Hirdetés
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Caipi
tag
Sziasztok!
Egy -számomra- furcsa excel problémában szeretném a tanácsotokat kérni.
Adott 3 excel fájl és jópár függvény bennük.
- 2 db közös használatú (megosztott) excel, amelyben többen dolgoznak egyszerre, nevezzük "Adatfájloknak".
- 1 db "Riport" excel fájl (nem megosztott), amelyben adatok szerepelnek.
A fájlokat O365-ben hoztam létre, de előző verziójuk Office 2019-ben készült.
Adatkapcsolatok:
Az "Adatfájlok" bizonyos adatokat a "Riport" excel-ből vesznek át. Nem bonyolítottam túl, sima Fkeres függvénnyel, a munkalapok sorainak elején legenerált azonosítók segítségével. Ezek bármikor tökéletesen működnek.
Amit nem tudunk megugrani:
A "Riport" excel fájl bizonyos adatai az "Adatfájlokból" kerülnek át, szintúgy a legenerált egyedi sorazonosítók és Fkeres függvény segítségével. De!
Csak abban az esetben jelennek meg az adatok, ha először megnyitom az "Adatfájlokat", majd utána a "Riport" fájlt. Ellenkező esetben, a függvények által keresett adatok nem jelennek meg.
Elfogytak az ötleteim, hogy mi okozza ezt, és hogyan lehetne kiküszöbölni.
Gondoltam arra, hogy hátha az excel verziók okozzák a problémát, ezért legyártottam újra a fájlokat azonos excel verzióban (O365), de így fennál ez a -számunkra- furcsa jelenség.
Van valami ötletetek, hogy mi okozhatja ezt és hogyan lehetne orvosolni?Köszönöm előre is a segítséget,
Caipi -
Caipi
tag
Sziasztok,
Fkeres függvénnyel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Amit keresek az a Munka1 B1 cellában van. Amelyik munkalapon keresem azt a Munka1 A1 cellában található szöveglánc karakterkészletének egy része adja meg (ugyanabban a munkafüzetben találhatóak a lapok).
A keresendő munkalap nevét és a keresés tartományát nem sikerül összelegóznom (legyen A1 : B8 ). Sejtem, hogy BAL(A1;3) és indirekt függvény kellene hozzá, de nem sikerült működőre összehozni.
Köszönöm előre is a segítséget
-
-
Caipi
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Office Excel 365. Adott egy cellám, ahol egy változó dátumérték van. Ezt az értéket szeretném kiemelni egy formázási szabállyal, mégpedig egy színskálával. A 3 színt egy-egy képlettel szeretném kezelni és itt elakadtam.
- Zöld szín lenne, ha a cella értéke nagyobb(vagy egyenlő), mint ma()-30,5
- Sárga lenne, ha a cella értéke ma()-30,5 és ma()-3*30,5 között lenne
- Piros lenne, ha a cella értéke kisebb, mint ma()-3*30,5
Nem jöttem rá, hogy hogyan illesszem be ezeket a képletek a formázásba, hogy számolni is tudjon vele.Köszönöm előre is a segítséget

-
Caipi
tag
Szia,
Szerintem pedig ez lesz a bibid, hogy ott ahol az üres soraid vannak (de le tudsz görgetni) van valami, vagy a szűrés ilyenkor azokat is valamiért adatnak veszi(?). Sajna, nem értem olyan mélységig az Excelt, hogy megmondjam mi az, de ilyennel többször találkoztam.Így szoktam megoldani:
- Leveszem a szűrést
- Elmegyek a legutolsó oszlopig, ahol adataim lehetnek (a te esetedben kb 30. oszlop). Kijelölöm az első üreset (31. oszlop), majd Shift+END+ jobbra nyíllal a kijelölést elnyújtom a munkalap utolsó oszlopáig. A kijelölt üres tartományt törlöm.
- Visszaugrom az A1-be majd lemegyek a legutolsó sorig (ha jól olvasom kb 1400 sor lesz nálad), ahol adataim lehetnek és eljátszom ugyanezt csak vízszintesen az első üres sortól (1401. sor). Kijelölöm, majd Shift+End+ lefelé nyíl, és törlöm a kijelölt üres tartományt.Remélem segít,
Üdv,
CaipiU.i: Az is lehet, hogy sztanozs által leírt formázás kerül ilyenkor a cellákra, és törléssel eddig én is ezt szüntettem meg. Nálam jellemzően valamilyen rendszerből excelbe exportált adatoknál jön elő nagyon sokszor ez a méret galiba.
-
Caipi
tag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Szia,
A példád nem teljesen világos számomra, ha jól értelmeztem, akkor 3 oszlopban vannak az adataid. Ezeket szeretnéd összesíteni, úgy, hogy amennyiben az első két oszlopban azonos adatok szerepelnek, akkor a harmadikban szereplő számokat adja össze.
Ezt a szumhatöbb() függvény el tudja végezni neked.
A Sheet2-n létre kell hoznod egy listát az első két oszlop adataiból, amely csak egyedi értékeket tartalmaz, majd erre kell alkalmazni a függvényt.
Pl:
Sheet2 első két oszlopa az adat, harmadik oszlop függvénye: A1&B1. Ez a két oszlop celláiban szereplő értékeket összefűzi egybe. Ebből már ki tudod szedni az egyformákat. Az excel Adatok/ismétlődések eltávolítása segítségével. A maradék mellé kell a szumhatöbb().Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
alfa20
üzenetére
Még mindig nem az igazi.
Vázolom újra a kérdést, hátha valakinek van rá ötlete:
Egy munkalap két oszlopában kezdő és záródátumok szerepelnek. Ki kellene számolni, hogy a két időpont között hány munkaóra telt el, úgy, hogy a munkaórák H-Cs 8 óra, P 6 óra.
Az össz.munkanap.intl() segítségével munkanapi szintre eljutottam, de így még nem jó, mivel a záró napon nem biztos, hogy teljes munkanapot kell számolni, lezárulhat hamarabb is.
Íme a formátuma a celláknak.
Köszönöm a segítséget,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
alfa20
üzenetére
Köszönöm

Ennyivel bővítettem a képletet, mivel ugyanarra a napra nem számol:
HA(ÖSSZ.MUNKANAP(A2;B2)*8=0;SZÖVEG(B2-A2;"óó");ÖSSZ.MUNKANAP(A2;B2)*8)
Viszont a munkaórák száma szerintem így nem fog stimmelni.
Ha H-CS 8 óra és P 6 óra, akkor nem fog jó eredményt adni szerintem.Üdv,
Caipi -
-
Caipi
tag
Sziasztok,
A következő kérdésem lenne:
Adott egy lista, ahol egy esemény kezdő és záródátuma szerepel. A oszlop a kezdő, B a záró. A cellákban lévő dátum formátuma: éééé.hh.nn. óó:pp.
Ki szeretném számolni, hogy a nyitás és zárás között mennyi volt az eltelt munkaóra, úgy, hogy a hét munkanapjain (Hétfő-péntek) a munkaórák nem megegyezőek. (Ezt esetleg egy segédtáblában vezetem).Köszönöm a segítséget,
Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
Szia,
A képlettel rendben vagyok, de nekem számolnom kell, hogy honnan vegye az értéket, mivel, ha változik a táblázat sorainak száma, akkor, ha fix számot adok, már fals adat kerül az összesítőbe...
A darab2()-vel ezért számoltatom ki,hogy éppen melyik sorból kell, hogy kivegye az adatot.Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
[Sziasztok,
A következő kérdésem lenne. Excel 2013-t használok. Adott egy munkafüzet két munkalappal. A két munkalapon egy-egy excel táblázat, amelye az excel által definiált táblázat formában van.
Munka2 tartalmazza az összesíteni kívánt adatokat, az alábbi formátumban.
A táblázat 8 oszlop hosszú, az oszlopok neve sorszámok 1-8-ig. Alatta számok, majd legalul oszloponként szumma érték.
A Munka1 lapon összesíteni szeretném az alábbi formában:
A táblázat 2 oszlopból áll. Első oszlop sora a Munka2 táblázatának oszlop nevei, azaz 1-8-ig számok.
A melletük lévő cellába vkeres() függvénnyel szeretném átemelni a Munka2-n lévő táblázat legutolsó sorában szereplő szummákat.
VKERES([@szám];Táblázat14[#Mind];DARAB2(Táblázat14[[#Mind];[1]]);0)
De valamiért mindig #HIÁNYZIK üzenetet kapok, míg ha megnézem külön a darab2()-t, akkor megszámolja rendesen.
Csatoltam egy képet hozzá.Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
littleNorbi
üzenetére
Kijelölöd, másolás, irányított beillesztés, és felülírod az eredeti számokat vele.
Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
littleNorbi
üzenetére
Szia,
Mellette lévő oszlopba az alábbi képletet írod:
= "1"&A1, ahol az A1 a számot tartalmazó cella. Majd ezt lemásolod mindegyik cella mellé.Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
alratar
üzenetére
Szia,
FKERES(B2;'Lap2'!A2: C2 ;2;HAMIS)
Ebben az a gond, hogy az Fkeres függvény a megadott tartomány első oszlopában keres.
A oszlopban kerestetsz egy olyat, ami a B oszlopban van.
Ezt javítsd ki és működni fog.
Ha név alapján szeretnéd összepárosítani, akkor A2 amit keresel. Ha 0-t ad ki, akkor a másik lapon nem szerepel érték a B oszlopban annál a névnél.Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
Sziasztok,
Szeretném megkérdezni, hogy a karakter() fügvénynek van ellentetje?
Ezzel számból tudok karaktert létrehozni, de ha van egy karakterem, hogyan tudom számmá alakítani?Köszönöm

-
Caipi
tag
válasz
djsunny
üzenetére
Szia,
Nálam is előfordult már többször, hogy átmásolás után hirtelen megnőtt drasztikusan a fájl mérete, és nem indokolta semmi.
Akkor csökkent vissza, amikor a munkalapon kijelöltem a nem használt sorokat (összeset) majd kitöröltem és ugyanezt a nem használt oszlopokkal is eljátszottam.
Kerregett a gép egy ideig rajta, de utána visszacsökkent a fájl mérete normálisra.Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
Sziasztok,
Egyedi formátumkód kialakításában szeretnék segítséget kérni:
Azt szeretném, ha egy adott dátum beírásakor a cellában egy szöveg jelenjen meg helyette.
Az egyéni formátumom így néz ki:
[<117642]0;[=117642] "szöveg"
Annyi problémám van vele, hogy ebben az esetben a cellákban a dátumok számformátumban jelennek meg(41640, 41400, stb).
Hogyan kellene módosítanom, hogy dátumokat kapjak?Köszönöm,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
Zola007
üzenetére
Szia,
Ha jól értem az eredeti szöveg alapján szeretnéd rendezni, de úgy, hogy a kibővített szöveged jelenik meg.
Ha erre vonatkozik a kérdésed, akkor az eredeti, nem kibővített oszlopon rendezel, a mellette lévő oszlopban ott vannak a függvénnyel kibővített cellák. Ezután rejtsd el a rendezés alapját képező oszlopot pl.Példa:
A2: compound
B2: ="to"& a2A oszlop alapján rendezel, majd elrejted az A oszlopot.
Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
Scytha
üzenetére
Szia,
Nem jelent megoldás számodra a Pivot táblák használata?
Excelben a beszúrás menüpont/kimutatás.
Ha minden egyes oszlopodnak van fejléce, akkor össze tudsz állítani a neked tetsző formátumú táblázatokat, amelyeket frissíthetsz is, ha új adatokat viszel be az alap táblázatodba.Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
Ott lesz a hunyó, csak nem jöttem rá, hogy mi az. A lapnév+cella rész ad hibát
Szerk:
ha csak a fájlnév+cellát adom meg, akkor nem #HIV-t kapok vissza, hanem elérési út nem található hibaüzenetet.
A fájl maga egy többek által elérhető meghajtóra fog kerülni, ahonnan megnyitják. Lehet, hogy ennek a definiálásnál van a hiba? -
Caipi
tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék.
Hiperhivatkozás függvénnyel ugranék egy munkafüzet egyik lapjáról a másikra. A függvényben a munkalapok neveit cellából teszem be Indirekt fgv-el.
Szintaktikai problémám lehet, mert #HIV-t kapok vissza.
A felépítése:
B2 cella = munkalap neve (Próba 1)
C2 cella= hiperhivatkozás függvény
=Hiperhivatkozás(indirekt("[Excel Fájl Neve]'"&B2"'!A1");b2 & "megnyitása"))Köszönöm,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
terencehIII
üzenetére
-
Caipi
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Ha nem tudtál kiigazodni rajta, akkor esetleg feltöltheted valahova az excelt, hogy pontosan lássam mit szeretnél. Nem muszáj a tényleges adatokkal, falssal is megfelelő.
Abba bele tudja valaki tenni neked a megoldást/megoldásokat a kérdésekre, ha az jobban/gyorsabban segít neked. -
Caipi
tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Okés,
A Fejlécre tudsz alkalmazni egy szűrőt. Az excel Adatok menüjében találod. Így szűrhetővé válik a te esetedben a jogosultság vége oszlop.
A szűrést különböző kritériumok alapján tudod megtenni, ha elkezded próbálgatni látni fogod.
Szintén erre az oszlopra lehet alkalmazni egy feltételes formázást. Ezt a Kezdőlap fülön találod. Kijelölöd az oszlopot, majd megnyomod a feltételes formázás gombot.
A feltételek között tudsz válogatni, a neked legszimpatikusabbat beállítod. Vannak előre elkészített feltételek, de te is létre tudsz hozni saját feltételeket.Microsoft excel segítség a neten:
SzűrőÜdv,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
kirejam2
üzenetére
És a többi értékedet jól számolja ki? Vagy csak szerepel ott egy érték?
Csekkoltad már? Lehet, hogy érdemes, mert az Fkeres() nek tényleg az Axx számú cellát kéne megadnod.
Tehát fkeres( $A2; 'DBJ sor'!A
;2;0)+C2 kellene az első sorodba és ezt lemásolni a D oszlopba.Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
kőbaltazár
üzenetére
Vond ki belőle a T, F -ket egy másik darabteli()-vel.
-
Caipi
tag
válasz
kőbaltazár
üzenetére
-
Caipi
tag
válasz
kőbaltazár
üzenetére
Szia,
Detroitw megoldásához egy másikkal csatlakoznék.1.) A D22 : D37 cellába a megtett intézkedésnek kellene kerülnie, az I36 : I38 tartományból a következők szerint.
Érintetlen, fogyás és jelentős fogyás esetén T, F.
Megrongálódott esetén Ú K új kihelyezése
Eltűnt esetén pedig SZ P szerelvény pótlása.A szerelvény állapota mellé (K oszlop 21-25) felvenném az adott tételhez tartozó megtett intézkedést (ha zavar,akkor fehér betűszínnel, így nem látszik).
2.) Így a D 22:37 cellák függvénye egy fkeres lesz, mégpedig: fkeres($D22;$I21:$K25;3;0). Tehát keresse meg a D 22:37 cellába beírt adatot az I 22:25 cellákban és ha talál azonosságot, akkor a K 22:25 cellákból vegye az eredményt.
Ha kinyomtatni is kell a táblázatodat, akkor a nyomtatási területből hagyd ki ezt a segédoszlopot.2.) A C22 : C37 tartományba, ha az érintetlen, és az eltűnt cella után berakná magától az 5 darab minusz jelet jó lenne (bár, hogy én hogy raktam be már nem tudom, mert mindíg valami képletet hiányolt).
Megoldása:
I29:I33 cellákat kijelölöd, majd képletek menüben a név megadása pontban adsz neki egy nevet (kártevő pl).
C22: C37 cellákat kijelölöd, majd az adatok menü érvényesítésnél kiválasztod a listát és a forrás a következő függvény lesz:
=HA(VAGY($B22="É";$B22="E T");$I$28;kártevő)
Azaz, ha a B 22:37 cellákban "É", vagy "E T" szerepel, akkor az érték amit ki lehet választani a "------" (a függvényben rögzítetten ennek a cellának a címe szerepel), ellenkező esetben a kártevő tartományból lehet értékeket választaniÜdv,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
terencehIII
üzenetére
Szia,
Legegyszerűbb, ha felveszel az 500 adat mellé egy segédoszlopot, ahol megnézed, hogy szerepel-e a 200 db között. A függvény a darabteli()
Ha szerepel, beállítod, hogy írjon "1"-t, majd teszel egy szűrőt erre az oszlopra, és leszűrőd.
Üdv,
Caipi -
Caipi
tag
válasz
kőbaltazár
üzenetére
Szia,
Valamint hogyan lehetne a D41 cellában kiszámoltatni, hogy a D22;D37 oszlopban, hány nem T, F tartalom van?
Kérdésedre a válasz:Összeszámolod hogy hány teli cella van a tartományban darab2() fgv majd kivonod belőle a T, F tartalmúakat darabteli() fgv.
Az első kérdésednél mi alapján párosítod az állapothoz a feladatot?
Üdv,
CaipiMár meg is érkezett a megoldás míg pötyögtem

-
Caipi
tag
válasz
Mythunderboy
üzenetére
Szerintem csak a cellák formátuma lett átállítva
-
Caipi
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm,
megnéztem és ki is próbáltam a csere funkciót, kiválasztottam saját magát. Újranyitás után megint kéri a csatolt fájlok frissítését. Mivel nem tudom, hogy a 30akárhány lapon belül hova sikerüt eldugniuk a hivatkozást így esélytelen a függvény cserélgetés
Amit megtaláltam azt már lecseréltemLevettem az automatikus frissítést, így legalább indításnál nem nyühög

-
Caipi
tag
Sziasztok,
Adott egy munkafüzet 30 sok lappal és mindenhol függvényekkel. Mivel többen dolgoztak benne, valahova bekerültek más munkafüzetkre mutató hivatkozások. Az adatok/hivatkozások menüpont elég kevés infót ad nekem.
Van valami megoldás rá, hogy munkalap vagy akár cella szinten infót kapjak arról, hogy hol bújnak meg ezek a hivatkozások a munkafüzetben?
Szeretném megszüntetni őket.Köszönöm
-
Caipi
tag
Szia,
Én pont fordítva szeretném, tehát a napokat kiválasztva mondja meg, hogy az milyen dátum.

A "Dátum" oszlop első dátumát beírom kézzel ( D 4 ), mellé ( E 4 ) kiszedem a nap nevét függvénnyel.
De ezek után már csak a napot választom ki (E oszlop) a 7 soros blokkokban ( 4-10 sor, 11-17 sor, 18-24 sor, stb) és a kiválasztott nap neve alapján szeretném mellé tenni függvénnyel, hogy az milyen dátumra esik. (Arra gondoltam, hogy a napok közti különbség összegével növelem a dátumot)
Annyi csavar van benne, hogy a kiválasztott napok ( E oszop) nem biztos, hogy egymás után sorba jönnek, mint látszik lesznek üres sorok, esetleg akár egy hét is kimaradhat.Próbáltam ezt modellezni a csatolt képpel
-
Caipi
tag
Közben csinálgattam és eddig jutottam:

A táblázatban hetek jelennek meg blokkokban. Mindegyik blokk 7 sorból áll, 7 nap.
Az E oszlopban kiválasztom a nap nevét és a D 4 -be beírt kezdődátumhoz viszonyítva kiszámolja nekem a dátumot.
Ha nem sorban választom ki a napokat, hanem pl csak az 1., 3. sorban választok (kedd, csütörtök), akkor -gondolom egy darabüres() fgv-el kell bővítenem az eltolást.
Ugyanezt szeretném továbbvinni a többi hetekre is, azaz a 2., 3. héten is számolja ki, hogy az előző legutolsó beírt dátumhoz képest a kiválasztott nap melyik dátumra esik.
Megoldható függvénnyel?
Köszönöm

-
Caipi
tag
Sziasztok,
Létezik olyan függvény, amelyik megmondja, hogy a beírt nap a hét hányadik napja?
Példa:
B oszlopban ( B 3 ) érvényesítésből választható napok (Hétfő-Vasárnap)
A oszlopban ( A 4 ) -be a B4-ben kiválasztott nap szerinti dátum kerülne.
Ha az induló érték: A 3 -ba írva kézzel 2013.06.17, majd B 4 -ben kiválasztva, hogy "kedd", akkor hogyan tudnám kiszámoltatni, hogy a kiválasztott nap hányadika lesz ( milyen dátum kerül az A 4 -be)?
Jelenleg csináltam egy segédtáblázatot hozzá, abból veszi a szükséges adatokat.
Kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e csinálni ezt csak az A 4 -be írt függvény segítségével?Köszönöm

-
Caipi
tag
Szia,
Köszönöm szépen, jó tippek vannak az oldalon, mentettem is.
Csinált-e valaki ilyet, vagy megoldható-e egyáltalán, a következő:Adott A oszlopban egy lista, ahol egy-egy elem többször is felsorolásra kerül.
Egy másik cellában szeretnék létrehozni egy érvényesítést ebből, de úgy, hogy a többszörözött elemek csak egyszer látszódjanak. Ez mogoldható-e csak függvény segítségével?
Hogy az érvényesítés tartománya dinamikus legyen, azt lelestem erről az oldalról.Köszönöm előre is a tippeket

-
Caipi
tag
Sziasztok,
Egy érdekes hibába botlottam.
Felhasználható keretet számol a képlet, amelyik mindegyik munkalapon feltüntetni, hogy a kiválasztott egységből mennyi még a szabad.
A felhasználható mennyiséget 100-10%-ig szabtam meg.
Több munkalapot figyel egyszerre a képlet és valamiért nem jelzett, bár elfogyott már az egység.
A cella formátumában (szám) a tizedesjegyeket 50ig megnövelve feltűnt, hogy bár minden lapon 1 és 0,1 közötti számok kerültek levonásra mégis valahol a 25 tizedes környékén maradtak számok, nem nullák szerepelnek.
Akárhogy variáltam, kitöröltem, újra beírtam, minden esetben előjött, úgy, hogy a többi többszáz tételnél nem.
Valaki találkozott már hasonlóval?
Ez egy excel-bug? -
Caipi
tag
válasz
zulu_mester
üzenetére
A csatolt doksit lemented és utána próbálod megnyitni, vagy egyből a levelezőből?
-
Caipi
tag
Sziasztok,
Az alábbi feladványban akadtam el:
Munka 1 A, B, C oszlopában érvényesítésből kiválasztható elemek szereplenek.
Munka 2 tartalmazza az adattáblát, a következő formában:
A oszlop: Főkategória (szokásos példánál maradva: gyümölcs, étel, ital, stb)
B oszlop: Alkategória (déli gyümölcs, csokoládé, szeszes ital, stb)
C oszlop: Termék (papaya, banán, alma, Milka, rum, stb)Munka 1-en létre szeretnék hozni olyan lépcsőzetes érvényesítést, amelyik:
- A és B oszlop esetén csak 1-1 elemet tartalmaz a felsoroltakból (mivel a termékek soronként vannak felsorolva, így A és B oszlopban egy-egy elnevezés többször szerepel)
- Ha A oszlopban kiválasztom az egyik kategóriát, akkor B oszlopban már csak a megfelelő alkategóriákat lehessen választani, majd a C oszlopban is csak a megfelelő termékek jelenjenek meg.Olvasgattam visszafelé találtam hasonló kérdést és válaszokat és linkeket, de azok nem teljesen erre voltak megoldások.
Köszönöm
-
Caipi
tag
válasz
nimmy001
üzenetére
És gondolom, ha megnézed, megtalálod a keresni kívánt adatot a Munka2-n?
Hivatalosan a magyarázat erre a hibára:
Keresési_érték: A tömb első oszlopában keresendő érték. A keresési_érték lehet érték vagy hivatkozás. Ha a keresési_érték alacsonyabb a tömb első oszlopának legkisebb értékénél, az FKERES a #HIÁNYZIK hibaértéket adja vissza.Én arra tippelek, hogy formátum hiba miatt nem találja meg.
Próbáld meg egy régebbi adatbázisból átmásolni a formátumot a formátummásolóval. -
Caipi
tag
válasz
nimmy001
üzenetére
Az #érték hibát akkor szokta adni, ha nem találja meg a tartományban a megadott feltételt.
Pl szövegként tárolt szám a tartományban, esetleg egy szóköz valahol.
Próbáld meg, hogy kimásolod a tartományt (vagy egy kis részét) és a keresési feltételt egy másik fájlba és ott próbálsz meg velük fkeressel kerestetni, megtalálja-e.A keresni kívánt adatok (C 6 ) a Munka2! A oszlopban vannak most is?
-
Caipi
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPad topik
- Nintendo Switch
- OTP Bank topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Gamer Egér RGB!!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

;2;0)+C2 kellene az első sorodba és ezt lemásolni a D oszlopba.