Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Aktív témák
-
AceTom
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek-e még rá, korábban "panaszkodtam", hogy nem teljesít úgy az intel SSD a laptopban, ahogy itt (meg mindenhol) sokan mutatják a benchmarkokon.
Íme a megoldás, én nem teszteltem le mondjuk, de a cikk magáért beszél.

Aki lusta végignézni, annak összefoglalva arról van szó a series5 chipsetnél, hogy a CPU pihenőmódjai miatt esik vissza a sebessége az SSDnek ahhoz képest, ami elvárható lenne tőle. Meghökkentő, hogy mekkora különbséget tud okozni egyébként iops-ban a cikkben említett registry buherálás.
Nekem mondjuk az akksi üzemideje fontos azért, de lehetséges, hogy be lehet állítani azt, hogy csak töltőről használva ne essen vissza a sebesség, amúgy meg akkumulátorról az üzemidő érdekében használhassa az idle állapotokat a processzor. Ha nem siklottam el felette nem tért ki rá a cikk, de a képeknél pl csak töltőről használva van kikapcsolva az idle állapot.
-
neverless
tag
DV kollégának mi a véleménye erről a PCI-E-es drive ról a "best buy" fogalom szempontjából ?
-
DV
senior tag
válasz
pszichiater
üzenetére
Igen, mukodik tokeletesen.
-
pszichiater
senior tag
Sorry ha volt már ez a kérdés.Végül a Crucial C300 128GB néztem ki, aminek ugye sata 3 támogatása van. Az én lapom csak sata 2. Mivel nem láttam még sata 3-at ezért kérdezném, hogy az attól még teljesen jó úgy? Működik?
köszi
-
neverless
tag
Eléggé elgondolkodtató ez a pci-e-es cucc. Az intelnél kicsit drágább, és kapacitásban kicsit kisebb (mármint a legkisebb revodriveról beszélek) de teljesítményben odaver még az intelnek is. Legalábbis most csak az adatlapon levő számok alapján mondom mindezt.
Ha valakinek van tapasztalata vele, az írhatna
-
DV
senior tag
A tesztben szereplo kartyan (120GB) 2 db Sandforce vezerlo van (60GB/vezerlo) es RAID0-n fut. RAID modban a Trim nem mukodik es a "szemetgyujtes" sem (Garbage Collection, "Nor will idle garbage collection"). Marmint egyaltalan nincs allapotjavitas. Igy az ido elteltevel lassulni fog az SSD.
A masik, amirol szo van, hogy kell driver OS telepiteskor (akar CD-n, akar USB flash drive-on), hogy az OS lassa az OCZ RevoDrive-ot.
-
Moric
aktív tag
Nem hiszem, hogy a boot gond lenne. Az alaplapra van integrálva raid vezérlő ami közvetlenül csatlakozik a Pci-experss bus-ra, amiről tudd boot-olni.
Látom van hozzá meghajtó amit win telepítéskor fel kell tenni.
Sil 3124-es vezérlővel dolgozik, ami nem mai darab, még az előző alaplapomra gyárilag ez volt integrálva. Nem volt vele semmi gond és még a sebessége is jó volt, amennyire emlékszem. -
S.O.S.
senior tag
Nincs TRIM támogatás ?

nem vágom az andolt.
Miröl is lenne szó?
-
DV
senior tag
Ide nezz! Az alaplap: ASUS P6T Deluxe V1.
"For those using a single card, drivers are still needed for the OCZ RevoDrive to operate properly and be seen by Windows. You can download these drivers on OCZ's website and you'll need to burn them to disk or place them on a USB drive to load during the Windows install process. If you do not perform this step, the Windows installation application will not recognize the RevoDrive as a valid choice for installation." Forras: #.
-
S.O.S.
senior tag
Érdekes itt más alaplappal is tesztelték.
Vagy ezekszerint tesztelni bármelyik lapba lehet ,csak a boot nem valószínű ,hogy működik.

-
DV
senior tag
A Crucial Sata III-as csatlakozoval van szerelve, ami elmeletileg 6Gb/s sebesseget tud, ezert 355MB/s a sebessege. Itt neked kell donteni, hogy melyiket veszed, hogyha visszakeresel par oldalt itt a forumban, akkor lathatsz teszteredmenyeket a Crucialrol.
Moric
Az esetleges buktato az, hogyha az alaplap nem tamogatja a bootolast PCI-E-rol. Amit linkeltel oldalt, ott olvashato is a megjegyzesben alul. -
Moric
aktív tag
Szeretném az oprendszeremen gyorsítani egy kicsit. Ezért vennék egy Ocz RevoDrive-ot.
Van tapasztalat ezzel? Esetleges buktató? -
Khelben
nagyúr
Ez a régebbi kingston még nem tudta a trim-et.
allein: keress egy trim-et helyettesítő programot és futtasd le rajta. Ha jól rémlik az ssd-cikkből, az írás jelentősen lelassul, ha nincs trim.
Amúgy az ssd-del külön foglalkozik a cikk: a JMicron JMF602 és leszármazottai (első, második, harmadik teszt) köré épülő típusok az "ANTI" SSD-k. A JMicron által piacra dobott vezérlő olvasási teljesítményével nincs gond, de írási sebessége mai szemmel nézve botrányos, gyengébben teljesít, mint a merevlemezek, nem egy mérésünk szerint egyes esetekben 2-3 mp-nyi időre van szüksége egy kis fájl felírásához. (...) A JMicron vezérlő gyenge teljesítménye a gyorsítótár hiányára vezethető vissza, az ugyanis minimális méretű (32 kB). Utólag, hosszú idővel a jmicronos SSD-k piacra kerülése után kijött egy firmware, ami a teljesítményt hivatott javítani, de ez kb. annyit ért, mint halottnak a csók. A neten sikerült találnunk egy programocskát, ami a rendszermemóriából lenyisszant egy keveset, majd ezt betársítja az SSD-mellé, ezzel pedig felgyorsítja az írást, de ez is csak átmeneti megoldás.
-
szki
őstag
Mod: most látom Sata1-ben működik csak az ssd! Ennyit tud az alaplapod?
Valami nem okés. 4k írás nagyon gyenge. Extrém a tesztidő!
Meglepő, hogy Crystal Disk Info nem írja ki az üzemórát, csak hogy 440x volt bekapcsolva. És hol a többi info?
Meg kellene guglizni, hogy ez a B090522a fw. mennyire friss. Lehet a frissítés segít, hisz a TRIM-et se jelzi...
32 C fok-nak szerintem nincs jelentősége. Lehet nincs is hőfok érzékelő az ssd-ben.Nálam így néz ki 14 hónapos Crucialra: (AsRock AM3 lap, AHCI, Win7x64):

-
allein
addikt
SSD - Méret 59.5.gb,42.9 gb szabad,Bencmark test 330 percig tartott.
HDD - Méret 931 gb,20 gb szabad,test időtartama 100 perc. -
allein
addikt
Uraim,kellene nekem egy kis segítség.Vásároltam használtan itt a ph-án egy Kingston SNV125-S2/64GB típusú SSD-t.3 nap próbagarit kaptam rá ami Hétfő délutánig érvényes,nem tudom mit csináljak.HDD Sentinel,Crystal Disk Info is 32 fokon megy az SSD,ezt mutatja mindkét progi,Sentinel nem mutatja mennyi időt ment eddig az SSD,külső vinyómat a működési idejét viszont kiírja és a Crystal Disk Info és mutat mindent amit kell róla.Lehet,hogy az SSD már nem az igazi,Benchmark tesztet több órán át futott az SSD esetében,HDD esetében ugyanez a teszt sokkal hamarabb végzett,holott a HDD-n már alig van üres hely.Mellékelem a képeket,ha valaki tud mondani bármit jól jönne,köszönöm szépen előre is.
-
uselessgumi
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek, lehet ilyet valahol kapni?
Corsair Force F40Köszi előre is.
-
allein
addikt
Itt van a 3 progival a test,jelezni szeretném,hogy az utolsó tesztet amikor csináltam(ATTO) akkor az SSD pár nagyon vékony éles hangot adott ki,normális ez?És lehet látni egyik képen 32 k Bad feliratot,mit jelent ez,bocsi a sok kérdésért csak de az eladó 3 nap garit adott rá.
-
DV
senior tag
Telepitettel-e a gepedre Intel chipset drivert? Pl. Intel RST 9.6.
-
DV
senior tag
Hmmm... van ures hely az SSD-n? Az AHCI az jo.
Hogyha a cmd paranccsorba beirod, hogy: fsutil behavior query disabledeletenotify, akkor 0-t kell kapj - ebben az esetben mukodik a trim. (Start menu, alul a keresobe - cmd - futtatas adminisztratorkent).spejci
Ez a ket SSD olyan, mint ket tojas. Mindkettonek Sandforce vezerloje van, sebesseguk es meretuk is megegyezik. Mostanaban a Crucial C300 64GB-ot szoktuk ajanlani, de ez a ketto is jo. Itt mar a garancia/tamogatas/ar a donto tenyezo. -
spejci
tag
Sziasztok!
Corsair Force F60 SATA2 60GB ( SSD-F60GB2-BRKT ) vagy OCZSSD2-2VTXE60G 60GB - Vertex 2 ? Melyiket vegyem szerintetek?
-
neverless
tag
Na kb mármár 99%ban eldöntöttem, hogy cruci 64es lesz, nézegettem is már ősember oldalát.
3-at találtam:
-CTFDDAC064MAG-1G1CCA
-CTFDDAC064MAG-1G1
-CTFDDAA064MAG-1G1
Ezek között jól látom, hogy annyi a különbség, hogy:
-az első annyival több a másodiknál, hogy "with Data Transfer Kit". (ez elvileg a Cloning Software, USB to SATA cable pakkot jelenti.) Ezt Cruciék oldaláról néztem. Illetve ősember oldalán az elsőnek 75MBps, a másodiknak 70MBps írási sebessége van. (ez elírás lenne...?) Ja, és drágább kb 5k-val a másodiknál és harmadiknál.
-A harmadik meg ugyanaz mint a második, kivéve, hogy 1.8" as méretű ? -
DV
senior tag
SSD-hez ajanlott a CrystalDiskInfo progit hasznalni. Ennek mar ki kell tudni irnia mindent.
-
allein
addikt
-
allein
addikt
Üdv.Vásároltam egy 64 gb Kingston SSD-t.Az eszköz használt.Kérdésem a következő:HDD sentinel szerint 32 foknál nem megy sem lejebb sem feljebb,és a progi nem mutatja ki mennyi időt ment eddig az SSD.Valaki tud mondani valamit ezzel kapcsolatosan?Köszönöm előre is.

-
neverless
tag
Igen, én is ezért kérdeztem, mert elvileg ez a téma az SSD belső működése szempontjából fontos, tehát "alsóbb szinten" történik ez.
Nahát ezt most jól megaszontam, de mindegy, érthető valamennyire remélem. De jó lenne ezügyben valami megerősítés is.Amúgy köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, ha van még, jöhet

Gondolkodom valami soksokpingponglabdás focilabdás hasonlaton, hátha úgy majd megérti

De az a kép is jó, amit fentebb linkelt a kolléga
-
cszn
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Na, hát nálam nincs ilyen gond. Én akárhányadiknak rakom gyors.

-
DV
senior tag
válasz
neverless
üzenetére
Szerintem mukodni fog az, hogy 50GB a particio a tobbi meg szabad, mivel csak az OS fele lathato az 50GB formazott resz, az SSD fele meg a teljes 64GB. Varom a tobbiek velemenyet ezugyben.
Az alaplap felol az AHCI kovetelmeny eleg, mas nem kell.
"Még mindig ez a kettő a "best buy"? (cruci C300, intel X-25M G2)" - Igen.Haverodat meg majd meggyozod SSD vetel utan...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jozsef m.
tag
válasz
neverless
üzenetére
Szia!
Ha van rá keret akkor inkább az Intelt már csak a 80 GB okán is.
A particionálással kapcsolatos elképzelésed szerintem nem fog müködni,hiszen pont az a lényeg a tartós gyorsaság, és az ideális cella elhasználódás szempontjából,hogy az ehhez használni kivánt terület a rendszer számára állandóan rendelkezésre álljon.
A barátodnak az SSD ről alkotott véleményére:
Tulajdonképpen minden csak nézőpont kérdése..!

-
neverless
tag
Sziasztok
Nem fogjátok kitalálni; én is SSD vásárlásán töröm a fejem

Igazából 2 éve akarok már venni, de véleményem szerint mostanság jött csak el az idejük.
Sooooooookat olasgattam itt a fórumot, és az olvasottak alapján nekem ezek lennének jók (sorrendben):
-Crucial C300 64 GB
-Intel X-25M G2 80 GB
-OCZ Vertex 2 turbo xx GB
Ja, értelemszerűen oprendszer lenne rajta, a programokkal, és a kb 1 darab aktuális játékommal.
A crucialt és az X-25M-et szoktátok itt nagyon mondogatni, mint best buyt. Ez még most is aktuális? A cruciallal szemezek nagyon, látom, hogy ősembertől "szokás" venni
40.5k ért jónak tűnik az.
Még 1-2 kérdés:
-Még mindig ez a kettő a "best buy"? (cruci C300, intel X-25M G2)
-GA-EP35C-DS3R alaplapom van. Ezzel ugye megy az SSD? BIOS-ban néztem, van AHCI opció. Nem tudom, ezen kívül kell-e van e még valami alaplap felőli követelmény.
-A Wear leveling miatt ugye mondjuk egy 64 GB-os cruci esetében max 50 gigát javasolt használni. Na most vagy ennyit szabadon hagyok rajta ~16 GB-t, vagy (és ami a kérdésem is), hogy járható-e az az út, hogy direkt csak 50 gigásra formázom, és unallocatedben otthagyok 16 gigát partícionálatlanul. Így is működik a wear leveling? Csak mert nekem így szimpatikusabb, hogy van 50 gigám, és azt megtölthetem csurig.Ha számít, akkor core2 duo E8400-am van, 2x2 GB DDR2 rammal.
OFF:
Próbáltam havernak is kicsit reklámozni ezt az SSD témát, de 1 óra után is csak ott tartottunk, hogy szar az ár/GB rátája. Hiába mondtam, hogy ne ezt nézze. Még egy fantasztikus hasonlatom is volt, de az se segített : Ha repülőt vesz, nem az a lényeg, hogy mennyi idő alatt van 100-on
-
jozsef m.
tag
válasz
Maxtreme
üzenetére
Igen nekik lehet az Intel ICH 10-es chipjülk van, az a tesztekben sokkal jobban szerepel a SATA vezérlés terén mint az AMD.De ha jól emlékszem a 890-esek kapcsán irodott cikkben taglalták is ezt it a proh-on,és az ujabb lapkák se tündököltek ebből a szempontból.
Talán majd a +3-as lapokon megoldják ezt is!
Khelben:
A64GB-os modell notiban ,bár nem tudom milyen a többi komponens de szép eredmény!!
A közeljövőben én is tervezek ujat az asztaliba, és akkor ez megy a notiba nálam is!
-
jozsef m.
tag
válasz
Maxtreme
üzenetére
A következőket mértem csak telefonnal részidőként:
A GIGA alaplakép:4 sec
A meghajtók:,SSD , RAID / fekete/ 5 sec.
A Win logo felirat :25 sec, annyi hogy közben pulzál a logó de itt álldogál
Welcome kék : 3-4 sec és azonnal megy minden program beállnak a minialkamazások /10db./és van net, szóval minden program parancsikon kattra pattan elő semmi kék kör,betöltött mindent még azokat is amik a RAID tömbön vannak.
-
Maxtreme
addikt
Tiszteletem mindenkinek

Lenne nekem 1 kisebb problémám.
Beszereztem egy Intel X-25V 40gb-s SSD-t, amire win7 enterprise x64-et telepítettem.
Működik minden tökéletesen, 1 dolgot kivéve.
Valamiért a bootlogonál kb 20-25 másodpercet várakozik a gép (előtte amikor hdd-t használtam ez kb 5-6 sec volt) Amúgy ettől függeltenül nincsenek sebességgondok.
Ez mi a fenétől van?
Előre is köszi

-
baluka26
veterán
Sziasztok!
Windows 7 alá hány gigás SSD kéne?
Csak a rendszer lenne rajta, sem a temp mappa semmi ilyesmi, az mind winchesteren. -
nuendo
tag
hehe

-
cszn
őstag
Nah, kutya legyek ha nem próbálom ki most emiatt otthon.
Kíváncsi vagyok nálam mi a helyzet. -
cszn
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Akkor ezt magyarázza meg valaki okos, hogy miért volt ez. Mert javítsatok ki ha tévedek, de a bios sorrend annyit változat, hogy melyiket vizsgálja először, hogy bootolható e, aztán ha bootolható akkor arról indul.

-
SpongyaBob
veterán
Megcsináltam!
Annyi volt a gondja, hogy a boot sorrendet át kellett variálni a BIOS-ban. Az elsődlegesnek az SSD-t tettem (hard disk) a másod és harmadlagost pedig kikapcsoltam.
Igy most repül a kicsike
Feltelepített programokkal együtt kb. 29 mp alatt bejön
Érdekes, hogy a win7 indexre most 7,5 pontot adott. (Előzőleg IDE módban 7.2) Most lemértem a sebességeket kb. 2-3 hét múlva újra megnézem mi a helyzet Trim ügyben 
-
audi100td
nagyúr
válasz
audi100td
üzenetére
A link lemaradt: [Diskeeper]
-
audi100td
nagyúr
Az a gond, hogy ez nem sata csatis, hanem így néz ki: [link]
Ez valamivel több mint 20e Ft-ba kerül, gyári lenovo (= Samsung SLC) jöhetne még szóba, de az majdnem annyi mint a notesz, így nem éri meg illetve lehet kapni még egy indilinx vezérlős Photofast-ot, de az is 60k, szintén drága.Nekem amúgy jó lenne sima HDD is, csak 4200-as 60GB-os van benne, amit szintén nem lehet másra bővíteni, a sebessége meg katasztrofális a max olvasás nem éri el a 25MB/s-t, így akkor már inkább egy jmicron-os SSD. Remélem nem fog laggolni.

Dluinet: Nem lehet, hogy ez lenne az: [Diskeeper] ?
Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez a mondat angolul?
- Renault, Dacia topik
- Kés topik
- Ingatlanos topic!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Feltelepített programokkal együtt kb. 29 mp alatt bejön