- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
Ezt neked kell tudnod, hogy a jelenlegi tendenciát tekintve a C: meghajtó mikor fog betelni, az látszik, hogy jelenleg kb 250GB a szabad hely, tehát bőven maradhat így ahogy van most.
Ha majd már szűkösnek ígérkezik a tárhely, akkor egyszerűen veszel egy második SSD-t, (az lesz mondjuk a D: ) áthelyezed rá az FS2020 mappát, majd a
"C:\Users\felhasználóneved\AppData\Local\Packages\Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe\LocalCache" mappában található “UserCfg.opt” fájl megnyitod szerkesztésre Jegyzettömbbel, vagy a Total Commanderrel, és a végén benne található:InstalledPackagesPath "C:\Users\felhasználóneved\AppData\Local\Packages\Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\Packages"
(ez nálad valószínűleg: InstalledPackagesPath "C:\FS2020")részt kell módosítani az aktuális mappára,
(ez nálad valószínűleg: InstalledPackagesPath "D:\FS2020" lesz majd)Nem kell semmilyen uninstall program, ezeket felejtsük el!!!
-
Csorbi
addikt
-
Csorbi
addikt
Úgy, hogy a többi ott van ahová telepítéskor megadtad neki az elérési utat, ez valószínűleg az új 500-as SSD-n van, ott kellene megnézni a mappaméretet (jobb klikk a mappán, és tulajdonságok).
Ez a Premium Deluxe verzió.
Képmetsző alkalmazással lehet képernyőrészletet kivágni, már tizenX éve benne van a Windowsban. -
bunnyhu
senior tag
Egyrészt javaslom, hogy a telepítéskor adj meg te valami ésszerű foldert, hogy hova cuccoljon. Klasszikus pl. a c:\fs2020 és akkor a jövőben nem lesz gond a megtalálással.
Másrészt nem tudom mi pontosan a méret, de az függ attól hogy melyik verzió és hogy miket telepítettél fel. Ugye a 3 verzió közötti eltérés a részletes repterek és repülők száma között van, nekem pl. csomó fel sincs rakva, ahogy pl. amikor kijön a world update az is felrak valamit alapban,de te rakod fel külön még a storeból megvéve (ingyen) és ott is jön vele még további külön telepíthető ez-az. Ezek mind tolják felfele a méretet, szóval a 127GB nem biztos hogy a csupasz alap.
Nekem egy közepes van felrakva de pl. sok reptér nincs telepítve, így 137GB , ha mindent felrakok az még gigákat dobna rá.
Mellesleg at 512-es rendszer SSD sovány lesz már most szólok, legalább TB-os kellene, különben el fog fogyni. -
sheep
addikt
Van az IFR repülésre opció a TBN-en, kezdésnek a játékba beépített útvonaltervezőt a legegyszerűbb. Kiválasztod a kezdő/cél repteret (itt választhatsz ils-t, futópályát, megközelítést), IFR low altitude airways, és a többit megcsinálja. A gépben pedig látni fogod hogy be van töltve a Garminba. Viszont sokszor bugos mert pl. a kiválasztott ils helyett valami tök másik megközelítést tölt be, és korrigálni kell ami elég nehézkes az érintőképernyős garminon.
-
1.) aktiválod is a süllyedést a gomb megnyomásával, vagy csak betekered a magasságot?
2.) alapvetően az ATC-re kell hallgatni (a IRL mindenképpen), de én is úgy tapasztaltam, ahogy energomatt írta, hogy FS2020-ban nem túl jó az ATC, még FS9-ben is jobban működött, szépen, életszerűen elvektorált a flighplantől, ha úgy volt, aztán visszatett rá, megközelítés előtt pontosan ráforgatott a finalre, STAR-tól függetlenül, de FS2020-ban ez még valamiért nem az igazi
3.) FMS elég fejletlen a gyári modellben, egy sor funkció INOP
Én is B744-gyel, 748-cal repülök mindig, de a gyári modell nincs túl jól kidolgozva, így várok egyelőre a PMDG-re. -
energomatt
őstag
Csak részben tudok hozzászólni, mivel fel sem merült bennem, hogy pont a 747-est vezessem, sőt ez később sem jöhet szóba. Korábban kifejtettem, hogy ennek mi az oka. Ha felajánlanák nekem, hogy kölcsön kapok egy tetszés szerinti autót, amivel mondjuk kiutazhatok valahova Ausztriába, nem hiszem, hogy éppen egy kamiont választanék. (Kivéve, ha költöznöm kellene :-))
Ez persze, csak egy mellékszál. Az FS-ben jól kidolgozott gépek, amelyekben szinte minden működik, a TBM930, A Cessna Longitude és talán az A320-as. Én az előző kettőt használom, de 90%-ban a Longitude-ot. A 747-es azok közé tartozik, amelyek (még) nem tökéletesen kidolgozottak.
Az ATC is fejlesztésre szorul, vannak esetek amikor felül kell bírálni a magasság változtatásra adott parancsot. Ezt most bonyolult lenne esetekre lebontani. Amikor elhangzik az, hogy engedélyt ad a leszállásra, attól kezdve a magasságba már nem szól bele. Ha nyilvánvalóan tévesen határozza meg a magasságot, azt felül kell bírálni. -
energomatt
őstag
Tudunk, nincs ilyen beépített funkció egyelőre. Alighanem megtaláltad volna, ha lenne. Szerintem lassítaná a programfutást. Nem véletlen, hogy a game módot is javasolt több egyéb mellett kikapcsolni a Windowsban, hogy a háttérben semmi felesleges terhelés ne legyen. Fotót a Win+PrintScreen gombok együttes nyomásával készíthetsz.
-
Csorbi
addikt
Öööö....mondom akkor magyarul:
Ha PÉLDÁUL korábban az F:\MSFS mappába telepítetted, és most az UPDATE telepítéséhez megadod UGYANAZT az F:\MSFS mappát az alapértelmezettként felkínált C:\Users\Laci\Appdata\...... helyett, akkor mi történik?
Pontosan milyen elérési út (meghajtónév, mappanév) alatt van az eredeti telepítésed? -
Csorbi
addikt
Egy "jó" CCleaner-t vagy hasonló "optimalizálót" (amik inkább csak elb@szók) nem futtattál le véletlenül?
Esetleg mappaátnevezés, elérési út - meghajtó betűjel változás, stb... történhetett-e?
Nem jól értetted, nem nyelvi csomagról van szó. Ez az egész FS, ami 108 GB.
Ha a frissítéskor a telepítési mappának betallózod a másik SSD-n lévő telepítési mappát, akkor mi történik? -
Csorbi
addikt
-
Gudi
tag
Akkor nálam az első verzió áll, ugyanis én egyből nem a C ajánlott meghajtóra, hanem egy új ssd-re telepítettem a programot, és azóta is az update-ket szintén oda. Ezért van nekem ezek szerint minden gép meg reptér alapból benne, és talán azért nem jelenik meg nekem a download selected gomb, mert nincs mit letölteni...
-
Jadro
veterán
Amikor megjelent a játék, akkor az összes contentet leszedte az adott verzióban. Repterek, gépek, stb. Pár napja tettem fel újra a játékot és látom hogy változott a koncepció. Alapból csak két gépet tesz fel és a többit le kel tölteni illetve a turbózott repterek ugyanígy.
Amit még találtam, hogy nem egyedi a problémád és a Japán frissítését is tartalmazó update vágott tönkre valamit bizonyos esetekben. Eddig jutottam, oylan megoldást egyelőre nem láttam ami segítene rajtad.
-
Jadro
veterán
Gondolom eltérő tételeket is kipróbáltál, pl reptér illetve repülőgép. Hátha bushtrip-et választottál és mondjuk kell hozzá egy olyan gép ami még nincs letöltve. Pl az A5 icon gép tuti letölthető kell legyen, az alapjáték része. Az se megy?
Ez csak egy eszmefuttatás, lehet hogy semmi alapja.
Ilyet találtam: [link]
Itt viszont csak említik a problémát. "Nem frissül a felület a kiválasztás után". Megoldást nem látok rá egyelőre. -
Jadro
veterán
Nálam így néz ki a content manager oldal: [link]
Fontos, hogy bal alul a 1 item(s) selected felirat és jobb alul a download selected gomb csak akkor jelenik meg, ha be van pipálva legalább egy tétel. Addig ott nincs semmi.
Ha nálad nem így működik, akkor arra nincs tippem sajnos.
-
Gudi
tag
Szia! Már meg is vettem az általad javasolt módon... lemondtam egyúttal az előfizetést, de nekem az érvényes december 24-ig. A vásárlás után már azt írta, hogy már hozzá is férhetek, és most nem tudom, hogy ami most működik a gépemen, az már a végleges, vagy csak a bérlés, illetve ha lejár akkor kell újra letöltenem? Mondjuk nincs is hely már az ssd-n... Elnézést hogy ilyen alapdolgokat kérdezek, de még nem volt szerencsém az FSX-en kívül ezekhez XBOX és hasonló ügyekhez
-
Csorbi
addikt
-
-
LWhite
tag
Elég sokat repülök mostanában és nagyon sok "online útitárs" akad útközben, főleg, ha egy New York (Manhattan) fölötti körre gondolok
, de valóban lehetne valamikor egy ilyen repülés célzottan is, olyanokkal akiket ismerünk is (vagy jelen vannak a fórumon, de még nem repültünk együtt) és mondjuk ugyanaz a kiinduló és célállomás.
Támogatom. Csak ne egy frissítés napjára szervezzük! -
nonsen5e
veterán
Én próbálkoztam többször is, nagyon változó a siker.
Groupban 2, 3 fővel is teljesen változó, mikor és kint hajlandó betölteni a játék vagy sem.Elvileg van shared cockpitre is már egészen működőképes projekt amúgy, ezt még nem próbáltam.
[yourcontrols] -
repules74
csendes újonc
Még előfordulhat az, hogy ha kisgéppel nem iskolakör szerinti megközelítést csinálsz, azaz oldalról rövid fordulóval, esetleg nagyon magasról esel be, akkor sem fogod látni, hiába van telepítve PAPI.
Próbáld kb.3 fokos szögben, pályairányból közelíteni. Ha eddig is így csináltad, akkor grafika, textúra hiba lehet. -
wollnerd
aktív tag
-
lo_jo
senior tag
Nem tapasztaltam ilyet, pedig szinte csak C172vel repülök. Nézd meg, hogy nincs-e valami segítség bekapcsolva, ami bekavar, több ismerősömnél is taxi problémákat okozott valamelyik, kikapcsolva őket ment nekik rendesen.
Replay nincs még, egy Q&A-n azt válaszolták, hogy jelenleg nem foglalkoznak vele, de később szeretnék megcsinálni.
Mire gondolsz saját lehetőség alatt? Én screenshotra a Geforce Experience-t használom, videóra pedig OBS-t, nincs natív megoldás rá.@lanszelot
Nem tudom, mikor indítottad el utoljára, de nálam semmilyen update nincs, elvileg a héten jön majd a japán kontent + pár bugfix. Ha a patch2 óta nem játszottál, akkor az abban lévő javítás kavarhat be.
A TM pedig legalább nem ad el olyat, ami nincs raktáron. Logitechtől vettem közvetlenül a yoke-ot úgy, hogy naponta többször néztem az oldalt, mikor lesz elérhető. Egyszer az volt, de a kosárba már nem tudtam berakni, másnap viszont sikerült, végigmentem a procedúrán, a végén paypallal ki is fizettem, zárolták is az összeget, viszont azóta sincs semmi hír, pedig ez 15. este volt, ami 16-i rendelésnek számít. A fórumon annyit írtak még tavasszal, hogy akár 10 nap is lehet a rendelések feldolgozása, de nekem már 11 napja a pénzemen ülnek és annyi infót se kaptam, hogy nyugodj meg te paraszt, majd megy, nem felejtettünk el. -
energomatt
őstag
Valóban, már több mint egy hónap telt el, de még mindig módosítgatom a vezérlő beállításokat. A "hat" kapcsolónak az alap funkcióban (felfele állás) JoystickPovUp, e mellé konfiguráld második funkciónak az External View Look Up -ot. Így működik belső és külső nézetben is a kívánt módon. Persze valamivel át kell kapcsolni a külső belső nézetet. Ehhez elég egy gomb. Értelemszerűen a többi három irányt Left, Down, Right ugyanígy.
Sajnos az FS2020 nem vette át az X-Plane-ben elérhető rendkívül hasznos koncepciót, azaz, hogy a főműszereket külön ablakban el lehet helyezni a képernyőn, tetszőleges helyen és méreteben. Így, amíg ez nem változik, valóban nem tehetsz mást, minthogy ráközelítsz a műszerekre. CTRL-1, 2, 3, stb. Én a második "hat"-re tettem ezek elérését, részben. Itt is van irányváltási parancs lehetőség, de ehhez komoly vezérlők kellenek, vagy marad a billentyűzet. -
fatal`
titán
Ha tökéletes az érzékelő a joystickon akkor igen. Ezt a windowsban a kalibrációnál ellenőrizheted.
Pedálra állíts, mert cikázni fog a gép.
(#16935) lanszelot: Ezt nem tudom, gőzöm sincs a helikopterekről. De az említett két eszköz ugyanazt a működést tudja imitálni, szóval kezdetben az is elég lehet.
A pedál is és a gázkar is megvehető külön. Ha nem vagy biztos benne, hogy érdekel a téma, először szerintem csak egy joystickot vegyél (és a korábbiak alapján egy teljes billentyűzetet és egy egeret).
-
lo_jo
senior tag
Az autopilot hibátlanul működik, csak egy kicsit reálisabb lett, mint az FSX féle ALT benyom, GPS-re kapcsol es Approach bekapcsol. Ahogy a 320neo is közelebb van az Airbus X féle (és valós) autopilothoz, mint az FSX butított alap verziója. Viszont szerintem röviden nem is lehet elmagyarázni, magyar videóról nem tudok, angollal viszont tele a yt, igazi pilóták többen is elmagyarázzák az összes gépet, IFR-t, ILS-t, stb.
-
Gudi
tag
köszi, megoldódott a trotthle probléma... nem tudom mio volt a gond, lehet, hogy ezt a próbát a gázzal akkor prógálgattam, amikor a levegőben volt.. és amikor újra kezdtem a reptéren, akkor már símán működött..a Cessna Caravánt jól ismerem, -mert az esetek 90%-ban azzal repülgettem- ezt itt megint meg kell tanulni, pl az autopilot sem akar működni.. de nem fárasztalak, majd valahogy rájövök..
-
lo_jo
senior tag
Azért, mert ha külön tengelyre teszed, akkor lesz egy X+, ami a csúszka felétől felfele és egy X-, ami a csúszka felétől lefele számít, tehát -100->0->+100 lesz az útja. Ha egy tengelynek számítja, akkor pedig az X 0->+100 úton jár, cserébe külön gomb kell a reverse thrust-ra vagy toggle vagy hold formájában. Nálam is ugyanígy mozog a fehér csík feletti görbe, de azzal nem foglalkozok, gázkarnál úgyis teljesen lineárisra állítom, 0 deadzone. Nálam gyönyörűen megy a fordulat felfelé, ahogy tolom a gázkart előre a TM Hotas X-szel.
-
Jadro
veterán
Mivel próbálod az irányítást? Ugye nem billentyűzetről beszélünk? Ha nekem sikerül repülni, akkor kb mindenkinek menni fog.
Kb két hete láttam először flight simet közelről és most ismerkedem a repüési alapfogalmakkal. FSX-et bepróbáltam gyorsan a 2020 megjelenés előtt, hogy kb mire számítsak - természetesen billentyűzettel és egérrel. Ott még ez úgy ahogy működött is, de 2020-ban lett nagy pofáraesés. Pontosabban tetőre. Kb 4 felszállásnál egymásután tetőre raktam a gépeket még a kifutó vége előtt és gyorsan rendeltem joystick-et. Azzal simán tudok repkedni, most a Neo autopilot funkciójával és az ILS-szel ismerkedem, de nem tűnik lehetetlen küldetésnek.
Jó móka ez, tanulom a repülési térkép olvasást is. Látok jó sok kihívást.
-
lo_jo
senior tag
Ennyiből én személy szerint a problémát sem értem a throttle-lal kapcsolatban, de így próbáld: controls beállításoknál felül kiválasztod a joystickot, bal oldalon sensitivty és a felugró ablakban figyeled a fehér csíkot a görbe alatt. Mozgasd a két végpont között a throttle-re szánt beállításod. Ha a legalsó pontjánál szürke a csík és a legfelső pontjánál fehér, akkor jó. Ha nem ezt látod, akkor a joystickot valamiért nem szereti. Ha ezzel rendben vagy, akkor bal oldalon alul a filtert átállítod ALL-ra és szépen egyesével végigmész mindenen, ami kell, azt beállítod a joystick megfelelő gombjaira vagy felül a billentyűzetet kiválasztva ott a megfelelőre. Angol tudás nélkül is elég jól megoldható egy fordítóval, egyszerű, ráadásul repülésben és repszimben általános fogalmakkal van tele az egész. Kamera beállítás is itt lesz, nekem arra a next-prev pilot postition van a le-fel irányra állítva a hat switchre, a jobb-bal nézés a jobb-bal irányokra és a reset az egyik gombomra. Külső nézetből van a sima és a drón. A simát lehet a hat switch-csel irányítani vagy egér jobb klikkel, a drónra pedig van külön billentyű minden funkciójára.
-
RubbishBin
senior tag
Felismerte az. Neked kell beállítanod a gombokat, meg tengelyeket külön, mert van hogy nem állít be automatán semmit.
Nem tapasztalatból beszélek, csak most olvastam utána,
mert ha jól emlékszem te írtad, hogy nem sokat tudsz angolul, a magyar net meg szegényes. Sokan jártak így, méregdrága cuccokkal is. Nincs baja a tiednek sem. -
Altair77
tag
A gépigény kapcsán nem tudok segíteni viszont a gamepass-ban igen.Ez a Microsoft havidíjas szolgáltatása most az első hónap 300.- utána pedig 1400-./hó ebben benne van a standard változata a proginak.Ez kipróbálásra szerintem mindenképpen jó.A win10 alatt az Xbox alkalmazást kell elindítani és egyből felkínálja.Van egy ultimate pass is de ne tévesszen meg az minden platformot magába foglal de drágább is.A sima az elég ha csak Pc-re kell.Mellesleg ha azt nézem, hogy évi szinten 14.000.- és elég jó címek vannak benne simán megéri.
-
A DDR5 a videókártyán levő ramra vonatkozik, sok jelentősége amúgy egy system req.-ban nincs, nem is értem miért írták oda, ott van a kártyák típusa, az elég. A GTX 970-et én pár hónapja 30eFt-ért adtam el (akkor 30-35eFt -ért mentek itt a hwapron), az 52eFt rettenet sok, annyit nehogy adj érte.
A GPU chipet magát az Nvidia gyártja, az Asus, MSI, Gigabyte, stb.. pedig azok a cégek akik kártyát gyártanak belőle (maga az Nvidia is kínál amúgy referenciakártyákat). Szóval ők azok a cégek, akik fogják a chipet, ráteszik egy panelre, raknak mellé ramot, hűtést stb... Ezek a kártyák ebből adódóan ezekben a paraméterekben térnek el, teljesítményben nagyon hunyorítva nagyjából ugyanazt fogod kapni minden GTX 970-től, függetlenül attól hogy ki gyártotta. Persze ettől még érdemes utánaolvasni, hiszen nem mindegy mennyire melegszik az adott kártya, vagy éppen mennyire halk, tuningolható e, stb... Ehhez ajánlom a szomszédos "Milyen videókártyát?" topicot, ott bőven ki van vesézve a téma.
-
Korcsii
őstag
Valószínűleg ha egyszer már betölt, akkor onnan már repülhető érezhető lassulás nélkül (max némi látvány romlással). Csak hát amikor 10-15 percig tölt az FS, az nem egy élmény.
Notebook lévén most nálam is aktuális a kérdés, hogy egyáltalán próbáljam-e ki így (minimum vígan meglenne), vagy majd egy rendes asztalin. SSD tele, X-Plane törléssel felszabadítható lenne egy ekkora partíció, de az meg nem tudom akarom-e. 5400rpm notebbok winyót meg inkább hagyjuk.
Bár mióta nem azon van a rendszer csak némely játék (meg egy rakat fájl), azóta pl WoT csata kezdésre már be szkott tölteni az SD verzió (az viszont most kapott egy uninstallt, szóval ott lenne hely bőven).
-
wollnerd
aktív tag
"de talán a minimum közelében van..
"
Tévedsz. Az ajánlott procinél van, úgy hiszem.Az ajánlott minimum a 8400.
De a videokártyát tényleg kötelező kicserélni. -
Razor18
tag
Minden jónak tűnik, kivéve a videó kártyád. Szerintem sajna esélytelen, a min. hardver specifikáció is GTX 770-et ír, ami eleve kb. hatszor erősebb, mint a Te kártyád. Nem azért, hogy még sót is dörzsöljek a sebbe, de ezzel a kártyával milyen játékokat tudsz még manapság élvezhető minőségben futtatni egyáltalán?
-
Egyelőre mindenki csak a közzétett rendszerkövetelményeket ismeri, az alapján a sajnos a rossz hír az, hogy a géped bőven a minimum alatt van. A jó hír viszont az, hogy ez orvosolható lenne csak a GPU cseréjével. A kérdés az, hogy mennyit tudsz rá szánni. Az ajánlott (tehát a minimumnál nagyobb, de még nem az ideálisnak jelölt) kategóriában levő kártya (pl. a GTX 970) 30eFt körül lőhető az aprón, ez lenne talán a legmegúszósabb megoldás. Aztán persze elmehetsz a csillagos égig is, mivel azt nehéz megmondani jelenleg, hogy ez az "ajánlott" kategória milyen látványt fog jelenteni. Vélhetően azt értik alatta, hogy lesz olyan beállítás amivel simán fog futni a játék, de nyilván nem úgy fog kinézni, ahogy azt a jelenlegi videókon látjuk.
A másik amit nézz meg, hogy mennyi helyed van az SSD-n. A 250GB nem túl nagy, a fent említett rendszerkövetelmény alapján 150GB kell a játéknak.
-
Korcsii
őstag
Csak a találgatás megy rendszerkövetlények szintjén, még messze van a késztől.
[link] jött új videó, azt kommentálja, és bezony redditen azt olvasta, hogy a pre-alpha hozzáférést kapottak többsége 32GB RAM-mal rendelkezik, de remélhetőleg a végleges kiadás megelégszik 16GB-tal is.
Részemről egy RTX / RX videokártya tűnik beugrónak a felhők/árnyékok alapján.
Akárhogy is, ezt a mostani laptopomra szerintem nem fogom telepíteni.
sheep:
A kérdés nem láma, de sajna nem nagyon van köztünk VR-os.
Ami a trimmet illeti, érdekes. Állítottál bármit, vagy az alapbeállításokat használod? Elvileg minden gépre ugyan az. Egyik trim se mozog? -
Cypresss
senior tag
Szia,
Kell hozzá ez a program [link]
Elindítás után csak azt kell neki megadni, hogy hol van az SE könyvtárad, utána már csak arra kell figyelni, hogy mindig indítsd el a programot egy új scenery installálása előtt. Tulajdonképpen annyit csinál, hogy elhiteti az installerel, hogy azt a könyvtárstruktúrát használja ami kell neki, miközben persze nem így van. Használható P3D-hez is, én így raktam fel az összes FS-hez használt ORBX cuccomat.
-
LWhite
tag
Igazából egyszerűbbnek érezném, ha regisztrálnátok pl. az IVAO rendszerébe.
A klienst kell letölteni (megy FSX, SE, P3D alatt), mindig aktív (valamelyik) szerver, szóval sokkal egyszerűbb kapcsolódni, mint saját (inkompatibilis) szerverbeállításokkal variálni. Teamspeak is van hozzá, de azt már saját gépről is meg tudjátok oldani vagy Skype-on keresztül is tudtok beszélni, akár konferencia módban többen is.
Ok, IVAO-n mások is repülnek a hálózaton, de ha nem a legforgalmasabb reptereken akartok repülni (pl. Frankfurt, Berlin, Amszterdam), akkor azért van sok olyan hely, hogy csak ketten lesztek, irányítással se fogtok találkozni (pl.: Afrika, Ausztrália, Dél-Amerika, ami gyakorlásra és próbálkozásra tökéletes).
Ha van irányítás, akkor azért némi fónia szükséges lesz, de ehhez az ivao.hu jó segítséget nyújt. A VFR repüléseknél még erre is kisebb mértékben van szükség.Most nem IVAO mellett akarok kardoskodni, csak én azt használom, azt ismerem.
Itt lehet pl. az aktuális online forgalmat ellenőrizni. -
Cypresss
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest