- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asztee
aktív tag
A Blu-ray-es megoldás most nem igazán érdekel ,mert most inkább egy Kodi + NAS kombinációban gondolkodom és ehhez keresek megfelelő hardvert. A D.Vision az nem alapfeltétel ,de a HDR10 (még akkor is ,ha - egyenlőre - nem támogatja a Linux) és a harveres HEVC/H.265 , az audio pass through on HDMI az igen.
-
Asztee
aktív tag
válasz
SunMount3r #52931 üzenetére
A társai alatt a Dolby Vision-t , a HLG -t és esetleg az IMAX-et értem. Azt valahol már én is olvastam ,hogy Linux alatt nincs még HDR ,de azt hittem ,hogy ez már nem aktuális. De most nem is csak arra gondoltam ,hanem hogy pl. egy ilyen alaplap leirásánál az Op.rendszernél az van ,hogy W10 (esetleg W7).
Szóval ezeken teljesen felejtős a Linux vagy csak nem támogatott. (pl. a sok-sok csilli-villi Win-es szoftvert nem lehet csak használni.)
-
Asztee
aktív tag
És mi a helyzet a HDMI 2.0a/b-kérdéssel és a HDR-rel (és társai) ?
Az is megy alaplappal (vagy ezek nem mennek kártyával sem
? ) Az általad javasolt konfigba gondolom memóriából is kell egy kicsit több. (2x4 helyett mondjuk 2x8 GB. (bár ez DDR4 esetén - ahol én néztem - még olcsóbb is volt
)
A linux támogatottságáról esetleg tudsz valamit mondani ?
Köszi. -
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Szeretnék összerakni egy htpc-t. Kodi-t szeretnék rajta futtatni és elvárás lenne a 4K és ha nem lehetetlen akkor még a HDR különmböző verziói is. Ahogy olvasgatom az alaplapok és VGA-k specifikációit ott a HDMI "csak" 2.0. Ez - ha jól tudom - nem elég a HDR-hez, oda kellene a 2.0b, nem ?
Milyen erős cucc kell egy ilyen géphez ? Érdemesebb külön VGA kártyát bele tenni vagy elég egy 'lapra/prociba integrált is ?
Én egy ilyen "szettre" gondoltam elsőkörben :
- Gigabyte A320M-H
- AMD Ryzen 3 1200
- ASRock Radeon RX 550 2GB
Ez jó lesz alapnak vagy van benne "gyenge láncszem" ? (vagy gyenge az egész)
Várom a javaslatokat !
Az alaplap honlapján a támogatott op.renszereknél az van ,hogy W7 és W10. Ez azt akarja jelenteni, hogy Linux-ot egyáltalán nem lehet rá telepíteni ,vagy csak a gyártó nem támogatja és a hozzáadott szoftverek csak Win-re készültek ?
Köszi. -
Asztee
aktív tag
válasz
Baliga Tamás #51402 üzenetére
Bővebben ?
-
Asztee
aktív tag
Azt hogy pontosan milyen alaplap ,azt nem sikerült kiderítenem. Ilyen van hogy Intel 29EO mert valahol ezt láttam !? A gép egy HP xw4600 Workstation nevű masina. Egy bios frissítésen azóta már túlvagyok ,de még mindig semmi.
-
Asztee
aktív tag
válasz
Baliga Tamás #51393 üzenetére
A pcie csatlakozó mellé az van írva az alaplapra ,hogy 75+75W. Cserélgetve - szinte biztos ,hogy - nem volt benne ,mert ez egy irodai gép volt és szerintem őket biztos nem érdekelte ,hogy milyen kártya van benne. Tehát akkor annak a 2x75W-nak elégnek kellene lennie ? A bios frissítést még nem csináltam. Lehet ,hogy egy próbát az is megér. Az alaplapra egyébkét a 24 tűs tápkábelen kívül csak 1 db 4-est tudok még rádugni (A tápból 2db 4-es jön) , annak elégnek kell lennie !?
Köszi. -
Asztee
aktív tag
válasz
Baliga Tamás #51378 üzenetére
Tegnap megjött az RX550-esem ,de sajnos nem nyert.
Nem kapcsol be vele a gép... Felpörögnek a ventilátor ,majd 2-3 mp múlva sípol és leáll. Talán nem kap elég áramot.
A kártyán nincs külön csatlakozó , a kártya dobozán az van ,hogy 400W-os táp kell neki és nekem olyan is van: egy 1 hónapos beqiet! . Kipróbáltam mindkét pcie foglalatban hátha az a baja, de nem.
Mi lehet a gond ???
-
Asztee
aktív tag
válasz
Baliga Tamás #51361 üzenetére
Igazából erröl a MadVR-ről most hallok elöször.
(most RPi 3-am van Libreelec-kel és Kodi 17.x-szel és tudtommal nincs rajta ilyesmi. ...legalább is én külön nem pakoltam fel rá.
) A gép ,amibe tenném a vga-t (ilyen van itthon készleten) egy Core2 Q9400 2.66Ghz-es gép 4GB ram-mal. Ez megfelelne egy RX550-nel 4K-s videózáshoz ? (jelenleg egy Nvidia Quadro NVS 300 van benne
,ez is csak azért ,hogy egyáltalán legyen benne valami. Tegnap kíváncsiságból kiprobáltam az Avatar.2009.Extend.4K.HDR.10bit.BT2020.DTS.HD.5.1.Hun-UHDBalek Sample-t és 100% prociterhelés mellett is diavetítés volt.
)
Az Radeon-oknak egyébként milyen a linux támogatotsága ? Hardveres gyorsítás fog rajta menni ? ...és hang a HDMI-n keresztül ?
Köszi ! -
Asztee
aktív tag
válasz
Baliga Tamás #51355 üzenetére
Megnéztem mennyit kóstál egy ilyen kártya...
hát nem olcsó mulatság.
Egy ilyen kártya áráért - majdnem - vehetek egy pl. egy Asrock 4205-öt. Az nem felelne meg erre a célra !?
Nem kötözködni akarok csak egyikkel sincs még tapasztalatom. (Előnyök/hátrányok...) Köszi.
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok ! Egy kicsit visszaolvasva azt látom ,hogy itt vga tekintetében inkább AMD felé hajlik a társaság. Ennek van valami konkrét oka vagy csak olyan hit béli kérdés ? Most szeretnék összepakolni egy HTPC-t és kellene egy kis segítség. Pl. hogy milyen videó kártya kellene bele ? Amit elvárnék tőle az az hogy mindenképpen támogassa a 4k / UHD- t és a HDR-t. Lejátszónak Debianra telepített Kodi lenne hozzá.
Köszi. -
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Bocsi ha ez láma kérdés,de arra lennék kíváncsi, hogy az XMBC-ben ha skin-t váltok és utána vissza váltok az (gondosan finomhangolt) előzőre akkor az "default" lesz vagy minden marad olyan ahogy hagytam ?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest