- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
RCH663
aktív tag
válasz
djfules #13835 üzenetére
Szia,
küldtem neked privátot is, itt van néhány link amin jól el lehet ibndulni:
http://www.flightsim.com/vbfs/forumdisplay.php?72-Designer-Forums nagyon jó fórum.
AZ FSX Gold-al együtt van G-max program (ott van a dvd-n) külön kell telepíteni, elvileg ez a "hivatalos" editor, és elég jól dokumentált.
http://www.fsdeveloper.com/wiki/index.php?title=Installing_FSX_GMax_gamepack
Jó böngészést.
-
Korcsii
őstag
-
wolruf
őstag
-
wd.taz
aktív tag
válasz
djfules #11464 üzenetére
Itt egy "cikk" róla.
A FreeTrack oldalán valahol van egy lista, hogy mely kamerákkal megy simán, ill. hogy melyikből kell eltávolítani "valami" szűrőt.
Ezen kívül a ledeknek a "kúpos" részét le kell reszelni, vagy valami ilyesmi..... de van egy csomó videó is fent YT-on.
Én a Baseball sapkás verziót fogom megcsinálni, 1x valamikor.
-
Đusty
addikt
válasz
djfules #11386 üzenetére
Eddig csak azt próbáltam, hogy a tableten a térkép mutatta merre járok FSX-ben, az FMC-nek számomra jóval több értelme lenne mert vaksi vagyok a 19-es monitoromhoz. Hétvégére tervezem a próbát, bár egyelőre még a letöltéssel is gondjaim vannak mert nem engedi valamiért pedig elvileg ingyenes.
Ha van valakinek ötlete szívesen veszem.
[link]Ha rányomok a telepítésre azt írja, hogy még nem használtam a google play áruház alkalmazást és nem enged semmit, de bejelentkezve meg be vagyok, na mindegy androidról szerintebb egyszerűbb lesz lehúzni.
-
Cypresss
senior tag
válasz
djfules #11158 üzenetére
A 787-es egy másik program, ez most a fórum tagok szokásos? év eleji találkozója.
Részletek [ITT]
Ha van kedved, szívesen látunk, van szabad hely.#11162) uRSul : Beírtalak a pilóták közé. Belefér az iskolakör.
Akik eddig jelezték, hogy biztosan jönnek:
Jorus
Rudi50
Korcsii
Cintula
Wolruf
Ursul
Én(#11160) Korcsii: A SUPerviser-ek olyan öregrókák, akik már irányítottak pár száz-ezer órát...
Csatlakoznék Gerysonhoz.
Ezt a kijelentést tessék erős fenntartásokkal kezelni.
IVAO-n egyébként tök ugyanaz a helyzet, mint amit Geryson elmondott. Kb egy hónapja LHBP APP (jó, Ő még nem SUP, de később az ilyenekből lesz SUP) adott egy érdekes hosszúfalat, ami Békéscsabáig ért
Ott azért már rászóltam, hogy lassan átváltanék Bukarest CTR-hez ha nincs más...
-
Korcsii
őstag
válasz
djfules #11121 üzenetére
Ők legalább lerakták X-ray-re, igaz cintula187?
Én nem tudom, lámpaláz vagy mi ez, de élesben sosem akar összejönni. VACCHUN Xmas flyin-en is kétszer próbáltam a majdnem üres busszal, és mindig elrontottam a végét, nem bírta megállni addig. Offline meg bármikor, teli default 737-essel vagy busszal is.
HighFly-ban dettó, olyan lett az appoach amilyen, és még vissza is pattantunk (ezt mondjuk szívesen ráfognám a747-es kilebegtetési technikámra
).
-
wolruf
őstag
válasz
djfules #11088 üzenetére
Ha már régi gépek videói, számomra nagyon kedves a Tu-144-es. Ezt a videót sűrűn megnézem, durva, hogy ilyen lelakott állapotban is hogy működik. A commentek között szó van arról, hogy az APU adja az áramot a rendszereknek, amíg ,,szórakoznak vele'', annak a hangja hallható sivításként.
Első rész
Második részBocs az offért.
-
wolruf
őstag
válasz
djfules #10960 üzenetére
En megvettem a default 737hez az FS2CREW voice-ot,feltettem,de sajna a windows 7 verziom nem tamogatja a nyelv valtast, a vistalizer miatt pedig par nap utan azt jelezte,hogy illegal windows es kilotte magat
ujratelepites ota nem tudtam probalni,most csak emiatt nem veszek es telepitek angol windowst.Amugy nekem nagyon tetszett,nagyon hangulatos volt.
-
-
Korcsii
őstag
válasz
djfules #10888 üzenetére
AirbusX Extended megjelenési dátumot én akkor fogok elhinni, ha már repültem vele.
Amúgy tápon tényleg nem érdemes spórolni. Van ismerős, akinek vitte a teljes gépét, ami nem is volt egy gyenge konfig. Egy max 20k-s költségből így lett 200k+. Mondjuk táp témában nem vagyok otthon, ezt sem ismerem.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
djfules #10872 üzenetére
Gratula!
A C&Q tök jó dolog, de csinálj két profilt a BIOS-ban 1. Simát -amiben be van kapcsolva (mindenhez jó); 2. FSX-et -amiben kivan kapcsolva ( és a többi energiatakarékos dolgot is), mert FS-ben jobb ha fixen mennek a magok.
Menj át a tuningos topikba, amit a minap írtam és húzd meg a jószágot, had szaladjon
Most olvasom, amit írtál. Nem ismerem ezt a tápot. Asbee, te mit szólsz hozzá ?
Illetve, [Melyik tápegységet vegyem?] itt kérdezz rá.
-
RCH663
aktív tag
válasz
djfules #10855 üzenetére
Bele kotyogok: Ha egy monitor a cél akkor ne 7770. Az még mindig "csak" egy átfésült 5770 és vannak komoly korlátai. Ha egy monitor, akkor nV, vagy 78-as széria. Nekem 7850 2gb OC van most, és ténylegesen megszűnt a VGA üveg nyakának lenni. A lényeg a sávszélesség. Ha az van, minden van... a 7770 csak 128 biten képes nyomulni, és a sok textúra meg egyebek lefekteti. Az élet tapasztalataim szerint 256 biten kezdődik...
-
wd.taz
aktív tag
válasz
djfules #10848 üzenetére
"Játszható" x6-al, csak rendesen be kell állítani.
Ha mondjuk meg tudsz csípni egy 1090T-1100T-t akkor 3,8-3,9 GHz-en 6 maggal egész jó lehet.Azt írtad, hogy nem használsz REX-et és élsimítást stb., el fog rajta futni szépen, bár szerintem még mindig jobb választás lehet az x4 965BE.
Érdekes, hogy FSX-nél a 20FPS is lehet folyamatos kép, nem úgy mint pl. CoD és egyéb FPS játékoknál.
-
Asbee
veterán
válasz
djfules #10848 üzenetére
Nem az fsx miatt váltottam procikat, kivéve az i5-öt. RCH663 írásából idézve: Fontos hogy milyen a gépünk, amin az FSX-et futtatni szeretnénk. Két magos öregebb rendszerek esetén le kell mondanunk egészen biztosan a trafic beállításokról, ugyanis nincs hozzá elegendő erőforrásunk. Az FSX Intel procira lett optimalizálva. Az AMD itt jelentős hátrányban van. A fejlesztés során az Intel mérnökeivel dolgoztak együtt a fejlesztők, velük dolgozták ki a több szálon történő futtatás megoldását. Az FSX motorjának egyes részei (renderelés, autogen, 3D váz számolása) más magokon futnak. Egy magos rendszeren nincs használható FSX!
Persze grafikával lehet játszani de sajnos, hogy egy ilyen látványt kapj legalább egy sandy szükséges. Én olyan vagyok, hogy igénylem a szép grafikát nagy látótávolságot és részletes sceneryt így muszály volt játszanom mert amd-n bármilyen tweakel leszállásoknál szinte játszhatatlan volt.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
djfules #10831 üzenetére
Elmaradt:
Az AMD Phenom II (Thuban) x6-kat úgy gyártották, hogy fogtak egy 4 magos (Deneb) Phenom II-ot és hozzáfűztek +2 magot [link].
Ennek a két magnak az elhelyezkedéséből adódóan, hosszabbak az elérési útjaik (vezető sáv) ezért "mikro laggolnak" és iszonyatosan melegednek.
Amikor próbálkoztam Tuningolni 3,8GHZ-ig ment, ezfölött teljesen instabil volt és 72-75°C-ot elérte Alpenföhn K2-vel !!!! Bizony !!! [K2]- vel !!!
Ezért 5-6 lekapcs, 4,1 GHz beállít, 1 hónap tesztelés(Prime 95,Linx stb.), 55-60°C Full Load-on 1100 körüli fordulaton.A ["Tuning, kezdőknek, szájbarágósan] topikban sokat segítettek a srácok.
FX-et (Bull) sem érdemes, Asbee-nek az volt, váltott i5-i7-re.
FSX-hez: AS2012 és Global 2010 ami még fent van.
Tazi
-
wd.taz
aktív tag
válasz
djfules #10833 üzenetére
LHBP (Aerosoft-Budapest v.2.00) ami nincs rendesen optimalizálva, ezért mindent lezabál, tök mindegy milyen vasad van.
A 15-25 FPS ellenére nem akad nagyot, nincs "lagg" néha-néha icipicit "receg" ezt nem tudom pontosabban megfogalmazni.
Frankfurt pl. megy rendesen 22-30 körül, EGLL ami még jócskán lezabál mindent.
Tweak, természetesen van, 35-45 közötti Traffic stb.Teljesen jó a HD6850, de mint írták itt a "3x1920x1200 = 5760x1200-hoz" kevés lenne még a 7870 Flex is.
Ha nem lenne meg rá a ZS akkor a 7870Flex lett volna, de így jöhet a 7950Flex.Amíg a haverokkal CoD,CSS,Battlefield stb. toltunk, soha nem volt gond a 6850-el, mindent visz mint Balogh Tibi, de az Eyefinity-hez már kevés, vagy inkább "zero".
-
Cypresss
senior tag
válasz
djfules #10645 üzenetére
Látom már használod, de azért néhány dolog:
1. Azok a chartok és adatok (isec, ADF, VOR, ILS, pálya, stb) vannak benne, ami a Navigraph AIRAC-ban. Mert ezzel kell frissíteni az EFB-t, hogy up to date legyél.
2. Én minkettőt használom, mivel sok olyan reptérre repülök, ami a Navigraph AIRAC-ban nincs benne, vagy az eljárások nem teljesek. E tekintetben sokkal jobb a Jeppi (jelenleg 8610 reptérrel), de egy haladó szimulátorosnak bőven elég az ami az EFB-ben van.
3. Nem tudom hogy akarod használni, de szerintem a legjobb külön gépen (laptop, vagy tablet), hálózatban, moving mappet folyamatosan használva.
4. A Metar lekérést és a taxiútvonal tervezést remélem már kipróbáltad. Nagyon jó és hasznos mindkettő.
5. Már hogyne volna hasonló [link] ráadásul nagyon komoly - valós - adatbázissal. -
Korcsii
őstag
válasz
djfules #10645 üzenetére
Nekem volt szerencsém mind a háromhoz (btw az AivlaSoft EFB-ből van próbaverzió, én is azt néztem, egy próbát szerintem megér).
Jeppview
Brutális, a maga nemében szerintem az egyik legjobb - csak mondjuk nem FS-hzez készült. Ami jó, mert teljesen valós (elvégre ezt használják a "nagyok" is). De egy földi halandó számára szinte elérhetetlen.Navigraph nDAC
Jeppview kicsiben. Na jó, nem teljesen. Vagyis inkább egyáltalán nem. Például útvonalat nem nagyon lehet benne tervezni - persze elérhetőek a térképek, de nincs olyan grafikus tervező része, mint a Jeppview-nek. Szóval inkább csak chartok megjelenítésére jó. Ami még annyira nem tetszik benne, hogy minden reptérhez külön le kell tölteni a chart-okat, és minden egyes letöltés kreditbe kerül. Ha frissíteni szeretnénk a térképeket, az is kredit. No meg nem jeppensen formátumúak a chartok.AivlaSoft EFB
Hát, 2x használtam a próbaidőszak alatt, túl sokra nem emlékszek belőle (de legalább van próbaverzió, te is kipróbálhatond). Viszont ez kifejezetten FS-re készült, és rengeteg funkció van benne. Mondjuk az ára is viszonylag magas. De cserében utána nem kell többet fizetnünk (fixme) - ha frissítjük a repülők AIRAC-ját navigraph-on keresztül, akkor ugyan úgy frissíthetjük ezt is, további költség nélkül. Ha jól emlékszek, a szó szoros értelmében vett chart-ok nincsenek benne, helyette a jeppview-hez hasonlóan jelennek meg a navigációs pontok, útvonalak, és ha jól emlékszem, a SID/STAR útvonalak is (csak másik fülön, vagy hogy). Nagyjából jepview szerűen leht útvonalat is tervezni benne, meg van egy rakás további funkciója is, ami kompaktabbá teszi, és egész repülés alatt segítséget nyúlt. Szerintem egy próbát megér - bár árára tekintettel egyelőre nem ruháztam be rá, de később még visszatérek erre a témára úgy érzem.
ui: privi ment vissza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest