- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sheep
addikt
válasz
BigBlackDog #18991 üzenetére
A 2020-ból kiindulva (és az előrendelős CL 415-öt elnézve) én maradok a standard változatnál, egy fillért sem vagyok hajlandó fizetni az alap Asobo cuccokért, tőlem adhatnak százat is belőlük, együtt nem érnek annyit mint egy normális modul.
-
Jadro
veterán
válasz
Nálam is ez a kardinális kérdés, ami majd eldönti hogy melyik csomagra fizessek be.
-
HantekDSO
tag
válasz
Nemsokára kiderül!
-
HantekDSO
tag
válasz
BigBlackDog #18988 üzenetére
Szerintem a 2024 ára teljesen elfogadható - főleg annak a függvényében, hogy némelyik gép kerül ennyibe (MSFS 2024: 70 USD, iFly Boeing 737 Max úgyszintén ennyi)
-
Freiherr
őstag
válasz
BigBlackDog #18988 üzenetére
Nem lesz.
-
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18654 üzenetére
Én ezt értem, de 70-90 FPS nagyságrendél nincs jelentősége a limitnek. Mert nálam is lenne annyi, ha nem korlátoznám. Az alaplap + processzor cserén tényleg érdemes gondolkozom, a videokártya csere maradhatna későbbre.
-
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18652 üzenetére
Azon egy kicsit csodálkozom, hogy miért nagy magasságokban vártál javulást? Minél feljebb emelkedsz, annál kisebb a gépigény és az FPS is felmegy az egekbe :-) . A limit by mainthread persze általánosan megjelenik a vizsgálatok nagy részében, ez mégsem dönti el a kérdést, a te próbálkozásaid is ezt igazolták. A processzor terhelése jellemzően 20-30% között mozog, a GPU 70-100 között, de feljebb állítanám a garafikát még rosszabb lenne a helyzet. Az intelről váltás gyakorlatilag új gép építését jelentené. Még ez is előfordulhat, de ehhez nagy levegőt kellene vennem. Egyébként köszönöm, meggondolandó amit írtál.
-
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18519 üzenetére
Három napi stabilitás után, már le merem írni, hogy sikerült megoldanom a problémát! Teljesen jó eredményt értem el, kicsit kalandos módon. Sok ajánlással találkoztam az NVIDIA beállításokat illetően és ezekből 4-5 átmenetileg hatásosnak is tűnt. Azután a beállítások változtatgatása után végül esetleg egy átmeneti javulás után még rosszabb lett a rendszer mint korábban volt, rendszeres szaggatások jelentkeztek. Az történt három nappal ezelőtt, hogy egy FS grafikus beállítás módosítás után NVIDIA meghajtót is cseréltem a legújabbra, ami egyébként már működött nálam kicsit korábban, de visszacseréltem azt egy régebbire. DDU-t használok ilyenkor mindig. Nem indult el az FS ezután a Steam alól, bármit is próbáltam. Kiválasztottam az FS eltávolítását, majd a telepítést (ez csak néhány percig tart), de ez sem segített. Rákerestem a problémára (Steam alól nem indul a program) és azt olvastam erről, hogy video drive csere okozhat pl. ilyet. Volt egy néhány hónappal korábbi elmentett driver verzióm (valószínűleg mindegy melyik, de ha kéri valaki megnézem majd), feltettem azt. Arra gondoltam, hogy most nem állítok el semmit az Nvidia 3d beállításokban, majd lépésről lépésre haladok később. Az FS-ben beállítottam a default HIGH grafikát (1920*1080) és a DLSS + DLAA beállítást választottam, amiről jó véleményeket olvastam, főleg a képminőség vonatkozásában. Ekkor megtörtént a csoda. Előre bocsájtom, hogy néhány kisebb kiegészítő mellett az FSLTL-t is használom, ami csökkenti az FPS-t. Az adatok, tehát ezzel együtt ilyenek: vannak a kiemelten problémás repterek pl. a deluxe verzió London, Frankfurt, New York, ahol megelégszem azzal, ha megvan a 30FPS. Ezeken a reptereken a 30-35FPS elég stabilan meg is van. A többin pedig ami nagyrészt 3d party gyártmány, 40-60 között van a jellemző FPS-em. Felszállás után 80-100 közötti érték sem ritka. Miután megnéztem a fogyasztást a feladatkezelőben 80 feletti FPS esetében (CPU 35-40% GPU 90-98%), bekapcsoltam a Vsync-et 100% (60 Hz a TV frekvenciám) és igy maximum 60 FPS-en a GPU fogyasztás is 60%-ra mérséklődött ebben a szituációban. Reptéren azután felmegy 80% körüli értékre, de ez így nekem most optimális. A futás szaggatásmentes, sima. Hátha más is profitál valamit ebből az esetből, ezért írtam le ilyen részletesen. (HAGS, Game mode off).
-
bunnyhu
senior tag
válasz
BigBlackDog #18522 üzenetére
Nem gondolkozom AMD-ben. Nem vagyok intel fanatic, ne értsd félre, de eddig akárhány barátom próbálkozott amd procival nagyon rövid időn belül mind szűkölve rohant intelre. Nyers adatok alapján faxa cuccok, csak szoftver oldalon gatya. És sajnos ez elmondható a GPU-król is, nekem 6800xt-m van ami amúgy nagyon jó kis kártya, árban is tudásban is csak épp VR-ben olyan hibákat produkál a catalyst driver, hogy egy ideje visszaálltam a default win10 driverre! Szóval nem köszi, a következő gpu nvidia lesz, VR-ben amúgy is jobban támogatott prociból pedig nagyon sokat kell dolgozniuk, hogy elnyerjék a bizalmam.
Energomatt: Kifejezetten FS tesztet nem néztem, de minden teszten agyonerte a mostani 10600K konfigomat a haverom a 13600K-val, szóval részemről meggyőzött
-
sheep
addikt
válasz
BigBlackDog #18526 üzenetére
Én kizárólag a saját tapasztalatok alapján választom az Intelt. Ha nem vr lenne akkor
lehet hogy AMD lennesem lenne AMD
Volt régebben mert spórolni akartam, köszi de nem kérek többet, inkább kifizetem és nyugodt vagyok.
Elismerem hogy az AMD olcsóbb és biztosan sokmindenre jó. Abszolút nem akarok vitát nyitni ezen, de engem senki sem fog meggyőzni hogy cpu/gpu vásárláskor a vörös oldalt válasszam. Egyszerűen a saját tapasztalatom miatt (fagyások, driver problémák, csak a szokásos. Tudom, user error, én nem tudom használni)
Nem a 7xxx AMD-vel szemben mondom ezt, mivel nem volt olyan procim. Ha legközelebb cserélek az 1300k lesz és 4090. Vr-ra. -
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18519 üzenetére
Mint egy hullámvasút. Rátalálok néha egy jó beálltásra, azután másnap kiderül, hogy az mégsem jó. Ma éppen megint a felső holtpont körül járok. Azt hiszem jó döntés volt 2 és fél éve, hogy az I5-öt választottam.
-
sheep
addikt
válasz
BigBlackDog #18294 üzenetére
Nálam ugyan ez a probléma volt utolsónak, a térképre zoomoláskor lefagyott.
Akkor lehet tényleg a tuning volt a baj, meglátjuk hosszabb távon is működik e így. -
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18279 üzenetére
A grafikai beállítások csúszkáit természetesen.
-
Csorbi
addikt
válasz
BigBlackDog #18279 üzenetére
Nincs, a motor egyelőre ennyit tud, majd talán ha megérkezik a végleges, stabil DX12-es változat, de én erre még éveket jósolok (mire az add-onok is menni fognak alatta).
-
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18277 üzenetére
Amióta optimalizálva lett a program arra, hogy egyenletesebben használja a processzor szálakat a mainstread limittel már nem kell foglalkozni. Oylan grafikai beállításokat érdemes használni, amelyek ideálisak. Pl.az én beállításaim nálam jó és problémamentes eredményt adnak full hd-ben. Fontos, hogy a csúszkák ne legyenek 100 fölé húzva.
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #18262 üzenetére
Állítólag known issue van. jöhetne akkor a hotfix hotfixe
-
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18257 üzenetére
Nem tudok érdemben hozzászólni, nincs kitöltve az adatlapod a profilodban így nem látom a konfigurációdat Nem ismerem a részletes grafikai beállításaidat sem.
-
Rakamaz
tag
válasz
Felszállás-leszállás, földön laggolásnál segíthet a Developer Mode aktiválása, esetleg be-ki kapcsolása. Forrás link
-
sheep
addikt
válasz
Ja hát ezeket én már fel sem veszem, mindig van valami nyűg. Van úgy hogy az utolsó métereken kilép a játék, vagy mostanában pl. kékhalál is szokott lenni, ilyen sosem volt.
Mindegy, sosem lesz tökéletes. -
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18239 üzenetére
A konkrét problémáidat a távolból megoldani majdnem lehetetlen. Általánosságban annyit tudok mondani, hogy ez a szimulátor a jelenlegi állapotában nálam és a felhasználók többségnénél is ehhez hasonló gondok nélkül fut. A fejlődés is jól nyomon követhető, mivel egyre ritkábbak az ilyen jellegű panaszok. Szerintem rossz irányban indulsz el, ha ismét az FSX felé orientálódsz.
-
sheep
addikt
válasz
Első körben azért nézd meg a community mappád, vegyél ki belőle mindent és úgy próbáld, aztán egyesével másold visza az addonokat.
Ha üres a community akkor nincs más ötletem...
Asobo...új pecss=új problémák -
Korcsii
őstag
válasz
Gonosz én:
FSX után van még kérdés memóriaszivárgással kapcsolatban? Lassan itt az X-Plane 12Én én:
Kéne már egy j gép a laptop helyett, és akkor biztos nem csak siránkoznék.... -
dareal
tag
válasz
BigBlackDog #18211 üzenetére
fent van valamelyik google earth 3d scenery, azert.
-
sheep
addikt
válasz
BigBlackDog #18213 üzenetére
Nem tudom mit csináltam de nálam most jó lett minden, szépen kirajzolja az összes cuccot és hiba nélkül! Stadionok, hidak, látnivalók, minden pöpec.
Újra kivettem mindent a community-ből, egyesével visszamásolgattam, opciók között kiválasztottam h mutassa az érdekeségeket, és működik. Tele van BP látnivalóval, olyan a map mint egy sündisznó, de nagyon szép.
@dareal köszi! -
sheep
addikt
válasz
BigBlackDog #18211 üzenetére
Nálad legalább kirajzolja az épületek nagy részét, nálam a belváros nagy része hiányzik (hidak, Halászbástya, stb).
Sajnos üres community mappával sem volt jó. -
ToMy_
tag
válasz
BigBlackDog #18194 üzenetére
Custom weathernél biztosan tudsz ilyet definiálni, a valós idő/időjárás esetén meg mintha valami rémlene, hogy ígértek olyat, hogy nem csak metar-ból fog dolgozni, hanem vmelyik nagy weather-szolgáltató adataiból, amiben benne van a talajon lévő hómennyiség is. Hogy ez most már benne van-e vagy csak future update lesz, azt nem tudom, már kb. fél éve nincs a gépemen.
-
ToMy_
tag
válasz
BigBlackDog #18192 üzenetére
Valós időben valós időjárás esetén ha van hó az adott területen, akkor azt kezeli. Nyilván a két hete esett hó nem fog meglátszani (legalábbis a tavaly év eleji build-ben nem volt ilyen feature, lehet azóta ezt is kipofozták, én meg nem vagyok naprakész FS2020-ból), de ha keresel olyan helyet, ahol perpill esik a hó, ott látni kell a tájon is.
Illetve ha custom időjárást állítasz havazással, ott is látszódnia kellene, a hó mennyiségét is tudod állítani, ami látszódik is.
[link] -
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18185 üzenetére
Miért nem kötöd össze a kettőt? Kiértékelés az utasok véleménye alapján.
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #18180 üzenetére
Az amúgy mire szükséges? Stickshakerhez?
-
sheep
addikt
válasz
BigBlackDog #18180 üzenetére
Nincs benne hivatalosan. Mókolni lehet mindenféle addonokkal, aztán vagy műxik vagy nem...
-
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18173 üzenetére
Valóban nem, ha nincs arányban a többi összetevővel. A "K" sem fontos, tuning nélkül is nagyon pörög néha. Érdemes csendes hűtést biztosítani, megfelelő házzal és ennek megfelelő ventikkel.
-
energomatt
őstag
válasz
BigBlackDog #18160 üzenetére
Az 5600XT kis kompromisszumos beállítással már jó lehet HD-ben. A processzor igény kevésbé dominál mint a korábbi FS-ek esetében, de a két évnél korábbi rendszereknél már megfontolandó a teljes rendszer cseréje. Intel, vagy AMD ár érték arány kérdése csupán. Én az Intelt választottam.
-
fatal`
titán
válasz
BigBlackDog #18166 üzenetére
Ez a második alkalom, valamikor novemberben volt az első. Szerintem salek alkalmával egy ideig ez a 20%-os akció lesz. Azt hittem csak Karácsonykor lesz, de ezekszerint nem. Megvettem most, láttam már olyat, hogy a karácsonyi akcióból kimaradt valami.
Már csak 40 megabittel tölti, ráadásul nem telepít és tölt párhuzamosan. Azért elég szégyen, hogy ekkora infrastruktúrával ezt a megjelenés óta nem sikerült megoldani.
-
czakof1946
tag
válasz
BigBlackDog #13654 üzenetére
CPU 70-75 Cfok
Hdd 37 Cfok -
Cypresss
senior tag
válasz
BigBlackDog #13636 üzenetére
Szerepelni szerepel, de nem a végleges, csak béta. Akit érdekel annak itt a [link]
(#13638) Korcsii: Mi az az M.2?
(#13641) BigBlackDog: Ne felejtsd el, hogy a kilenc éves FSX motort reszelgetik, szóval 150-200 százalékot várni szerintem több mint optimizmus.
Amiben viszont nagyon sokat javault, az a több magos procik kezelése, VRAM kihasználása, VAS menedzsment (pl: nagy részletességű reptereken és komplex géppel sincs OOM, ami FSX-nél viszont állandó probléma, mindegy hogy lövöd be a cfg-t) és a fizikai szimuláció. Gépek azért hiányoznak, mert itt nem a consumer szegmens a célcsoport, a Lockheed elsősorban oktatásra ajánlja, a polgári szimes közösség csak másodlagos.
Proci: szerintem a 3570-es talán jobb, mert kisebb a fogyasztása, nem kell hozzá brutál hűtés, persze ha kihajtod akkor kvázi mindegy.(#13642) frici-ke: Mit és hogy frissítettél, és hol nézted meg az FMC-ben?
(#13643) czakof1946: [link]
-
válasz
BigBlackDog #13639 üzenetére
Igen, kevesebb van bent, de nem is kell több...
A default gépeket egyáltalán nem használtam még fs9 ben sem! -
válasz
BigBlackDog #13636 üzenetére
A Zlin142 hibátlan P3Dv3 -on és bátran állítom, hogy torony magasan a legjobban optimalizált gép!
-
Cypresss
senior tag
válasz
BigBlackDog #13634 üzenetére
Ha több évre tervezel és fontos a stabilitás, illetve az új VGA-k, CPU-k támogatása, akkor egyértelműen P3D V3. Nem tudom, hogy milyen a konfigod, de ha az átlagnál kicsit is jobb, akkor ne habozz, gyakorlatilag minden fontos kiegészítőt V3-kompatibilissá tettek a készítők (az LH Sim sajnos még nincs köztük, de már készül LHBP 1.4). Attól sem kell félned, hogy mennyire lesz nehéz az átállás, mert az FSX-en alapul minden (menük, kezelés, gyorsgombok, stb). Nem igényel olyan mértékű szemléletváltást, mint az X-Plane.
-
d-boy
senior tag
válasz
BigBlackDog #13076 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat, szerintem nekem bőven meg fog felelni.
-
Korcsii
őstag
válasz
BigBlackDog #13056 üzenetére
Annyival jobb, ha csak az induló és érkező reptérnél hagyod bent a pipát, hogy kisebb eséllyel kapsz OutOfMemory hibát, ha sok nagy reptér felett repülsz el útközben, mivel így azokat nem tölti be.
Egyébként az FSX indításkor általában betölt egy csomó scenery adatot is (default flight reptere?). Ezt a cfg-ben valahogy le lehet tiltani, most sajna nem találom. De sokkal gyorsabb talán úgy sem lesz.
Ja, izé, BUÉK! Steam-et majd tesztelem, egyszer...
-
fatal`
titán
válasz
BigBlackDog #13056 üzenetére
Rengeteg scenery ír felül default fájlokat, úgyhogy ez a megoldás nem igazán játszik sajnos, főleg a domborzatban és a repterek környékén lehetnek érdekes dolgok.
-
Gudi
tag
válasz
BigBlackDog #13035 üzenetére
Az az igazság, hogy ezen a kettőn kívül van egy dobozos 747-400, de sajna itt valami gáz van, itt mindjárt az elején azt írta, hogy az fsx.exe version nem jó neki, Isnstall unable.. (nem is értem)
A többi "virágboltban vásárolt" gépet és kiegészítő sceneryt még nem próbáltam, meg valószínűleg újra kell vennem, mert az FSX törlése előtt azokat ugyebár szintén törölni kellett.
Az Fsinn meg a copilot felrakása eddig sikertelen, mert az nem is kérdezte ablakban hogy hová szeretném, hanem egyből fixen a C: t választotta, és persze nem jelent meg a menüben.
Egyelőre ennyi.. -
Korcsii
őstag
válasz
BigBlackDog #13031 üzenetére
PMDG írta valahol, hogy vannak kompatibilitási (és licenc?) gondok, de dolgoznak rajta.
Szerintem jó lesz ez, csak egy kicsit kell várni, hogy minden klappoljon.
-
Korcsii
őstag
válasz
BigBlackDog #13021 üzenetére
A Rail Simulator gyártója vette át az FS-t, így leetnek közös részletek benne.
-
Korcsii
őstag
válasz
BigBlackDog #12945 üzenetére
Az FSX rétegei:
És hogy illeszkedik ebbe az FTX és FS Global:
-
Cypresss
senior tag
válasz
BigBlackDog #12918 üzenetére
LH Sim mindenben sokkal jobb. Igen, működik együtt a kettő. Én is így használom.
-
Cypresss
senior tag
válasz
BigBlackDog #12914 üzenetére
A kérdésem a következő lenne. Jelenleg milyen kiegészítőket ajánlotok (repterek, domborzat, landscape, gépek (kisgépek, turboprop, turbojet)
Repterek: FlyTampa (a legjobb), Taxi2Gate, ORBX és DRZEWIECKI DESIGN munkái kifejezetten igényesek
Domborzat: FS Global, ORBX és FranceVFR
Kisgépek: A2A SIMULATIONS (ez mondjuk hardcore fanoknak való, de ha ezt a szintet keresed, akkor nincs náluk jobb), RealAir, esetleg a LionHeart, de azt nem ismerem különösebben jól.
Realair-t nagyon szeretem, a Lancair az egyik legjobb gép FSX-hez. [link] Nagyon ritkán repülök VFR-t, de akkor csak ezzel.
#12915) Rudi50 : Sajnálom hogy nem találkoztunk, tegnapi napom borzasztó volt, kb fél órával utánatok értem vissza. Amíg lehet, csak motorral fogok közlekedni a városban. Autóval sima öngyilok.
-
czakof1946
tag
válasz
BigBlackDog #11523 üzenetére
Kösz!
-
czakof1946
tag
válasz
BigBlackDog #11424 üzenetére
Kösz!
-
RCH663
aktív tag
válasz
BigBlackDog #11286 üzenetére
"Vario" feliratú gomb középen alul, majdnem a bot takarásában
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #11221 üzenetére
Köszönöm. Átnézem őket.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #11217 üzenetére
Játék élmény érdekel leginkább, grafika másodlagos. Sok-sok éve a vonalvektoros Elite-el is hónapokat játszottam folyamatosan, ha ez mond neked valamit. Akkor FS2004
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #11215 üzenetére
Igen, GTX540M a VGA, 8GB RAM, i7-2630QM CPU
-
Korcsii
őstag
válasz
BigBlackDog #11193 üzenetére
Nem, nem utaztam, csak fotóztam. Minden vízjelet én raktam rá, csak úgy viccből (ezeken a helyeken fel fog tűnni) - a többi képen már hanyagolom őket.
-
pusi1981
aktív tag
válasz
BigBlackDog #11190 üzenetére
Igen zöld, de lehet változtatni a hozzá adott progival pirosra meg narancsra is minden egyes gombnál.
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #11184 üzenetére
hú milyen érzéketlen csikló:-)
-
Bundee69
tag
válasz
BigBlackDog #11182 üzenetére
Azért nem hinném, hogy az, mert az új driver telepítése után jelentkezett először. Ráadásul azt a kis joy-t soha nem szoktam használni semmire, így nincs elhasználódva. Ha hardveres, kontakt hiba lenne akkor mikor elindul a kurzor, a joy bizgerálására meg kellne állnia, de nem teszi
-
Đusty
addikt
válasz
BigBlackDog #11106 üzenetére
Köszi, ez is hasznos volt.
-
digo00
tag
válasz
BigBlackDog #10696 üzenetére
Nekem csak az FSX Gold és a Mega Airport Budapest,FSX 737 Pilot In Command van meg.
-
boeing
őstag
válasz
BigBlackDog #10173 üzenetére
Ámen.Egy LHBPnek örülnék már tőlük.
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #10067 üzenetére
ott volt a HE-HE megy a
. Talán még oda kellett volna írnom hogy "szarkazmus on"
Tőlem aztán nem fogsz pozitívat, 5 perc után törölve lett. Az aerofly viszont tovább tartott. -
Asbee
veterán
válasz
BigBlackDog #10050 üzenetére
Egyenlőre csak friss win után pmdg-vel repültem aerosoft budapest felett egy kört. Hatalmas a különbség amd fx-hez képest.
(#10051) Korcsii: Oks. Akkor remélen cfg-ben jól állítottam.
-
andorra
őstag
válasz
BigBlackDog #9992 üzenetére
A grafikai különbség már önmagában döbbenetes, valóban 3d, Hasznosabb kipróbálni, mint elhinni... kb. 55 giga egy béta verzió, virágboltos oldalakról, ami frissíthető a netről a legújabb verzióra. (1.4)
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #9987 üzenetére
Ja és bele se merek gondolni, nemhogy kiszámolni hogy kb. mekkora helyet foglalna az egész világ ha a csak Svájc 15gb.
-
andorra
őstag
válasz
BigBlackDog #9979 üzenetére
Valószínű, hogy középtávon nem lesz jobb kivitelü FS, mint az X-Plane 10-es, ami non plus ultra. Sajnos az én PC-mnél, ami egy tuningolt I7-es, valószínűleg kétszer, háromszor gyorsabb config kellene hozzá, úgyhogy addig marad az eddigi egyértelműen legjobb, az FS9.
-
Cypresss
senior tag
válasz
BigBlackDog #9974 üzenetére
Szia! Él még a hiba? Nekem fent van Swanson és minden gond nélkül használom, pedig FS Global van mellette.
Más: [Ez] elég ígéretesnek tűnik.
A legfontosabb:
This data set comes from Lufthansa Systems
NavDataPro <> Navigraph
Airports: 12284 <> 10756
Routes: 20627 <> 20291
Navaids: 13968 <> 16306
Waypoints:213630 <> 157436
Airports with Procedures: 5916 <> 3850 -
Asbee
veterán
válasz
BigBlackDog #9982 üzenetére
Köszi a beszámolót.
Akkor én hanyagolom egyenlőre. Megspóroltál nekem kis időt.
-
Asbee
veterán
válasz
BigBlackDog #9980 üzenetére
Mi volt vele a gond?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #9979 üzenetére
Kipróbáltam. Élt 12 percet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #9973 üzenetére
Feltettem egy másik orbx scenery, az rendben létrehozta a regions mappát. Aktiváltam a régiót. Viszont ugyanaz a hiba, a kifutó 5 méterrel feljebb van, mint a terep Swanson airporton. A taxizó AI így a levegőben gurul a kifutó mellett.
De újabb hiba is. Ha swansont akarom betölteni, akkor még mielőtt el kezdene menni a betöltőcsík, crashel az fsx (visualfx.dll van feltüntetve). Ha kikapcsolok minden ORBX scerenryt, betöltöm Swanson-t, majd visszakapcsolom a sceneryket, működik rendesen, leszámítva az 5 méteres szintkülönbséget.
Ennyire problémás az ORBX? Vagy csak velem van gond?Update: a crashelést megoldottam, lefuttattam a cleanupfiles.exe, illetve cleanupfiles2.exe fájlt.
-
Cypresss
senior tag
válasz
BigBlackDog #9971 üzenetére
Az nem baj, win7 64-nél ez a szokásos.
Klikk a folytatásra, bejön a kontrol panel.
Tolls/validate scenery config majd OK.
Ezután North America kiválaszt majd apply.
FSX újraindít.
Elvileg így működnie kell.
-
Cypresss
senior tag
válasz
BigBlackDog #9969 üzenetére
FTX Centralban engedélyezted a repteret és a régiót?
-
Korcsii
őstag
válasz
BigBlackDog #9928 üzenetére
Van mellette 8 giga lapozófájl is, ja. De nem hiszem, hogy azért állt meg annyinál. Meg nem is kerregtette a winyót ha jól emlékszek (pedig nálam aztán minden egy hdd-n van).
-
pyth
tag
válasz
BigBlackDog #9925 üzenetére
Köszi! Ezek szerint elég lesz a 8 Gb. Igen SSD is be van kalkulálva. SSD- nél is igaz hogy ne legyen egy meghajtón a rendszer és a FS? És ha igen akkor egy SSD esetén inkább a Win7 vagy az FS kapja az SSD-t?
-
Đusty
addikt
válasz
BigBlackDog #9848 üzenetére
Már régóta van, de ezek szerint lesz Budapesten is. Szuper, hogy lesz a Highfly mellett másik is ahol remélhetőleg minden működik és ráadásul FSX!
(na persze olcsóbb nem lesz sajnos)
[link] -
boeing
őstag
válasz
BigBlackDog #9808 üzenetére
Na itt dolgoztak rendesen a pilóták.
-
boeing
őstag
válasz
BigBlackDog #9806 üzenetére
Jaj de szépséges.
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #9650 üzenetére
Reinstall
-
wd.taz
aktív tag
válasz
BigBlackDog #9616 üzenetére
Értem. Akkor marad a GOLD.
Köszönöm.
Tazi
-
agent11
tag
válasz
BigBlackDog #9607 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
Dani82
senior tag
válasz
BigBlackDog #9598 üzenetére
Köszönöm szépen a tippeket, elkezdek olvasgatni
Ezt a flight simulator X-et neztem ki, akciósan láttam valahol a neten. Ez jó verzió? -
Asbee
veterán
válasz
BigBlackDog #9563 üzenetére
2 centis asztallappal a beszorítóval együtt olyan 14- 15 centi kell neki
-
wolruf
őstag
válasz
BigBlackDog #9558 üzenetére
Gyakorlatilag szinte a teljes Pro Flight (nem Cessna) cucc megvan (Yoke, Throttle Quadrant, Rudder Pedals, Radio, Switch, Multi és Instrument panelek), hardverileg mind remek, Win 7 64 bit alatt azonban sok kínlódás van a driverekkel. A yoke-ot imádom, a gázkarok szuperül működnek.
-
Asbee
veterán
válasz
BigBlackDog #9558 üzenetére
Nekem Saitek Pro Flight Yoke System-em van pár napja nagyon masszív és jó a cucc. A karok műanyagból vannak de tartósnak tűnnek.
-
Đusty
addikt
válasz
BigBlackDog #9556 üzenetére
Lehet egy ilyennel jobban járnál:
[link]
Legalábbis ha az előbbi tesztet ezen is elvégeznéd, engem is érdekelne.
-
RCH663
aktív tag
válasz
BigBlackDog #9552 üzenetére
Úgy is meg tudod kenni hogy icipici gépzsírt fültisztító pálcával oda kensz
-
RCH663
aktív tag
válasz
BigBlackDog #9548 üzenetére
Ez a probléma nem (1-99) azért van, mert a joy rossz, hanem mert nem kalibráltad rendesen. Tessék be kalibrálni. Ha ez után még mindig nem pontos, akkor deadzone korrigálás. A kar kitérés lekövetésének linearitását is tudod szabályozni, illetve külön minden programban be tudod lőni.
-
Taylory
csendes tag
válasz
Szia nekem is volt ilyen problémám nekem x52pro-m van de megoldodott itt a video hátha neked ez segit ....http://www.youtube.com/watch?v=TewzmOoysDw
-
Korcsii
őstag
válasz
Végső esetben pedig ott az FSUIPC, amivel oda állítod a min/ma értéket, ahova csak szeretnéd... és az érzékenységet is tudod állítani...
-
RCH663
aktív tag
válasz
BigBlackDog #9544 üzenetére
valami gáz van, icipici szilikon spray, vagy WD40 a kar nyakához, ahol, a tárcsa mozog, amit a rugó tart helyben, ez pozicionálja középre (nem mellesleg elpusztíthatatlan, egyszerű megoldás) valamiért nem kapott kenést a gyárban, vagy sokat állt raktárban és kiszáradt. Picit (!) kend meg a fémet a nyakon és úgy fog csúszni mint szappanozott tükörponty egy vödör takonyban.
1-99% saitek beállító progi, ha rendesen telepítetted, akkor ott van az ikonja az windows óra mellett, a kívánt tengely dead.zonját a csúszkával odahúzod, és kész.
Kitérítési erő: az x-52 légi-harcra lett tervezve, ezért nem olyan brutál a rugó, hogy egy fél órás dogfight után ne kelljen sportkrém, meg tenisz csukló szorító. Ha erősebbre akarod, akkor a rugón egy saját gyártású közdarabbal lehet feszíteni, mert oda lehet pattintani a nyakára.
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #9542 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert azt írtad, hogy kölcsön kaptad. Valakitől használtan, vagy újat boltból?
Nekem is megfelel még az extreme 3d pro
-
Geryson
addikt
válasz
BigBlackDog #9539 üzenetére
Beállításoknál érzékenység és nulla zóna be van lőve (FSX-ben vannak ezek, FS9-ben nem emlékszem már)?
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #9539 üzenetére
Lehet hogy azért akadozik mert használt? :S
- Lehet, hogy lassan nálam is win és fsx újratelepítés lesz. Kérdésem. Elég simán lementenem az addon scenery és textures mappát majd az ujratelepített fsx be bemásolnom? Akkor is müködnek fognak a kiegészítő scenerik?
-
RCH663
aktív tag
válasz
BigBlackDog #9524 üzenetére
Mint minden használt cuccnál, itt is előző tulaja válogatja. Alapvetően nem javaslom használt termék vásárlását. Az x-52 x, és y tengelye H.A.L szenzoros, ami azt jelenti hogy mágneses induktív módon érzékeli a pozíciót, nincs benne csúszó kopó alkatrész, mint a potméterben. A Twist, és gázkar viszont hagyományos potis, és bár nagyon jó minőségűek a potik, mert vezető műanyagból vannak, amiknek minimális a kopása, éve alatt azért veszítenek a linearitásukból, és az effektív ellenállás tartományukból. pl nálam a gázkart ha teljesen lehúzom akkor még 4%-on van a teljesítmény, de erre a driverben van egy deadzone calibrátor, amivel szoftveresen azt 2mm-nyi kar elmozdulást kiszűröd, így nem veszel észre semmit belőle. Minél öregebb egy kar, annál jobban fárad az anyag, mert anyagból van, és ami anyagból van, és használod az kopik. Szerintem spórolj össze egy új karra. Van rá gari, ha széria hibás lenne, ha egy éven belül elpusztul akkor javítják/cserélik. Saitek-nél nem tipikus, de mindig van lehetőség arra, hogy kifogsz egy gyártósori mutánst, ami átcsúszik a minőség ellenőrzésen. 20-25K hungarian buznyákért már kapsz egy új garis x-52-t, amit te csomagolsz ki, és gyári új szaga van. Nem ismerem az anyagi lehetőségeidet, de szerintem annyira nem vészesen drága, hogy ne lehetne még diákként is össze rakosgatni rá a pénzt 2-3 hónap alatt. Szerintem jutalmazd meg magad vele, és legyen benne sok örömöd jó sokáig.
-
RCH663
aktív tag
válasz
BigBlackDog #9522 üzenetére
Nem force nincs, mert nem tud elég valósághű lenni ebben az árkategóriában, és támogatásilag sem túl acélos (fizetős fs force esetleg)
Nem tudom milyen joy-od volt eddig, a legtöbb termékhez képest akkora váltás kb mintha pedálos gokartból átnyergelnél egy GT pálya verseny autóra. (A forma 1 meg az x-65, ami már nem is mozog, hanem kifejtett erőt érzékel, és teljesen fémből van, vagy Thrustmaster A-10, ami meg nem is tudom mi...
)
A rudder megoldást a saitek twist handel-nek hívja, ez jelenti a kar csuklóval való tekerését. Az X-52 markolatán van egy kis pöcök, amivel lehet rögzíteni kart, ha kölső pedált akarsz használni, és zavar hogy elforog.
-
RCH663
aktív tag
válasz
BigBlackDog #9520 üzenetére
X-52-nek mindene van, és elég megbízható. Az enyém az első hivatalosan behozott példány az országban, és azóta is hiba nélkül működik, pedig van benne pár munkaóra.
-
Korcsii
őstag
válasz
BigBlackDog #9518 üzenetére
Ha feljebb akarsz lépni, akkor szerintem valami, aminek van pedálja. Aztán hogy yoke vagy joy (hotas) lesz, az már egyéni preferencia. G940-nel meg vagyok elégedve, de az is biztos, hogy ha anno nincs akció, akkor nem vettem volna meg (mert amúgy nem egy olcsó darab).
Forcefeedback... néha idegesítő, de trimmelést és hasonlók hatását legalább lehet érezni. Mondjuk nálam csak az első kettő, és az utolsó opció van bepipálva a beállításoknál.
-
cintula187
addikt
válasz
BigBlackDog #9511 üzenetére
Funkcionális különbség nincs csak látványi.
-
Korcsii
őstag
válasz
BigBlackDog #9499 üzenetére
Így van, ez az őrült nagy lagg csak a 4 éves gépem miatt van valószínűleg.
Más: Orbx 44% off in April [link]
-
Geryson
addikt
válasz
BigBlackDog #9484 üzenetére
Basszus, köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest