- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
motinka
tag
sziasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egy naptárt szeretném, ha egy táblázatban dupla klikkelésre felpattanna bármelyik cellában, de az alábbi csak a jelölt cellákban engedi. Mit kell átírni, hogy az egész táblázatban minden cellában működjön?Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Select Case Target.Address
Case "$B$1", "$B$2", "$B$3"
Cancel = True
Call OpenCalendar
End Select
End Suba megoldást előre is köszönöm
-
motinka
tag
sziasztok,
Ismét segítségre volna szükségem.
A problémám a következő, egy programból másolással szeretnék beilleszteni egy táblázatot, majdnem minden rendben beillesztődik, de egy ilyen formátum 08-12 ilyet ír be 12.aug. Ellenben a 16-20 formátumot ugyanígy írja be. Hiába állítom be azt a cellasort amibe másolnám szöveg formátumra csak ezt írja be. Ki tud valami okosságot erre?
Előre is köszönöm a segítséget -
motinka
tag
Mutt, nagyon köszi a kimerítő segítséget
-
motinka
tag
hello,
http://www.hunsurf.hu/teszt_20130524.xlsx
ide felraktam a táblázat egy részét, természetesen sokkal több sorbó és több oszlopból áll.
A lényeg az lenne hogy az adat fül érkezik minden nap és az adat2 fül első sora szerinti oszlopokra lenne szükségem, ami az eredeti adat fülön lévő megnevezése az második sorban látható.
És miután átrakta a kívánt oszlopokat, rendezze be dátum szerint.
Ezzel nem is lenne gondom, csak az lenne a kívánalom, hogy másnap jön egy újabb fájl aminek az adat fülében benne vannak az aznapi adatok, és akkor is kellene egy adat2 fül belőle, és így tovább minden nap. -
motinka
tag
válasz
m.zmrzlina #18137 üzenetére
köszönöm ezt mindenképpen megpróbálom.
Közben keresgettem és ha jól olvasom/értem nekem egy template-t kell csinálnom amiben megadom a kívánságaimat, ezt berakom az egyik fülre.
Amikor érkezik a napi adat file, az mellé beteszem a másik fülre ezt a template fület és hogy mitől indul el azt nem tudom) Hol lehet ezután magyarul olvasni okosakat?
Közben felmerült egy kérdés, ebben a template-ben ami táblázatnak van megformázva, azaz nem csak itt érvényes, bárhol, hogyan tudok egy fülön rákeresni egy másik fül oszlopnevére (ez adott), hogy azt gyűjtse? köszi -
motinka
tag
sziasztok ismét,
természetesen problémával fordulnék hozzátok, ami a következő:
van egy rengeteg adatból álló adat tábla, ami naponta frissül.
Ebből kellene nekem oszlopokat kiszedni rendezni, sorba rakni.
Lehet, van-e olyan megoldás hogy ez automatikusan megtörténjen, azaz én megadom melyik oszlopokat hova rakja be, esetleg szűrje, egy új fülre.
Előre is köszönöm a segítséget -
motinka
tag
sziasztok,
a múltkor ezt kerestem, most megtaláltam, ha valakit érdekel:HÉT.NAPJA(dátumérték;eredmény_típusa)
Dátumérték: A keresett naphoz tartozó dátumot megadó érték. Dátumok bevitele a DÁTUM függvénnyel, illetve más képletek vagy függvények eredményeként lehetséges. A 2008. május 23. dátum beírására használja például a DÁTUM(2008;5;23) függvényt. A dátumok szövegként történő beírása hibát okozhat.
Eredmény_típusa: A visszatérési érték típusát meghatározó szám.
Eredmény_típusa Visszaadott érték
1 vagy hiányzik 1 (vasárnap) és 7 (szombat) közötti számok, a Microsoft Excel korábbi verzióinak megfelelően
2 1 (hétfő) és 7 (vasárnap) közötti számok
3 0 (hétfő) és 6 (vasárnap) közötti számok -
motinka
tag
válasz
Delila_1 #17504 üzenetére
Köszönöm ismét a segítségedet, a NAGY függvény sokat segített ( ennek egyszer már elmondtad a működését, de kiesett a tudatomból
).
Most ennek segítségével felállítottam az erősorrendet, miután a DARABTELI-vel megszámoltattam melyikből mennyi van.
Aztán FKERES -sel hozzákerestettem a neveket.
Tökéletesen OK. -
motinka
tag
válasz
Delila_1 #17502 üzenetére
köszönöm Delila_1, ez így tökéletes,
közben tovább keresve megtaláltam egy hasonló kérdésemre adott válaszodat is.
persze azt gondoltam van egy "KERESLEGTÖBB(1)" függvény
ahol a zárojelben írt 2 szám a második, 3 a harmadik, stb legtöbbször elúfordulót gyűjti ki
de ez talán majd az excel2014-ben lesz -
motinka
tag
sziasztok, először is kellemes húsvéti ünnepet Mindenkinek!
A lányoknak sok locsolót!és akkor lenne egy kérdésem is,
egy oszlopban szerepelnek nevek, többször is, több sorban.
egy másik oszlopba (vagy akárhová) kellene kigyűjtenem melyik név hányszor szerepel (de nem is ez a gondom) hanem erősorrendet kellene felállítani, a felső sorba aki legtöbbször, alá a kevesebbszer szereplőt aztán az alá a még kevesebbszer és így tovább.
Erről már volt itt szó de nem találom az akkori történetet.
segítene valamelyikőtök?
köszönöm -
motinka
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a kimerítő gyors választ,.Igen, majdnem túlóra, de valószínű az lett belőle,
Ez egy munkaidő utáni hibabejelentések vizsgálata, ahol a két időpont közötti bejelentéseket gyűjti ki. Igazán a @ jel ilyen használatát nem ismertem, de nagyon ügyes és időtakarékos megoldás, ahol lehet ezentúl használni fogom.
Még1x kösz a segítség!
üdv
Tibor -
motinka
tag
sziasztok,
ma a gépemre került egy excel tábla és egy érdekel függvénysorra lettem benne figyelmes.
Ha segítene valaki megértetni mit is csinál ez a képlet, nagyon megköszönném. Főleg a @ jel nagyon nem világos mit keres benne.a képlet:
=HA(ÉS(ÓRA([@kezdet])>=eredmény!$F$4;ÓRA([@kezdet])<eredmény!$D$4);"0";"1")
-
motinka
tag
válasz
whatnot #17262 üzenetére
köszönöm a segítségeteket. de megoldom egy nem túl elegáns megoldással, a vasárnapoknál beteszek egy -1 et a függvénybe és akkor annyit mutat mint az előző 6 napé. így ha rákeres az adott hétre akkor azt is ahhoz számolja.
Lehet hogy ezt a hét első napja beállítást, egy másik programból emlékszem?
Ettől függetlenül elég érdekes hogy annyi mindent be lehet állítani az excelnek alapba, pont ezt nem? -
motinka
tag
köszönöm a segítségedet, de nem ez kellene,
valahol az alapbeállításoknál ha jól emlékszem be lehetett a régebbi excelekben állítani hogy melyik legyen a hét első napja: hétfő/vasárnap
erre azért lenne szükségem mert most a vasárnappal kezdődik a hét, de nekem egy kigyüjtéshez a hétfőtől vasárnapig kellene hogy hányadik hétre keressen a kigyüjtés. -
motinka
tag
segítsen valaki, excel2010ben hol lehet megadni hogy a hét milyen nappal kezdődjön?
jelenleg vasárnappal de én hétfővel szeretném.
a válaszólónak előre is köszönöm a választ -
motinka
tag
köszönöm, privátba küldtem mailt
-
motinka
tag
válasz
m.zmrzlina #17209 üzenetére
köszönöm a válaszod és a makrót is, de sajnos valamiért nem működik.
-
motinka
tag
sziasztok, ismét a segítségeteket kérném!
az excel tud-e egy bizonyos tartományban színekre gyűjteni, azaz az adott tartományban meg tudja-e mondani mennyi pl. piros cella van?
ha igen legyetek szívesek okosítsatok ki erről.
előre is köszönöm a választ -
motinka
tag
válasz
Excelbarat #16301 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, de lehet hogy én nem erre gondoltam. Pl a táblázat egyik fülének neve: adat, A másiké város, stb, akkor a saját fülében a fülnév valami hivatkozásszerüen meg tud-e jelenni. Tehát az első fül egyik cellájában az "adat"szó + pl. az A1cellába írt szöveg összefűzve.
Ugyanez a másik fülnél a "város" szó és az ezen a fülben lévő A1 cellába írt szöveg összefűzve. -
motinka
tag
sziasztok,
lehet hogy túl 1xüt kérdezek, de én nem találom rá a választ. Segítene valaki? A munkalap fül nevét hogyan lehet a táblázatban alkalmazni/használni, vagy fordítva, ha egyik cellában ezt beírom a fül hogy lehet automatán az?előre is köszönöm a válaszokat.
-
motinka
tag
sziasztok,
ismét kellene egy gyors segítség, mert nem emlékszem mit kell ilyenkor beírni:
szóval: a képlet utolsó kritériuma ha talál az AI oszlopban bármilyen beírást(nem üres cellát), mit kell beírnom, =DARABHATÖBB(L:L;$B$2;C:C;$A5;!AI:AI;"[B]*[/B]")
és ha üreset?előre is köszönöm a választ
-
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14414 üzenetére
köszi Fire
)
-
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #14411 üzenetére
köszönöm ez tökéletes, csak a feladat az lenne, amit leírtam és amit gondoltam képlet az valószínű nem megoldás.
tehát a feladat az lenne, hogy ha megfelel egy bizonyos sorban a kritériumnak valamint egy másik sorban is egy másik ritériumnak, akkor egy harmadik sorban levő érték adódjon össze, a többi megfelelő kritériumossal, azaz szummázza az adott feltételeknek megfelelőket.
és erre lehet hogy a SZUMHA kellene? -
motinka
tag
sziasztok,
kellene egy kis segítség.
Sehogy nem jövök rá hogyan tudom megkapni, egy adathalmazból 2 vagy 3 feltlételnek megfelelő egy 4. oszlopban levő számok összegét.Ezzel próbálkoztam de sehogy..
=DARABHATÖBB(L:L;$C$2;C;$O4)&(RÉSZÖSSZEG(9;AE3:AE40000))
tehát ha az L sorban talál a C2-nek és a C sorban az O4-nek megfelelőt, akkor adja össze az AE sorokban található számokat.valaki tudna segíteni?
-
motinka
tag
válasz
Delila_1 #13543 üzenetére
köszönöm Delila, megértettem már akkor is, csak tetszett ez az általam eddig nem ismert függvény és elkezdtem vele próbálkozni, hát nem működött nekem sem.
A feladatot úgy oldottam meg ahogy azt tanácsoltad, sikerült is, nagyon jó lett, még egyszer köszönet érte.Akkor sem hagy nyugodni ez a NAGY függvény
-
motinka
tag
válasz
motinka #13532 üzenetére
tehát először is meg kellene állapítani, azaz felállítani egy erő sorrendet, mind a hibakód, mind a lezárókód tekintetében, hogy melyikből mennyi van ( előbb a legtöbb alatta a kevesebb és így tovább).
aztán ha ez megvan akkor az első "nyerő" 4-et kellene heti bontásban darab vagy/és százalékosan megjeleníteni számszerűleg és grafikusan is
-
motinka
tag
válasz
Delila_1 #13527 üzenetére
köszönöm Delila, jó felé jársz, az alap adat tábla úgy néz ki mint ahogy megcsináltad, de először is azt nem értem, hogy a C oszlopból hogyan veszed ki bárhová a legtöbbször szereplő kódot, majd alá az következő és így tovább...
Ezt persze lehetne gy másik fülre is rakni mellé hogy abból a fajtából hány darab van összesen majd megvizsgálni 1-2-3-... hetekre -
motinka
tag
Sziasztok, kaptam egy feladatot főnökeimtől, és lövetem nincs hogy álljak neki. Odáig elértem hogy legyűjtöttem egy csomó adatból azokat amikkel dolgozni kell. Ez a következő:
"A" oszlopban a hét számmal
"B" oszlopban a naptári nap
"C" oszlopban az ehhez a munkalaphoz tartozó hibakód 3 betűs kódja
"D"' oszlopban az ehhez a munkalaphoz tartozó lezáró kód 3 betűs kódjaa feladat első körben, állapítsam meg melyik az az első 4 hibakód ami az adott időszakban legtöbbször szerepel.
miután ez megvan e 4 illetve az összes többi (mint egyéb) heti bontásban a az adott hét összes százalékában és mindez egy grafikonban ábrázolva ahol a víizszintes tengelyen a hetek a hetekben a 4+1 tétel adatai.A másik ugyanez csak a lezárókódra vonatkoztatva.
Ha valaki tudna ebben segíteni nagyon hálás lennék
előre is köszönök bármi segítséget -
motinka
tag
válasz
Delila_1 #12636 üzenetére
köszönöm Delila!
az alábbi működik:
Set WS2 = Sheets("HÓNAP")
usorH = WS2.Range("A1").End(xlDown).Row
sor = 2 f = Falsetehát itt átírtam az 1-est 2-re és az első sort így nem bántja csak a 2 sortól írja az adatokat.
sajnos volna még egy problémám, a HÓNAP fülről csak 3 oszlopból hoznék át adatot, azaz csak 3 sor beírását kelle törölni.
ezt én azt gondolom itt lehetne átírni,If f = False Then
Range("A2") = "Nincs adat erre a napra"
Range("C1:IV1").Delete
End Ifde ez nem működik:
If f = False Then
Range("A2") = "Nincs adat erre a napra"
Range("B25000").Delete
End If -
motinka
tag
válasz
Delila_1 #12613 üzenetére
Delila,
köszönöm a megoldást, most próbálgatom, egyelőre nem működik.
Elmagyaráznád hogy melyik sor mit csinál?
Jelenleg annyi működik, hogy amikor beírom a dátumot az A1 cellába, beírja a B1-be hogy "Nincs adat erre a napra" és minden mást letakarít ezen a "kigyüjtés" nevű fülön.
Ha jól értettelek ehhez mondtad hogy rendeljem a makrót. -
motinka
tag
sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Van egy táblázatom, a HÓNAP nevű fülön sorokban adatok.Az "A" oszlopban dátum, a többibe különböző adatok egy egy sorban.
Azt szeretném, ha egy másik fülre, ha az A1 cellába beírom a dátumot, akkor a HÓNAP fülön ha ilyen dátumot talál akkor az abban a sorban levő egy egy adat itt megjelenjen. Tehát nem az egész sor, csak abból egy egy oszlopban levő,pl: az E;J;AI, stb.
Ez egy " =FKERES($A$1;HÓNAP!A$1:AF$2000;5;0) " függvénnyel megoldható lenne, de az lenne a feladat, hogy ha több egyforma dátumot talál a HÓNAP fül A oszlopában, akkor azokat egymás alá tegye be.
Ha tudtok segítsetek megoldani. Köszönöm! -
motinka
tag
válasz
Delila_1 #10387 üzenetére
köszönöm a válaszokat, természetesen Delila_1 megoldására gondoltam
)
De, sajnos ez valamiért nem működik nálam. Biztos megint én nem állítottam be valamit jól.
Autó szűrőt be kell kapcsolni hozzá?erre alakítottam át, jó ez így is?
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim Krit
If Target.Address = "$A$3" Then
Krit = Range("A3").Value & "*"
ActiveSheet.Range("$A$5:$A$500").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Krit
End If
End Subaz A3 a kereső cella és az A5 től az A500 -ig kellene hogy keressen a sorok között
-
motinka
tag
sziasztok ismét!
Segítséget szeretnék kérni.
van egy táblázatom amiben soronként vannak adatok.
az első oszlopban az azonosítója minden tételnek(sornak).
szeretnék a fejrészbe ( első/második sorba egy keresőt betenni, ami úgy működne, hogy ahogy írom be a karaktereket ebbe a keresőbe (esetleg enter is lehet közben), az alatta levő sorokat úgy szűkíti, hogy csak azokat jeleníti meg amiben a begépelt karakterek vannak.
Hogy érthető legyek ha begépelem hogy 123 akkor azokat a sorokat jelenítse csak meg aminek az első 3 karaktere 123. Ha azt gépelem be hogy ABCD akkor azokat a sorokat.
Van erre valami egyszerűbb +oldás? vagy makrózni kell?
Számítok a segítségetekre amit előre is nagyon köszönök
Üdv MoTiNka -
motinka
tag
sziasztok,
azt szeretném kérdezni / megtudni, hogy az adatok/űrlap esetleg kinyítható-e valamilyen billenytyű paranccsal, esetleg egy cellára kattintva (makróval / VBA-val)
-
motinka
tag
válasz
pentium4 #8304 üzenetére
ezért írtam hogy a további cellákban (ahol ezekből a cellákbó számol valamit) kell a képleteket átírni, hogy ha nem számot talál a beviteli cellában akkor azt ott már 0-nak vegye.
A bemásolt képen a pirossal keretezett minta függvény utolsó ; utáni része az eredeti képlet. Példának egy egyszerű szorzat van benne. -
motinka
tag
válasz
pentium4 #8296 üzenetére
azaz mégis csak bármit írhatsz a 0 forintos termékekhez csak 0-t nem , így ugye nem számitja azt bele a legjobb árba.
Ellenben ha a további cellákba egy olyan képletet írsz ami először megvizsgálja, hogy az adott cella értéke nem szám akkor 0 legyen az érték, amennyiben szám akkor meg végezze el a műveletet.
pl egy ilyen: -
motinka
tag
Köszi perfag ( és bocs a múltkori elírásért), közben aludtam egyet és az alábbi szerint működik ahogy szeretném:
If Not Intersect(Range("E3"), Range(Target.Address)) Is Nothing Then
Range("E2").Select
Selection.AutoFilter Field:=5, Criteria1:=Cells(Target.Row, 5)
End If
End SubPrivate Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Target.Address = "$E$2" Then
Range("E3") = ""
Range("E3").Select
Selection.AutoFilter Field:=5
End If
End Sub -
motinka
tag
válasz
motinka #8264 üzenetére
Egy régi megoldásotokat felhasználva majdnem megoldottam a problémámat, az alábbiakkal:
If Not Intersect(Range("E3"), Range(Target.Address)) Is Nothing Then
Range("E2").Select
Selection.AutoFilter Field:=5, Criteria1:=Cells(Target.Row, 5)
End If
End SubPrivate Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Target.Address = "$E$2" Then
Range("E3").Select
Selection.AutoFilter Field:=5
End If
End SubA vastagított rész akkor lenne igazán jó, ha ekkor erre a cellára ugrás után törölné annak tartalmát és aktiv cella lenne, azaz a kurzor benne van.
Mit kell beleírni még ehhez?köszi előre is a választ
-
motinka
tag
Lenne egy újabb kérdésem, biztosan tud valaki rá valami jó megoldást.
Adott táblázat A oszlopának sorait egy vonalkód beolvasóval töltünk ki egy egyedi azonosító számsorral.
Az a papír alap, amiről beolvastuk a vonalkódot az másnap visszaérkezik, és vannak rajta újabb adatok.
Azért hogy a táblázatban ne kelljen keresni a papírt adatait, a vonalkód olvasóval kikeressük a megfelelő sort CTRL+F billentyű azaz kereséssel.Az lenne a kérdésem, hogy lehetne-e ezt egyszerűsíteni, hogy ez a kereső ablak ne ugorjon fel, amennyiben a vonalkód olvasóval beolvastatok egy kódot, hanem egyszerűen csak a tábláztaban ugorjon a megfelelő sorra az aktív ablak, majd ha egy másik kódot olvasok be akkor arra ugorjon, minden felugró ablak nélkül.
örülnék ha lenne megoldás így 1xübb lenne a keresés.
előre is köszönöm segítségeteket
üdv
-
motinka
tag
válasz
Delila_1 #8235 üzenetére
Igazán az lenne a megoldás, ha a C oszlopban a lenyílóban egy karakter (pl:+ jel)bevitele váltaná ki az eredeti állapot visszaállítását (képlet szerinti cella)
A lényeg hogy a visszaállítás mindig csak az adott cellára legyen érvényes, és nem az összesre.Most hogy így is átgondolom, a C cellába alapban benne van a képlet. Ez ugye egy mozdulattal átírható, azaz képlet eltünt.
És most: ha egy + jelet írunk a cellába akkor a képlet újra beírodik.
Na talán most érthetőbb voltam, bár nem vagyok sem ebben biztos, sem abban hogy van megoldás erre -
motinka
tag
szia, köszi hogy foglalkozol vele.
szóval:
- az A oszlopba egy lenyíló listából kerül be egy szöveg (2 betü)
- a C oszlopban egy függény van (alapból =HA(A2="SC";"SC";"-" )
tehát ha az A-ban a SC kerül kiválasztásra akkor a C is az lesz
na de:
- a C oszlopban is egy lenyíló lista van, amiből szintén ki lehet választani egy szöveget
- amennyiben ezt kell tenni, akkor a lenyílóból kiválasztva beíródik( felüllíródik a képlet)
ez sok esetben csak időleges adat, azaz ha ez az állapot megszűnik, akkor a listából
kiválasztott beírás töröljük ( de mivel már nincs ott a képlet üres lesz a cella),
akkor kellene hogy működjön a képlet és újra beírja az A oszlopban látható SC- ha az
SC, ha nem akkor - jelet.A kis táblázat fent van a http://www.hunsurf.hu/1.xlsoldalon, letölthető, a képlet nincs benne, azt betettem VB -be, ahogy Delila tanácsolta, de nem működik, minta nem aktiválná semi a futását, de én ehhez már nem értek
köszi előre is a segítségedet!
-
motinka
tag
válasz
Delila_1 #8210 üzenetére
Köszönöm, a gyors válaszodat, bemásoltam, sajnos nem működik.
feltettem ide: http://www.hunsurf.hu/1.xlsa lényeg az lenne, hogy amennyiben az A oszlopban SC kerül akkor azt írja be a C oszlopba,
de amennyiben a C oszlopban a lenyílóból választunk ki, akkor az kerüljön beírásra.Na a csavar most lenne, amennyiben a C oszlopból kitöröljük a beírást, akkor ismét az első feltétel működjön.
A gondom az hogy amennyiben a képletet a C oszlopba rakom, akkor ha beírás történik ide akkor természetesen a képlet törlődik, így ha újra üres lesz a mező a képlet nincs már ott.
Köszönöm hogy foglalkozol a problémával.
-
motinka
tag
sziasztok,
Ismét segítségre szorulok, mivel nem vagyok nagy excel-es, de dolgoznom néha kell benne
Szóval azt szeretném, ha egy képlet =HA(C1="SC";"SC";"-" ) nem a cellában, hanem VB-ben lenne benne az Y1 cellában, azaz lefelé húzva az összesben =HA(C2000="SC";"SC";"-") az Y2000-ben.
Azért kellene így, hogy ne lehessen a képletet semmi esetben sem kitörölni, de kézzel lehessen más értéket beírni, és amennyiben "törlik" a beírt értéket akkor a képlet működjön.
Hű de bonyolult vagyok, azért talán érthető. -
motinka
tag
válasz
Delila_1 #7976 üzenetére
a munka általában aznap befejeződik a kivételekkel nem kell foglalkozni, csak néha van olyan, tehát azt kell feltételezni a képletnek hogy aznap befejeződik.
Hát igen, a munkalap zárása azt jól gondolod, amelyik a 8:30-13:30 időszakban van az még aznap az azt követők csak másnap zárulhatnak le. De ha azárás cellába [ F4 ]ideiglenesen beirnám a zárás dátumot és azt figyelné akkor? majd átírnám a másik dátumra, majd amikor végeztem visszírnám zárás-ra ? -
motinka
tag
sziasztok,
újabb kérésem, kérdésem lenne: excel2003
hogy lehetne azt megtenni, hogy egy cellában be van írva a dátum (2010.08.24.) formátumban egy másik cellában csak az időpontot írnám bele 12:15 formátumban, de a cellában a 2010.08.24. 12:15 formátum szerepel enter után.
Tehát csak az időt kellene beírni, de az a dátummal együtt lenne látható a cellában.segítségeteket előre is köszönöm
Üdv
-
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7640 üzenetére
köszi,
valami nem jó, lehet hogy az én képletemben?
most "tömbösítettem" az adatokat talán így 1xűbbtehát az alábbi tömbök vannak:
- "DATE" egy oszlopból áll a sorokban dátumok
- "TCH" egy oszlopból áll és a sorokban nevek
- "TCH1" egy oszlopból áll és a sorokban nevek
- "UNIT" egy oszlopból áll és a sorokban számokegy részt azt szerettem volna hogy ha megadok az O2 cellában egy nevet, akkor
a TCH tömbben ilyet talál a vele egysorban levő UNIT-okat összeadja
=SZUMHA(TCH;$O2;UNIT) ez működik is.
Ha azt szeretném hogy ne csak aTCH hanem a TCH1tömmben is figyeljen, akkor a követzkezőfüggvénnyel ez is megy, de nem tudom lehet-e ezen egyszerűsíteni ?( a TCH:TCH1 nemjó eredményt ad)
=SZUMHA(TCH;$O4;UNIT)+SZUMHA(TCH1;$O4;UNIT)Na most jön amire nem tudom a megoldást és az sem működik amit küldtél:
az előzőeket tovább kellene szűrni - dátum szerint-, mégpedig ha megadok egy dátumot az S1 cellában, akkor nézze meg a DATE tömböt és ahol ezt a dátumot találja csak azokat vegye filyelembe a SZUMHA függvényben.
Talán most érthetőbb volt.
köszi előre is.
-
motinka
tag
Egy újabb fejtörő nekem, amin nem jutottam túl, de a biztosan itt kapok rá megoldást:
a SZUMHA függvényt használltam:
=SZUMHA($Q$10:$Q$2000;$O2;$M$10:$M$2000)+SZUMHA($R$10:$R$2000;$O2;$M$10:$M$2000)
tehát amennyiben a Q10-2000 és z R10-2000 cellákban talál O2-t, akkor az M10-2000 cellákból gyűjtse ki.
ez működik is, de lenne benn egy csavar:
mindezt csak akkor tegye ha az A10-2000 cellákban talál S1-et.
na itt elbuktamTalán érthető mit is szeretnék.
-
motinka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7606 üzenetére
biztos én vagyok a béna, a lista lesz a gond megnéznétek? ide raktam:
www.hunsurf.hu/lista.xls
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Milyen processzort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ingatlanos topic!
- PlayStation 4
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest