS-be telepíteni, elég valahova egy normál vinyóra. és majd onnan bemásolja az aktuális textúrákat az FS.be. Addon scenery mappát lehet más meghajtón is hozzá adni, és a scenery library beállításoknál kézzel hozzá adni.
-
RCH663
aktív tag
Win7+FSX egy fizikai partíción még SSD-n sem süti. Itt nem a lineáris folyamatos olvasás számít, hanem hogy egy sata csatornán akar egyszerre a win7 kb 20.000 apró kis file-ja, meg az FS másik 7-14.000 epró kis file-ja rohangálni. Akár mit csinálsz ennyi apró file olvasása homlokon veri a sata vezérlőt, és lelassul. A RENDSZER ÉS AZ FS KÜLÖN FIZIKAIN LEGYEN!! Tehát külön dróton dzanázik a win7, és az FS. Bár az ssd-t gyorsabbnak érzed, mert nem ezer év megkeresni az adatot a meghajtón, de ugyan úgy bekorlátozod magad egy sata csatornára. Már az is sokat számít, ha csak egy öregebb,de saját külön winyóra telepíted az FSX-et.
-
Korcsii
őstag
Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem 120GB FSX+Win7 párosra elég neccesnek tűnik, főleg ha belekalkuláljuk a 10%-ot, amit illik szabadon hagyni.
Én is gondolkodtam SSD-n, de akkor már megkapná az egészet az FS. De az meg nem jó, mert akkor az idő nagy részében nem nagyon profitálnék belőle (lévé havonta néhányszor repülök, a gép meg minden nap megy). Szóval kéne egy a C-nek is... de akkor már... á, inkább marad a jó öreg HDD
(csak azok a bad sectorok és olvasási hibák
)
-
Geryson
addikt
Hát, ha azt mondja, hogy azóta nincs gond, akkor hajrá! De mondom, nem tudod letesztelni a srácnál? Switch és radio panel is van benne? Az már komoly. Mondjuk nekem nem kellene, de azért jó móka lehet. (Nekem csak azért nem kellene, mert a VRInsight MCP Comboját akarom megvenni). Ha meg ad rá cseregarit és elérhető a srác, akkor mi gond lehet? Messze lakik tőled?
-
Geryson
addikt
El a kezeket ettől a szarvtól!
Bizony sajnos ez az a hibajelenség. Elvileg van egy olyan "gyorsmegoldás" rá, hogy az FS assignmentsben letiltod azt, hogy a nézetváltásnál (gyárilag ugye "S") legyen megadva joy-gomb is. Elvileg ez segíthet, gyakorlatilag nálam soha nem segített, csak a firmware csere, amit ugye csak gyárilag tudnak megcsinálni.
haky: korrekt, grat!
-
Korcsii
őstag
nem olyanom van, dx10-et sem használok, és nem is ugrál ennyire az fps-em, de 58xx-ről jut eszembe, hogy nemrég felleltem egy ShaderModell 3.0 modot FSX-re... én nem vettem észre változást, de állítólag 58xx-nél érezhető...
[link] - a readme olvasása kötelező, illetve a backup se hülyeség...
szerk: én nem cserélek, jó a 4850-esem, igaz más játékkal is játszok legalább ennyit
20+ FPS-em legyen meg stabilan, az a lényeg... igaz néha alá megy, de nem diavetítőzök...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest