- Kínai tech-túra összefoglaló
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Ki, mit tud róla: xxlgsm
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- 
			  Mobilarena A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra. 
 Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Excelbarat tag válasz  Regirck

üzenetére Regirck

üzenetéreJavasolnám hogy a jövőben változtass a tábla szerkezetén az ilyen problémák elkerülése végett... 
 Szóval amin változtatni kell:
 minden nap elé beszúrsz +1 oszlopot és a napokhoz tartozó 8-18 számokat két külön cellába írod!
 Hiába az excel és a szép táblázat ha az használhatatlan. (használható de csak a felettem írt "bonyolult" függvényekkel, makróval).
 Amúgy mennyi adat van lefelére? látom csak január hónap van gondolod átvariálom a táblázatod gondolod átvariálom a táblázatod (áthelyezed a nevek oszlopot átküldöd nekem megcsinálom majd visszaküldöm és neked már csak vissza kell helyezni a neveket) (áthelyezed a nevek oszlopot átküldöd nekem megcsinálom majd visszaküldöm és neked már csak vissza kell helyezni a neveket)
- 

Mutt senior tag válasz  Regirck

üzenetére Regirck

üzenetéreHello, Szövegfüggvényekkel át tudod alakítani az adatokat, hogy számolni tudjon vele az Excel, 
 pl. az E3-as cellára ez visszaadja amire szükséged van:=HAHIBA(KÖZÉP(E3;SZÖVEG.KERES("-";E3)+1;HOSSZ(E3)-SZÖVEG.KERES("-";E3))-BAL(C3;SZÖVEG.KERES("-";E3)-1);0) Ennek a lényeg a SZÖVEG.KERES("-";E3") ami megadja hogy hanyadik karakter a kötőjel. 
 Ezek után már csak ki kell keresnünk ami ez után van (ezt a KÖZÉP függvénnyel tettem) és ki kell vonni belőle a kötőjel előtti értéket (a BAL függvényes részt).Szóval egy napra megvan a függvény és már csak a maradék 6 napra kell másolni és kész is vagy. 
 Nem másolom be ide, mivel nagyon hosszú.Azonban van egy másik javaslatom: használj makrót; egy UDF (User Defined Function) nagyon meg tudja könnyíteni a munkát. A makró elég rövid: Function NapiOrak(Adat As Range) As Integer 
 Dim cella As Range
 Dim Ido 'itt fogjuk tárolni a szétszedett időt
 Const Elvalaszto As String * 1 = "-" 'állítható elválasztó
 NapiOrak = 0
 For Each cella In Adat
 'ha a cella értéke OFF vagy ÜRES akkor nem számoljuk (0 óra)
 If cella.Value <> "OFF" And cella.Value <> "" Then
 'az aktuális cellát az elválasztó alapján felbontjuk
 Ido = Split(cella, Elvalaszto)
 'halmozzuk a számolt órákat, a felbontott idő felső és alsó értékét vesszük csak
 NapiOrak = NapiOrak + Ido(UBound(Ido)) - Ido(LBound(Ido))
 End If
 Next cella
 End FunctionEzt használva az I3-ban a képleted már csak ennyi lesz: =NapiOrak(B3:H3) D13-ban pedig =NapiOrak(D3:D12) Feltettem ide a mintát. üdv. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- 10% tól elvihető BANKMENTES , KAMATMENTES , RÉSZLETFIZETÉS Legion Slim 5 16APH8 - Type 82Y9
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

gondolod átvariálom a táblázatod
 gondolod átvariálom a táblázatod  (áthelyezed a nevek oszlopot átküldöd nekem megcsinálom majd visszaküldöm és neked már csak vissza kell helyezni a neveket)
 (áthelyezed a nevek oszlopot átküldöd nekem megcsinálom majd visszaküldöm és neked már csak vissza kell helyezni a neveket) 
								 Fferi50
 Fferi50