- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cintula187 #19513 üzenetére
10 nap alatt itt volt.
PMDG 736-l használom.
2020-al tökéletes, 2024-l még a kijelző nem működik. az adatokat a kombok beviszik, de a kijelzőre nem jön adat.
Nagyon jó minőségű cucc!
Most elhatároztam, hogy veszek PAP3-at is! -
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #19499 üzenetére
Ha valaki ATC-vel szeret repülni, akkor az FSHUD biztos, hogy egy jó választás és az árát is nagyon megérte , - nekem. Létezik más program is erre pl. a Beyond ATC, azzal nem tudom összehasonlítani, a kommentek alapján ezt választottam. Mindaz amit eddig kifogásoltam és hiányoltam az FS2020 és a 2024 ATC esetében itt nem csak hogy megvalósul, de még további extrákat is kaptam. Kezdem az alapoknál. Telepítés után kiderült, hogy a 2024 légiforgalommal nem igazán kompatibilis, de az amúgy is egy káosz a gyakorlatban, részben a sok szabálytalan és tájékozatlan felhasználó miatt is. Fel kell telepíteni még az AIG programot, az összes hozzávalóval (kb. 3 óra) és az FShud ezt tökéletesen használja, állítható a forgalom nagysága is, ha esetleg szükséges, akár menet közben is. Egyelőre az IFR repülést támogatja, de VFR is lesz nemsokára az ígéret szerint. Én nem használok mikrofont, tehát az információs ablakban kommunikálok, a beszédet rábízom a copilotra, ez eddig is így volt. A kezelő felület nemcsak, hogy remek, hanem bármilyen külső eszközön, mobiltelefon, laptop vagy bármi más ami a hálózaton belül van megjeleníthető, onnan vezérelhető és ezáltal úgy használhatunk két monitort, hogy ez nem terheli a GPU-t. Ezzel pl. egy családtagra is rábízható a copilot szerep. :-) A kezelő felület két részből áll. Bal oldalon folyik a kommunikáció a jobb oldalon látható a térkép. Ha kisebb ablakban használjuk válthatunk a kettő között és egy csúszkával beállíthatjuk az ideális nagyítást. Megterveztethetjük vele az útvonalat! (Simbrief támogatás is van.) Egyéni igényeket is érvényesíthetünk, ha valami nem felelne meg nekünk. Képes a repülőgépet bármelyik parkolóhelyre áthelyezni (pl. így a kifutóra is tehetjük a gépet az FS-ben) és ha az érkező reptéren a megadott parkolóhely helyett másikat szeretnénk választani, megtehetjük azt is. Fantasztikusak az irányító hangok a helyi akcentussal szólalnak meg és nagyon változatosak. Az AIG forgalom mintaszerű, nem jön neked másik repülőgép taxizás közben ha szembe találkoznátok, pl. megáll és kikerülheted. A reptéri térképen színes csík jelöli a megadott taxi útvonalat és láthatjuk az aktuális helyzetünket. Az irányítás változatos és hibátlan. Még csak néhány repülésen vagyok túl, de már így is látszik.
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #19497 üzenetére
35€ Nem, szerintem már az előtt is látszott. Egyébként még dolgozom a légiforgalmon, azután tudok róla átfogóan nyilatkozni, ha valakit érdekel.
-
HantekDSO
tag
válasz
cintula187 #19442 üzenetére
Írtam privátot!
-
válasz
SP-n fent van. Ki tudod próbálni!
-
HantekDSO
tag
válasz
Az ára miatt (£59.99 GBP - több, mint amennyibe az egész MSFS 2024 Standard Edition kerül!) nem hiszem, hogy sokan meg fogják venni!
-
HantekDSO
tag
válasz
cintula187 #19095 üzenetére
Csatlakozom!
-
csaba951
veterán
válasz
cintula187 #19088 üzenetére
A premier és a rá következő nap valóban katasztrófa volt (nov. 19, 20). Csütörtök 22:00 óta pedig már EU-ban sincsenek szerver kapacitás gondok. Nagyobb hibák nélkül működik az FS2024. Kisebb hibákból van bőven, de nyilván időbe fog telni mire ezeknek legalább egy részét kijavítják.
SZVSZ sikerült szintet lépniük a programmal. Ez minden idők legjobb, az átlagemberek számára is elérhető polgári repülőgép szimulátora. -
HantekDSO
tag
válasz
cintula187 #19028 üzenetére
Köszi, akkor reménykedjünk...
-
sheep
addikt
válasz
cintula187 #19022 üzenetére
Nem használtam autopilótát, legalábbis nem tudok róla
Indítottam egy cold&dark -ot, gondoltam repülök egy kört BP felett, annyira nem lehet más mint az A320, hát nem lett igazam -
sheep
addikt
válasz
cintula187 #19019 üzenetére
Nálam ugyanez volt, feldobta az orrát és nem reagált semmire, nem tudom hogyan de végül leszálltam vele. Tegnap este LHPB-n próbálgatták páran
Viszont annyira szaggat vr-ban hogy szinte játszhatatlan. Biztos vagyok benne hogy rövidesen jön hozzá update. -
Jadro
veterán
válasz
cintula187 #19019 üzenetére
Nem mondtam, hogy üzemszerű volt a leszállás. 😀 Nekem is kikapcsolt az AP és feltolta az orrát. Abszolút kézi leszállás volt PAPI segítséggel. Előtte meg pár korrigáló vargabetű...
Ma tutorialnézős nap lesz azt hiszem. 😀 -
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #18987 üzenetére
Gyakorlatilag már régóta nincs igazi támogatás. Ettől még ugyanúgy használható lesz továbbra is ugyanazokkal a kijavítatlan hibákkal, amik a "támogatás" ellenére sem lettek javítva. Már ebből is látszik, hogy a 2024 nem lehet igazi előrelépés, azt csupán a piaci szemlélet hozta létre.
-
HantekDSO
tag
válasz
cintula187 #18966 üzenetére
Rolling cache nincsen (viszonylag ritkán repülök ugyanazon területek felett) - ezek a gépek, sceneryk és repülőterek, valamint egyéb kiegészítők.
-
Jadro
veterán
válasz
cintula187 #18940 üzenetére
Én is ezen gondolkozom, pont ugyanígy érzek.
Hosszú távra lesz úgyis a játék, kell az a 787.
-
csaba951
veterán
válasz
cintula187 #18937 üzenetére
Helyedben a török, indiai, argentin régiókkal nem próbálkoznék. Az izlandi bolttal viszont nincs semmi gond, ha EU-s országból vásárolsz. És itt nem kell trükközni se az ip címmel, se a fizetési eszközzel. Teljesen legális. 2020 esetén ezzel 27%-39%-ot lehetett spórolni, kiadástól függően. Ez a 2024 esetén már csak 11%-12%. Plusz ugye nagyon megdrágultak az egyes csomagok is. Most már sokkal pontosabban látják, hogy kb. mennyit kell supportra, meg felhő infrastruktúrára költeni.
Aviator csomag nagyon megéri ha még nem vettél meg belőle semmit. Izlandi vásárlással kb. 860 Ft-ra jön ki a 30 plusz repülő darabja. Ennyiért gyakorlatilag soha nem lesznek akciózva. Most jellemzően 15 EUR körül vannak teljesen áron, amiből kapsz kb. -33% engedményt ha 2020 deluxe vagy deluxe premium kiadásod van.
-
Freiherr
őstag
válasz
cintula187 #18940 üzenetére
Nekem is, túl nagy az Aviator felára.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18937 üzenetére
Ajánlanám alaposan átnyálazni a felhasználási és vásárlási feltételeket.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #18936 üzenetére
Kipróbáltam Török régióval és egy huszassal olcsóbb a premium deluxe így.
-
sheep
addikt
válasz
cintula187 #18933 üzenetére
Na igen az érdekes lesz. Azt mondta az egyik fejlesztő hogy próbálgatták különféle konfigokkal és még DSL nettel sem volt nagyon probléma, persze hiszem ha látom. És ha jól értettem le lehet tölteni külön csomagokban azt a régiót amerre repkedni szoktál.
Mindenesetre nagyon meggyőző volt a töltési idő és ahogy real time betöltötte a kiválasztott repteret és gépet az állóhelyre pár mp alatt. Persze meglátjuk majd mire megy a PMDG-vel
Ami engem érdekelt az a vr support és úgy néz ki arra nagyon ráfeküdtek, mellette a többszálas proci támogatás is működik.
Rengeteg review jött ki most de ez volt nekem a leg informatívabb (a tag ATC az USA-ban és a legnagyobb MSFS vr Fb csoport adminja):
[link] -
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18933 üzenetére
Ez volt a 2020.
Hát az a 150 se 150, legalábbis nálam nagyon nem. -
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #18918 üzenetére
Vannak hibák és problémák, amiket 4 év alatt sem sikerült kijavítani. Gondolom, azokat már nem is fogják. Azután volt sok olyan, egyébként többnyire bizonyára könnyen megoldható javítás, amire éveket kellett várni. Akkor mire számíthatsz egy vadonat újtól? Rengeteg bosszúságra mindenképpen. Mi az, ami annyval jobb lesz, a közepes erejű konfigodon?
-
v!ct0y
veterán
válasz
cintula187 #18913 üzenetére
Június 25.
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #18888 üzenetére
Értem. Az SU 15 előtt is akadásmentesen kellett volna működnie az FS-nek, persze a hardverednek megfelelő beállításokkal. 30 FPS szerintem a minimum követelmény bármilyen szituációban. Nem az volt a fejlesztések tárgya, hogy ilyen súlyos rendszerproblémákat, vagy nem megfelelő beállításokat megoldjon, hanem bizonyos egyéb problémák javítása, már működő funkciók továbbfejlesztése. E mellett, némiképp javult a futási teljesítmény is.
-
válasz
cintula187 #18883 üzenetére
Ezek nem transition belépési pontok - ha jól értem a kérdést - hanem maguk a transitionök. Ha FMC-ben kiválasztod pl. a BAL4K transitiont, akkor felhozza a hozzá tartozó útvonalpontokat, illetve a belépési pontra navigál, ami LOWW BAL4K esetében BALAD 8000 lábon.
-
Freiherr
őstag
válasz
cintula187 #18881 üzenetére
[link]
Ezt találtam gyorsban. -
sheep
addikt
válasz
cintula187 #18866 üzenetére
Én azóta sem tudtam működésre bírni, már kiolvastam az internetet de semmi sem segített.
-
macy
addikt
válasz
cintula187 #18814 üzenetére
Christmas chemtrail
-
sheep
addikt
válasz
cintula187 #18814 üzenetére
Jó lérdés, szerintem a Télapó lecseréli a rémszarvasokat sugárhajtású vitorlázógépekre
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #18810 üzenetére
nevermind megoldva.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18750 üzenetére
Sajnos itt, ha előbb érek földet és ennek nekimegyek, akkor crash.
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #18703 üzenetére
Market place frissítés az volt, az aligha okozna ilyet. Ez valószínűleg csak véletlen egybeesés.
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #18700 üzenetére
Miféle update? Csak azt tudom elképzelni, hogy belenyúlt egyes beállításokba.
-
lo_jo
senior tag
válasz
cintula187 #18686 üzenetére
Volt már nekem is ilyen, nem tagadom
-
redriot77
csendes tag
válasz
cintula187 #18619 üzenetére
Én inkább töröltem nehogy amiatt fagyjon vagy dobjon az asztalra. Reptereket nem tudom lehet-e a HUNVFR-eből külön felrakni, az jó volna azért.
-
lo_jo
senior tag
válasz
cintula187 #18619 üzenetére
Minden update után nálam ez a menetrend, nem használok semmilyen mod managert:
1. átnevezem a mappát pl. xCommunity-re, így generál egy üreset az indításkor, így töltöm le az “ingame” update-et és a marketplace cuccokat
2. kitörlöm az üres generált Community mappát, visszanevezem a régit és kimozgatom belőle azokat a modokat, amik érintettek lehetnek, fontos, hogy nem másolom, hanem áthelyezem őket, ha minden jó, megy tovább
3. egyesével visszarakom a korábban kivett modokat, ha minden jó, akkor kész is van, ha nem, akkor jön a fórum/mod túrásMinden lépés után (a 3. esetén minden mod után) olyan helyen/géppel/körülményekkel megyek 5-10 percet, hogy érintett legyen minden gyári és mod újdonság, lehetőleg kombinálva. Tudom, hogy egy mod manager ezen könnyítene, de annyira izommemória már az egész, hogy maradok ennél.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
cintula187 #18592 üzenetére
Igazából de, manapság már az összes játékot kvázi csak bérled. Mióta online kliens kell a játékokhoz teljesen rá vagy utalva a gyártóra, hogy X év múlva még működni fog-e a gáma vagy el se indul, mert már lelőtték mögötte a szervert, arról nem beszélve ha pl. a steam/epic stb bezár akkor minden ott megvett cuccodról max egy screenshot maradt meg.
És az se megoldás, hogy "megveszem lemezen" mert egyrész az a lemez max az első telepítésre lesz jó, másrészt induláskor úgyis keresi a neten a túloldalt és ha nincs, nem fog elindulni arról nem beszélve, hogy manapság 50 giga alatt semmi sincs.
Szóval barátkozz a gondolattal, a már simán 20 rugós átlag játékárakkal bizony csak béreled a játékot.
Jelenleg a GOG tudomásom szerint az egyetlen felület, ahol még a klasszikus módon valóban birtoklod a játékot legalább telepítő szinten, de az online kapcsolatot ott se tudod nélkülözni ha olyan a gáma. -
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18578 üzenetére
-
ToMy_
tag
válasz
cintula187 #18574 üzenetére
a #18570-re írtam a sharpening-et, de sokat segítene, ha nem thumbnail-eket tennél fel, mert piciben nem sokat látni, csak azt hogy szarul néz ki...
-
ToMy_
tag
válasz
cintula187 #18570 üzenetére
Ez vmi sharpening filternek néz ki.
-
sheep
addikt
válasz
cintula187 #18570 üzenetére
Első tippem az antialiasing DLAA lenne, próbáld meg TAA-val.
-
lo_jo
senior tag
válasz
cintula187 #18514 üzenetére
Én jártam így, de csak akkor, ha először választottam parkolóhelyet és utána megváltoztattam a gépet. Ha először gépet és utána indulási pontot, akkor mindig jó volt.
-
energomatt
őstag
válasz
Nem volt ilyen esetem a frissítés óta sem. Mindig egy gate-et választok a saját útvonaltervezőjét használva és oda is teszi. Tehát útvonalterv is van a betöltéskor. Ha betöltés után viszed be az útvonaltervet, az egy másik eset lehet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Én gate-nél nem szoktam indítani, csak parkolóhelyen, de ott nem volt ilyen gondom.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18511 üzenetére
Az autogen.
-
sheep
addikt
válasz
cintula187 #18511 üzenetére
Nálam BUD is ilyen kb
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #18509 üzenetére
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18504 üzenetére
Az előbb írtad, hogy nincs game passod, akkor miért az ahhoz tartozó javítást akarod megcsinálni?
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18502 üzenetére
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18500 üzenetére
Feltételezem, mielőtt ide írtál volna, rágoogle-ztál. Miket próbáltál ki eddig a találatok közül?
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18498 üzenetére
Game Pass van? Azon belül használod az MSFS-t?
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #18496 üzenetére
nvm, megjelentek
-
sheep
addikt
válasz
cintula187 #18492 üzenetére
Ingyé nem, de megveheted az An-2 -t 3500 pénzért.
Ezt a gépet vártam már egy éve, én be is húztam. -
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18476 üzenetére
OS: Win 10 22H2 -> ez csak a főverzió száma. A build számot a winver paranccsal kapod meg.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18474 üzenetére
Az Afterburnert felejtsd el, régóta nem ajánlott, nincs igazán frissítve sem és az utóbbi időkben több galibát okoz. Nézd meg nélküle, nem kikapcsolva hanem eltávolítva.
NV driver verzió melyik? Az OS pontos buildszáma? -
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #18387 üzenetére
Szerepel a hibajegyzékben?
-
Rakamaz
tag
válasz
cintula187 #18381 üzenetére
Másoknál, és közben nálam is előfordul egy-egy útnál, de szerencsére csak ritkán.
PMDG fórumán ezt találtam: "A lot of topics regarding this you guys, this has been a known issue for a while now. It is fixed in Sim Update 10 that is set to release soon. This is not a PMDG issue, it is a sim issue on Asobo side."
-
lo_jo
senior tag
válasz
cintula187 #18336 üzenetére
Ugyanígy vagyok vele én is, kb. másfél hónapig bírtam nélküle. Tudom, hogy össze lehet vadászni a chartokat ingyen és van navdata update is gyárilag, de mégis annyival "tisztább és szárazabb érzés" a beépülő addonban vagy épp a FBW tabletjén chartokat nézni, hogy nekem megéri. Én sem vettem egy évre, először úgy voltam vele, hogy nem igazán tudtam, kell-e nekem egyáltalán, így kap egy hónap próbát. Azóta ez megy, de ha csak 3-4x repülök egy hónapban, már úgy érzem, hogy megérte.
@nonsen5e: Én nem elvek mentén döntök, hanem felmérem, hogy egy szolgáltatás nyújt-e annyit számomra, hogy azt mondjam, befizetek rá. Meg persze mérlegelem az egyéb lehetőségeket kényelem szempontjából. Ja és tudom, hogy milyen, amikor nem annyit vagy egyáltalán nem fizetnek a munkámért. Persze lehet azzal jönni, hogy az ilyen szolgáltatások mögött gazdag befektetők állnak, de mi mögött nem? Sokat hallgatok zenét munka közben, néha még a második monitoron elfér egy sorozat vagy film is, így szerintem "kihajtom" bőven, amit elkérnek érte. A PS Plus-t tartom egyedül szemétségnek, 2022-ben a multiplayerért és a cloud save-ért pénzt kérni nagyon elmaradott hozzáállás, a havi játékokat meg megtarthatnák opciónak, akinek kell, vegye meg olcsón.
Viszont azt is megértem és elfogadom, hogy a Navigraph előfizetés pont nem az, ami működhetne úgy, hogy egyszer fizetsz érte. Folyamatos update, munka van vele, szerverek vannak mögötte, stb. Persze azt is értem, hogy akinek nem kell az ezzel járó kényelem és extrák, az ne legyen kirekesztve, mert elérhető a gyári navdata és az is frissül, amikor új AIRAC cycle jön.
-
nonsen5e
veterán
válasz
cintula187 #18332 üzenetére
Mindenképpen, legkésőbb szerdáig megteszem aztán írok beszámolót performanceról.
-
nonsen5e
veterán
válasz
cintula187 #18330 üzenetére
Hupsz, nem frissítettem leírást 1-2 hete. Cseréltem a 2600-at 5600-ra.
-
dareal
tag
válasz
cintula187 #18327 üzenetére
ellenkezőleg, jóval kisebb :)
-
nonsen5e
veterán
válasz
cintula187 #18325 üzenetére
Ez (külcsínre) már most jóval kidolgozottabb mint az A32NX.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
cintula187 #18261 üzenetére
Tegnap nem tapasztaltam, viszont az előtte lévő 2-3 napban párszor feldobta a figyelmeztetést.
-
Freiherr
őstag
válasz
cintula187 #18251 üzenetére
Biztos hogy semmi különbség nem lesz a rendszerekben.
A 736- osnak nincs teherszállító változata, szerintem azért is lesz olcsóbb. -
pyth
tag
válasz
cintula187 #18243 üzenetére
Igen, ez a meglepi része, de szerintem sem fogunk nagyon meglepődni
-
dareal
tag
válasz
cintula187 #18234 üzenetére
bocs a megkésett válasz miatt! LHBP csak átmenetileg készült, amíg nem volt elérhető az LHSim felé verzió. komolyabb frissítést és javítást nem nagyon fog kapni, de azért majd ránézek!
-
dareal
tag
válasz
cintula187 #18222 üzenetére
ajánlom valamelyik helit vagy a volocoptert :)
-
dareal
tag
válasz
cintula187 #18220 üzenetére
összes létező megalloban all egy az adott vonalra jellemző típus, ill az olyan helyekre mint a hidak szintén raktam olyan típust, mint ami az adott hídon közlekedik :)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
cintula187 #18182 üzenetére
Ahhoz is, meg emlékeim szerint FSX alatt jól érezhető volt pl. az oldalszél, illetve egyéb helyzetekben is volt ellentartás. Mondjuk a motoros középre térítése eléggé pocsék a Logi Force 3D pronak, a rugós Extreme változat élvezetesebb ilyen szempontból. De így, hogy nincs egyelőre FF, marad az Extreme 3D Pro.
-
Đusty
addikt
válasz
cintula187 #18182 üzenetére
Gondolom,
volt valami újítás mostanában? -
fatal`
titán
válasz
cintula187 #18162 üzenetére
Gyári gépekből csak a kicsik érdekelnek.
A Deluxeban van a C172, azt biztosan behúzom, a nagygépek nem mozgatnak. A Premium Deluxeból egyedül a repterek és esetleg a Cirrus SR22 érdekel.
Végülis összesen ~7 ezer forintról beszélünk, sztem megveszem a nagyot, mert utólag upgradelni jóval drágább.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18148 üzenetére
Cirka 13-14 hónap telt el azóta, annyi idő alatt, ennyi pénzből lehet infrát fejleszteni
Engem még mindig rohadtul zavar ez a "letölt-kicsomagol-letölt-kicsomagol-letölt-kicsomagol" sorminta.Letolhatná egyben az egészet, sokkal optimálisabb lenne a sávszélhasználat.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18146 üzenetére
Passz. Letöltöd és kiderül - mivel még csak 14 perce jött ki, én is a frissítésnél tartok.
-
Rakamaz
tag
válasz
cintula187 #18140 üzenetére
Nálam is többször előfordul, hogy nem látszódnak, hiányosak, vagy vibrálnak a pálya fények.
Volt hogy a pálya túl oldalán akartam leszállni, mert csak a túloldali PAPI látszott a pálya mellett. -
Rakamaz
tag
válasz
cintula187 #18120 üzenetére
FBW A320 experimental verzió?
Dolgoznak rajta:
https://forums.flightsimulator.com/t/a320nx-fbw-experimental-latest-09-19-2021-7de8f12-not-allowing-changing-sim-rate/455304/33Én visszaálltam a stabil v0.6.3-ra. (A 0.7.x-ben mintha a fogyasztással is problémák lennének.)
-
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #18113 üzenetére
Hmm, köszi, hasznos opciók vannak ezen a menü oldalon, úgy látom!
-
Jadro
veterán
válasz
cintula187 #18074 üzenetére
De elvileg igen. A mi időnk szerint 17:00. [link]
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18069 üzenetére
Nekem a TB Montego II után már minden meglepő
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #18000 üzenetére
Akkor valami mégis frissült....a legutóbbi ottani sikeres repkedéshez képest!
(Vagy az FS, vagy a HVFR)
Evidens, hogy ilyenkor az adott helyszínt érintő sceneryket kell offolni. -
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #17999 üzenetére
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #17998 üzenetére
Kiszedtem a HVFR budapest és LHBP-t is és így is fagy.
Üres community mappával műkszik. De tegnap már úgy is ment hogy mindent visszamásoltam -
Korcsii
őstag
válasz
cintula187 #17995 üzenetére
ntdll.dll, megjöttünk
FS9/FSX-nél is volt ilyen hiba...
Lehet kevés neki valamelyik hardver, pl RAM, VRAM mérete.
Vagy csak kell neki egy komplett reinstall.
Mindent kiegészítőt törölve megy esetleg?
Egy EGLL-lel mit csinál?Majd egyszer meg lesznek írva a programok rendesen...
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #17994 üzenetére
huhahuha. LHDC ről indultam. LHBP felett repülve kivágott. WTF?
A hibát okozó alkalmazás neve: FlightSimulator.exe, verzió: 0.0.0.0, időbélyeg: 0x60783c14
A hibát okozó modul neve: ntdll.dll, verzió: 10.0.19041.928, időbélyeg: 0x9bed63d6
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x0000000000063416
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x3900
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d7374664441f04
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.FlightSimulator_1.15.8.0_x64__8wekyb3d8bbwe\FlightSimulator.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll
Jelentés azonosítója: 330ad7ae-eff5-4e0f-aa9f-9498dd1f001a
A hibát okozó csomag teljes neve: Microsoft.FlightSimulator_1.15.8.0_x64__8wekyb3d8bbwe
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: AppAz ntdll reinstall viszont sikertelen
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #17992 üzenetére
Az Eseménynaplót kell ilyenkor szorgosan nézegetni
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #17991 üzenetére
Az a szívás, hogy pont csak LHBP nél csinálja. Hungary VFR van fent, de nem csináltam semmit a fájlokkal. megpróbálom újramásolni
default LHBP is chrash -el
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #17973 üzenetére
Általában is az a javasolt, hogy az Nvidia 3D control beállításokat nem érdemes piszkálni, egyedül a minőség/teljesítmény arányt érdemes a teljesítmény irányában módosítani, minden mást a szimulátoron belül célszerű állítani.
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #17969 üzenetére
Driver is naprakész? Más ötletem nincs, irány az nvidia topic, nem hinném hogy az FS-hez lenne köze....
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #17967 üzenetére
G-sync van? Ha van, azt is ki kéne lőni.
-
Gudi
tag
válasz
cintula187 #17946 üzenetére
Igen, egyetértek, tényleg várni kell ezzel a géppel...
Vagy addig visszatérni a kisgépes VFR repülésekhez -
macy
addikt
válasz
cintula187 #17911 üzenetére
Streamelik már egy páran a CRJ-t, twitch-en is meg youtube-on is.
-
macy
addikt
válasz
Köszi.
Épp ma néztem egy videót a repcsiről, csini -
wollnerd
aktív tag
válasz
50 EUR egy repcsiért??? Majdnem egy AAA videójáték ára ez.
-
válasz
cintula187 #17901 üzenetére
Igen, nálam is volt pár nappal ezelőtt, igaz csak egyszer, egyből rámértem és nem volt gond sebességgel.
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #17816 üzenetére
[Itt]
egy részletes elemzés a grafikai beállítások hatásairól. Ez persze nem ad magyarázatot egy váratlan minőségromlásra, tehát annak az okát érdemes lenne felderítened.
Javaslatom: a Community könyvtár legyen először üres, ha esetleg rolling casht használsz azt töröld, ill. ellenőrizd van-e megfelelő kapcsolat a szerverrel. -
Cypresss
senior tag
válasz
cintula187 #17684 üzenetére
Van. Klikk az approach gombra, kiválasztod a neked szimpatikus megközelítést, ha nem találod a sztenderd eljárások között, akkor az other apps alatt lesz, választasz hozzá transitiont és kész is. Kb így:
#17687sheep : Igazából azt gondoltam hogy ha VFR repülök, az irányítás akkor is rávezet a pályára ha bejelentkezem.
VFR-ben nincs irányítás, csak tájékoztató szolgálat, ami az ajánlott pályairányt, szelet, esetleg a hőmérsékletet, légnyomást közli.
Ezt esetleg el tudnád magyarázni hogy hogyan lehet a játékban megcsinálni? Vagy ez mindenképpen külső programmal kell megcsinálnom, a FS2020 nem tudja?
Ehhez az FS belső térképe nem elég részletes, és nem tartalmazza a szükséges adatokat sem. Érdemes külső progit használni, ha a Navigraph nem szimpatikus, akkor használd [EZT].
Ha pedig csak point to point szeretnél VFR-t tervezni, akkor [EZZEL] a videóval érdemes kezdeni. Majd ha lesz natív támogatás, meg használható SDK, akkor majd jönnek a nagyok is, mint pl az Aivlasoft vagy az FSaerodata, de ezek nem mostanában várhatók. Addig ezzel kell beérned.
Egyébként IRL is na valaki VOR repül akkor az azt jelenti h nem kell repülési terv, mondjuk felszállsz egy Cessnával Budaörsön és leszállsz Balatonfőkajáron, adott magasságon repülve, nem kell bejelentkezni sem?
Ha 9500 láb alatt maradsz, akkor FP-t csak ajánlott leadnod, hogy a FIC tudja kb hol zuhantál le.
Ha 9500 láb felett (ez már irányított légtér) akarsz repülni, akkor kötelező FP-t leadni.Bejelentkezni természetesen kell, de mivel tájékoztató szolgálat van, kb ilyen válaszokra számíts "sziasztok, köszi, a lényeg, hogy ne repüljetek a város fölé" vagy "sziasztok, a pályán induló forgalom nem várható", stb. Érkező-induló pályából is csak ajánlott van, nem kötelezően használandó. Viszonylag nagy szabadság van, ha az alapszabályokat betartod.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #17684 üzenetére
-
Csorbi
addikt
válasz
cintula187 #17656 üzenetére
atc_airline = "" ; airline name
helyett kellene a
atc_airline = "AEGEAN" ; airline nameÍgy próbáltad már?
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #17643 üzenetére
Igen, de azon belül az ATC Options-ra. Az nem aktíválható?
-
energomatt
őstag
válasz
cintula187 #17641 üzenetére
Legegyszerűbb, ha world map menu alatt adod meg a a kívánt nevedet és akkor az minden gépre érvényes marad. Ha nem ott akkor akár a config fájlban is lehetne. Ebben a példában az nem befolyásol semmit.
-
Rakamaz
tag
válasz
cintula187 #17617 üzenetére
#17624 LWhite: Próbáljátok meg A320 FBW mod nélkül, vagyis inkább vele, elvileg az utóbbi teszt verzió evileg helyreteszi ezt a problémát.
Forrás: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged