Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Xiaomi 12T - egytucat
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
martin66
senior tag
De mindenkinél így van? vagy egyáltalán nekem írtad? engem igen is zavar
..
-
martin66
senior tag
??
-
martin66
senior tag
Hi!
Megjött az SSD és az achi-t itt ráraktam Kép
Majd felraktam a win7-et és ezt írja ki minden gépbekapcsolásnál 3-4mpig szarakodik és így zavar...
Min a 2 kép ugyan az csak az egyik hamarabb de élesebb másik késöbb de minden rajta van, bocs de csak a telóm van itt...
Köszi a segítséget! -
Bird
addikt
hmm...pedig bele kell
Az üzletpolitika a tengerentúlon kifogástalan... Ja kérem aki megengedheti magénak az SSD-t az megengedheti magának a W7-et is.. Mondjuk szerintem is jó kis OS a 7-es! Először nekem is fentartásaim voltak, de aztán én is belenyúltam a 200-ba... izé a pénztárcámba és rájöttem, hogy Ő kell nekem
-
Bird
addikt
-
kisza25
félisten
ja az XP 2001-ben lett a nagyközönség elé tárva, az SSD meg 2006-2007-ben
azért, ha nagyon akarták volna megtudták volna oldani XP-nél is ezt a dolgot
pláne, annak fényében, hogy az első SSD-k már a számítástechnika őskorában megjelentek(az elektroncsöves számítógépek ferritgyűrűs memóriája szilárdtest-tárolónak tekinthető)
Később, az 1970-es és 1980-as években az IBM, Amdahl és Cray korai szuperszámítógépeiben félvezetős memóriaelemekből kialakított SSD-k voltak...
szóval az SSD sem egy mai gyerek -
Bird
addikt
válasz
kisza25 #9583 üzenetére
Kicsit szétnéztem a neten... Ezzel a 4k-s partició eltolással sokan szívnak XP alatt, sőt a Microfos is felhívja a figyelmet az inkompatibilitásra...
Részlet a DISKPAR sugójából:
DISKPAR parancs offset=n A partíció kezdetét jelölő eltolás bájtban. Ha az eltolás nincs megadva, a partíció a lemez első szabad területének elején fog kezdődni....
Figyelmeztetés Ha ezzel a paraméterrel hoz létre partíciókat, előfordulhat, hogy a számítógép összeomlik vagy nem indul el.Ugye ez a diskpar a bonyolultabb megoldás...
-
kisza25
félisten
a partíció eltolást úgy csináltam, hogy Win7 alatt töröltem az SSD-t majd újra létrehoztam,
formáztam alapértelmezett foglalási egységgel,
ezután megnéztem parancssorból sikerült e az eltolás és minden rendben volt,
ezután megpróbáltam telepíteni xp-t
a telepítő elindul, entert nyomok a telepítéshez, F8-al elfogadom a feltételeket,
enter-rel új windows telepítését választom, majd kiválasztom az SSD-t az xp-nek
ezután a fájlrendszer éríntettlenül hagyását választom, majd elindul a fájlok másolása, végez kiírja 15mp múlva újraindul, ezt meg is teszi, ezután eljut addig, hogy
cd/DVD-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot, itt ugye nem csinálok semmit, mivel már azSSD-ről kéne bootolnia és folytatni a telepítést, ez az a pont ahol megáll, próbáltam vagy 5* hol simán megáll, hol a meghajtó olvasási hibájára hivatkozik
természetesen minden próbálkozás után win7 alatt újra partíciónáltam az SSD-T
szerintetek mi lehet a hiba
eltolás nélkül meg simán felment a windows
Bird: ja tök ua. az SSD-nk van
én egy hete vettem kb. -
-
kisza25
félisten
ja tudom olvastam a cikket, többek között ezért is vettem ezt az SSD-t, mert én XP-vel szeretném használni ami ugye nem támogatja TRIM-et,
ezért is filózok, hogy nekem nem feltétlenül kell ez a TRIM+win7 combo, csak ezt a hülye partíció eltolás utáni XP telepítést nem bírom valamilyen oknál fogva kivitelezni
bigdigit:itt van a kínairól magyarra fordítás -
bigdigit
addikt
már én is gondolkodom egy SSD-én de még kínaiul van itt minden...
-
Bird
addikt
válasz
kisza25 #9575 üzenetére
vmi megütötte a szemem az SSD "bibliánkban" és lehet, hogy itt a válasz a kérdésedre:
"Toshiba TC58NC/JMicron JMF618: ez egy állítólagosan Toshiba által felügyelt, második generációs JMicron-vezérlő, ami már nem szenved azoktól az akadozással kapcsolatos gondoktól, mint a JMF602. Véletlenszerű elérésben nem észrevehetően, de még mindig lassúcska a konkurenciához képest, ugyanakkor szekvenciális sebességével nincs probléma, és olcsó SSD-ket építenek köré, ezért egyre inkább népszerű. Az eddig látott tesztek szerint a TRIM helyett/mellett egy vezérlőchip által irányított mechanizmussal is rendelkezik, ami üresjáratban "megtisztítja" az SSD-t, így írási sebessége szinte állandóan a maximum közelében mozog."
Hmmmm..... TRIM helyett?
Neked is V szériás Kingston 30Gb-os a meghajtód?
-
kisza25
félisten
leteszteltem vagy 10* atto-val, HDtune-al, crystaldiskmark-al minden beállítást
minimális eltérések voltak azonos beállításoknál,
a legegyszerűbb lenne venni egy win7-et, de ezen kívül számomra semmi extrát nem tud XP-hez képest,
ráadásul Win7 elfoglalja a fele SSD-t
legtutibb az lenne, ha rájönnék, miért nem tudom partíció eltolás után XP-t telepíteni(a fájlokat felmásolja, majd újra indul és utánna amikor folytatódnia kellene a telepítésnek egészen egyszerűen megáll)
kell a töknek a TRIM- ha semmi különbség nincs -
AndrewTdi
addikt
El lehet gondolkodni, hogy EZ tulajdonképpen jó lesz-e nekünk felhasználóknak vagy nem?
Meg fogja-e könnyíteni a választást? -
cszn
őstag
válasz
kisza25 #9567 üzenetére
Én azt mondom neked, hogy annyi minden befolyásolja ezeket a teszteket... meg annyi mindennel foglalkozik a windóz is egyszerre ami bármikor lemezműveleteket hajthat végre, hogy úgy kéne ezeket a teszteket csinálni, hogy leméred 10X ugyanazzal a progival (nem baj ha az magában többször tesztel már) és átlagolsz. Nekem is mindig más és más értékek jönnek ki...
-
kisza25
félisten
ja még valami, melyikkel vagyok előrébb :
nem sikerült a partíció eltolás után telepítenem az XP-t, tehát rossz helyen kezdődik a partíció, ez ugye többlet írást eredményez és elvileg lassulást, (lassulást nem tudtam mérni) az XP minden programmal együtt 4GB-ot foglal,
ezzel szemben win7 nél jó helyen kezdődik a patició viszont alapon 13GB-ot foglal amihez még hozzájönnek a programok, tehát ez is töbletírást okoz, hiszen az SSD minden írás olvasásnál a Windowst mozgatja
tehát inkább XP rossz helyen kezdődő partícióval, de csak 4GB adattal, vagy win7 jó helyen kezdődő partícióval, de 14GB-al
nem tudom érthető e a dilemmám -
kisza25
félisten
válasz
Dluinet #9561 üzenetére
ezt olvastam, de pont ez miatt nem értem, hogy XP alatt mit befolyásol az AHCI?
ugye XP alatt nem működik a trim, de többször teleírtam, letöröltem és leteszteltem és nem változott a sebesség, tehát vagy még is csak működik a trim XP alatt is, vagy ez a toshiba vezérlő saját programjának tudható be,
viszont, ha annak akkor ez esetben felesleges az AHCI-mód ennél az SSD-nél, mert csak lassít (pl. késleltetés 0,4ms-ről 0,5ms re növekszik) és átlagos olvasás is 140-ről 130ra csökkent
amúgy intel 9.6-os AHCI drivere van fent
és XP home/prof és win7 64bit alatt is ue. az eredményeket kaptam -
FoBCRaistlin
őstag
Komolyan mondom mindjárt nyomok egy megrendelés gombot
Más: Ha a lapom csak SataII-t tud, van lehetőség pl valami PCIE vezérlőkarival SATAIII-at faragni bele? Illetve ha van ilyen kari, akkor onnan is fog tudni bootolni a win7?
Szerk: azt látom, hogy vannak ilyen kártyák PCIE 1X-ben, csak kérdés, hogy ott is kijönne-e az ereje?
sagvary: szerk gomb a barátod!
-
cszn
őstag
válasz
FoBCRaistlin #9560 üzenetére
Ez durván jó ár
Én is meglepődtem.
-
Bird
addikt
-
FoBCRaistlin
őstag
Jól látom, hogy brutálisan lement a Crucial SSD-k ára Ősinél?
CTFDDAC064MAG-1G1 64GB - C300 Crucial - 2,5" - SATA III - 60 GB - 355MB/s - 70MB/s - 34,500Ft
-
kisza25
félisten
látom megvan a kis jövevény
most nem tudok linkelni eredményt, de én is hasonlót mértem
minimális eltérésekkel
186,9 / 50,7
162,9 / 33,05
9,278 / 3,576
az az érdekes, hogy AHCI nélkül gyorsabb az SSD XP és Win 7 alatt is?
ez betudható a TRIM-nek?
de az elvileg XP alatt nem is működik
erre adjon valaki választ -
C_hris
tag
Melyik boltban kapható Crucial SSD?
-
Bird
addikt
válasz
sagvary #9552 üzenetére
Windows7-et használj, mert az már alapból SSD-re optimalizált rendszer... Nem kell annyit tükrözni vele, BIOS-ban beállítod az IDE módot AHCI-re, mert (Winfos alatt csak így fog működni a TRIM utasítás!), elindított a telepítőt és ezután finomhangolod a rendszered, az alábbiak szerint:
valamint a TRIM-ről bővebben
Ugye nem AMD-s a rendszered?
-
Bird
addikt
Sikerült a hétvégén beüzemelni a Kingston 30 Gb SSDNOW V series SNV125 Toshiba vezérlős SSD driveot a mini-ITX NM10-ION2 alapú HTPC-be. A HDD után felüdülés a kis flash meghajtó, az egész rendszer dinamikusabb, nagyságrendekkel csendesebb mindenkinek csak jánlani tudom. A BIOS-ban belőttem az AHCI-t, majd a chipset driverek után felraktam az Intel AHCI SATA vezérlőjét... a windows finomhangolása után TRIM ok, frankón működik a cucc. A win7 bootidő a 70 mp-ről, 33 mp-ra csökkent, érezhető a javulás...
Általam mért sebességek:
-
sagvary
aktív tag
Mit jelent a TRIM tulajdonság? Megy ez minden utóbbi Win-nel?
-
Bodor
veterán
OCZ Vertex-2 with SandForce SF1200 és SandForce SF1200 RAID-0 SSD tesztek.
Akit érdekel összehasonlíthatja. A tesztek több oldalasak ! -
redstar16
tag
válasz
cowboy_bebop #9541 üzenetére
Mármint az alaplapi vezérlőre gondolsz ugye?
-
DV
senior tag
válasz
kisza25 #9544 üzenetére
Sebesseg novekedes termeszetesen varhato, de ezt mar igazabol a RAID vezerlo teljesitmenye hatarozza meg, (itt most egy jobb minosegu RAID vezerlo kartyahoz viszonyitva). 1 db SSD-hez kepest ne varj 100%-os gyorsulast.
Ez olyan, mintha 2 db VGA-t kotnel ossze...redstar16
Latom szereted a sebesseget hajkuraszni.. ebbol kovetkeztetve a gyorsabbra szavaznek, de ugy latom, teszteleskor mindket SSD-n 18GB szabad hely volt - megis szukseged lenne a nagyobbikra?
AS SSD-t is futtathatsz, bar ne szamits mar eredmenyre, ezzal a progival megnezheted a masolasi sebesseget is SSD-n belul, vagy az IOPS teljesitmenyt. -
redstar16
tag
Még annyit hozzátennék, hogy azért többet vártom Random 4k téren a gyári adatok alapján a Crucialtól. Szerintetek mi lehet az oka?
Pl. írásban háromszor olyan gyorsnak kellene lenni, olvasásban majd kétszer..
A teszteket többször megismételtem először 1GB.os mérettel, de annyira össze-vissza értékek jöttek, hogy inkább 4GB-ra váltottam 9 teszttel és így tűréshatáron belül maradt két teszt között a különbség.
-
redstar16
tag
Ti melyiket választanátok?
Gyors összehasonlítás gyári adatokkal:
Intel X-18M G2 160GB vs. Crucial RealSSD C300 128GB
Interfész: Sata II (3Gb/s) <------> Sata III (6Gb/s)
Szekvenciális olvasás: 250MB/s <------> 355MB/s
Szekvenciális írás: 100MB/s <------> 140MB/s
Random 4k olvasás: 35K IOPS <------> 60K IOPS
Random 4k írás: 8,6K IOPS <------> 30K IOPS
Méret: 160GB <------> 128GB
Fogyasztás active: 150mW Typical <------> 1.7W READ, 3.1W WRITE
Fogyasztás idle: 75mW Typical <------> 0.092WA valós értékek amiket a kis laptopomban tudnak valójában teljesíteni:
Intel X-25M G2 160GB:
Crucial RealSSD C300 128GB:
A szempontok amit figyelembe kellene venni:
- Tegyük fel, hogy ugyanannyiba kerültek (tehát árat ne nézzük szempontnak)
- Csak egy HDD hely van a gépben tehát jó ha van hely, de nekem a 128GB is elég (80as X25M-ről váltottam az kevés volt)
- Fogyasztás (Az X25MG2-vel 6,5-7 órát ment a notim)
- Érzésre egyik sem gyorsabb még, lehet adhatnátok valami tippen mivel teszteljem őket
- Időtállóság szempontjából jó dolog, hogy már SATA III-as a Cruci, de mire olyan notebookom lesz, hogy ezt kihasználjam szerintem már lesz olyan SSD-m is ami háromszor ilyen gyorsan ír. Vagy már jönnek a SATAIII-as notik?Várom az okfejtéseket
-
kisza25
félisten
válasz
hegeanabol #9533 üzenetére
na nagynehezen sikerült ide módban telepítenem win7-et, majd bele raktam AHCI reg fájlt
így most műkszik a cucc ellenőriztem hol kezdődik az első partíció, minden ok, csak semmivel sem lett gyorsabb, ua. 0,4ms AHCI bekapcsolása után 0,5ms és a szekvenciális írás olvasás is lassult, gondolom TRIm miatt, de XP alatt is pontosan ue. volt
akkor lehet, hogy még is csak műkszik TRIM XP alatt is, na megint hívhatom Muldert -
hegeanabol
aktív tag
Sziasztok !
Vettem egy MY DIGITAL 32Gb SSD HDD
120Mb/s az olvasása
30Mb/s az írása!ennyit találtam róla a neten . Vélemények vannak ? Bár én az írási és olvasási sebességére nézve épp hogy nem a samsung 750Gb vinyom közelébe van
Vélemények
?
-
scream
veterán
Hali!
Nemsokara megerkezik az Intel 25-V SSD-m es a Win7 telepitessel kapcsolatban lenne par kerdesem :
Bekotom az SSD-t -> gep bekapcs -> BIOS -> AHCI , bootsorrend (a mostani Win7et formatalom majd ...) 1st CD/DVD -> es akkor ha elindult a Win7 telepito csak kivalasztom az SSD-t (felfogja automatikusan ismerni ? ) es akkor ott megformazza (fontos hogy sima NTFS formazas legyen vagy jo a gyors is ?) majd telepiti. Ezutan meg van valami teendom,hogy elinduljon a Win ?
Ha mar bennvagyok Winben ,akkor miket kell,erdemes csinalni ,allitani SSDvel ?
gondolom TRIM (trim paracs, ez megvan) aztan meg kell valamit csinalni a "Hazirendek" el ugye ?
Lapozofile kell ra ? (PS,Corel hasonlo programokkal is dolgozom es nem tudom azokhoz kell-e)
Hibernalast, standby parancsot hol lehet kikapcsolni? (mmint ,,hogy ne az SSDre mentse az adatokat amikor standbyba megy vagy hibernalom) Ha nem lehet megoldani hogy HDDre tegye ezeket, akkor hol kell kikapcsolni ? Vagy ez mennyire csokkenti az SSD elettartamat ?
Egyelore ennyi.
-
bozont
veterán
Már nagyon fáj a fogam egy jó kis SSD-re, de mivel a játékokat is azon szeretném tárolni egy nagyobb méretű lenne jó, 120 vagy 160 GB-os. Viszont azok most elég drágák. Szerintetek melyik megoldás lenne jobb, inkább még gyűjteni a nagyobb verzióra vagy a másik, hogy most veszek egy 64 vagy 80 Gb-os darabot és később még egy ugyan olyat aztán RAID-be kötöm őket?
-
Benyaking
aktív tag
Hello megint! arulnak az aproba ilyen ssd jo aron szerintetek jo? Kingston 30GB SSDNOW V SERIES TRIM. 2db szeretnek igy jobb lenne mint az intel?
-
deicide
veterán
-
nVIPER
senior tag
A Diskeeper progin kívül van még más program amivel az SSD-t meg lehet tisztítani( AHCI módban)?
-
kisza25
félisten
ez nekem valahogy nem kerek
tehát be kell bootolnom egy másik vinyóról az alol(nekem csak XP-m van)le kell formáznom az ssd-t majd elindítanom a parancssort , ahova be kell írnom, hogy
"diskpar -s x" ahol x a meghajtó számjelölése(persze előtte letöltöm a programot)
Ezután kétszer "Y"-t kell nyomni (yes), majd be kell írni a partícióeltolás mértékét, itt a 2048 megfelelő
eddig ok, de ezután gyors formázom az ssd-t akkor megmarad ez az eltolás? -
-
Kb összeszámoltam, 90 progit kéne újraraknom, ezeket beregisztrálni, virusírtó stb.
Ezzel biztos nem fogok napokat szórakozni így erettsegi előtt.
Én is sajnálom de ez van. -
Már adom is el az ssd-met!
Nekem ennyi szívás épp elég volt vele.
Megvárom inkább az új win-t aztán utána fogok újrahúzni mindent.
Nekem ez a klónozás nagyon nem jött be.
Amúgy ha valakit érdekel OCZ vertex2 60 gb.Köszi a sok segítséget, de nekem erre se időm, se energiám.
-
Zoli155
csendes tag
Sziasztok!
Sehol sem találok pontos leírás arról, hogy a "felhasználói változó értékeket" valamint a "böngészési előzményeket" (Google Chrome) hogyan lehet HDD-re áthelyezni.
Előre is köszi a válaszokat.... -
Benyaking
aktív tag
Hello!
ssd-t szeretnek venni tudnatok ajanlani eggyet 30-40k kozott? rendszernek kellene! -
NOD
senior tag
Sziasztok , a következö lenne a kérdés.
Be akarok újítani egy ssd-t. Az adatlapomba szereplö konfigba kéne egy rendszer particióként funkcionáló ssd. A gép föleg játékokra netezésre van használva de semmit nem akarok az ssdre tenni kivéve az oprendszer illetve office adobe stb.
Ezt néztem ki magamnak : http://www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=3&s=Alkatr%E9szek&product_id=296886
Van ennél jobb választás ebben az árkategóriában (de ha lehet hasonlóan gyors legyen mint ez). -
nVIPER
senior tag
Nem kell külön beállítani. Egyébként én már annyira megszerettem az ssd-t, hogy erről megy a rendszer, ezen torrentezek. Hibátlanul teszi a dolgát. Pedig napi 14-16 órát megy a torrent minimum, bár úgy látom, hogy a trim szolgáltatás nagyon nem akar működni rendesen.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- The First Berserker: Khazan
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest