-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz
#75912448 #32071 üzenetére
Kösz, B terv egy Silverstone ML szériás házikót néztem, más nem tetszik/nem jó méretben. Abba épphogy beférne az alacsony Noctua hűtő, rakok bele még egy házhűtőt és árban már kb. ott is vagyok mint az FC8. Ez a ciki.
(#32068) bajnokpityu
Egy alsó-közép láncon is kijön az a lin. táp vagy átpasszolod nekem a Dellt és jó lesz az nekem? -
törölt tag
válasz
#75912448 #32071 üzenetére
...és hajrá erős htpc dualban...
Hihi, be kell fogjalak majd, ez így nem mehet kérem ...
Mindenki által kedvelt fórumtársunk megelégedve írta napokban, hogy Dune után micsoda előrelépés hangban (HD4600), és milyen módokon is kihallja. Én pedig célom ellenére szomszéd topikban lassan trollá változom
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #32067 üzenetére
mondtam már, h bekötöttem a diy lin tápomat a PC elé?
Bevallom elfelejtettem lesztesztelni a dell ellenében. de orbitális különbséget nem láttam. hangban meg nemrég váltottam, szóval azt se tudom, hogy megérte-e az árát.viszont mostantól a trafóm 150Wja a limit, úgyhogy ide a nagy teljesítményű vidkarival
-
PeterPH
senior tag
-
zoltan6
addikt
válasz
#75912448 #31771 üzenetére
itt egy külföldi teszt róla.én is várom már hogy megérkezzem,aztán teszteljem mit is tud.
-
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #31746 üzenetére
MS-Tech tápja nekem sem tetszik, de egyelőre nincs gondom vele. Eddig probléma nélkül megy. Idővel akarom majd cserélni én is dell + HD-Plex kombóra. De egyelőre nem a táp a szűk keresztmetszet nálam.
Amíg nem lesz kecó addig nincs újabb táp, meg hűtő.
Cuboxra meg OPENelec van, épp az előbb sikerült egy másik microSD-re felrakni a Voyage MuBox-ot real-time kernellel. Éjszaka konfigolás és próba.
-
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #31652 üzenetére
Akkor ebből arra következtetek, hogy független a Kodiban betallózott könyvtár elérési protokollja a Win hálózati mappák felcsatolásától. THX.
Még szerencse, hogy van másik OP rendszer a gépen, mert ha éppen nem menne a gép valamiért, mert mondjuk előző este jól elállítgattam, akkor kapnám az áldást otthonról.
-
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #31365 üzenetére
No, tegnap éjszaka felraktam a szükséges programokat a madVR-hez, elkezdtem beállítgatni, .xml fájl a helyén, OK, filmet már külső lejátszóként az MPC-HC nyitja. Jeee...
De persze, miért is ne, hibába ütköztem. Nálam NFS-sel vannak betallózva a hálózati mappák Kodiban, Win 8.1 alatt is. Kodinak ez tetszett. MPC-HC-nak annál kevésbé. Csak annyit írt ki, hogy nem tudja lejátszani a fájlt.
Jól gondolom, hogy az NFS megosztás miatt? Samba is van, megpróbálom ma este azzal belőni, de tegnap éjszaka 1-kor már nem volt erőm elkezdeni kicserélni a megosztásokat.
(Ja azért előtte nyomkodtam kicsit az új, colos kockámat.
)
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #31617 üzenetére
Épp most toltak ki egy update-et, valami játékvezerlő támogatást... Végig se olvastam... vicc az egész.. Gondolom az sem zavarja őket, hogy már itt a W10 is, használható állapotban, az új hardvereken (2-3 éves) tökéletesen fut és a DX verziók is csak növekednek... 64 bites verzió sincs sehol, de végülis anélkül lehet élni.....
-
-
MasterMark
titán
válasz
#75912448 #31494 üzenetére
Az A78 és az A88X között csak a Sata csatlakozók, és a CrossFire a különbség?
Egyébként az normális, hogy ha rá van dugva a HDMI-re a TV-m, akkor csak oda jeleníti meg az UEFI-t? Régebben ez úgy volt szokásos, hogy minden kimeneten ad képet bootolásnál. Állítani lehet ezt valahogy?
-
Patice
Topikgazda
-
skoos
őstag
válasz
#75912448 #31477 üzenetére
Király! Köszönöm!
Csak, hogy a bennem szunnyadó játékos gyerek is megnyugodjon:
A legdurvább játékom a Gtr Evo és a Race07 lesz, ennek secifikációja szerint az ajánlott HW:
GeForce 8600 GTS 512MB/ Radeon X1600
Pentium 3Ghz
Dx 9Ez belefér, ugye? Ha nagyon nem, lehet módosulok (most nagyon játszhatnékom lett)
Köszi!
-
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #31434 üzenetére
Igyekszem előre jutni, de most örülök, ha ki tudom feküdni a fertőzésemet meló mellett. Hétvégén talán már lesz erőm/agyam a teszthez. Engem is érdekel.
Nálam lesz még egy csavar a történetben: mivel a TV-m egy (42 colos) HD ready plazma, 1024x768-as felbontással, ezért ki akarom majd próbálni, hogy mi van akkor, ha ilyen felbontáson hajtom. Valahogy mintha jobban "tetszene" a megjelenítőnek a natív felbontáson való üzem.
A TV-t meg általában 3 méterről nézzük, szóval tök mindegy, hogy fullHD vagy kisebb jelet kap.
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #31434 üzenetére
Alternatíva a költségek csökkentésére:
A8-7600k kb 27k
Asrock FM2A88M Extreme4 kb 20k (A3-as méretig egy mATX ház is beleférhet, abba meg egy mATX lap)
Kingston Fury 4GB 1866MHz 13k (vagy 1600as Corsair 2×2 kb 15k - kérdés, h DC vagy a magasabb órajel az előnyösebb - tudom, az IGP-nek az utóbbi, de játék csak 5%)
Crucial 128GB kb 20k
Scythe Shuriken Rev B 8,5k (alaplapon lehet "silent"-re limitálni, így szinte alig sziszeg - ha nem is néma -, amúgy meg játék alatt pöröghet)Ez így alig több, mint 88k össz.
Ehhez egy paneltáppal, ahogy Te is írtad opcióként (vagy a 65W TDP APU mellett akár még PicoPSU is) 110k alatt meg is állhat, és már csak a házat kell megtalálni. 40k-ig bezárólag azért akad választék. -
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #31362 üzenetére
Nemrég volt egy nagyobb driver frisstés Intel IGP háza táján, szóval szerintem már jó pár dolgot reszeltek rajta. Én eddig elégedett vagyok vele.
Saját vason a CPU-t visszavettem 2,0 GHz-re, de az IGP-t hagytam érintetlenül. Még azon agyaltam, hogy esetleg gyorsabb memókat érdemes lehet mellér akni dual-ban, mert ugye abból veszi el, amennyit ad neki az ember.
Amint lesz időm kipróbálom a mostanában leírtakat. Már leszedtem a megfelelő programokat, a telepítés, konfigolás és próbálgatás van hátra.
+ Linux vonalon is meg akarom nézni mik a lehetőségek.
-
generic
senior tag
-
Melorin
addikt
válasz
#75912448 #31312 üzenetére
Á, image up mellé gyilkos bekapcsolni nálam az AR-t. Hiába kapcsolom ki chroma mellett az AR-t, annyit nem hoz, hogy be lehessen kapcsolni image up-nál.
De csináltam profilt, és így szépen váltogatja a beállításokat. Egyelőre csak 2 féle között: kisebb vízszintes felbontás mint 1600 vagy nagyobb. Ha nagyobb, AR be, ha kisebb, AR ki. -
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #31248 üzenetére
regger, djnice: köszönöm. Igen volt már erről szó és olvastam is róla. ...
(vajon melyik gyártó ismeri fel egyszer, konverzió nélküli tovább küldését, ill. YCbCr feldolgozás át. Ugye ha jól emlékszem, a videó kártyák belső RGB feldolgozása miatt kell konverzió....mindenesetre biztos HTPC alap lenne...)
-
mivamma
senior tag
válasz
#75912448 #31173 üzenetére
Igen, egy kicsit tényleg az, de a koromnál fogva, és, hogy illeszkedjen kinézetbe a többi műszaki cikkhez a nappaliban, ez volt a legjobb alternatíva. A gyári hűtőt ki se fogom bontani, alternatívát még nem kerestem, most annak örülök, hogy ilyen hamar meglett a ház. De ha van ötlet, meghallgatom.
(#31175) devil-k: na jó, nem alszom. Most, hogy borult az egész micro-ITX elképzelés, gondolhatod, hogy van dolgom. Sose lesz ennek vége!
De azért csak jó fog mutatni a retró AVR mellett:
-
mivamma
senior tag
válasz
#75912448 #31169 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott a táp kérdés. Ha minden jól megy, akkor holnap itt a ház, és ebbe nem kell SFX tápot keresnem.
Remélem egy ideig most nem borzolom az idegeiteket. Aztán ha összeáll a rendszer, jövök a KODI-s és egyéb zenelejátszós kérdéseimmel. Addig van időtök felkészülni rá
És köszönöm az eddigi kitartásotokat/válaszaitokat!
devil-k: mentem aludni!
-
MasterMark
titán
válasz
#75912448 #31103 üzenetére
Nem emiatt akarok, hanem minden másért.
Na jó, kicsit emiatt is.
Mivel nem csak HTPC-nek használom a gépem, hanem rendes asztalinak, ezért kevés az A6-6400K. (Tisztában voltam vele, hogy az lesz amikor vettem. De amennyibe került nem is vártam el többet tőle.)
Eddig úgy akartam, hogy dedikált vga-t veszek mellé, de ha már APU gépet építettem rájöttem, hogy akkor már inkább egy rendes APU-t vennék bele.
A Kaveri utódjáról van valami info? Lesz egyáltalán?
-
mivamma
senior tag
válasz
#75912448 #31077 üzenetére
Igen-igen, ez is jó lehet. El kellene hozni mind a kettőt, meghallgatni, aztán megnézni, hogy mit tudnak egy k-s processzorral. Aztán amelyik jobban meggyőzött, maradhat!
Ez túl szép lenne mára, ha meglenne a Ház, CPU, Lap. Legalábbis elméletben.
Táp: ahogy számolgattam sikerül 400 W környékén megállni, kis jóindulattal.
-
mivamma
senior tag
válasz
#75912448 #31069 üzenetére
Mondjuk lehet, hogy így kellene tennem (na jó biztos). Megveszem a lapot, és ha nem tetszik a hang, akkor rendelek egy-két hangkártyát, tesztelgetem és megtartom azt ami tetszik, a többit meg visszaküldöm. Csak tudnom kellene, hogy melyik hangkártyák jöhetnek szóba, viszont ahhoz meg kellene adni nektek a lapot, amit félve tennék meg a kijelzős HTPC házam után. De ha minden kötél szakad, megadom, maximum ma korán fekszem le (ugye devil-k
)
-
mivamma
senior tag
válasz
#75912448 #31054 üzenetére
Nem akartam eldönteni még semmit, csak az általam használni kívánt kimenetek után érdeklődtem, hogy van-e esetleg tapasztalat, és utána mentem volna abba az irányba.
Saját magamtól: Intel, VGA igen, KODI és (ezeket sajnos nem ismerem), de biztos lenne zenére is külön valami lejátszó. Mit mondjak még? -
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #31024 üzenetére
Én régebben így oldottam meg:
Egy Kácsás szerelhető RCA aljzatot használtam fel, meg egy szabad hátlapot fúrtam ki. A vezeték ilyen hossznál tök mindegy szinte, hogy milyen, én egy kis Habia ezüstöt használtam fel, mert az volt éppen itthon. A kábelek végére, meg egy másik PC-s kábelről leszedtem azokat a kis hüvelyeket és átforrasztottam, így könnyen csatlakoztatható a kijárat.
Olvastam mostanában, hogy esetleg kell egy 75 ohmos ellenállás a jel kábel elé, de nekem probléma mentesen ment a képen látható módon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged