-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
A SZUMHA függvény ki lehet váltani, egymásba ágyazott HA és SZUM fügvényekkel? Ha igen, hogyan?!
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Szerintetek lehet az Excelbe javascript kódot használni?
Úgy kellene működnie, hogy az egyik cella tartalma alapján egy másik cella (html) tartalmát állítaná elő a javascript.Köszönöm!
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani, hogy egy makró csak az autószűrővel leszűrt eredményen fusson végig?
A makró oldaltöréseket csinál megadott kritériumok szerint. Mivel max. 1000 körül lehet a manuális oldaltörések száma, ha a teljes táblázaton fut végig leáll hibaüzenettel (kb. 50000 soros a táblázat), ezért kellene, hogy csak a szűrések után kapott eredményen fusson végig.
Ez a makró ami az oldaltöréseket csinálja:
Sub PrintFormat()
Dim SBar As Boolean
Dim RowCount As Long
Dim Percent As Integer
Dim i As Long, Col As Integer
SBar = Application.DisplayStatusBar
Application.DisplayStatusBar = True
Application.ScreenUpdating = False
With ActiveSheet
Col = Range("D1").Value
RowCount = .UsedRange.Rows.Count
.ResetAllPageBreaks
For i = 5 To RowCount
If UCase(.Cells(i, Col).Value) <> UCase(.Cells(i - 1, Col).Value) Then _
.Cells(i, Col).PageBreak = xlPageBreakManual
If Int(i / RowCount * 100 + 0.5) = Percent + 1 Then
Percent = Percent + 1
Application.StatusBar = Percent & "% kész"
End If
Next
End With
Application.StatusBar = False
Application.DisplayStatusBar = SBar
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Olyat lehet e csinálni, hogy ha mondjuk a D oszlopban valamely cellát kitöltik, akkor automatikusan ezt a beírt éréket alapul véve cserélje ki a cella tartalmát egy függvényre ami tartalmazza a beírt értéket is. Példa: A D23 cellába beírja, hogy "kutya" és ez kicserélődik erre =TISZTÍT("kutya")
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Az alábbi makró részlettel van gondom:
usor = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Range("A6:A" & usor).Select 'ez a terület kerül átmásolásra
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("munka2").Activate
Sheets("munka2").Range("B13").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=FalseHa 4-nél kevesebb a sorok száma akkor nem jól működik, mert 4-et jelöl ki és másol át. Függetlenül attól, hogy 1; 2 vagy három adat sor van. Ha 4 vagy annál több az adatsor akkor kifogástalanul működik.
Mi lehet a gond? -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
A feladat a következő:
A C oszlopban számok vannak, a D oszlopban nevek. A feladat, hogy egy adott szám esetén a mellette található információkat egy fix cellában (pl. B5) egymás mellett lássuk.
Tehát mintha "&"-el egymás mellé egy cellába egyesítenénk a különböző oszlopokban található információkat csak itt még meg is kell kereseni hogy hol vannak ezek!A képen a C-D tartományban keressük az A5 értékét és a B5 cellát szertnénk eredménynek kapni.
Hogy lehet megoldani?
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #17945 üzenetére
Nem írhat alá sem mert még ott is lesznek adatok.
Viszont eszembe jutott, hogy a Munka2-őn az M oszloptól már biztosan nincs adat, oda esetleg meglehetne csinálni egy segéd oszlopot ahova a cikkszámokat egymás alá bemásolja annyiszor amennyi a darabszám. Majd innen kezdi el a másik munkalapra másolni a már ismert kritériumok alapján a cikkszámokat 12-esével és amikor végzett vagy az egész procedúra előtt is törölheti ennek a segédoszlopnak a tartalmát.
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #17943 üzenetére
Köszi a segítséget!
A darabszám lehet akár 40 - 50 is, ennél nem nagyon van több, bár előfordulhat.
Ezenkívűl ha jól értelmezem a makrót (de kijavítasz ha nem) a nyomtatás után törli a Munka1-ről a teljes C és L oszlopokban taláható adatot. Ha igen nekem ez nem jó, mert ott vannak függvények, stb amire szükség van, tehát csak a megadott cellák tartalmát törölheti.
-
mr.nagy
tag
válasz
Sprite75 #17939 üzenetére
Sziasztok!
Egy olyan makróra lenne szükségem ami a következő műveletet végzi:
A munkafüzet "Munka2" fülén változó sor hosszúságú adatok vannak ebből az A oszlopban cikkszámok, a B oszlopban darabszámok. Ebből makrónak az első cikkszámot annyiszor kellene átmásolni a "Munka1" fül megadott celláiba, amennyi a darabszám a B oszlopbanm. Majd így tovább amíg van adat az alábbiak szerint.
A "Munka1" fülön 12 cellába írhatja a cikkszámokat: C3; C13; C23; C33; C43; C53; L3; L13; L23; L33; L43; L53. Miután a cikkszámok a helyükre kerültek jön egy nyomtatás, majd jöhet a következő 12 cikkszám a fentiek szerint.
Megoldható ez?
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Egy cella értékét kellene vizsgálni, hogy egész vagy tört szám. Egy másik cellában mellette pedig megjeleníteni, ha egész egy 1-set, ha tört egy 2-est (vagy igaz vagy hamis eredmény is jó lenne). Van erre függvény?
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
#17568) lappy, (#17571) Caipi
Már nem vagyok bent a cégnél így most táblát nem tudok prezentálni. Ráadásul tabletemről nem is egyszerű lenne minta táblázatot csinálni, így ha nem muszáj ezt most kihagynám.
Hogy értésétek a lényeget: Az üzletek közötti készleteket szeretnénk optimalizálni, az eladási adatok figyelembe vételével. Ezért mondjuk, hogy az alap esetben úgy kapjuk meg az eredményt, hogy készlet (D2 cella) mínusz eladás (G2 cella). Ha az eredmény pozitív szám akkor ott felesleg van, ha negatív oda készlet kell.
Azonban ha egy üzletnek van nyitott rendelése (J2 cella és mínusz a képlet értéke) akkor 0 legyen az eredmény, mert ő tudja miért annyit rendelt amennyit.
De ahol felesleg van (pozitív eredmény) ott is legalább, még ha az eladás nem is indokolja maradjon 3 darab, ha a képlet eredményét átküldjük egy olyan üzletbe ahol szükség van rá, viszont a cél hogy a lehető legtöbbet a feleslegből tudjuk elküldeni.Így ha az előzőekben általatok javasolt képletet alkalmazom akkor a feleslegből mindíg levesz hármat nem csak akkor mikor a minimum készletnek meg kellene maradnia.
Persze a tábla több ezer sorból áll igazából, ezért kellene egy függvény ami a fenti javaslatot kiszámolja.
-
-
mr.nagy
tag
Szia!
Köszönöm a segítséget, jó csak egy probléma van vele és bár nem egy lépésben mint a te függvényed de idáig én is lejutottam. Amire viszont nem sikerült rá jönnöm a következő:
Ha mondjuk 17 a készlet és 5 az eladás akkor 9 az eredmény a képlettel. Holott igazából 12 a felesleg és marad akkor is 5 ha a 12 lenne az erdmény tehát a kitétel, hogy 3 legalább maradjon az eredményen kívűl így is teljesülne. Röviden a 3 darabos meghagyást csak ott kellene figyelembe venni, ahol az alacsony készlet indokolja.
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Egy függvény megírásához kérném segítségetek:
Az alap adatok: D2 cella - készlet
G2 cella - eladás
J2 cella - nyitott rendelésNa most ezekből kellene egy olyan eredmény produkálni ami megfelel az alábbi kitételeknek:
- a készlet mínusz eladás produkál egy számot amely ha plusz érték akkor felesleg van, ha mínusz akkor hiányzó árú
- ha hiányzó árú van és van nyitott rendelés akkor nulla legyen az eredmény
- ha felesleg van (tehát az első deffiníció pozítiv számot ad) akkor is legalább 3 darab maradjon meg és csak az e fölötti mennyiség legyen az eredmény vagy nullaÉn egy halom HA függvénny egymásba ágyazásával próbáltam megcsinálni, de nem sikerült mert valamelyik kitételnek nem sikerült megfelelni akár, hogy variáltam a függvény. Azonban lehet, hogy csak én vagyok kevés ehhez!
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #16366 üzenetére
Szia!
Az elsőkörben számomra a te megoldásod a jobb, de van egy kis gond. Ha a táblában netán tört szám kerül, akkor kiakad .
Pedig néha előfordul ugyanis a plusz (gyakorlatilag felesleges cikk) és mínusz (hiányzó cikk) is a különböző készlet mozgások számított eredménye. Ezen felül van egy kevés méterárú is ahol lehet a valós készlet is tört.Tudsz rá valami okosságot vagy muszály kerekíteni egészre ezeket az adatokat?
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #16316 üzenetére
El kalkuláltam magam, ezt a táblát most gyorsan csináltam példának.
Egyébként pont e miatt szeretném a lehető legjobban automatizálni a feldolgozást! Egy néhány száz soros ilyen táblázatnál manuálisan ki silabizálni az ilyen javaslatokat finoman fogalmazva sem öröm és sok hibalehetőség is van benne.
Igen az 5. a címsor és pont ilyen az oszlop elrendezés!
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #16313 üzenetére
Igen a 6. sor az alap értékek tartalmazza amit fel kellene dolgozni, tehát az alap táblának változatlanul kell maradnia. Csak mellé vagy akár egy másik lapra kerüljön a feldolgozási javaslat.
"A 10-es üzletből mind a 9 db-ot átteszed a 19-esbe, ennek eredményeként mindkét üzlet nullás lesz." Igen pont ez a cél! Tehát minél több üzletben 0 legyen az eredmény vagy legalább a mínusz előjelek tűnjenek el a lehető legtöbb helyen.
Mondjuk azt, hogy a plusz szám az felesleges készlet, a mínusz pedig hiányzó készlet az adott cikkből. A cél, hogy olyan javaslatot tegyünk amivel a lehető legtöbb hiányzó készlet eltűnik, ha elvégezzük az eredményben megkapott cikk átszállítást a másik üzletbe.
-
mr.nagy
tag
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
A következő probléma automatizálható MS Office 2003 használatával szerintetek valahogyan?
Adott egy gyakran változó táblázat, a sorok száma változik az oszlopok elrendezése nem. Az A-tól M oszlopig különböző termék infók vannak, ebből a A oszlop egyedi azonosító. Az N oszloptól az AG oszlopig 20 üzlet értékei találhatók. Az értékek plusz és minusz előjelűek, azaz bármilyen szám lehet (pl. az egyik 5 a másik -10 és stb.).
A feladat az lenne, hogy ahol plusz érték van onnan javaslatot tegyünk a mínusz érték kompenzálására, tehát a kompenzációs javaslat feldolgozása után minél több oszlop 0 értékű legyen. Mindezt soronként, tehát egy sorhoz a végén több javaslat is születhet, vátozóan az értékek függvényében.
Az eredményt akár egy külön lapra is lehet helyezni. -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom ahol a C oszlopban cikkszámok vannak, a D-től H-ig különböző termék adatok vannak. Az megoldható e, hogy ha autószűrővel a különböző oszlopokat leszűröm, akkor a megmaradt sorok C oszlopában található cikkszámokat egyszerűen tízesével egy cellába vesszővel elválasztva összedjem. A táblázat kb. 800-900 sort tartalmaz, melyből a szűrések után 150-200 sor marad.
Most a következővel csinálom, de ez így macerás hetente többször is újra írni:
=A2&","&A3&","&A4&","&A5&","&A6&","&A7&","&A8&","&A9&","&A10&","&A11 -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen makró részletem:
For sor% = Range("A4").End(xlDown).Row To 2 Step -1
If Cells(sor%, "I") = Cells(1, 20).Value And Cells(sor%, "P") = Cells(1, 21).Value Then
Rows(sor%).Delete
End If
NextTeszi is a dolgát rendesen, ha van találat a megadott paraméterek szerinti törli az adott sort. Viszont most kellene bele egy olyan, hogy ha nincs megfelelő találat az egész táblában, akkor egy üzenetet jelenítsen meg.
-
mr.nagy
tag
válasz
m.zmrzlina #11889 üzenetére
Köszönöm! Ez működik.
-
mr.nagy
tag
Nem csak 1 és 0 lehet. Ahol több karakteres a cella ott bármilyen szám, de csak max. a látható karakter mennyiség szerint. Tehát ahol 3 karakter látható a cellában ott 1-től 999-ig bármi.
Fire/SOUL/CD
Köszönöm, de nem jó! Mindig 13 karakterből álló kódot kell kapnom. Így ha ott ahol 3 karakteres a cella, ott ha mondjuk 1 az érték akkor a 001 sorozatnak kell hozzáadódni, ha 889 akkor csak egyszerűen a 889. -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. A képen látható módon kellene legenerálni több száz sornyi kódot. A "G" oszlopban látható milyen eredményre lenne szükség. Balról jobbra haladva a felépítéssel, tehát az elsőt adja a "B" oszlop, ezután mindig 5 darab nulla, majd a többi a megadottak szerint.
Hogyan lehetne ezt egyszerűen megoldani? -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Csináltam egy form-ot az alábbi kóddal:
Private Sub OkButton_Click()
Dim sor%
Sheets("GENERÁLMAPPA").Activate
For sor% = Range("A1").End(xlDown).Row To 2 Step -1
If Cells(sor%, "B") = PolcTextBox.Value And Cells(sor%, "C") = FakkTextBox.Value Then
Rows(sor%).Delete
End If
Next
MsgBox "KÉSZ!"
End SubNos ez így nem működik, ha a TextBox értékek helyére konkrét számot írok akkor viszont hibamentesen lefut a program.
Mit rontok el? -
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11694 üzenetére
Köszönöm! Ezt kipróbálom.
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11691 üzenetére
Kipróbáltam a javasolt módszert, ezzel az a baj, hogy a kép így sokkal éltelenebb. Nem azt adja vissza, mint mondjuk a Wordben. Ha meg az átlátszóságot csökkentem akkor a cellák tartalma nem úgy látszik mint kellene.
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #11688 üzenetére
Sajnos igen! Emailban kell elküldenem több embernek és vannak köztük magasan képzettek akik képesek csak az egyik vagy másik fájlt megnyitni közvetlenül az Outlookból aztán csodálkoznak és reklamálnak, hogy nem működik.
Arra gondoltam, hogy nem lehet e valahogy egy fájlba összegyúrni? Aztán csinálni hozzá a makrós gombot a nyomtatáshoz.
Sajnos szükség van egy háttérképre a dokumentumban, ennek minden nyomtatott oldalon ott kell lennie, egyébként már megcsináltam volna Excelben de ott meg a háttérkép nyomtatásra nem találtam megoldást.
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
A Word körlevélvarázslójával kellene kinyomtatni ártáblákat, az adatokat Excelből veszi. Viszont tisztelet a kivételnek nagyon hozzá nem értőknek kellene vele dolgozni. Tudtok valami bolondbiztos megoldást? Lehetőleg egy gomb megnyomásánál többet nem kellene erőltetni.
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #11553 üzenetére
Kipróbáltam, jól működik, úgy tűnik. Azonban közben rájöttem, hogy ez még így nem teljes, ugyanis még a következő lehetőségek is elő adódhatnak.
1. az első fülön a művelet oszlopban nem 380 vagy 390 szerepel, hanem bármilyen más érték. Ekkor ezeket figyelmen kívűl kellen hagynia.
2. az első fülön a művelet oszlop 380 értéket tartalmaz, azonban nincs a második fülön hozzá adat (azonosító). Ekkor az adott sor B, C, D, E, G oszlopában szereplő mezőket az első üres sorba át kellene tenni az elsőről a másodikra a megfelelő oszlopokba. -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a következő megoldásában, igazából nem tudom függvénnyel megoldható-e, de gyanítom makró is kell hozzá. A legnagyobb gond azt sem tudom, hogy kezdjek neki.
Egy táblázatban két fül van, mindkét fülön az E oszlopban van egy egyedi azonosító szám, a G oszlopban egy mennyiség érték, az első fül A oszlopában van egy műveleti kritériumot jelző szám. Ha ez a szám 380 akkor összeadást kell végezni, ha 390 akkor kivonást. A sorok száma változó, mivel az első fül egy adatbázis lekérdezésből kapja az adatokat. Azt kellene megoldani, hogy az első fülön található kritérium alapján keresse meg a második fül egyedi azonosító szerinti mennyiségi értéket és az első fülön található mennyiségi értékkel módosítsa a kritériumnak megfelelően.
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #11301 üzenetére
Még is csak zaklatlak még egy kicsit!
Ebből a kódrészből:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Target.Address = "$G$5" Then Dim meret As Integer Select Case Len(Range("A6"))A $G$5 cella időközben kiderült, hogy függvényen keresztül fogja kapni az értéket, így nem működik az egész makró.
Javítható a fenti kód, ennek megfelelően? -
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #11303 üzenetére
Na még egyet segíts, aztán nem zaklatlak egy ideig!
Az A9 cellában van a fejléc, alatta az adatok. Innen 4 adatot átkellene másolni az A1,A2,A3,A4 cellába, elvégezni egy műveletet. majd a következő négy a listából+művelet és így tovább, míg van adat. Hasonlóan a nem régiben kért makróhoz.
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #11297 üzenetére
Szia!
Az összevont cella egy "tábla" nevű lapon van. Az "adat" nevű lapon van az adattábla ohonan dolgozik. Ez pedig a függvény:
=FKERES(G5;adat!A:E;5;HAMIS)Köszönöm a fáradozásod!
Képet most nem tudok tenni mert már úton vagyok, a mobilon meg örülök, hogy meg tudom nyitni a táblát, nem még képet is csinálni róla!
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #11295 üzenetére
Lehet már fáradt vagyok de ezt most nem értem! Bocsánat.
Van egy egyesített cellám, ami az A6, B6, C6, D6 cellák egyesítésével jött létre. Ide fkeressel adom az értéket egy másik lapfülről. Éppen ezért változik mindíg a megjelenített szöveg hossza, tehát egyszer 25 karakter, máskor 500. Azt szeretném elérni, hogy ennek függvényében automatikusan állítsa be a betűnagyságot, hogy mindg beleférjen a megadott mezőbe, de ugyanakkor mikor kevés itt a szöveg akkor is töltse ki minél jobban a helyet.
Huh, érthető voltam?
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Egy újabb segítséget kérnék! Egy olyan makróra lenne szükségem ami megvizsgál egy megadott cellatartományt (pl: ("A6
6")) vagy egy adott cellát és az abban található karakterek számától függően módosítja a betű nagyságot (pl: 0-40-ig 18-as betűnagyság, 40-100-ig 16; 100-200-ig 14; 200-tól 12-es).
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom, ahol a B oszlop 12. sorában van a fejléc és onnantól az adatok (cikkszámok). Az adatsorok száma változó. Egy olyan makróra lenne szükségem, ami innen kivesz 16 értéket, ezt elhelyezi megadott cellákba (egyenként deffiniálva hova tegye az értékeket, pl: C2;C3;C4;C5;G2;G3;G4;G5;stb). Majd elvégez egy megadott műveletet (ami egyébként nyomtatás). Ezután jön a következő 16 cikkszám amit a már diffiniált helyre tesz és újból jön a művelet és így tovább míg adatot talál a megadott oszlopban.
Megoldható ez valahogy? Remélem érthető voltam.
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #10983 üzenetére
Végülis ennek a használatánál maradtam, azonban a táblázatba építve egy hiba üzenetet kapok:
Object variable or With block variable not setÍgy néz ki most a teljes kód:
Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("eladás").Activate
Sheets("eladás").Range("A1").Select
Selection.QueryTable.Refresh BackgroundQuery:=False
Sheets("készlet").Activate
Sheets("készlet").Range("A1").Select
Selection.QueryTable.Refresh BackgroundQuery:=False
Sheets("kiárusítás").Activate
MsgBox ("KÉSZ!!!")
End Sub
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Range("A7").Select
If Intersect(Range("E3"), Target) = "" Then Exit Sub
If Not Intersect(Range("E3"), Target) Is Nothing Then _
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Range("E3")
End SubMi lehet a hiba? Tudsz rá valami megoldást?
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom amiben az 5 sortól kezdődnek az adatok. Az A oszlopban azonosító számok vannak.
Valami hasonlóra lenne szükségem mint az autoszűrő, csak annyi differenciával, hogy ha az A1 cellába beírok egy azonosítót automatikusan az legyen a szűrő kritérium és a szerint szűrjön. Persze ha ez változtatásra kerül akkor megint csak automatikusan a szerint módosítsa a szűrést.
Megoldható ez?
Excel 2003.
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Azt, hogy lehet megoldani ha a munkafüzet egy adott munkalapjába valami változtatás történik akkor csak azt az adott munkalapot mentse automatikusan, de a többi lapot ne.
-
mr.nagy
tag
válasz
mr.nagy #9302 üzenetére
Közben találtam egy megfelelő kódot, közzé teszem hátha másnak is jó lesz:
Sub Insert_Pic()
Dim URL As String
URL = Worksheets("Munka2").Range("A1").Value
Range("A5").Select
ActiveSheet.Pictures.Insert(URL).Select
Selection.ShapeRange.LockAspectRatio = msoFalse
Selection.ShapeRange.Height = 140
Selection.ShapeRange.Width = 200
Selection.ShapeRange.Rotation = 0#
End SubMinden esetre köszönöm Fire a segítséged!
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9301 üzenetére
Igen a te kódodat be tettem egy üres munkafüzetbe kipróbálni. Bemásoltam amit megadtál a VB szerkesztőbe az adott laphoz. Innen indítva hozza ezt a hibát amit írtam. A hiba üzenet a kép kiválasztása után jön elő.
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9298 üzenetére
Köszönöm! De valamiért nem akar működni. A hiba üzenet:
Run-time error '1004':
Appliction-defined or object-defined error -
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9296 üzenetére
Bocsánat ha nem jól fogalmazok! A kérdés pont az, hogyan adjam meg a képletben?
Próbáltam így, de nem módosított a méreten:
myPic.Left = Sheets("tábla").Range("H12").Left + ((Sheets("tábla").Range("H12").Width - myPic.Width="140px") / 2)
myPic.Top = Sheets("tábla").Range("H12").Top + ((Sheets("tábla").Range("H12").Height - myPic.Height="140px") / 2)
myPic.Name = ("kép") -
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9294 üzenetére
Azt én is tudom, hogy a Height a magasság és a Width a szélesség. De a kódot hogyan kell módosítani ha az akarom, hogy pl. a szélesség 140 pixel, a magasság 200pixel legyen?
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen makróm:
Set myPic = Sheets("tábla").Pictures.Insert(Sheets("adatok").Range("A8"))
myPic.Left = Sheets("tábla").Range("H12").Left + ((Sheets("tábla").Range("H12").Width - myPic.Width) / 2)
myPic.Top = Sheets("tábla").Range("H12").Top + ((Sheets("tábla").Range("H12").Height - myPic.Height) / 2)
myPic.Name = ("kép")Egy adott cellában található URL alapján egy másik megadott cellába be teszi az ott található képet. Szépen működik is, most azonban ezt úgy kellen módosítani, hogy az URL-en található képet miközben beteszi az adott cellába, módosítsa is a méretét egy adott szélességre és magasságra.
A Google-val próbálkoztam, de nem sok sikerrel! Tudna valaki segíteni?
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #8221 üzenetére
A World körlevél funkcióját szoktam is használni, de most kellene bele tenni egy olyan megoldást amire Worldben nem jöttem rá.
Valamikor régebben itt kaptam egy megoldást arra, hogy egy külső (internetes) linken található képet tegyen be az excel táblába. A linknek van egy fix része és van egy változó, ami szintén a táblában van. A kettőből generálódik az URL amit a makró betesz egy megadott helyre.
Na most is erre lenne szükségem csak a körlevélnél erre nem találtam megoldást, ezért kérdeztem, hogy excelben megoldható lenne-e?Huh, remélem érthető voltam! Ha nem bocsánat!
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Még idáig ilyenre nem volt szükségem ezért ha a következő probléma megoldható keresnék hozzá valami leírást :
Excelben lehet e World-höz hasonló körlevél megoldást csinálni? Arra gondolok itt, hogy mondjuk az egyik fülön lenne egy adatbázis. A másik fülön pedig egy elkészített sablon, ami alapján egy gombnyomással kinyomtathatóak lennének az adatok a megadott sablon formátumban.
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8068 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ, kipróbálom ezt a megoldást is!
Üdv,
mr.nagy -
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8058 üzenetére
Szia!
Nekem nem akar működni és nem tudom hol rontom el!
Csináltam egy egyszerű demó táblázatot, hogy mit is szeretnék. Feltöltöttem ide:
[link]Megnéznéd miért nem működik?
Előre is köszönöm! -
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Régebben volt szó a cella színek összeszámolásáról / értékük összegzéséről. Akkor ezt a megoldást ajánlotta valaki:
----------------------------------------------------------------------
Function CountColor(Mintacella As Range, Tartomany As Range)
'Összeszámolja, hogy a mintaként jelölt háttérszínű cellából hány darab
'van a kijelölt tartományban.
Dim rngCell As Range
nColor = Mintacella.Interior.Color
nResult = 0
For Each rngCell In Tartomany
If rngCell.Interior.Color = nColor Then
nResult = nResult + 1
End If
Next rngCell
CountColor = nResult
End Function
----------------------------------------------------------------------
Function SumColor(Mintacella As Range, Tartomany As Range)
'A mintaként bejelölt hátterű cellákban szereplő számokat összegzi
Dim rngCell As Range
nColor = Mintacella.Interior.Color
nResult = 0
For Each rngCell In Tartomany
If rngCell.Interior.Color = nColor Then
nResult = nResult + WorksheetFunction.Sum(rngCell)
End If
Next rngCell
SumColor = nResult
End Function
-----------------------------------------------------------------------Nos egy ilyenre lenne nekem is szükségem, viszont a színek feltételes formázással vannak megadva. Ezeket a feltétles formázással jelölt cellákat kellene össze adni értékre és darabszámra.
Tudtok erre valami megoldást? -
mr.nagy
tag
válasz
mr.nagy #6851 üzenetére
Időközben magam is törtem a felyem és egy ilyen kódot csináltam:
Sheets("tábla").Activate
On Error Resume Next
ActiveSheet.Shapes("kép").Select
Selection.Delete
On Error GoTo 0
Dim myPic As Object
Set myPic = Sheets("tábla").Pictures.Insert(Sheets("adatok").Range("C1"))
myPic.Left = Sheets("tábla").Range("C5").Left + ((Sheets("tábla").Range("C5").Width - myPic.Width) / 2)
myPic.Top = Sheets("tábla").Range("C5").Top + ((Sheets("tábla").Range("C5").Height - myPic.Height) / 2)
myPic.Name = ("kép")
End SubEddig úgy tűnik, hogy működik, de ha van jobb özlet nyitott vagyok rá és megköszönöm!
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6765 üzenetére
Szia!
Még egy kis segítség kellene! Most így néz ki a kód:
Sheets("tábla").Activate
Dim myPic As Object
myPic.Left = Sheets("tábla").Range("C5").Left + ((Sheets("tábla").Range("C5").Width - myPic.Width) / 2)
myPic.Top = Sheets("tábla").Range("C5").Top + ((Sheets("tábla").Range("C5").Height - myPic.Height) / 2)
End SubAzt, hogyan lehetne megoldani, hogy vizsgálja meg van e már kép az adott helyen és ha igen akkor törölje?
Üdv,
András -
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6765 üzenetére
Szia!
Valóban négyzet alakú képekkel dolgoztam, így nem jött elő. Kipróbáltam téglalap alakú képpel is, úgy már látszott. Így módosítottam is a kódot!
Köszönöm, hogy segítettél!
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6763 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm!
A házi feladatot így oldottam meg:
Sheets("tábla").Activate
Dim myPic As Object
myPic.Top = Sheets("tábla").Range("C5").Top + ((Sheets("tábla").Range("C5").Width - myPic.Width) / 2)
End Sub -
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6761 üzenetére
Hú, nagyon hálás vagyok!
Még annyit segíts, hogyan tudom a cella közepére pozícionálni a képet. Tehát az adott cellának ne a bal felső sarkáhozigazodjon, hanem a cella kőzépontjához igazodjon a kép közepe.
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6757 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam, ahogy leírtad úgy működik is. Azonban ha cellából akarom a hivatkozást hozzáadni akkor nem. Mit rontok el? Így próbáltam:
Dim myPic As Object
Set myPic = ActiveSheet.Pictures.Insert("A1")
myPic.Left = ActiveSheet.Range("C5").Left
myPic.Top = ActiveSheet.Range("C5").Top
End SubEgyébként azt meglehet oldani, hogy ha mondjuk az A oszlopban több URL található akkor automatikusan mindhez jelenítse meg a képet?
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6757 üzenetére
Köszönöm! Holnap kipróbálom, boldogulok e vele.
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Excel 2003-ban azt meglehet e csinálni, hogy egy internet linken található kép megjelenjen kép ként a táblázatban?
Táhát azt szeretném ha egy cellába beírom az URL-t akkor egy mellette található cellába jelenítse meg az URL-en található képet.
Előre is köszönöm!
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Egy újabb segítség kellene! Egy kimutatás adatmezőjébe kellene beteni olyan oszlop adatait ahol dátumok és szöveg van. A problémám az, hogy ha darab ként kezeli akkor csak 0-kat ad vissza, ha érték ként akkor 1-eket, nekem az kellene, hogy úgy jelenjen meg ahogy a táblában van.
Adatat:
Pivot:Mi a megoldás?
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6420 üzenetére
Nincs egyéb telepített program ami különböző lenne a notikon és az asztaliakon.
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6416 üzenetére
Mivel céges gépekről van szó mindegyik ugyanaz, illetve majdnem. Minden gépen XP és Office 2003 van, viszont amiken a hiba megjelenik azok laptopok és amin nem asztali számítógépek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bittorrent topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest