- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz
zulu_mester #29796 üzenetére
Az igazat megvallva én nem értem. Ha az kell, hogy miképp lehet azt megmondani, hogy melyik szám mennyiszer került kihúzásra, akkor COUNTIF/DARABTELI függvénnyel könnyen előállítható.
Csinálsz egy 1-90-ig egy listát az M oszlopba. N oszlopba pedig, az 1-es mellé: =DARABTELI(itt jelöld ki az 5 oszlopot, amiben a húzott számok vannak;kattints az 1-es értéket tartalmazó cellára) Majd másold lefelé a függvényt és meglesz.
-
Caipi
tag
válasz
zulu_mester #18358 üzenetére
A csatolt doksit lemented és utána próbálod megnyitni, vagy egyből a levelezőből?
-
Caipi
tag
válasz
zulu_mester #18061 üzenetére
Szia,
Munkalap 2:
Termék neve fgv: +HAHIBA(FKERES($B3;Munka1!$A:$D;2;0);"")
Nettó ár: +HAHIBA(FKERES($B3;Munka1!$A:$D;3;0)*D3;"")
Bruttó ár: +HAHIBA(E3*1,27;"")
Összesen: +HAHIBA(SUM(E3:E31);"")Így ha nincs értéked, üres lesz a cella, nem lesz tele hibaüzenettel.
Üdv,
Caipi -
Delila_1
veterán
válasz
zulu_mester #17949 üzenetére
Szívesen. Ezt a fájlt magamnak is megtartom, hasznos lehet még.
-
Delila_1
veterán
válasz
zulu_mester #17933 üzenetére
Lappy husvetszamitas.xls fájljából beírtam a húsvétok és pünkösdök dátumát az öröknaptáras füzetedbe (persze nem gyalog, hanem makróval).
Egy kicsit egyszerűsítettem a füzeted képletein. Innen letöltheted.
A Munka1!G2 EOMONTH függvényéhez kell az Analysis ToolPak bővítmény – ha eddig nem kapcsoltad volna be. -
lappy
őstag
válasz
zulu_mester #17933 üzenetére
Szia!
A második hozzászólásból ki tudod nyerni az adatokat és utána már csak rá kell ültetni a naptárra! Egy kicsit melós munka de hamar meglesz az eredmény és nem csak 2100-ig hanem 2499-ig! -
lappy
őstag
válasz
zulu_mester #17929 üzenetére
-
lappy
őstag
válasz
zulu_mester #17929 üzenetére
Szia!
Ezzel csak egy gond van. Ugyanis húsvét és pünkösd is minden évben más napra esik.
"A 325. évi niceai zsinaton úgy határoztak, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget (március 21.) követő holdtölte utáni első vasárnap legyen húsvét vasárnapja.Tehát egy évben legkorábban március 22-én lehet húsvét. Abban az esetben, ha szombatra esik a tavaszi napéjegyenlőség és éppen telihold is van.
Ilyen év volt: 1623, 1761, 1818, és legközelebb 2285-ben lesz.
Legkésőbb egy évben április 25-én lehet húsvét. Ez akkor fordulhat elő, ha éppen egy holdtölte utáni napra esik a tavaszi napéjegyenlőség, így egy egész holdciklust meg kell várni. A telihold pedig amikor elérkezik végre, akkor éppen vasárnap van, így még egy hetet kell várni a húsvétig.
Ilyen év volt: 1666, 1734, 1886, 1943, és legközelebb 2038-ban és 2190-ben lesz ilyen.
A pünkösd napját sokkal egyszerűbb kiszámítani. Éppen 50 nappal követi a húsvétot."
Ezeket így nem lehet meghatározni max. előre megadott dátumok alapján számoltatni, de ezzel meg az abaj ha vki egy naptárat használ és beírja pl. 2052 a kérdés hogy arra az évre van e kiszámolt dátumod.
Húsvétok!
2010: április 4.
2011: április 24.
2012: április 8.
2013: március 31.
2014: április 20.
2015: április 5.
2016: március 27.
2017: április 16.
2018: április 1.
2019: április 21.
2020: április 12. -
Delila_1
veterán
válasz
zulu_mester #17911 üzenetére
Szívesen.
Az A5 képletét a helyedben kiegészíteném.
=B1 & ". " &FKERES(B2;N1:O17;2;HAMIS). -
Delila_1
veterán
válasz
zulu_mester #17908 üzenetére
Az előbbit kibővítettem azzal, hogy a munkanappá lealacsonyított szombatokat gyászkeretben hozza. Ehhez új tartományt kellett felvenni a Munka3 lapra. Bevittem a 2012, és 2013 évi dátumokat.
Itt van. -
Delila_1
veterán
válasz
zulu_mester #17908 üzenetére
Feltettem ide.
A Munka3 lap H2:H16 tartományába beírtam az idei ünnepnapokat, a tartományt elneveztem Ünnepek-nek. A feltételes formázásban erre a tartományra hivatkozom.
Előbbi, vagy későbbi évek ünnepnapjait is be kell venned az Ünnepek tartományba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged