- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pl. megkérdezem a gyerekeket, hogy egy é három között értékeljék, hogy mennyire szeretik a fagyit. 1 pontot ad rá 1 gyerek 2 pontot ad rá 3 gyerek és 3 pontot ad rá 10 gyerek. Tehát az első oszlop tartalmazza az adható ponstzámokat: 1,2,3, a másik pedig a válaszok megoszlását: 1, 3, 10. Ezek alapján szeretnék szórást számolni.
Amit nem szeretnék: ha kézzel bepötyögöm egymás után, jelen példa szerint pl. 1 2 2 2 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3, akkor ezeket már kijelölhetném, és egy szórás vagy szórásp függvénnyel pillanatok alatt kiszámolom. Csakhogy több ezer válaszadó van, úgyhogy ezt nem szívesen teszem.
-
biker
nagyúr
-
kordasb
tag
Köszönöm, valoban igy mar müködik de nem szamol rendesen. pl 45000res szamlanal elvileg 27,5% ot kellene szamolnia kevesebb jön ki.
enné meg a fene, nem gondoltam volna hogy ezt ilyen furfangos lesz kiszamolni
A masodik függvennyel jatszottam egy darabig de az sem ad mindig jo eredmenyt egy mar szuroproba szerüen, ott szerintem valami keveredes van vesszökkel. -
alfa20
senior tag
Nagyon szépen köszönöm!
már nagyon fáradt voltam este
viszont lenne még valami nyűgöm "VAGY" függvénnyel:
Ha három cellába beírom, hogy "IGAZ" vagy "HAMIS" és erre hivatkozom pl:
=VAGY(A1;B1;C1)
Akkor szépen kiadja az eredményt, viszont, ha képletben adom meg, akkor nem végzi el pl:
A2 cella "=HA(1=1;"IGAZ";"HAMIS")" B2 és C2 cella: HAMIS
D2 cella =VAGY(A2;B2;C2) -
kekkec
aktív tag
Szia
Nem érted jól!Még egyszer:
Szeretném, ha A1 ugyanolyan színűre változna, mint A2! Úgy, hogy A1-ben más érték van (szöveg), A2-ben meg egy másik érték (ez egy szám), ami változik, és vele a cella színe is a színskála beállítása szerint.Ha kiterjeszteném a szabályt A1-re annyi volna, hogy nézne bután a feltételes formázás (az említett színskála) a cella értékére (ami egy szöveg), és nem történne semmi.
Én viszont szeretném, pl. ha A2 0-t adja értékül akkor piros, ha 50-et sárga, ha 100 zöld lenne az A1-gyel egyetemben. Illetve a köztes színeket is beleértve és nem szeretnék ezer árnyalatot egyesével szabályba foglalni.
-
-
Caipi
tag
Már nálam is.
Mivel eddig nem használtam CSE képletet, így nem tűnt fel, hogyha belelépek a képletbe, utána már nem CSE, csak sima képlet..... :-))Iletve figyelnem kell, hogy minden cella ki legyen töltve, különben a darab2 rosszul számol (illetve jól számol, csak nem oda pozícionál az üres cellák miatt).
-
A_ScHuLcZ
addikt
Köszi, ez jó, ezt én eddig miért nem ismertem vajon?
Már csak a visszamentés nem megy, elmenthetem ugyan CSV-ben, de pontosvesszővel tagolt CSV-t enged csak menteni. Megnyitottam Notepad++-al is, ott szépen látszódott. Hogyan tudom rákényszeríteni, hogy márpedig tegye vissza 1 oszlopba őket vesszővel tagolva?
A Notepad->Keresés és csere->összes ; cseréje , funkció biztosan működne, de valami elegánsabb megoldás is létezik gondolom.
Delila_1: Világos, de nekem szerkesztés után lenne szükségem az eredeti formátumra, ki szeretném takarítani 1 kicsit, majd visszaimportálni oda, ahonnan kiszedtem, ezért fontos a formátum.
szerk: igen, a notepad cserés megoldása működik szépen.
-
Caipi
tag
Köszönöm működik
Az ofszet()-t ki kellett cserélnem az eredeti eltolás()-ra, és a T(F1), helyett manuálisan írtam be a szöveget, így teljesen jó lett.
Van olyan függvény, amelyik kiíratja az adott cella értékét, ha a cellát függvényekkel adom meg?
Gondolok itt a "KARAKTER(HOL.VAN("Kimutatás2";$A1:$DZ1;0)+64)&"1"" részre. -
Caipi
tag
-
Caipi
tag
A gondom, hogy én ezzel azt szeretném elérni, hogy az adott munkalapon az A2
5 tartományban hivatkozásokat hozok létre, amelyek ugyanezen munkalap egy-egy cellájára mutatnak.
A munkalapon kimutatások vannak sorban egy más mellett és hogy ne kelljen scrollozni közöttük, csináltam egy navigáló gombsort. (Az excel beépített hivatkozása azért nem felelt meg, mert amint beszúrtam egy oszlopot, az összes mögé mutató hivatkozás elszállt, nem követték a cellákat).
A gombsor funkciója, hogy rányomok és odaugrik az adott kimutatás fejlécének egyik cellájára.
Ezen felül az a funkció is benne van, hogy összeszámolja az adott kimutatás első oszlopának értékeit (A -4 azért van, mivel a fejlécet és a végösszeget nem kell számolnia).Amikor ezt a függvényt használtam, nekem vaalmiért a kedves név 0 lett és átugrott egy másik munkalapra. Jelen esetben az eredeti munkalapot lemásoltam (Munka 1 (2) mondjuk, és ebben dolgozom), ő pedig a Munka 1-re ugrott át.
-
Antonius1978
addikt
Nekem nem ilyen megoldas szukseges, ugy latszik nem fogalmaztam vilagosan.
Van nekem hasznos adatom 1 sor, ami bele van vegyulve kb 20 haszontalan sor es oszlop koze'.
Az iranyitott beillesztes + ures sor atugrasa emiatt nem mukodik nalam...
Szurni nem tudom, es sorba rendezni sem, mert mint mondottam 20 egyeb adat kozott van ami nekem kell...
Ha meg menne a szures dolog, akkor van kedve a fenenek 5000 vagy tobb sort masolgatni...
Az allomany ha jol emlekszem egy XML, es annyit tudtam vele csinalni hogy attekinthetobb legyen, hogy a tablazatot elforditottam, igy az az adat ami nekem kell most egy rogzitett helyen van.Ez 1 szemely adata,
A kovetkezo szemely adata viszont 23 sorral lejjebb talalhato, ugyanabban az oszlopban.
A masodik munkalapban ha lenne ra fuggveny, akkor azt tudnam mondani, hogy magyaran minden 23ik cella erteket tegye at a masodik munkalapra, egymas ala.
De a cella szamhoz nem lehet hozzanyulni, csak az ertekehez.
Tehat nekem olyan fuggveny kell, ami csak minden 23ik sor erteket teszi at a masodik munkalapra, egyszoval a tobbi 22sorral nem foglalkozik, hanem minden esetben az utolso cella szamahoz (es nem ertekehez !!!) hozzaad 23at, megjeleniti az ott levo adatot, 23 sorral arebb ugrik, beirja a kovetkezo adatot, megint ugrik 23at stb.Lehet hogy ez igy nem ertheto, akkor majd csinalok kepet. -
motinka
tag
köszönöm a segítségedet, de nem ez kellene,
valahol az alapbeállításoknál ha jól emlékszem be lehetett a régebbi excelekben állítani hogy melyik legyen a hét első napja: hétfő/vasárnap
erre azért lenne szükségem mert most a vasárnappal kezdődik a hét, de nekem egy kigyüjtéshez a hétfőtől vasárnapig kellene hogy hányadik hétre keressen a kigyüjtés. -
Random_
csendes tag
-
Roxeus
tag
Szia!
Köszönöm, ez hasznos infó, bár az nem derült ki számomra egyértelműen, hogy ha az első legördülő menüt így megszerkesztem, akkor a továbbiakra hogy fog alkalmazódni? Értem ez alatt:
Első sorban kiválasztok egy termékkategóriát, ha ez = x, akkor egy listából lehessen választani pl. a színeket, és egy másik listából a méretet. De ha = y, akkor másik listából kellene választani a színt, és a méretet.
Remélem érthető volt.
-
Mutt
senior tag
Hello,
...vmilyen macroval foglalkozó oldalt...
Jól össze van foglalva, hogy miből lehet építkezni a http://www.functionx.com/vbaexcel/index.htm oldalon.
Meglepő módon az Access-es részükben is található Excelben is használható tanács.
A http://www.vbaexpress.com oldalon kész kódok, leírások és fórumok is tudnak segíteni.
Ezek után pedig sok gyakorlás, és akár ezen fórum is segít.
üdv.
-
Mutt
senior tag
Hello,
Ha nem gond az angol, akkor a Contextures oldalán lépésről-lépésre le van írva hogy hogyan tudod ezt elérni.
2 módszert is bemutatnak.
http://www.contextures.com/xlDataVal13.html
http://www.contextures.com/xlDataVal02.htmlúdv.
-
Caipi
tag
Ezzel kezdtem, de az a gond vele, hogyha
- átnevezed a filet
- átmásolod máshova
- munkalapot átmásolodMegszűnnek ezek a linkek. Emiatt kezdtem el keresgetni más megoldást, mivel a fájlnak többször kell más nevet adnom, emailban küldeni, stb. Ilyenkor meg az összes link elúszik....
Érdekes módón viszont függvényként követi a változásokat. -
-
Caipi
tag
Igen, így tökéletesen megfelel amit létrehoztam a segítségeddel :-)
Megnézetem vele, hogy az azonosítót valóban azonosító-e (nem Aaa, pl) és, ha tényleg azonosító akkor rákeres a második fülön. Ha üres a végeredmény, nem jelenít meg semmit, ha az adott cella tartalmaz valamit, akkor egy linket hoz létre a szöveg alapján.
Ha nem jó a szöveg (nincs ilyen file, vagy rosszul írtam be a file nevet), akkor az excel hibaüzenete jön vissza, ebből tudom, hogy meg kell vizsgálnom az adott cellába írt szöveget. Szval minden klappol :-)Nézegettem az excel súgóban a Hiperhivatkozás()-t. Van olyan lehetősége is, hogy nemcsak megnyitja az adott filet, hanem a filen belül a megadott cellára ugrik.
Ez is hasznos lenne nekem, de mivel én függvénnyel rakom bele a fájlnevet nem jöttem rá, hogy így is meg tudnám-e csinálni (a szintaktika szerint [ ] közé kellene tennem a megnyitni kívánt file nevét (de ha ezt tettem nekem nem tudta értelmezni a zárójelek közé került függvényt), majd utána megadnom a cellát).
Van esetleg erre is valakinek ötlete?=HYPERLINK("[próba.xlsx]Munka1!A1", "Link")
Köszönöm
-
Caipi
tag
Közben sikerült egy kicsit másként megoldanom, de a Hiperhivatkozás() szintaktikája sokat segített.
Köszönöm szépen!
=+HA(VAGY($A$3="";BAL($A$3;4)="Aaaa");"";HIPERHIVATKOZÁS(FKERES($A$3;'Munka2'!B:AV;15;HAMIS)))
Így ha nincs szöveg, nem ír ki semmit, ha van akkor kiteszi linkkel. Ha a file név nem megfelelő, akkor az excel feldob egy hibaüzit, hogy nem jó a file.
Szuper :-)
-
Caipi
tag
Köszönöm,
Bemásoltam, próbálgattam, de mindig #HIÁNYZIK -al jön vissza.
(megnéztem, a HOL.VAN()-al van problémája. Okozhatja az, hogy amit kerestetek (A3 cella, lásd lent;listából választható?)
Leszedtem HA()-t az elejéről, csak az index()-t néztem, de nem jöttem rá, mi a hiba.
HIPERHIVATKOZÁS(INDEX('Munka2'!$B:$AV;HOL.VAN($A$3;'Munka2'!$:$AV;0);15))Nekem az első lap $A$3 cellája adja az adatot, amit meg kellene keresnie a Munka2 B:AV tartományban, aholis a 15. sorban vannak jelenleg a file nevek beírva.
-
paisacha
tag
Az fkeres csak oszlop hivatkozásként használható + több munkalap nem jelölhető meg benne, mint keresési tartomány.
Nekem egy olya függvény kellene, amely megnézi
a második munkafüzet H8-asában A, B, vagy C érték van -e
az értéket megkeresi az első munkafüzet mindhárom munkalapján,
a megfelelő értékkel rendelkező munkalap X24-es cella értékét veszi alapul a második munkalap I8-as cellájába...Ötlet?
-
Agony
aktív tag
Sikerült megoldani végülis, de a lényeg az volt hogy adott 3 oszlop.
Az első oszlopban 1 cella van aminek az értéke: DU
A második oszlopban 33-45-ig vannak számok.
A harmadik oszlopban 00-16-ig vannak számok.
A harmadik oszlopban 00-99-ig vannak számok.És ezeket kellett összehozni úgy, hogy mindent mindennel teljes terjedelemben.
Szóval le kellett generálnia a kódokat DU.33.00.00-tól DU.45.16.99-ig. -
-
-
BenJoe80
senior tag
Várjál - megtaláltam.
Ráment majdnem két napom, de megy Excel 2003-ban is! A következőképen működik:
Amikor kész volt a táblázat akkor az Adatok\Lista\Lista létrehozása... menüvel létrehoztam egy listát, ahol a megjelenő ablakban ki lehet pipálni a "Lista rovatfejekkel" menüt, majd <OK>.
Ekkor a rovatfejeknél megjelennek legördülő menüpontok, de azokat el lehet tüntetni az Adatok\Lista\Átalakítás tartománnyá menüvel, majd <Igen>.
Innentől kezdve nincsenek a legördülő menüpontok a rovatfejeknél és az oszlop rovatfejére (vagy bárhova), majd a "Rendezés - növekvő" vagy "Rendezés - csökkenő" ikonokra kattintva lehet tetszés szerint rendezni a táblázat adatait.
Hát ennyi. Nem bonyolult, csak addig, amíg rájön az ember.
Mindegy - megérte!
-
Bocimaster
csendes tag
-
Delila_1
veterán
Ebben az esetben a 2. tartományba csak 1 db X-et ír.
Két makróval:Sub X_ek()
Dim sorF%, sorA%, oszlopE%, oszlopU%, i%, sor%, oszlop%
sorF% = 42: sorA% = 71: oszlopE% = 4: oszlopU% = 8
Beiras sorF%, sorA%, oszlopE%, oszlopU%
sorF% = 42: sorA% = 71: oszlopE% = 10: oszlopU% = 12
Beiras sorF%, sorA%, oszlopE%, oszlopU%
End SubSub Beiras(sorF%, sorA%, oszlopE%, oszlopU%)
For i = 1 To 2
sor% = Rnd() * (sorF% - sorA%) + sorA%
oszlop% = Rnd() * (oszlopU% - oszlopE%) + oszlopE%
Cells(sor%, oszlop%) = "X"
Next
End Sub -
baderoli
tag
Király! Köszi! Sikerült megcsinálnom ,plusz még készítettem ez alapján egy másik parancsot is, elég csak egy adatot megadnom az illetőről és beír mindent. Már csak az a szépséghiba ,hogy nem tudok rájönni mikor és miért ismétli magától a parancsot az adott cellára adoptálva.
-
Regirck
senior tag
Köszönöm szépen a táblázatod, de sajnos nem ilyenre gondoltam.
Buta voltam, hogy ahelyett, hogy elküldeném a képet amivel gondom volt megpróbáltam leírni. Sajnos nem tudtam helyesen megfogalmazni, így elég nyakatekertre sikerült.
A képen látható egyenletet helyett szeretnék egy olyat "létrehozni" ami magától számol. Sajnos a mostanit mindig én írom be. Ha megtudnátok csinálni olyanra, ahol nem gond ha OFF van írva vagy bármi más akkor azért hálás lennék.
A pirosra színezett számokat szeretném az Excellel számoltatni, de úgy, hogy ahogy módosítom a táblát úgy számol ő is!
Az ígért kép, ha nehéz megcsinálni akkor e-mailben szívesen elküldöm!
Ezer köszönet! Elég idegtépő kézzel beírni a képletet és ha eltér akkor átnézni mindet!
-
baderoli
tag
Örök hála!
Valszeg zaklatlak még, egy darabig el leszek, míg össze áll a fejembe és felviszem az adatokat.
Másik téma: Készítettem egy csomag nyilvántartó táblázatot. Már beillesztettem gombokat, rendeltem hozzá makrót (sorba állítás név, dátum és csomagszám szerint) Egy olyan gombot szeretnék még ,hogyha megnyomom akkor abba a cellába amin állok ,beírja az aznapi dátumot.
-
Excelbarat
tag
akartam is írni, hogy ezekkel nem játszok úgyhogy lehetséges hogy hiba van a számításba mert nem tudom a játék szabályait
a joker-en kívül a többi játéknál csak egyeznie kell a számoknak mint pl. 5-ösnél?
Csodáltam is hogy ennyi nyertes szelvény lenne egy egy számkombinációval -
repvez
addikt
A kék sort és az L-es oszlopokat egy külön boxba választom ki ami érvényesitési- lista opcióval van megoldva, hogy lenyiló menüsen lehessen kiválasztani öket.
Tehát a nagyon alacson és L1-es páros az a 0.75-ös jó értéket irja ki a megfelelő helyre
Viszont ha L2-esre váltok akkor nem 0,73-at ir ki hanem 0,78-at ami az alacsony L1-es párja.
És emiatt L5-nél lejjebbi értéket nem is ad mivel vizszintesen csak 5 sor van !
A képletben a hivatkozásnak mire kellene mutatni? mert nálam az üres boxba tettem ahol a kék sor és a függöleges oszlop találkozna -
Dj Sügi
őstag
-
Dj Sügi
őstag
Ha betudnám illeszteni ide valahogy a fájlból a számokat akkor az jó lenne, de nagyjából jól látszik, hogy hol tagoltam. A feladat ez hozzá:a^(1/b). És ezeket, kell, hogy adja eredményül, ami le van írva a végén!
b=............4............3..........4.........-2........1............3,5..........5.........3
a=............81..........-8........-81.........4.........5............9.........32.........0
eredmény= 3........-2......nincs........nincs....nincs...nincs......2...........0 -
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest