Aktív témák
-
-
Neu77
csendes tag
válasz
gabee jr #24347 üzenetére
Az én rendszerem is friss és eredeti és igazából nem is ezzel van a probléma, hanem magával a sandforce vezérlövel, ami ugyan az az OZC és a Corsair ssd-ben... Az újratelepítéssel csak azért akarok próbálkozni, mert a driverekkel variáltam és hátha ez is baj
Amúgy nem vagyok szakértö, de egy hónapja próbálok utána járni a hibának de még nem jött össze. A Corsair fórumán is sokan panaszkodnak erre és még nem írtak konkrét megoldást, hanem csak olyanokat, hogy próbálkozzunk pl kábelcserével stb amik nálam nem javítottak semmit.
Amit találtam eddig az annyi, hogy a H67-P67 és ezt követö alaplapoknál jön elö a hiba. Sajnos az enyém is ide tartozik -
-
scope2007
addikt
válasz
gabee jr #22342 üzenetére
és a Marvell-t frissítetted? + ami a gyári cdn van az akkori mikor kijött a lap..
igaz ezzel nem arra célzok hogy egy driver feloldja a fizikai határokat.. de azért szerintem ennél többet kellene hoznialehet biosban is frissíteni.. az is segíthet.
Az én lapom esetében meg is tettem és bejött... ezeket használtam persze UD7es laphoz, Te is keresd meg a lapodnak megfelelőt]
[Marvell MV-91xx bios Version 1701 (Maj:09/03/11)]
[Drivers Version 1.2.00.1006 WHQL (Maj:11/08/11)] -
válasz
gabee jr #22240 üzenetére
Nem kell semmi csak az IRST és abból is csak az "AHCI része"... (Az alaplapodhoz adott lemezen is mindent megtalálsz)
De mint írtam, a marvell vezérlő lehet a ludas, nem fogsz belőle többet kicsikarniAnnak idején olyan oldalakon, ahol teszteléseket folytatnak ilyen gyenge eredmények születtek, ezt sokan meg is írták, hogy náluk meg rendesen megy az OCZ. Kiderült, hogy a marvell vezérlővel van gondja, ezért születtek ilyen tesztek, ahol 2 vezérlőn tesztelték az ssd-ket(többek közt) és sajnos beigazolódott, hogy a marvell vezérlőkkel van gond...[link]
Nem csak OCZ-vel teszteltek, de ott a legszembetűnőbb különbség...
-
válasz
gabee jr #22227 üzenetére
"A Windows 7 persze nem indult el az újonnan beállított ACHI módban, azonnal kék halállal elszállt a rendszer."
Figyelmesebben kellene olvasni és akkor nem szállt volna el, megspórolhattál volna egy reinstall-t... [link]Még az alaplapi AHCI driverrel megpróbálkozhatsz, aztán ha azzal sincs javulás, akkor a marvell vezérlőt okolhatod...
(Feltétéve, ha a BIOS-ban tényleg mindent helyesen állítottál be és a W7-el hoztad létre az SSD-n a partíciót is) -
gabee jr
tag
válasz
gabee jr #22208 üzenetére
UPDATE!
A dolog most ott áll, hogy vissza lett rakva az F7-es BIOS. A Windows 7 persze nem indult el az újonnan beállított ACHI módban, azonnal kék halállal elszállt a rendszer. Ezt szinte gondoltam, olvastam valaki ugyan így szenvedett egy Agility3-al.
Ma minden felesleges SATA portot (eSATA) letiltottam amit nem használok, az összes dolgot amit beszéltünk ACHI-ra állítottam, újra feltettem a W7-et. Hiba nélkül működik, minden. Most jön a lényeg...
Az olvasás része gyorsabb lett egy kicsivel, (300Mb/s helyett, most 400Mb/s ) de még mindig nem tökéletes. Az írás része szinte ugyan az maradt, kb. a fele sebességgel ír, mint ahogy kellene neki. (500Mb/s lenne az ideális, nekem max. 250Mb/s) Atto kép csatolva:
Tehát közel(ebb) járok az igazsághoz, de még mindig van valami amit fogja a szélvész gyors SSD-m. Ha van még egyéb ötlet, bármi ami segíthet megköszönném. Sőt, ezt is köszönöm szépen!
-
Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Formula-1
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 512 Gb-os NVME-k
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged