Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Bird
addikt
válasz
neverless
üzenetére
Üdv!
Nekem Gigabyte GA-965P lapom van ami mára egy kövület, és lehet, hogy pont ezért, de a BIOS-ban nem lehet semmiféle időzítéseket állítani az AHCI-t illetően... Lehet, hogy egy BIOS frissiítés megoldaná, de még nem próbáltam!
No min1, mert az SSD-met a kis ZOTAC ION2 HTPC-ben használom, ott meg a boot 3 sec
B.
-
Bird
addikt
hmm...pedig bele kell
Az üzletpolitika a tengerentúlon kifogástalan... Ja kérem aki megengedheti magénak az SSD-t az megengedheti magának a W7-et is.. Mondjuk szerintem is jó kis OS a 7-es! Először nekem is fentartásaim voltak, de aztán én is belenyúltam a 200-ba... izé a pénztárcámba és rájöttem, hogy Ő kell nekem 
-
Bird
addikt
-
Bird
addikt
válasz
kisza25
üzenetére
Kicsit szétnéztem a neten... Ezzel a 4k-s partició eltolással sokan szívnak XP alatt, sőt a Microfos is felhívja a figyelmet az inkompatibilitásra...
Részlet a DISKPAR sugójából:
DISKPAR parancs offset=n A partíció kezdetét jelölő eltolás bájtban. Ha az eltolás nincs megadva, a partíció a lemez első szabad területének elején fog kezdődni....
Figyelmeztetés Ha ezzel a paraméterrel hoz létre partíciókat, előfordulhat, hogy a számítógép összeomlik vagy nem indul el.Ugye ez a diskpar a bonyolultabb megoldás...

-
-
Bird
addikt
válasz
kisza25
üzenetére
vmi megütötte a szemem az SSD "bibliánkban" és lehet, hogy itt a válasz a kérdésedre:
"Toshiba TC58NC/JMicron JMF618: ez egy állítólagosan Toshiba által felügyelt, második generációs JMicron-vezérlő, ami már nem szenved azoktól az akadozással kapcsolatos gondoktól, mint a JMF602. Véletlenszerű elérésben nem észrevehetően, de még mindig lassúcska a konkurenciához képest, ugyanakkor szekvenciális sebességével nincs probléma, és olcsó SSD-ket építenek köré, ezért egyre inkább népszerű. Az eddig látott tesztek szerint a TRIM helyett/mellett egy vezérlőchip által irányított mechanizmussal is rendelkezik, ami üresjáratban "megtisztítja" az SSD-t, így írási sebessége szinte állandóan a maximum közelében mozog."
Hmmmm..... TRIM helyett?
Neked is V szériás Kingston 30Gb-os a meghajtód? 
-
Bird
addikt
-
Bird
addikt
válasz
sagvary
üzenetére
Windows7-et használj, mert az már alapból SSD-re optimalizált rendszer... Nem kell annyit tükrözni vele, BIOS-ban beállítod az IDE módot AHCI-re, mert (Winfos alatt csak így fog működni a TRIM utasítás!), elindított a telepítőt és ezután finomhangolod a rendszered, az alábbiak szerint:
valamint a TRIM-ről bővebben
Ugye nem AMD-s a rendszered?
-
Bird
addikt
Sikerült a hétvégén beüzemelni a Kingston 30 Gb SSDNOW V series SNV125 Toshiba vezérlős SSD driveot a mini-ITX NM10-ION2 alapú HTPC-be. A HDD után felüdülés a kis flash meghajtó, az egész rendszer dinamikusabb, nagyságrendekkel csendesebb mindenkinek csak jánlani tudom. A BIOS-ban belőttem az AHCI-t, majd a chipset driverek után felraktam az Intel AHCI SATA vezérlőjét... a windows finomhangolása után TRIM ok, frankón működik a cucc. A win7 bootidő a 70 mp-ről, 33 mp-ra csökkent, érezhető a javulás...
Általam mért sebességek:
-
-
Bird
addikt
Tudom, h hülye a kérdés, DE...Volt már vkinek rossz tapasztalata az SSD-vel?? Elsősorban a korai elhalálozásra, gyártási hibákra, hiba %-okra gondolok....
Aktív témák
- Óra topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- Milyen egeret válasszak?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ennyire zavar ez a 3-4 sec??
Az üzletpolitika a tengerentúlon kifogástalan... Ja kérem aki megengedheti magénak az SSD-t az megengedheti magának a W7-et is.. Mondjuk szerintem is jó kis OS a 7-es! Először nekem is fentartásaim voltak, de aztán én is belenyúltam a 200-ba... izé a pénztárcámba és rájöttem, hogy Ő kell nekem 

Meg különben is a remény hal meg legutoljára...