Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
g.gergo
üzenetére
hüpsz én ez alapján csináltam, akkor lehet valamit félreértettem

akkor lehet, hogy a tosiba vezérlő alternatív megoldásának köszönhető, hogy nem lassul? -
gg72
veterán
válasz
Ősember
üzenetére
Én is így vélem, első SSD-nek szerintem jó lesz az Intel, aztán meglátjuk mit hoznak a következő évek...
Tőled rendelném, de ahogy nézem, már kicsúsztam a csütörtök 18.00 órából, így ráérek jövő hét csütörtökig is megrendelni, mert előbb ekkor sem fog megjönni, ha ma adom le a rendelést, ugye?
-
gg72
veterán
Akkor egy utolsó megerősítés kellene, hogy melyiket vegyem a következő kettő 40 gigás SSD közül:
Mushkin Callisto Deluxe (Sandforce vezérlő) 31500 Ft
Intel X-25V 26500 FtCsakis a rendszer (Win7 64bit AHCI) lenne rajta, amelyet leginkább Office dolgokra, internetre és videótömörítésre használok, ez utóbbit úgy, hogy a forrás- és célfájlok 2db külön normál HDD-n vannak, miként minden más könyvtár (dokumentumok, képek, zenék, letöltések, stb.) is.
Az Intel-ben szimpatikus az ára, a supportja (FW-frissítések, Toolbox), a Mushkin viszont modernebb (?) és bizonyos esetekben (pl. nagyobb fájlok írása) gyorsabb.

-
válasz
Dluinet
üzenetére
Nem ártana tisztában lenni a grafikonokkal amelyeket beteszel.
2MB szekvenciális írás / olvasás: nagyméretű fájlok kezelésének sebességét mérik vele, hagyományos vinyók azért érnek el jó eredményeket, mert nem kell állandóan újrapozicionálnia a fejnek, a 15-16ms-os keresési idejével, ha nagyméretű fájlokat filmek, videószerkesztés, ISO-k mozgatsz rendszeresen akkor érdemes erre a paraméterre figyelni
4KB véletlenszerű írás / olvasás: Általában oprendszer meghajtók tesztelésére használják, jó képet adnak arról, hogy mennyire jól kezeli az adott meghajtó a sok apró fájlt, ebben a tesztben hagyományos vinyó nem igazán jó eredményt elérni, még a 10000rpm raptorok sem, hiszen ezernyi apró fájlra kell rápozicionálniuk, míg egy SSD 0,1ms alatt bármilyen fájlt elér a tárterületén. (oprendszer vinyók tesztelése, kapró fájlok kezelése, vezérlő processzor erőssége, párhuzamos többszálú terhelés közben várható viselkedéshez ad támpontot ez a paraméter)Enélkül elég vicces, amikor néha random írásra reagálunk és szekvenciális írásra vonatkozó mérési eredményeket linkelsz erre válaszul.
Azt a teszoldalt meg feljetsd el nyugodtan, komolytalanok a témában ha ilyet kiadnak a kezük közül.
-
iwu
addikt
első benyomások:
egész gyors
, bár kicsit többet vártam.
msi ex600 notiba ment a cucc. a ph-s tesztben említett 9.6 intel nem megy fel, 9.1 van fent.
ghostolás és 2 benchmark után 97-et ír az állapotra, ez normális?
ezek az eredményei, nekem nem tűnik vmi jónak:
üdw,iwu -
kisza25
félisten
na megvan a kingston 30GB SSD-m
kérdés az normális, hogy mikor nem volt rajta semmi leformáztam futtattam rajta HDtune-t és 0,2 ms volt a késleltetés,
ráraktam wint (XP) 0,4 lett a késleltetés,
beállítottam AHCI-t XP-hez 0,4 maradt a késleltetés,
felraktam AHCI drivert 0,5 lett a késleltetés
TRIM látszólag műkszik,
már többször teleírtam és letöröltem és utána is kb ua. a teljesítményt hozta,
mindössze pár MB különbség van a tesztek eredménye között hol jobb hol rosszabb, ATTO-val is,
csak ez a 0,2 vs 0,5ms nem tetszik
-
gg72
veterán
OK kösz!
Akkor gyakorlatilag ha egy új Win7 AHCI rendszert teszek fel SSD-re, akkor nem kell belenyúlkálni semmibe, egyedül ennek a printer spool-nak az áthelyezése ajánlott. Mondjuk én a hibernálást is kikapcsolnám, mert csak a helyet veszi el.
Az indexelést a Win7 kikapcsolja SSD-nél?
Intel X-25V SSD esetén pedig gondolom illik feltenni az SSD Toolboxot és időnként futtatni a karbantartást, vagy azt automatikusan megcsinálja?
-
iwu
addikt
nah, megjött az ocz vertex2-m. meguntam a notihdd-t a sok teszt és áradozás láttán.
kibontom, legnagyobb: matrica "my ssd is faster than your hdd"

most megy a ghost...
üdw,iwu -
DV
senior tag
Lejart a szerkesztesi idom.
" Egy Windows 7-tel foglalkozó Microsoft mérnöki blogban írtak szerint nem érdemes kikapcsolni/áthelyezni, sőt valójában az SSD-nek fekszik a lapozófájl használata, mert az írások inkább a nagyobb méretű, szekvenciális tartományba esnek, és végülis nem babusgatni vesszük a hardvert, hanem használni szeretnénk."
Forras: link.Dluinet
Nem olvastam vissza,
.
Koszonom! -
"Be tudnad linkelni azt az oldalt, ahonnan a fenti eredmenyeket kaptad? Pl.: #9351.
Koszonom!"néggyel felettem volt:
#9351.: http://www.techspot.com/review/313-budget-ssd-roundup/
-
Jenő76
tag
Sziasztok!
Több véleményt is hallottam már ebben a dologban, hogy érdemes-e a lapozófájlt áthelyezni az SSD-ről. Nem tudom melyik lehet a jobb módszer. Ha át is helyezném az SSD-ről akkor csakis vinyóra tenném az meg sokkal lassabb az SSD-nél. Tehát amit nyerek az SSD sebességével bőven elveszítem a vinyó lassúságával.
Szerintetek hol érdemes tartani a lapozófájlt?????????????
-
DV
senior tag
-
dni
őstag
Sziasztok!
Használt SSD vásárláskor mire érdemes figyelni? Konkrétan egy Agility 2-ről lenne szó, ami papíros garral rendelkezik.
Törölt hirdetések között is lehet keresni?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
cszn
őstag
Sztem nagyon érzékenyek ezek a mérőprogramok. Én is azt tapasztaltam, hogy 2x egymás után futtatva más jön ki...
Amit most belinkeltél, azon az x25-v 2mb seq write 41,9 hozza ahogy kéne pedig anand ez is mint az előbb belinkelt. Bár írják is: "The X25-V is cripped in its write performance..." Hiányos az angoltudásom sajnos, de te hátha tudod mit jelent a cripped (ha már egyszer in england vagy).
-
-
DV
senior tag
Inkabb maradnek ennel az osszehasonlito tablazatnal, link. Az az egy hibaja van, hogy nem azonos a 2 SSD kapacitasa.
Dluinet
Be tudnad linkelni azt az oldalt, ahonnan a fenti eredmenyeket kaptad? Pl.: #9351.
Koszonom!Sea Edge
A legujabb HDTune Pro mar "jobban" tamogatja az SSD-ket. Link.
"28th August 2010: HD Tune Pro 4.60 released.
Added temperature statistics
Improved support for SSD
Improved access time resolution
Health
added support for more SSDs
Random access
maximum access time is shown
added 4 KB align option
Extra tests
added random seek 4 KB test
added 4 KB align option" -
Bird
addikt
Tudom, h hülye a kérdés, DE...Volt már vkinek rossz tapasztalata az SSD-vel?? Elsősorban a korai elhalálozásra, gyártási hibákra, hiba %-okra gondolok....
-
Sea Edge
tag
Lejart a szerkesztesi ido.
itt egy masik meresi eredmeny:

Bugos lesz ez a HD Tune. 64K-s irasnal 92 MB/s-t mer.

Sose tudott az X25-V ennyit.
A blokkok novekedesevel szepen no az atlagos sebesseg is, csak eppen a kozepen van egy kis kiugras.
-
válasz
Dluinet
üzenetére
Szerintem kár linkelgetni ezt a fotót, mert valamilyen mérési hiba alapján születhetett.
SSD témában mondjuk az Anandtech tesztjeit tekinthetjük etalonnak.
4KB Random Write-ban:
Sandforce-1200 vezérlős SSD pl. a Vertex 2: 44MB / sec
X25-V: 35,4 MB/sec
Momentus XT hdd: 0,7MB/secEbből a fenti tesztben nagyjából semmi sincs a helyén, sőt nagyságrendi különbségek vannak
-A Sandforce vezérlő pl. valósidejű tömörítő algoritmusokat alkalmaz, így megfelelően nagy számban nyomkodva a teszt ismétlését növelhetőek a kiírt számok.

-A Samsung 1TB vinyó eredménye a 15-16ms elérési idejével szintén irreális. Valahol 1MB/sec körül tudhat.
-Az Intel X25-V-nek pont erőssége a véleltlenszerű írás. 2,2MB/sec írási eredmény elképzelhető, ha mellette még filmet másoltak rá a háttérben.
-
Sea Edge
tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Ez a grafikon szerintem meresi hibas, vagy csak felcsereltek az also ket eredmenyt a folotte levo kettovel.

Ugyanez a teszt program az X25-V-nel 512 byte-os random write tesztben 9.1 MB/s-t mert.
Az 1 MB-os random writeban pedig 40.6 MB/s-t.
Minel kisebb a keres nagysaga annal kevesebb lesz a MB/s is.
Ha veletlenszeruen valtoztatjuk a keres nagysagat is akkor hogyan hozol ki az 512 byte-os random writenal kisebbet, ha attol csak nagyobb keresek lehetnek? -
cszn
őstag
-
Mivel nincs töredezettség mentesítés, ezért ha egy év múlva egy 100Mb-os fájlt másolsz rá, az "véletlenszerűen" össze-vissza darabokban íródik fel az SSD-re. ACHI megléte esetén bekapcsol az NCQ és ezt a véletlenszerűséget cacheből jelentősen csökkenti, ha nincs ACHI akkor az Intel X25-V sokkal lassabb is lehet egy HDDnél!!!!
Még egyszer leírom: ha nincs ACHI bekapcsolva
ACHI nélküli gépekbe nem érdemes Intel X25-V berakni!
-
gg72
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
A Random Write gyorsasága, ill. lassúsága a gyakorlatban mikor, milyen alkalmazásoknál érzékelhető?
Párhuzamos feladatoknak számít pl. az, ha egy négymagos gépen egyszerre tömörítek videót, internetezek és nyitok meg egy Excel-táblát? A videótömörítés mondjuk nálam úgy zajlik jelenleg, hogy maga a program (pl. BD Rebuilder) a rendszervinyón van, a videófájlok pedig két külön normál vinyón, az egyiken a kiindulási fájl, a másikon pedig a cél, ill. a temp mappa.
-
cszn
őstag
Az a kutyafüle 2006-os akármi vagy a frissebb verzió? Nem hiszem hogy sokat számít, de ki tudja. Úgy néz ki amúgy, hogy mindent jól csináltál, legalábbis más nem jut eszembe most.
(#9341) gg72 Mindegyik másban jó.
Ha csak simán rendszernek lesz akkor valószínű jobb választás az intel mert úgyse másolgatsz rá szekvenciálisan. Én is ezért vettem, mert amúgy 4k-ban meg nagyon ott van és még olcsóbb is. -
cszn
őstag
Az x25-v esetében 30 giga körül ideális, 37-re lehet formázni egyébként. A többi sandforce-os és elvileg kicsit másképp alakul a hely, mert alapból többet lefoglal a vezérlő. Viszont nem találok egy tesztet sem így hirtelen úgyhogy nemtom igazából hány chip van benne és mennyire lehet formázni, de valószínűleg nincs nagy eltérés és lehet 30 giga vagy párral felette számolni.
-
gg72
veterán
Egy 40GB-os SSD-t mennyire illik/szabad teletenni, hogy még jól működjön az automatikus SSD optimalizálás (trim)?
40 gigásból melyik jobb választás?
Intel X25-V
Mushkin Callisto Deluxe
OCZ Agility 2
OCZ Vertex 2Ha jól tudom, akkor az utóbbi 3db SandForce SF-1200 vezérlős, így gyorsabb az Intelnél, de ez a gyakorlatban is észrevehető?
-
cszn
őstag
Ja egyébként a crystaldiskmarkot érdemes többször is lefuttatni, mert nálam is sokszor más jött ki. Meg állítsd át a méretet 50-ről 500 megára vagy inkább 1000-re.
(#9322) cimabue: Na gyorsan lecsekkoltam az intel oldalát, hogy itt sunyiban kiadnak egy 120-as sst, de ők sem tudnak róla. Érdekes, hogy egyik boltban sincs ebből a 120-as intelből.

-
Jenő76
tag
Sziasztok !
Mégis, hogy kell ilyen SSD-t formázni win 7 alól ? Ugyanaz mint a vinyó? Első formázáskor elég a gyorsformázás vagy teljesen le kell formázni?
Ha újra kell tenni a rendszert akkor is melyik formázás a jó a gyors vagy a teljes?
Köszönöm a válaszokat !
-
Picco
addikt
hmm
az iras szvsz nem tul meggyozo

-
DV
senior tag
-
cimabue
tag
Már egy ideje nézegetem az SSD-ket, gondolom jók ezek az Intelek... Csak az a gondom, hogy a 80-as épphogy elég lenne, a 160-as meg már sok. Bár most úgy látom intel észbekapott, felbukkant egy 120-as is a G2-es verzióból. Pár napja látom kinti áruházakban, kb 270 euróért előrendelhető. Sztem ez lesz nálam a nyerő. (A G3-asok meg úgyis csak jövő év elején lesznek, azt rebesgetik... )
Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem egy nagy ügy. Bár nekem egyszer valamitől visszaállt defaultra, nem jöttem rá mitől, de én nem hagytam magam. 

.