- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
válasz
csiben1 #13629 üzenetére
Szia,
Az témaösszefoglalóban találsz egy csomó hasznos linket. Érdemes átnézni.
Más: Uraim! Jó volna véglegesíteni, a Pilots látogatásánák dátumát, mert vészesen fogynak a szabad időpontok. Jelenleg a dec 7-8-9. este 17-20 közötti intervallumnál tartunk.
Aki biztosan tud jönni, az legyen kedves dobjon nekem egy PÜ-t, azzal a dátummal, ami neki a legjobb lenne. Jelenleg úgy néz ki, hogy a European VA-ból is csatlakozna néhány tag.
-
wolruf
őstag
válasz
csiben1 #13629 üzenetére
Szia!
Szerintem az egyik legjobb:
Just Flight 757 FreemiumVan egy-két nagyobb fejlesztőnek is olyan gépe, amit már nem supportálnak és ingyen kiadták. A neve nem ugrik be, de van egy kis GA egymotoros gép is, nagyon jópofa, sokkal ,,jobb'', mint az alap repcsik.
-
Korcsii
őstag
válasz
csiben1 #13618 üzenetére
Ez attól is függ, hogy mennyire húz balra. Merthogy ha jól tippelek, akkor a felsorolt gépek a valóságban is balra húznak az egyetlen légcsavar forgásával ellentétes irányban. Az furcsa, hogy trimmelve viszont rögtön jobbra húz. Kis gépeken a ruddert nem lehet trimmelni?
-
Korcsii
őstag
válasz
csiben1 #13489 üzenetére
Esetleg valamilyen hangkártya/VGA driver gond nem lehet? Esetleg a DirectX-et telepítsd újra.
Az FSUIPC csak egy kis segédprogram, mellyel más programok tudnak kommunikálni az FS-sel, illetve a fizetős verziónak van pár hasznos funkciója, mint pl az automatikus mentés, vagy a joystick beállítás.
-
SityiSXT
őstag
válasz
csiben1 #13481 üzenetére
Hasonló Gembirdöm volt, de mindössze 2 évig bírta. Ebben az ársávban talán jobb választás a SpeedLink Black Widow, azon rendes gázkar van, és bár maga a joystick nem forgatható, de a gázkaron lévő analóg kétirányú billenőkapcsoló tökéletesen kiváltja. A brit Amazonon no.1 bestseller a joystickok közt, ott tudsz értékeléseket/véleményeket is olvasni. Én is vettem egyet, és szerintem is jobb, mint a gembird, bár az Elite: Dangerousben érzem, hogy jobb volna a 12 gomb a 8 helyett.
-
Korcsii
őstag
válasz
csiben1 #13468 üzenetére
80% akció legutoljára júniusban volt, a nagy nyári Steam akció részeként - szóval ilyen akciószezonok alatt várható (lásd húsvét, karácsony, black friday, stb).
A két mag egy kicsit kevés szerintem, mivel az FSX inkább azt izzasztja.
VGA-ból az 1GB már jó, és szerintem erőben is elég - főleg sok felhő és vízfelület közelében szokott komolyabban dolgozni.
SSD: nekem pont egy ilyenen árválkodik egyedül az FSX, és... van kemény 533 MB szabad hely úgy, hogy az Over Provisioning le van tiltva (azaz nem tart fent helyet az SSD a kisebb elhasználódás érdekében - mondjuk ritkán változnak a fájlok, így ez még beleférhet). 10-20 giga az alap FSX. Egy-egy kiegészítő reptér párszáz mega, repülők lehetnek gigásak. Az egyébként ajánlott FTX Global család meg több giga. Egyszóval óvatosan, ha ez az egyetlen háttértároló a gépben.
Nyilván FS9-ben a kisebb részletesség (főleg a kisebb felbontású textúrák) kisebb méretet is jelent.
Memória: épp elég, már ha nem fut más memóriaigényes program. 4 GB-nál többet egyébként sem tudna elfoglalni, de igazából már ha 2 GB fölé ér a memóriahasználata, akkor instabilabbá válik, 3 GB felett meg előbb-utóbb borítékolható egy Out Of Memory hiba.
De egyébként sok függ a beállításoktól is, csak nem szabad túlesni a ló túlsó oldalára, hogy van FPS, csak épp a látvány rosszabb, mint FS9-ben lenne kiegészítőkkel.
Ha a csúszkák húzogatása nem segít eleget, akkor érdemes belemélyülni ebbe az irományba: Microsoft Flight Simulator X tweak, avagy szellem a gépben
Illetve van itt egy pdf is aviator kolléga jóvoltából: [link]Kompatibilitás szempontjából is jobb választás az FSX:SE, mint az FS2004, no meg persze a frissebb, részletesebb kiegészítők is sokat nyomhatnak a latba.
Összességében szerintem egy próbát megérhet az FSX:SE is, de alternatívának megfontolandó az FS2004. Mivel kevésbé kezeli jól az új rendszerek erőforrásait, így a dobozos FSX-et elvetném, hacsak nem találsz valami jó vételt a használt piacon (ha jól tudom a M$ már nem forgalmazza, így lassan a boltokból is kikopik).
-
Korcsii
őstag
válasz
csiben1 #13465 üzenetére
Ha tudsz várni, akkor egy FSX Steam Edition 80%-os akcióban 5 EUR-ért. Ha nem, akkor is inkább azt vedd, csak nyilván akkor drágább.
VATSIM kliensekkel le van fedve az FSX, FSX:SE (meg a Prepar3D, X-Plane is). Gondolom IVAO-n is hasonló a helyzet.
Minimum joystick: aminek van Z tengelye, vagyis nem csak dönteni tudod a kart, de forgatni is a függőleges tengelye körül. Típust nem írok, mert nem sok infóm van a mostani felhozatalról.
Trial-t sosem próbáltam, ha jól tudom ott sok a vízfelület. ami annyira nem gépgyilkos.
Nem írtad, hogy milyen géped van. Esetleg megfontolandó, hogy az FS2004-et rakd vissza, mert kiegészítőkkel a látványt leszámítva közel FSX szintre hozható az is (mondjuk extrém mély szimulációt adó kiegészítőkből már kevesebb jelent meg rá, de tanulásnak jó), és valamennyivel kisebb a gépigénye. Igaz az még elavultabb is egyben. Windows 8-tól felfele az FSX:SE-t ajánlanám inkább, ha bírja a vas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZEN.com
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Windows 11
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest