- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Nem tudom, én is csak nemrég találtam, meg aztán én média Box-ot használok és HDR TV-m sincsen.
Lehet a beállításokban lehet valamit állítgatni hozzá, mondjuk nagyon nem hiszem. Kb. mindegyik lejátszó kicsit másként kezeli a HDR-t, nem tudom ez mennyire korrekt a színeket, kontrasztot tekintve. Ott olvastam pár panaszt, hogy túl világos és elmosott a képe, de lehet ez azóta javítva lett. No meg elég új még, biztos fogják még finomítani. De mondjuk a MadVR lehet korrektebb HDR-t csinál.
-
SunMount3r
nagyúr
Ahogy írták, a 10bit-től még nem biztos, de többségében az. De ha HDR-es, akkor biztos jelezve van valahol a videóban. A nevében nem mindig szokott ott lenni, de ha UHD BD, vagy Remux-ról van szó, akkor biztos, hogy HDR-es. Az NFO-t kell megnézni, vagy a média info-t, ez utóbbiban pl. ha ezek szerepelnek: Maximum Content Light Level és Maximum Frame-Average Light Level, akkor az a HDR jele.
De amúgy van már egy csomó UHD / 10bit-es anyag is, ami nem HDR-es, de ezek általában utólag átkonvertált dolgok.
(#53585) PapG.: Már vagy 3x-ra írjuk itt, de most akkor, hogy így is érthető legyen: Cerkákban és Pentákban NINCS HDR támogatás.
-
PuMbA
titán
Mivel a 4K Blu-ray-eken van csak 10bit HDR van, ezért van valamennyi összefüggés
Ha a forrás egy 4K Blu-ray, akkor biztos lehetsz, hogy az a film a 10bit mellett HDR is. Emellett viszont PC-n 8 bit HDMI kimenetet beállítva is kimegy a HDR, tehát a kettő nem jár kötelezően együtt. Anime-k esetén csináltak H.264 kódolásban 10bites videókat anno. Azok nem HDR-esek.
-
SunMount3r
nagyúr
Összefoglalóba belenéztél? Minimum CPU igény 7th Gen i3, ha nincs dVGA. Erről viszont kevés itt a tapasztalat, hogy gyakorlatban MadVR-el mire képes, mert ez tényleg a minimum. Ha van akármilyen UHD / HDR képes dVGA akkor egy gyengébb proci is megfelel mellé. Ryzen 2200G / 2400G vonalon lehet még gondolkodni, azokban tuti elégséges az IGP, de ez is inkább a minimum szint.
-
PapG.
tag
Válaszolok magamnak hogy továbbra is infóéhség van, valaki esetleg a fentiekre?!
Egy GT1030 a jelenlegi konfigba mert az egy lightos gépben is tudja a 60Hz UHD-t HDR10+ -al (kb 25k), vagy nem lesz mi meghajtsa azért inkább J4205-ITX (kb 40k), de nem tudom hogy a hdr is kijön rajta nativ dekodolással a hdmi porton 60hz uhd-ben. De bújom továbbra is a netet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 10
- Autós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- ASUS routerek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- VoLTE/VoWiFi
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest