- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amaps
csendes tag
válasz
sztanozs #18118 üzenetére
Szia!
Köszi még egyszer a fáradtságodat!
Ma különben egész nap azon küzdöttem, hogyan tudnám átrakni a képleteidet a saját táblázatomba. Mondanom sem kell, hogy nem ment
Csak kérdezem, hogy azért, mert levédted, vagy maga a megoldás ragaszkodik ennyire az általad gyártott sheethez?
Egyébként egyetlen dolgot szerettem volna módosítani rajta, méghozzá azt, hogy a rendezett lista ne csak kb. 14 sorra vonatkozzon, mert vannak olyan tételek, ahol nyolcvannál is több altétel van. De persze ez sem sikerült
Tehát csak az a kérdésem lényege, hogy levédted a képleteket, vagy én vagyok rettentő béna?Köszi,
amaps -
amaps
csendes tag
válasz
sztanozs #18115 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a megoldást!
Már nézem egy ideje, de még nem sikerült rájönnöm, hogyan csináltad
Ami nem is lenne gond, de a Fajta kitöltése nem jó abban az esetben, ha a Termék1-nél díszfa került kiválasztásra, és gondoltam egy merészet, hogy megpróbálom kijavítaniKöszi mégegyszer
amaps -
amaps
csendes tag
válasz
sztanozs #18109 üzenetére
Gondolkodtam azon, amit mondtál, hogy két szinten túl már makró kell a függvények helyett.
Az biztos, hogy én makrót nem tudok írni, ezért lehet, hogy feladom a tervemet, és inkább megállnék az első két tétel automatikus kiválasztási lehetőségénél.(pl. ha gyümölcs, akkor az alma, meggy és szilva lista jelenjen meg).
A harmadik oszlopot beáldoznám, és lenne helyette mondjuk egy szabad szöveges mező.Üdv,
amaps -
amaps
csendes tag
válasz
sztanozs #18109 üzenetére
Szia!
Mindenképpen kíváncsi lennék a javaslatodra!
Most volt időm alaposan megnézni lappy megoldását, és sajnos Ő is fix értékekkel dolgozott a forrás megadásánál, ami az én esetemben nem járható, mivel a tétellistám több, mint 300 különféle termékből állLégy szíves, írd meg az elképzelésedet!
Köszi,
amaps -
amaps
csendes tag
Szia!
Szuper, köszönöm a tippet!
Annyi csak a gondom, hogy nekem a tételek közt 300+ fajta termék van. Ha ezt a megoldást választom, akkor létre kell hoznom első körben ezt a több, mint 300 különféle termékhez tartozó oszlopot. De ha nincs más megoldás, akkor persze megcsinálom, elég munkás ugyan, mert át kell írnom a jelenlegi struktúrát, de ez van.Valami olyasféle megoldás nincs, hogy a lista paraméterénél figyelembe veszi változóként az előzőleg kiválasztott értéket? Tök láma vagyok excelhez, de valami olyasmi, hogy a Lista/Forrásnál valahogy lehessen szűrni azokra az értékekre, ahol az első oszlop mondjuk gyümölcs?
Köszi,
amaps -
amaps
csendes tag
Sziasztok!
Próbálom megoldani az alábbi gondomat, de eddig még nem jöttek be az ötleteim.
Adott az alábbi munkalap:Ebből szeretnék külön munkalapon egy legördülő menüs választási lehetőséget csinálni, ahol mondjuk az első cellában megadható hogy gyümölcsről, vagy díszfáról van szó. A második cellában már csak azok az elemek jelennek meg, amik beleesnek a kategóriába, pl. gyümölcs kijelölése után már csak az alma, meggy, szilva látható, és így tovább.
A valóságban persze sokkal nagyobb a tétellistámKöszi a segítséget!
amaps -
amaps
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #18098 üzenetére
Szia!
Köszi, a függvényt és a szintaktikát!
Tök jól működikamaps
-
amaps
csendes tag
Kicsit korán lelkesedtem
A példám nyilván egyszerűsített volt, és amikor a valós adatokkal kipróbáltam, kiderült, hogy ilyen hosszú feltételt nem tudok beírni odaKözben arra gondoltam, hogy esetleg az első munkalapon kijelölném a lista egyik elemét (pl. A1 legyen gyümölcs), és az Adatok/Érvényesítés/Lista/Forrás mezőjébe ezt írnám:
="A1-nél_megadott_érték_nevű_munkalap"!$A$2:$A$21
Csak nem jöttem rá, hogy ez egyáltalán kivitelezhető-e?
Köszi!
-
amaps
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megoldani, hogy egy adott listából kiválasztott érték határozza meg egy következő lista elemeit
Például Lista1 legyen:
Gyümölcs, Csoki, SörLista2 pedig az előző választástól függően alakuljon:
Alma, Barack, Banán
vagy
Bounty, Mars, Twix
vagy
Borsodi, Soproni, CarlsbergMeg lehet ezt oldani?
Köszi,
amaps
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest