- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
wolruf #16360 üzenetére
"Azt olvastam, hogy amíg csak natív Saitek volt az X52 (és Pro), addig voltak igazán ócskák. Amikor felkarolta őket a Logitech, akkor sokat változtattak a hardveren és sokkal jobbak lettek."
Nem tudom hol olvastad, de kamu. Az X52-t a Saitek már lelőtte mert sz*r volt és csak a Pro-t forgalmazta, a Logitech meg szépen ismét elkezdte árulni miután megvette a céget. Az X52 Pro 1:1-ben a Saitek féle verzió, csak Logitech címkével, semmi nem változott rajta. Az egyetlen amihoz hozzányúltak, az X56, de ott sem kell csodákra számítani.
-
sheep
addikt
válasz
wolruf #15907 üzenetére
Köszi előre is!
Korcsii, neked is!
A Boeing 737 FMS programozással kapcsolatban is lenne néhány kérdésem, csak hogy ne unatkozzunk(X plane 11)
Ezt a leírást használom [link] , és videókat néztem, de nekem nem áll össze 100%-ban.
Beprogramozok mondjuk egy Budapest-Bécs rövid útvonalat gyakorlásképp, ezt végig is repüli, de amikor a megközelítés/ leszállás jönne a gép nem süllyed, ugyan azt a magasságot tartja. A VNAV-nál be van állítva a magasság és a sebesség. Erre van még vmi külön beállítás az fms-ben?
A másik, hogy találomra választom ki a star/sid opciókat mert nem tudom mi a helyes. Az online videókban viszont a gépben ülve sokszor előhoznak egy repülési terv szerű menüpontot amiben minden le van írva részletesen, de ilyet én nem találtam a játékban. Ez vmi külön mod? Csak a játékot használva meg lehet oldani egy egész útvonalterv összeállítását? Eddig bármit írtam be mindig volt discontinuities.
Igazából ez az egész fms egy kicsit hektikus nekem, de nem találtam eddig olyan videót ami nagyon részletesen elmagyarázná a működését. Amiket találtam azok általában több éves videók amik már jórészt elavultak. -
LWhite
tag
válasz
wolruf #15876 üzenetére
Sziasztok! Engem is érdekelne, hogy érdemes lehet-e cserélni a mostanit (igaz nekem 7700K van, de még ugyanúgy 4 mag), akár Ryzen alapokra leginkább az FS2020 vonalat illetően? Persze konkrét követelmény specifikáció még nincs, de időben el kell kezdeni agyalni rajta!
Gondolom kell majd neki egy erősebb VGA is. Illetve nem árthat. -
Korcsii
őstag
válasz
wolruf #15871 üzenetére
RTX SLI.
Szerintem.Rumors say that az Nvidia (hardvergyártók, de ugye velük voltak jóban anno is) pénzelik az M$-t, hogy adjanak ki erre a szegmensre is valami cucost ami miatt fejleszteni kell.
X-Plane VR szerintem majd Vulkan/Metal után kap egy fps boost-ot, legalábbis ahogy láttam (meg amenniyre emlékszek) ilyen 40-50% több fps-ről beszéltek, ami igazából sima monitoron nem jön ki, de ha duplán kell rendelni a két szemre, ott már érezhető lehet.
Amúgy Valami dobásra készül jövőre a Laminar Research is (FS 2020-ra válasz félig-meddig?). Tegnap írták Faceboook-on, hogy emiatt inkább törlik a keddi developer Q&A videót, mert vagy túl sokat csacsogtak el, vagy túl sok volt a találgatás utána - sajna én csak belepörgettem, mert 1+ órás volt, nem értem rá, majd később... hát már nem.
-
Csorbi
addikt
válasz
wolruf #15871 üzenetére
Erőforrás monitorozás mit mond, mi a kevés jelenleg?
És a FS2020-nál biztosra venném a DX12-t, emiatt pedig a sok maghasználatot. Én már 2 éve is inkább Ryzen 7-re upgradeltem, gondolván a jövőre (a 2.gen i5-ösöm 7 évig kiszolgált). Pénz, pénz, de nem 3 évre vesszük.
A 2020 hamarabb jön, mint ahogy az új konfigod bejáratódik majd -
Korcsii
őstag
válasz
wolruf #15773 üzenetére
Félig off, két joystick-es setuphoz jól jöhet:
Ha valakinek kéne egy jobb/bal kezes joystick, akkor van itthon egy felesleges Saitek Cyborg Evo. Mióta megvan az utóda (7 éve?), azóta nem használtam, de ha jól rémlik működött rendesen. Viszont a nyelén az a felső műanyag réteg nálam is megfolyt, tiszta ragacs - elvileg alkohollal leszedhető. -
Hedgehog9780
tag
válasz
wolruf #15760 üzenetére
Minden tiszteletem a tiétek. Sokszor kapják az üsz. emberek az ívet.
Nekem konkrétan az auto answerben írta a Lockheed, hogy jeleznek két napon belül. Van még pár óra, de számomra az a furcsa, hogy egy account reset (ami 1-2 klikk) az miért tart ennyi ideig? Na de nem akarom szét offolni a topikot, csak már nagyon szeretnék repülni az új vasra telepített szimulátorral. -
wolruf
őstag
válasz
wolruf #15618 üzenetére
No, kipróbáltam tegnap, full fáradtan VR-ben a Flyinside pluginját és ,,saját'' szimulátorát. A Plugin FSX:SE-hez jó volt, kb. 3/4 óra szenvedés után shift+delete-tel búcsúztam tőle (beindult, beállítottam mindent, majd hanyattvágódva elszállt mindig). Feltettem a szimulátorukat, ami 7 perc/session trialt biztosít. Ez egy fél iskolakörig elég is volt, ami ebből az egészből elég is volt
Yoke-kal még so-so lenne, de akkor nem tudok kapcsolgatni. A VR kontrollerekkel hadonászni pedig ebben nem olyan nagy élvezet. A yoke mozgatása kb. csavarással menne (csuklómodulatokkal), valamint hogy nem valódi valamit fogok meg, itt számomra nem volt nagy élmény. Utasként még csak-csak jó lehetne, de így, hogy ezt nekem kellene irányítani és mindent kapcsolgatni, a jelen korban szerintem nem reális (annyira nem pontos). Az egyetlen nagy dolog az volt, hogy tényleg tudtamnézelődni a fülkében, ez vicces. Marad az Elite Dangerous, hiába sci-fi, VR-ben az adja igazán vissza az élményt szimulátor fronton
-
-
Cypresss
senior tag
válasz
wolruf #15358 üzenetére
Oké, akkor itt mondanám el, hogy már nem csak az Airbus, hanem a 737-es Boeing is FHD-ben vetít, sőt, jobb a képe, mint a busznak. A Cessnára pedig megkaptuk a jogosítást, úgy hogy már két gépen megy az oktatás.
Jó lenne ha kitalálnánk, hogy mikor jön össze a kedves tagság egy közös repülésre?
-
wolruf
őstag
válasz
wolruf #15260 üzenetére
Összeállt a dolog, nekem VFR-re nagyon tetszik az Ultimate X
Saját utcánk is megtaláltam, az utak, vízrajz egyszerűen remek a defaulthoz képest. Most már csak repülni kell.
Közben sikerül(t) beszereznem egy Saitek Backlit Instrument Panelt is, azt hiszem teljes lett a szettem
-
Cypresss
senior tag
válasz
wolruf #15220 üzenetére
Annyit tudok biztosan, hogy az ORBX cuccaival nem szeretik egymást (ez saját tapasztalat), de ha nincs ORBX fent, akkor használd csak bátran, megéri.
Más: Aszem ennyi volt a Flight Sim World... [link]
Mondjuk a Prepar és a XP mellett szerintem semmi értelme egyéb szimeknek, ez a kettő minden igényt kielégít és egyre jobbak és jobbak, végre van rendes support, folyamatos fejlesztés, minden. Nem is nagyon értettem koncepciót...
(#15221) cintula187: Amit először én loptam le
: [link]
De Korcsiié hosszabb és nem rángat annyira a gépe, mint az enyém.
-
Korcsii
őstag
válasz
wolruf #14801 üzenetére
Nem láttam még ilyen joysticket élőben, de képek alapján a gázkarból jön ki két USB, a stickből csak egy. Szóval inkább a gázkar tűnik központi elemnek. Viszont hogy szoftveresen hiányolná-e, azt passzolom.Ha így árulják, akkor lehet megy, de inkább az eladónál érdeklődj, hogy próbálta-e már úgy.
off: G940-nek a központi eleme a joystick
-
Korcsii
őstag
válasz
wolruf #14683 üzenetére
Na, végre valami infó!
Ahogy már a pletykákból is hallani lehetett: DX11, 64bit, jobb CPU-GPU balansz
Látványra jó, de azért az elején még mindig tök ugyan úgy néz ki a földfelszín, mint FSX-ben.Off: csinálgatom itt LHBP-t az alap X-Plane építőkockákból (hátha egyszer a jövőben majd beküldöm a közösbe, ahonnan az alap szimbe is bekerülhet). Nézegetek emiatt videókat, taxi signoknál lettem rá figyelmes, hogy 2-3 éves videóknál még van STAND 44-84 balra, másik videóban két jelzés egymástól pár méterre: P1 egyenesen a Q-n, W balra és P jobbra a P2-n.
-
Đusty
addikt
válasz
wolruf #14511 üzenetére
Úgy értettem, hogy az előre berajzolt figurák helyett lehetne helyette olyan kijelző mint az okos teloban, tabletben, jóval jobb grafikával és több játékkal. Persze az az árat is megdobná, de lehetne mondjuk csak a hardver része ami egy csatin keresztül csatlakozik, na nagyon elmentem future-be nem lenne rá kereslet
-
Cypresss
senior tag
válasz
wolruf #14374 üzenetére
Jó ez a konfig, csak a VGA tényleg érdekes.
A 1070 árban neked nagyon messze van? Mert szerintem ár-érték arányban messze az idei legjobb kártya a piacon, mi több nem melegszik és a fogyasztása is remek, plusz kipipálhatnád a VGA kérdést minimum öt évre.(#14376) Korcsii: Ja, az fel sem tűnt, hogy hibás a lajstrom
. Inkább arra céloztam, hogy mekkora királyság, hogy még arra is figyelsz, hogy saját lajstromos géppel repülj.
Más: [EZ] elég ígéretesnek tűnik, kár hogy X-plane.
-
wolruf
őstag
válasz
wolruf #14344 üzenetére
Hadd büszkélkedjek
A sors furcsa fintora, hogy lett egy új gépem hipp-hopp (na jó, ez is 3 éves), ami végre már majdnem jó up-to-date
Proci i7-3770, 16 GB DDR3 memória. A vidikari érdekes kérdés, mert most csak egy vicces GT630 van benne (egy Fujitsu gép, de ajándék lónak..., főleg ilyennek
). Most a régi vasam eladásával próbálok új VGA-t bezsákolni, nagyjából a 1050Ti-vel szemezek. Ahogy tecső videókat elnéztem, ezen azért már kellemes lesz akár az általam max felbontásban (1680x1050+1366x768) repkedni. Mivel tegnap esett be a dobozka, most még csak távolról telepítem, de az FSX már kúszik le a steam-ről
-
Cypresss
senior tag
válasz
wolruf #14338 üzenetére
Én általában öt évre tervezek egy konfigot, ez az összeállítás most még bikának tűnik, de öt év múlva...?
(#14339) Korcsii: Azért maradok a Skylakenél, mert jobban tuningolható, legalábbis ezt aHGY kollégától tudom, aki a Prohardver oszlopos tagja [link], nem mellesleg többszörös extrém tuning bajnok. Tehát nálam kb tízszer többet tud a témáról, így nincs más választásom, mint hinni neki.
SSD: jelenleg nulla MB-ot foglal a szim
, de legutóbb amikor minden számomra fontos cucc fent volt, akkor kb 220 giga volt, és még szerettem volna néhány dolgot felrakni. Az FS Global például zabálja a tárhelyet. Ezért döntöttem úgy, hogy inkább előre menekülök, így nagy eséllyel nem kell 3-5 évig hozzányúlnom az FS-hez (ami valójában P3D).
Meg egyébként sem úgy néz most ki a piac, hogy a közeljövőben csökkennének az árak [link].Múlt héten egyébként megrendeltem a cuccot, majd ha lesz időm beszámolok részletesebben a tapasztalataimról.
Más: lesz még a héten egy elég komoly bejelentés is a Pilots-szal kapcsolatban, csak össze kell szednem a gondolataimat. :-)
(#14340) czakof1946 Ha jól emlékszem (kb ezer éve használtam, akkor be lehet állítani, hogy milyen szerverről szedje az adatokat. Esetleg próbáld meg más szerverről. Ha az sem működik, akkor valószínű a windows tűzfal nem engedi át az adatokat, de ez most csak tipp.
-
Cypresss
senior tag
válasz
wolruf #14273 üzenetére
Próbálkozhatsz mondjuk [ITT] vagy ha Alaszkába mennél, akkor [ITT]
(#14274) Korcsii: Ez a Csanád blogja, akit én is megemlítettem a cikkben, de már hazajött úgy tudom.
(#14276) Rudi50: Szia Rudi, teljesen jogos az észrevétel. Mindig a vezető szerkesztő dönti el, hogy mikor kerüljön ki egy anyag. Az én cikkeim általában hétvégén élesednek, de mivel mostanában hiány van magazinos hangvételű anyagokból, előbbre hozták a megjelenést. Próbáltam többször beszélni a szerkesztőkkel arról is, hogy legyen több repülős témájú cikk, de azt mondják, hogy a szerkesztőségen belül senkit nem érdekel a téma max csak addig, amíg kiposztolnak egy-egy izgalmasabb YouTube videót.
(#14277) Razor18: Tudomásom szerint ez egy ügyvéd szleng, de kösz az észrevételt.
#14279) LWhite: Egy ilyen tabletes navi csak akkor jó, ha folyamatosan frissíted, az meg nem kevés pénz. Én úgy tudom, hogy ha lehet, azt csinálják, hogy a pilóta adja a hardvert, a társaság meg a szoftvert és a frissítést, ha utóbbira nincs pénz, akkor a pilóta csak hagyományos eszközöket használ a repülés során.
-
Korcsii
őstag
válasz
wolruf #14273 üzenetére
Jó pár éve a zindex fórumon még azt lehetett olvasni, hogy óragyűjtögetésre nincs sok mód, lehet menni bozótpilótának... és valamelyik magyar csinált is erről egy tartalmas blogot, de most nem találom...
szerk: talán ez: [link] (angolul, de magyar piéóta)
Amúgy tartalmas cikk ismét!
-
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
wolruf #14257 üzenetére
Itt pl. 50 000.-ért
van... ja nincs. -
Korcsii
őstag
válasz
wolruf #14144 üzenetére
Felőlem... abszolút minimalista, ON the GO setup:
Igen, az a kéken világító valami lenni ultra portable joystick...
Mondjuk eddig 2/2 logolt landolásra megfelelő volt (LHBP B752F -85fpm, EGCC A320 -110fpm).
Utóbbinak még kifejezetten örültem is... avagy hogy jár az, aki telepít mint az őrült, de nem configolja pl az FTX Global Vector-t:
Közeledünk, közeledünk, te ez alacsony, nincs kint a futó? G, de kint volt, G, ja hogy földalatti...
No mindegy, legalább a függőleges vezérsík kilógott a föld fölé, mint egy igazi cápauszony a tengerből... sharklet v2
-
RCH663
aktív tag
válasz
wolruf #14136 üzenetére
Lehet, van vérpistike és kerozinvérű-ágyúagyú változat.
-
Korcsii
őstag
válasz
wolruf #14132 üzenetére
Jár a keksz, de túl közel nem jártál a valósághoz.Na mondjuk annyira távol se: valóban laptop
Lenovo IdeaPad Y700, i7-6700HQ, 8GB DDR4, GTX 960M 4GBMajd még egy SSD kellene bele, de azzal várok még egy évet legalább - az alap 128GB-os opció annyira nem keltette fel figyelmemet. De így is gyorsabban indul a P3D (igaz még csak 45 GB), mint otthon az FSX (120 GB) SSD-ről (igaz SATA2-re kényszerítve, no meg a DDR2 se mai már).
Egy pár kép még tegnapról - teszteltem az ACARS-om, ha már úgyis developer verzió.
-
válasz
wolruf #14106 üzenetére
Nekem nagy előre lépés volt a váltás FS9-ről P3Dv3-ra! Még ezt se laktam be teljesen, de nagyon kicsi a valószínűsége, hogy váltanék bár mire is!
Egyébként meg IFR-hez az FS9 is teljesen tökéletes szerintem!
Aki azt akarja megtanulni, annak felesleges bármi más!
VFR-hez meg képtelenség olyat alkotni, ahova nincsenek külső alkotók aki egy-egy területet kialakítanak!
Ahhoz viszont ki kell hogy adják a kódokat és megint minden kezdődik elölről...
Most viszont azon gondolkodok, hogy mi legyen a mai repülni való!? -
RCH663
aktív tag
-
Korcsii
őstag
válasz
wolruf #13930 üzenetére
Kiss X4... te jó ég, milyen műveletlen vagyok... azt hittem a Rabel T2i az egyetlen álneve az 550D-nek.
Amúgy az obi akkor ugyan az volt, csak ez nyári verőfényes napsütés volt valamikor kora délután. Fotóboltot nem lehet megkerülni, expozícióval meg a görbékkel sokat lehet játszani, no meg egy kis élesítés.
-
LWhite
tag
válasz
wolruf #13683 üzenetére
Köszönöm én is a lehetőséget!
A Cessna tényleg nagyon jó volt, nekem most az okozta a legnagyobb élményt (és izgalmat). Egy-egy éles fordulónál már vártuk, hogy mikor kezd lecsúszni a telefon a műszerfal tetejéről!
Az erővisszacsatolás is remek!Utána az Airbus már-már 'unalmasnak' hatott a sima leszállásokkal!
Persze aki az utolsót látta, annak erről lehet más volt a véleménye, az már nem sikerült annyira simára a dupla hajtómű probléma után!Várjuk a következő alkalmat!
-
-
RCH663
aktív tag
válasz
wolruf #13522 üzenetére
Csak a félre értések elkerülése érdekében az aviatikát belülről ismerők régen tudják hogy az egész kuplerájt a sör tartja mozgásban.
Pl a klub életben elképzelhetetlen egy "vezetőségi értekezlet" illetve egy "rep. utáni kiértékelés" e nélkül.
Tök mindegy hogy amúgy "mihajtsa" benzin, kerozin, hydrazin, vagy a jó isten lehellete....
-
-
Cypresss
senior tag
válasz
wolruf #13372 üzenetére
Ha nem kell a mellébeszélés, akkor: nem. Egyedi, csak az enyém.
A vetítés a régi: viszont van egy program amivel el lehet tüntetni az illesztéseket, teljesen. Így egy tökéletesen összefüggő 180 fokos képet látsz a cockpitből. Mondanom sem kell hogy nagyban növeli a realitást. Két baj van csak,
1. 300 euro/gép
2. Minden gépnél külön kell elvégezni a beállítást, ami egy rohadtul szöszmötölős, iszonyat unalmas meló.
(Szerencsére nem én csinálom.) A 737-es és a busz már kész, most a Cessnát csinálja a kolléga. Itt van róla egy rövid [videó]. Változtattunk a field of view-n is, most már nincs torzítás a képek szélénél.
Dolgozunk a HD-minőségen is, de erről majd később.
-
pyth
tag
válasz
wolruf #13224 üzenetére
Köszönöm neked is. Közben már meg is vettem. Szerencsére elkalibrálódás nincs, viszont gázkarok elég bizonytalanok, viszont hála RCH663 kollégénak
meg mertem venni, majd szétszedem és kap egy kis kontakt spray kezelést. Viszont a yoke-n lévő óra nem müködik. A srác azt mondta hogy a fórumok szerint Win7 alatt a pontos időt nem mutatja, de a stopper az működik. Gondoltam ott egye meg a fene a pontos időt... de itthon a stopper sem megy nem is látszódnak a számok a nullák sem csak világít a kijelző. Mondjuk sokat nem használnám csak dühít hogy nem megy. Lehet vele valamit csinálni vagy tudjam be a használt "olcsó" vételnek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged