- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
macy
addikt
válasz
LWhite #17927 üzenetére
Nem nagyon értek hozzá, ezer évvel ezelőtt repkedtem FSX-vel, de ott is csak úgy-ahogy, FMS az nekem homály volt. Azt látom, hogy a gyári gépekhez képest itt minden kapcsoló működik, a stewardess beszél az utasokak, be kell lőni mindent rendesen. Tegnap végül sikerült beindítani a gépet, ki is taxiztam a kifutóra, de felszállni már nem tudtam, valami stabot mondogatott a computer, gondolom a stabilzátor nem volt belőve. Gondoltam ktolok vele, bekapcsoltam az AI-t, de úgy se engedte.
A Simbrief, Navigraph fizetősek? Simbrief-ben csak a 1903-as Airac van nekem aktiválva. -
energomatt
őstag
válasz
LWhite #17906 üzenetére
Nagyon sok tipp van, persze erősen konfiguráció függő is, én sajátommal az akadozásokat szinte teljesen kiküszöböltem. A fejlesztések során az hullámzó volt és szerintem egy darabig még az is lesz, hogy egy egy upgrade ront, vagy éppen javít a futáson azonos beállításokkal. Nem hiszem, hogy másoknak éppen olyan a rendszerük mint az enyém, ráadásul azon a PC-men semmi más nem fut csak az FS és minden arra lett optimalizálva. Ami talán újdonságként jelentkező tipp, hogy korábban a Vsync használata nem volt javasolt, most viszont már az lett és 30FPS korláttal használom, ami a legésszerűbb. A másik ilyen a Virtuális RAM mellőzése, ha van legalább 32Giga RAM, a lapozófáljt érdemes kikapcsolni. A rendering skála nálam 100, de ha ez nem elég, javasolt a Rendering csökkentése pl. 80-ra.
A beállításaim nagyjából.:
Windows 10:
----------------
Game mode ON
Xbox toolbar, felvétel, hangfelvétel OFF
GPU hardveres gyorsítás OFF
Flightsimulator.exe tulajdonságok, teljes képernyős mód optimalizáció OFF DPI mode ....
Vírusírtó aut frissítés OFF
Vírusírtóban kivételek hozzáadása az FS az FS addon és a STEAM könyvtárak
NVIDIA 457.30 a 2000-es sorozathoz a legjobb
FS2020 Options
------------------------------
Full Screen
Vsync ON FPS 30
Render Scaling -100 1920*1980
Anti Alaising TAA
Terrain Level od Detail -90
Terrain Vector Data - HIGH
Bulding - HIGH
Trees - HIGH
Grass And Bushes - HIGH
Anisotropic Filetring - 8x
Texture Supersampling - 2x2
Texture Synthesis - HIGH
Water Waves - HIGH
Shadow Maps - 1024
Terrain Shadows - 256
Contact Shadows - HIGH
Windshield Effects - HIGH
Ambient Occlusion - MEDIUM
Reflection - MEDIUM
Light Shafts - HIGH
Bloom - ON
DEPTH OF FIeld - HIGH
Motion Blur - MEDIUM
Lens Correction - OFF
Lens Flare - ON
Glass Cockpit Refresh Rate - MEDIUM
TRAFFIC
Airport Life 70-70-70
Land And Sea Trafic 100-100-100-100
AI And Multiplayer ON-OFF-HIGHMindez persze más konfigurációkban egészen más is lehetne. A konfigurációm az adatlapon ki van töltve, ahogy illik.
-
energomatt
őstag
válasz
LWhite #17884 üzenetére
Na igen, ha kicsit keményen is fogalmaztam. Azt hiszem helyesebb a 4K-t (és a látványos képeket) nem hajszolni, mert full HD-n is nagyon meg kell küzdeni a megfelelő futásért, még egy közel félmilliós konfiggal is. Ez pedig nálam 30 FPS maximalizálás mellett, talán 95%-ban mondható sikeresnek és tényleg sok, főleg szellemi munkabefektetést igényelt. Rengeteg, egymásnak ellentmondó javaslatot, fórumbejegyzést kellett végigolvasni, kipróbálni, értékelni.
-
energomatt
őstag
válasz
LWhite #17880 üzenetére
A képek pont nem jelentenek semmit mozgás nélkül. Konfiguráció ismerete nélkül. Kitöltött adatlap nélkül. Az FPS felületes ismeretén kívül legalább olyan fontos adat a mikro akadozások előfordulási aránya, stb. A beállításokból néhány adat kiemelve szintén nem mond semmit. Legalábbis nekem.
-
Csorbi
addikt
válasz
LWhite #17727 üzenetére
Szerintem ezt itt jobban ki tudják vesézni, és igen, figyelembe véve az FS-t is: Milyen monitort vegyek? topic
-
Jadro
veterán
válasz
LWhite #17719 üzenetére
Lehet akkor én értettem félre valamit. Egyébként a standard változat is ugyanígy néz ki. Van lejátszás gomb és alatta az eredeti ár áthúzva (23.900 HUF) és 19.200 forintért megvehetem véglegesen.
Úgy gondolom, ha nem lenne játszható, akkor nem tudnék rákattintani, vásárlás gomb lenne csak. Egyébként emlékeim szerint ez így volt első körben is még szeptember elején. Csak a standard változat volt játszható game pass-szal.
Kíváncsi vagyok, hogy van-e valaki aki játszik a fullos verzióval úgy, hogy nem vásárolta meg teljes áron, hanem csak game pass-ra fizetett be.
Lehet nálam van a keveredés, már azon is csodálkoztam, hogy az első körben ajánlott 30 napos próba után decemberben újra hozzá tudtam férni game pass regisztrálással.
-
Eep 101
csendes tag
válasz
LWhite #17459 üzenetére
Köszönöm, megfogadom a tanácsot és veszek még bele 8 GB memóriát. Igaz, hogy legatyásodtam, mert az új gép piszok sok pénzemben van, de azért ezt még kiköhögöm.
Azt még nem tudom, hogy a memóriákat miért duplázzák mindig (8, aztán 16, és 32, ) mi ennek a jelentősége. Ha én a jelenlegi 16-hoz 8-at adok, az ugye nem probléma...? -
Gudi
tag
válasz
LWhite #17423 üzenetére
Igen, konkrétan Rád és Korcsii-ra gondoltam, mint az FSX-es repüléseink szinte állandó résztvevőire..és persze mindenkire, akinek van erre kedve/ideje..
Úgy érzem, hogy annyira már megtanultam kordában tartani a kis Bonanza gépemet, hogy különösebb bénázás nélkül lehessek a csapat tagja.. Elsősorban kisgépes VFR repülésekre gondolok a lenyügőzően kidolgozott tájak felett..
-
-
LWhite
tag
válasz
LWhite #15955 üzenetére
Ha nézitek az oldalt, amit linkeltem korábban, minden nap van valamilyen ingyenes kiegészítő, ma pl. AEROSOFT - AIRPORT MANCHESTER X-PLANE 11 (free of charge).
-
Cypresss
senior tag
válasz
LWhite #15919 üzenetére
Nyugodtan tolhatjátok ide a videókat (jó tesz a fórum aktivitásának is), csak a virágbolti utalásokat kukázom, minden más mehet.
FS2020 rendszerigényéről viszonylag friss infók itt: [link]
Szélessávú net kelleni fog, ez biztos. Azure-t használnak, ami két dologra kényes; sávszél és a kapcsolat minősége (tehát érdemes lesz megnézni, hogy mennyi a latency meg a jitter).
Amiről jelenleg beszélünk az valamivel több, mint 2 petabyte (ez kétmillió GB vagy kétezer TB). Nyilván nem a teljes adatbázist kell lehúzni
, csak azt a részt, ahol éppen repülni fogsz.
Úgy tudom, hogy kb mekkora részt tölt be a program, azt a sávszéled fogja eldönteni. Gyakorlatilag a BING térképadatbázisából dolgozva streamelik a bolygó jelentős részét...de ezt adaptív módon teszik meg, tehát az AZURE alkalmazkodni fog a sávszéledhez, és ennek megfelelő adatot enged át.Az Azure ahhoz kell majd, hogy a BING adatait kiegészítse, az olyan finomhangolásra szolgáló macro adatokkal, mint árnyékok, fák, épületek helyzete és sűrűsége, tavak, folyók, óceánok színe és mélysége, vagy hogy milyen típusú tető van az épülete(ke)n, ami felett éppen repülsz.
Itt pedig a legfrissebb képek (talán egynaposak):
-
sqpp
őstag
válasz
LWhite #15919 üzenetére
Azért azt teljes mértékben kétlem, hogy 1080 kell majd hozzá. Bőven fog az menni 1060-al is, meg 1050-el kisebb beállításokkal. Mivel a 20xx széria és az 10xx széria között nincs sok különbség az RTX kivételével, kb semmi új videókártya nincs. Így bekell érniük azzal ami van. Processzor már más kérdés, de ott sem hiszem hogy Ryzen lesz a minimum. 4. generációs procik még nagyon sokáig elegek lesznek. De nehéz ezt megmondani, a legtöbb szim nincs is optimalizálva rendesen, sem az XP11, sem a P3D, az FSX meg hagyjuk is.
-
Korcsii
őstag
válasz
LWhite #15919 üzenetére
Azért látszik, hogy X-Plane-nél mennyire jól jönne már, ha kijönne a Vulkan/Metal update, a render szál eléggé bottleneck.
FS 2020 tekintetében meg ki tudja... most tényleg csak találgatni lehet.
Meg az is kérdés, hogy milyen látványt akarsz. Legyen sok FPS és kit érdekel a látvány FS2000 is menő volt (de akkor meg minek az FS 2020, most is van egy rakat szim), vagy ha már rááldozzuk a pénzt, akkor pompázzon teljes szépségében akár néhány akadással is.
Biznic modellről elvileg egyelőre annyit tudni, hogy lesz az xboxos előfizetős (sokjátékos csomag) meg a külön standalone, ami elvileg egyszeri költség.
-
Hedgehog9780
tag
válasz
LWhite #15749 üzenetére
Igen. Futattam és letöltöttem. Én úgy tudom, hogy ha a livery nincs éppen letöltve, akkor csak fehér gépet ad be. Vagy rosszul tudom? Eddig minden gépnél ezt tette. Airbus és Boing festéseket töltöttem le.
Vasárnap totál re-install. Remélem majd megoldja a problémát. Egyébként az MTL-t csak és kizárólag a sim könyvtárjába lehet tenni? Mert amennyiben teljes ún. "Recommended" telepítést választanék, akkor jól emlékszem, hogy kb 50GB helyet foglal? -
Korcsii
őstag
válasz
LWhite #15479 üzenetére
IVAO... fél évente akartam repülni egyet, csak mindig az újraaktiválás... legutóbb (vagy 1 éve) meg újraaktiválom, csatlakozok, flightplan, minden, LOWS twr meg nem adott engedélyt, vegyem fel a kapcsolatot mittudomkivel (rágugliztem a névre, kiderült, hogy a HR-es vagy ki IVAO-n). Úgyhogy most már hanyagolom is az egészet.
-
wolruf
őstag
válasz
LWhite #15188 üzenetére
Feltettem a Flight Sim Worldot (akciósosan megvettem nemrég), mert már az is kezeli jól a paneleket. Végülis kezeli, de ingerszegény fos (számomra
). Szóval ment vissza az FSX:SE az addonokkal. És kb. idáig jutottam, utána a gyerekek úgy döntöttek, apa eleget "játszott"
-
sqpp
őstag
válasz
LWhite #14672 üzenetére
Apropó ilyen háttérhangokat lehet vágni simán repülőbe? vagy az is after effect? (baba sirás, beszélgetések, stb)
Ne haragudjatok a sok kérdésért, szeretek modolni, csinálnám is már magamtól is és keresném, de még jövő héten veszek tápot és RAM-ot
16 giga elég vagy még vegyek +16ot?
-
Cypresss
senior tag
válasz
LWhite #14533 üzenetére
Egyelőre nem, mert nem látjuk szükségét. Inkább visszaállunk VGA-ról XVGA felbontásra (el kellett venni egy szoftverprobléma miatt). Végül V3.4-et raktuk fel, vannak még anomáliák, de összességében nagyon szembetűnő az a különbség amennyivel a P3D jobb, szebb, stabilabb, gyorsabb az FSX-hez képest. Két évinyi FSX után óriási volt a kontraszt, sajnálom, hogy nem voltatok ott, nagyon meggyőző volt az első repülés.
-
aviator
tag
-
Korcsii
őstag
-
válasz
LWhite #13986 üzenetére
Yongai "reptéről" jöttem ide, ezt viszonylag könnyen megtaláltam, de Yongai-t kb 8x repültem rá, mire egyáltalán megtaláltam a dzsungelben...Az adatok alapján pont felette voltam és egyáltalán nem látszik fentről...
Baromi izgalmas, de Crasht ki kellett kapcsolni sajnos, mert ha semmihez nem érsz hozzá, akkor is előfordul, hogy aktiválódik!
Bátran ajánlom minden kaszkadőr pilótának! -
válasz
LWhite #13932 üzenetére
Az öbölben van fent egy FS Pass verzió P3D-re!
Fokozott körültekintéssel, mert 5 órám bánta az éjjel, mire meg bírtam állítani az ebolát...
Ami feltűnő, hogy a mappában lévő PDF a gépről nyit meg egy PDF-t!
Kb 8 db szoftvert fel szórt pár pillanat alatt és volt közöttük egy jó képességű kinai vírusvédő "Tencent", ami picit beszopatott, de Unlocker-rel sikerült kigyomlálni! -
-
válasz
LWhite #13816 üzenetére
Amennyire én tudom, (de majd a pc mágusok kiegészítenek ill javítanak) a VGA-nál az összkép számít!
Gondolok itt arra, hogy a sávszél az lehet hogy csak 384bit széles, de annyival viszont gyorsabb...
Sőt! Lényegesen gyorsabb!
Nyilván az R9 290-t nem lehet egy lapon említeni a GTX980Ti-vel!
Ámbár ár érték arányban szerintem az R9 nem rossz! Most már 60-75 között ki lehet fogni!
Az enyémet is 70-be számolták be! Ez a VGA erőből tudja a plafon beállításokat P3D-nél úgy, hogy az FPS nem esik 20 alá!
Hozzá teszem azt is, hogy "nálam" a lag 45-50 FPS-nél is meg van változatlanul!
#13817 Én nem mondtam, hogy pilóta volt...De én is nagyon bírom Zsigu Bát! -
válasz
LWhite #13795 üzenetére
Köszi!
Egyébként nem lenne ez rossz VGA. Mondhatni hogy elég bika, mert azon, hogy hova tolod a csúszkákat, mondhatni hogy teljesen mindegy, mert nem esik a teljesítmény. Most már csak össze kellene lőni a CPU-val.
Igazából nem bántam eddig meg a cserét, bár titkon többet vártam tőle!
Most az LHSim cuccokat kellene valahogy bele erőltetni, mert azok nagyon hiányoznak! -
Cypresss
senior tag
válasz
LWhite #13762 üzenetére
Akkor közvetlenül az átvétel után azonnal megsérül a kártya. A szembe jövő anyuka egy ollóval véletlenül kettévágta volna.
(#13763) Kbhont: Óriási ez a komment, te afféle csendes őrült lehetsz, de mint tudjuk az ilyen maximalista emberek teszik naggyá a világot.
A problémával kapcsolatban (és remélem ezzel elindítok egy komoly flamet). Amit keresel az az FS-világ Szent Grálja. Nem létezik laggmantes FS, sem P3D. Vannak persze fokozatok, de amit te szertnél az a másfél milliárdos full motion szimcsikben van. Kérdezem, hogy ha már ennyit ráköltöttél és ennyi energiát beletoltál, akkor nem lenne inkább jobb elmenni és megcsinálni egy PPL-t?
-
vén
csendes tag
válasz
LWhite #13741 üzenetére
Sikerült. Működik, vannak műszereim, és a kormányok is jó, bár jobbra kicsit nehezen fordul. A kalibrálás jó, de
a fedélzeti kijelzőn is látni, hogy egyik irányba nem teljesen nyílik ki a csűrőlap.Az FSUIPC-t az FSX.exe-be (!) raktam, ilyet se láttam még, de oda engedte. A modulesbe is vannak cuccok.
De igazából csak akkor lett jó, mikor mind a 3 SimConnectet feltelepítettem.Nagyon köszönöm a segítséget!
Így most már repülős kérdéseim lesznek
Az első ami feltűnt, hogy a tolóerőszabályzó sokszor bekapcsol a lehető legrosszabb pillanatban( leszálláskor is) pedig ki van kapcsolva. Ez mért lehet?
-
vén
csendes tag
válasz
LWhite #13739 üzenetére
Köszi, de nem tudom feltelepíteni sehova, és Modules mappa sincs.
Találtam itt egy kérdést ugyanezzel a problémával, de nem igazán értem mit kell csinálni.http://forum.simflight.com/topic/78427-fsx-se-install-error-simconnect/
Steam mappa sincs, meg nem találom a SimConnekteket sem
Lécci úgy magyarázátok el, hogy értsem)
Bocs a bénázásért -
Korcsii
őstag
válasz
LWhite #13717 üzenetére
Magyarul LHS LHBP + Kozma BP (scenery library-ben külön van LHBP és BP rétege). Mondjuk én utóbbit is kilőttem a több FPS reményében, no meg zavart a 31R fial-hez közel hirtelen vége érő photoscenery.
Csak hát ez a kettő így együtt eléggé nem az ingyenes kategória.
Ingyenes ami jó, az nem sok van. Illetve ha a látvány nem lényeges, csak hogy nagyjából a helyén legyenek a gurulóutak, állóhelyek, akkor avsim-en van fent egy verzió.
-
wolruf
őstag
válasz
LWhite #13695 üzenetére
Azért még itt van a Die Hard sokadik része: "Budapest felett bekattant pilóta szerencsétlenkedése, higgadt személyzettel". Ha feldolgozta, majd jól megjelenik.
-
wolruf
őstag
válasz
LWhite #13684 üzenetére
Az utolsó Airbus menet az elejétől a végéig (a te szép fel- és leszállásoddal együtt) megvan
Háááát, mosolyogtam így hátulról nézve az eseményeket. A Cessna lezuhanásod is megvan jól, nomeg a túlterheléses reccs is Tököl felett. Nem tudom, hova tegyem fel őket, mert 5 gigányi a teljes anyag. Ha meg megvágom, lehet, hogy olyat is kiveszek belőle, ami meg téged/titeket érdekelne :-/
-
válasz
LWhite #13529 üzenetére
Nekem szinte minden sikerült áthackelni, olyanokat is, amiről legtöbb helyen állították, hogy nem fog menni. szóval érdemes mindennek nekifutni, általában még a full anti-prepar3d cuccok is sikerülnek. Sokféle technika van, egyik egyik csak bejön, kitartás kérdése
Sima áthelyezés általában kevés. Registryt, xml-t kellhet túrni, duplán telepíteni, kiegészítő alkalmazásokkal bohóckodni, stb.
-
aviator
tag
válasz
LWhite #13454 üzenetére
"Az, hogy a fő gépem szerverként fusson mit jelent pontosan?"
Tulajdonképpen semmit, azon kívül, hogy azon fut az FSX. Nem kell hozzá semmilyen telepítési üzemmód, én nem is emlékszem ilyen lehetőségre.
A webserver és a szerver-kliens kialakítás két külön dolog, egymástól függetlenek. Webserver esetén azon kívül, hogy van internet hozzáférése az androidos eszköznek is meg a PC-nek is más nem kell.
Szerver-kliens kapcsolat esetén (nem is tudom, hogy tableten ez mennyire működik) ugyanez a felállás, csak a simconnect-et (ezen keresztül kommunikálnak) az előző hozzászólásomban lévő leírás alapján fel kell telepíteni, a szerverre és a kliensre is. -
aviator
tag
válasz
LWhite #13446 üzenetére
Amennyire én tudom, a kezelőszervek áthelyezése (nem hogy tabletre, de még egy másik monitorra is) elég problémás, főleg amióta megszűnt a 2D cockpit. Kifejezetten tabletre nekem egyetlen tippem van, amit még úgy ahogy használni is tudnál: az Aerosoft airbus tud olyat, hogy webserveren keresztül kiteszi az MCDU-t tabletre. Viszont ha bekapcsolod a webservert akkor az FSX kilépéskor CTD-vel elszáll...végülis elviselhető kategória, kérdés, hogy egy-egy CTD minden kilépéskor hosszú távon mit rombol az FSX-ben.
Itt is találsz egyet, bár nem tabletre való.
Beállítások szempontjából annyi, hogy ha webserveren megy a dolog akkor szerintem nem kell semmi külön beállítás, ha meg simconnecten keresztül akkor ahhoz itt találsz útmutatót. Egyetlen szervered lesz, azon megy az FSX, a többi eszköz (tablet, laptop) lesz a kliens, erre nem kell FSX-et tenni. Szerver és kliens között a kapcsolat lehet simconnect, FSUIPC-WideFS, vagy webserver alapú.
-
válasz
LWhite #13360 üzenetére
750Ti-vel használom az FSX:SE-t, és a P3D-t is. A 750 csak egy szám. A 480 nem jobb nála, csak azért, mert 8-as a harmadik számjegye. Ráadásul sorozat szinten sincs semmi köze a 750-nek a Kepeleres 7-es sorozathoz, hiszen a 750 az újabb Maxwell architektúrára épül.
Holnap csinálok frametime tesztet P3D-vel Flight1 Cessna Citation Mustanggal.
De nem tudom, nálam nagyon nem GPU limites a P3D. Milyen fps jön ki egy erős VGÁ-val? Nálam egész stabil 28-30 fps van az említett repülővel, meg az NGX-szel is. Gyáriakkal 50 fölött.
-
Cypresss
senior tag
válasz
LWhite #13336 üzenetére
Először [frissíts]rá az FSX elavult nav adatbázisára, anélkül nem fog menni.
Másodszor: mindig ugyanazt a gépet használod, milyen avionikával van modellezve? Ha G1000-essel, akkor azzal lehet mindent, csak egyénileg kell bevinni az útvonalpontokat. [Ez alapján] menni fog. Időigényes meló, de megéri, ha komolyan gondolod.
(#13337) aviator: Én nem váltanék, mert szerintem egy jól belőtt FSX-hez képest max 3-5 százalékot hoz fps-ben, cserébe egy csomó kieg nem kompatibilis vele. De ha mégis kipróbálnád, akkor [itt] nézelődj, nem hivatalos lista, a userek visszajelzései alapján gyűjtötték össze az infókat. Ezzel a konfiggal egyébként atomstabil 25-30 fps-nek kell lennie szinte minden esetben. Konfig fájl hogy néz ki?
-
-
-
Cypresss
senior tag
válasz
LWhite #13140 üzenetére
Sokkal többet nem biztos, mert kb két
vagy hároméve egy percet sem repültem online.Ennek egyetlen prózai oka van: időhiány.
Amire figyelni kell azok az irányítók, ezzel kapcsolatban korábbi összefoglaló [itt] található.
Egyébként a Vatsim szakmailag tényleg jobb, viszont az IVAO-n szerethetőbb a társaság és - talán - oldottabb a hangulat. (De az is lehet, hogy tévedek és minden megváltozott az elmúlt évek során.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest