- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
A GTA egy egészen másik játék, teljesen más számítási igénnyel! Nem hasonlítható össze a kettő, mert almát körtével esete lenne...
Ez a szimulátor jól fut és kiválóan skálázódik CPU-n, és végre használja a GPU-t is rendesen, nem úgy, mint az FSX. Ennél most reális esély van arra, hogy 2-3éven belül mesésen fog futni 4k-ban is, és nem járunk úgy mint az FSX-el, ami 15év után se fut 30fps-nél többet olyan hardvereken sem, ami a megjelenésekor még nem is létezett és sokszorosát tudja az akkori hardvereknek. -
Tehát úgy kellene viselkednie az MS-nek, vagy bármelyik sw/játékgyártónak, hogy egyfajta ellenállást tanúsítva direkt lebutított termékeket kellene kiadnia, mert pl. mi itt a balkánon (meg még sokan mások is persze más helyeken) nem tudják kifizetni a csúcskártyákat?
Én ezt még úgy sem szeretném, hogy szintén nem tudom/akarom kifizetni.
-
Hát, lehet, hogy én nem értem. De én évtizedek óta hozzá vagyok szokva, hogy a Flight Simulator 20 fps fölött kiváló. Én élveztem 30 éve a 3 fps-t 12"-on (C64 FS2), 20 éve a 10-et 14"-on (FS2000), és 10 éve a 20-at (FSX) 24"-on is. Ez most újonnan 40 fps-sel hasít a közepes (2070S) gépemen 32"-on. Még sosem volt ilyen.
-
Azt ugye tudod hogy jövő kedden mutatja be az Nvidia a 3080-at (és még ki tudja miket)? Ezek előbb lesznek elérhetők a sarki boltban itthon, mint az általad sorolt addonok. Maga a kártya kb. 30%-ot ver a 2080ti-re, és persze ebből is lesz ti, illetve jön a 3090 is, lehet hogy ezek is a jövő héten. Gondolhatod hogy az MS nem úgy lövi be az 1 hete megjelent termékét, hogy az akkor 2 hét múlva megjelenő csúcskártyákkal ne tudjon mit kezdeni.
-
-
vlevi
nagyúr
Az én konfigom
Ryzen5-3600 (gyári órajelen)
16GB RAM, 3200MHz,
Nvidia 1060, 6GB videókártya.
Erre a konfigra az FS az első induláskor azt mondta, hogy 1080p-ben High-end beállítást javasol.
Fogalmam sincs, milyen fps értékeket produkál, mert az első leckénél lef***tam a bokám a látványtól, és a kép nem szaggatott, nekem ennyi elég.
Aztán persze, majd amikor jön az esti esős idő, meg a sok leszállófény, tükröződések tömkelege, akkor biztos átmegy majd diavetítőbe (1-2fps).
De ez sajnos így volt a Project Cars-al is, amikor éjszaka tudtam haladni kb60-80fps-el, de amikor utolért valami LMP1-es versenyautó, full reflektorral, akkor lett belőle 20-30-40fps, amíg el nem ment mellettem -
RubbishBin
senior tag
Te nem érted, máskülönben nem írtad volna be azt, amit beírtál.
Miért kéne 60fps-t tudnia egy 4 éve is fosnak számító kártyán? Nem megy jól ultrában 4K-ban egy 2080ti-on? Miért kéne? Ez a játék kb a következő 10 évre készült, becseszne ha nem lenne headroom. Nem kell még ultrára rakni meg 60fps-t várni, aztán ennyi.
-
Másrészt tedd oda az árak elszabadulását is. Az FSX idejében (de még a GTAV -ében is) nem 500kHUF-ért vetted meg az aktuális csúcskártyát, ráadásul a tartós fogyasztási cikkek inflációja azóta inkább negatív volt, és ugye erről a fejlesztő nem tehet, neki azt a piacot kell kiszolgálnia ahol egy kártya ennyibe kerül. Valamint ez egy hosszú távú projekt, ráadásul jövő ilyenkor a 40xx-es geforce-okat fogjuk várni.
Szerintem mindezeket figyelembe véve, és a látványt amit kapunk, nincs ok panaszra. A fogam azért én is szívóm, és azon pörgök 1 hónapja, hogy mi a jóbüdös francot vegyek alá meg mennyiért (pláne így Nvidia bejelentés előtt), de erről nem az MS tehet.
-
RubbishBin
senior tag
-
RubbishBin
senior tag
"Normális" ember ezt nem fogja játszani, most csak azért van felkapva még max 2 hétig, mert szép, és hozza a nézettséget youtube-on.
Gyakran több FPS-em van benne, mint a 14 éves FSX-ben.
Ahhoz képest amit nyújt a játék, örülök hogy így is elfut.
Ha egy 4 éve is rossz kártyával hoz egy konzol fps-t, az szerintem jó optimalizálás. Főleg ahogy kinéz.
Ráadásul ezeket nem a jelen pillanatnak gyártják, ez csak egy alap. Amire ez teljesen kész lesz, 4080ti-on fogják futtatni. -
Vesa
veterán
Ez egy új játék, ráadásul szimulátor, ami minden esetben sokkal erőforrásigényesebb, mint egy bármilyen más játék. GTX 1060-al ultrán a 25fps több, mint mesés! Ez már eleve egy kifutott hardver. Nézd meg mire képes a 15éves FSX azonos hardveren, és akkor tényleg elsírod magad.
-
fatal`
titán
Ultrán. Az szerintem bőven jó. Még a review is írja hogy repszimben a 30 fps bőven jó és ez így is van.
A minimum meg soha nem a legmagasabb részletességre vonatkozik, hanem kb. az éppen elindul kategória.
A teszt alapján a korábbi Flight Simulatorokhoz képest jól optimalizált.
-
fatal`
titán
Ez rendben van, de jelenleg (még nem próbáltam ki az újat) egy évtized alatt fejlesztett study level gépeket hasonlítotok (szerintem korán kiadott) default gépekhez.
A kérdés az lesz, hogy mit lehet majd kihozni belőle. Az már most látszik, hogy az engine sokkal jobban skálázódik, ami sztem azt jelenti, hogy néhány éven belül lazán futni fog a mainál addigra erősebb vasakon, akár 4k-ban. Hogy szimulációban mit lehet belőle kihozni az majd kiderül, ha véglegesítik az SDK-t és kijön mondjuk az első PMDG gép, vagy a Majestic Q400. -
jozsi252
veterán
SAITEK X52 Flight Control System - Meghibásodási arány: 23,1%
SAITEK X52 Pro Flight Control System - Meghibásodási arány: 11,5%
THRUSTMASTER T.16000M FCS Hotas - Meghibásodási arány: 8,7%Ilyen arányok miatt akkor hogy merjek megvenni egy X52-t? Még a TM T.16000 áll a legjobban, így valószínű azt is fogom megvenni.
-
wollnerd
aktív tag
Köszi, végül a megoldás csak annyi volt h még nagyobb deadzone-t kellett adni a fékeknek s így már perfect.
Viszont a switch kapcsolók programozásához, úgy látom h a YokeInput nevű szoftver a megoldás, amivel eddig ismeretlen változókkal lehet társítani a kívánt funkciókat... -
wollnerd
aktív tag
sqpp, meg tudod mondani nekem hogy a te 1050-ed mekkora hőmérséklettel megy a FS alatt a más játékokhoz képest? A videóban hallottam/olvastam hogy a (4k felbontáson neki) a gpu-ja mellegebben, sokkal melegebben megy. És ez engem egy kis aggodalommal tölt el engem... Sajna az én 1080Ti-m elég melegen dolgozik így is a játékokban...
-
wollnerd
aktív tag
Nem kellett.
Rámentem Vásárlásokra a böngészőben és ott volt a tétel alatt a "mégse" és ekkor a rendelést simán le lehetett mondani, mivel még csak "leadott" státuszban volt és nem volt még felszámítva a vásárlási költség se. Sima ügy.
Hamarosan átmegyek Steamre és ott rendelem elő.A Deluxe-t, főleg a normál C. 172 miatt.
Kérdés a Steam-eseknek: A Steam is szokott előtölteni?
-
fatal`
titán
-
LWhite
tag
Szerencsére van publikus SDK, úgyhogy sok third party fejlesztő dolgozhat majd reptereken, remélhetőleg LHBP-t is kidolgozza valaki (valamikor).
Én is bízom benne, hogy az IVAO is rárepül a már most is elérhető SDK-ra, ha nem is a megjelenésig, de később majd lesz kliens.Azért irigykedünk itt páran, hogy te már láthatod azt az autogen scenery-t! 😉
-
-
Te is? Szerintem a jelenlevők közül eddig te egyedül, szóval grat!
Nagyon várjuk a tapasztalatokat, engem elsősorban a vasad érdekelne, illetve hogy hogy skálázódik rajta az FS2020 (hw spec, milyen felbontás, milyen beállítások mellett mennyi fps, stb, stb..). Illetve nyilván bármilyen infó jöhet amire csak időd van.
Előre is köszi!
-
wollnerd
aktív tag
AIRBUS vs BOEING pilot / CAPTAIN JOE vs DUTCHPILOTGIRL
Remek videó. Captain Joe csatornáját már egy hete követem. Sokat tanultam tőle.
-
aviator
tag
Hali,
Köszönöm, hogy utánanéztél, de nem a hardver részére lennék kíváncsi. Tehát úgy értem, hogy hiába van egy LED vezérlő kártyám, ha nem tudom, hogy milyen bemeneteket adjak neki. Ez a része érdekelne, hogy az FSL Airbus ad-e információt kifelé arról, hogy a LED-ek milyen állapotban vannak. Valamilyen FSUIPC offset-en, vagy LVAR-on keresztül.
Megtennéd, hogy ezt is megkérdezed?
Illetve van itt egy link, a második hozzászólásban van egy FSL Control codes excel táblázat. Megtennéd, hogy letöltöd és elküldöd?
-
Cypresss
senior tag
Ne gondolkodj sokat, költözz BP-re, itt targoncásból sincs elég, de nincs szakács, felszolgáló, és árufeltöltő sem. Mindegy milyen képesítésed van, gyorsan találni fogsz munkát.
Más: a PMDG vezetője idei utolsó topik [bejegyezésében] a következőt tudta írni:
Porting Products to XPL:
Just because someone will ask (might even be the same MD-11 guy): No.Tehát nem lesz sem 737u-747-777 XP-re
, sem az újdonságokat nem portolják XP-re, helyette a MS-t fogják tolni. Azt gondolom ez egy teljességgel idióta döntés...
A P3Dv4 - 777-747 - frissítések pedig csúsznak az MS megjelenése miatt:
PMDG 777 Updates:
I mentioned under a different header that the announcement of the new Microsoft Flight Simulator threw our entire development process for a loop. We had a carefully mapped out strategy that got tossed out the window shortly after the MSFS announcement- and we haven't yet nailed some of those pieces back to the board yet. For example, we had planned to do a late 2019 update to the 777 product line, which was planning to add the EFB and a batch of fixes we have accumulated since the product was last updated in 2018. This didn't happen.Erre nehéz bármit is mondani...
Ettől függetlenül mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket kívánok!!! Repüljetek sokat!
-
Cypresss
senior tag
Hát én kb a P3D V1-et vártam ennyire, remélem ezt most úgy rakják össze, hogy keményen odabasszon a szimes világnak legalább egy évtizedre. Mert azért azt lássuk be, hogy a korábbi FS verziók gyenge maszatolások voltak csupán, a P3D-k pedig kicsit erősebbek, de még ezek sem érték el egy olyan szim szintjét, amire egy XXI. századi power user vágyna.
-
Korcsii
őstag
Nekem face-n a kedvenc komment az volt, hogy a M$ kitömte őket pénzzel, hogy megmutathassa, igazi komoly add-on gyártók is fejlesztenek az új platformra, és most emiatt viselkedik így, FS2020 népszerűsítő üzemmódban a PMDG, hogy végül mindkét cég lehúzhassa a bőrt a vásárlókról.
-
Hedgehog9780
tag
Repülés közben nem enged az options menübe.
Most volt első utam Pro Atc-vel.EDDF-LHBP. Alapjába véve tetszett, de érdekes volt, amikor a Final-ra fordultam, akkor el akart vinni teljesen más headingre.
Hát én meg inkább landoltam.
P3D eredeti ATC-jét valahol ki lehet kapcsolni. Sajnos fut a kettő egyszerre. -
-
Hedgehog9780
tag
Tényleg ez volt a probléma. De miért kapcsolódott ez ki?
Na mindegy. A lényeg, hogy most működik.
Tegnap este LLBG-n a B7 kapuból hátratolás után a cockpit computerből a következőt hallottam: TOO LOW! FLAPS! És erre elkezdett pattogni a groundon a QW789.
Csak sim restart oldotta meg. Na ez vajon miért volt? -
Hedgehog9780
tag
Köszönöm a segítséged. Örülök, hogy az Active Sky is tartalmaz ilyen lehetőséget és nem kell másik applikációt vennem.
Külön köszönet a screenshootér. Este kipróbálom (miközben beállítom a tegnap javasolt Chaseplane-t).
Eddig én is valós weather alapján repültem, csak még nem volt szerencsém kipróbálni a vihart. Miután kipróbáltam visszakapcsolom valósra. -
weinmaker
őstag
Igen, néztem egy lépésről-lépésre videót ( [link] ), ahol mindent be kell kapcsolni és állítani a gépen. Ennek az elejét próbáltam ki. Nagyon király, csak el is fáradtam a sok jegyzetelésben, mert sajnos nem mindig látszik jól, hogy mit hol kapcsol, hiába van feliratozva.
De sebaj, majd folytatom.
-
weinmaker
őstag
Persze, igazad van, de neked ez a hobbid. Nekem nem. Én csak ki szeretném próbálni, hogy mennyire tetszik, vagy érdekel, és ha beszippant, akkor megveszem ami kell. Addig nem erőltetem. Tudom, hogy így meg szívás van a köbön, de majd csak sikerül valami használhatót összehozni, ha meg nem, akkor megy a levesbe.
-
Hedgehog9780
tag
-
Korcsii
őstag
Ha nem joystick/pedál hiba, illetve a trim is rendben és oldalszél sincs, akkor marad az, hogy a hajtóművek kis eltéréssel pörögnek fel, így aszimmetrikus lesz a tolóerő - ezért kell előbb olyan 60% környékére felpörgetni, ott még nem olyan vészes, aztán mehet a full gáz.
De ez megint olyan, hogy látni kéne.
-
Đusty
addikt
Az a kicsit mennyire? Ha úgy mint az xplane akkor felejtős mert nem akarok ötven helyről nyolcvan cuccot feltenni, hogy hátha működik.
Installnál azt írja, hogy nem talál fsx-et. Jól sejtem, hogy fel kellene tenni fsx-et rá a budot majd átmásolni p3d alá és ott a menüben betallózni, hogy azt lássa? -
weinmaker
őstag
Na feladtam. Feltelepítettem a budapest csomagot, ami létrehozott egy aerosoft könyvtárat a flight simulatoron belül, a scenery és a texture mappákkal. De ezt így nem látja a program. Próbáltam bemásolni kézzel az add-on scenery-be, illetve a scenerykhez, úgy sem működött. Ennyi időt elb@szni..... Most lett elegem ebből
Lehet, hogy nem is jó a team editionhoz? Vagy lehet hagynom kellene ezt a flight simulatort és megpróbálni a prepar3d-t valami gagyi felbontáson hátha az működik?
-
Cypresss
senior tag
Nem tudom hol vagy az USA-ban, de a Boeing múzeumot és a gyárat (vannak oda előre szervezett látogatások) nem hagynám ki a helyedben.
(#15468) Kbhont: Jól van, akkor megnyugodtam, hogy még itt vagytok, majd néha dobok fel egy-egy találós kérdést, mint anno.
(#15469) Korcsii: EGLL-EBBR
longhaul. Aha...
És a jó öreg 747-essel mi van, vagy az már túl nagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest