- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz
canniball #43520 üzenetére
Hát az alábbiakat: (most egy filmnél ezt írja, 1 sorozat lement sikeresen, drop nélkül)
... drop:0 , skip:1 pc:1
Illetve az tűnt fel , hogy rendesen a TV-re van kötve a HTPC, 1920x1080p-re állítva és mikor TV-t bekapcsolom akkor 1024x768-ra leugrik kijelző.
Ezt lehet valahol fixálni? -
kinghaxor
aktív tag
válasz
canniball #43351 üzenetére
Igen, asztali gépbe való. Az adatlapomon szereplő gépben volt csak cseréltem egy 16-os kit-re. Akkor AM1 platform. Köszi a segítséget. Annyit azért még megkérdeznék, hogy 5350 helyett érdemes e 70-est venni vagy csak órajelben van különbség a kettő között? Alaplapból meg akkor maradok Asrock vonalon ahogy az asztali esetében is tettem. Nekem bevált és látom itt is sok embernek van ilyen márkájú lapja. ASROCK AM1H-ITX lappal ahogy látom van is tapasztalat a topikban, szerintem nekem is megfelelő lesz.
-
gurabli
őstag
válasz
canniball #42779 üzenetére
Azért, mert ezen a lapon két tüske van, nincs +5V, így gyanítom,hogy optikai nincs, csak coax, mert ugye az optikaihoz kell az 5V.
Közben találtam egy hasonló kérdést egy másik fórumon, ott is ez volt a gond, és pont azt írták, amire én is gondoltam: az 5V megoldható az alaplapon lévő belső hangszóró tüskéről.
-
dugesz77
őstag
válasz
canniball #42766 üzenetére
Openelec/Kodibuntu -ra gondoltam elsősorban. Illetve lehet tennék egy próbát az itt leírt Ubuntu Server-el. Win-re várható a hd hang valamikor? Gondolom az intelnek kéne írnia codec/drivert hozzá win alá.
A bd 25-ös új sw filmmel húzott fel RPI2 ,mert 3 percenként meg-meg szakadt a lejátszás 5-10 másodpercre,nézhetettlen volt. Most este meg feldobva a legfrissebb OSMC-t gyönyörűen ment még a léptetés is. A franc érti már ezt az egészet. Lehet megijedt ,hogy cserén gondolkodom és összeszedte magát -
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
canniball #42507 üzenetére
Ha indítópultba teszed a Kodit, attól még a windows shell betöltődik. Az XBMC Launcherben van az, hogy shellként a Kodi töltődik be, nem a win felülete, ekkor nincs asztal.
Nekem, kilépés után sincs.Feladatkezelőből, egy futó alkalmazásra, ha jobbal kattintok, feljön, hogy program tartózkodási helye. Ebből az ablakból tudok futtatni.
Garázsmódszer, de működik.
-
-
t.zolka
aktív tag
válasz
canniball #42486 üzenetére
Az AM1H-ITX lapnál tökéletesen működött a bekapcsolás, csak az N3150 sz@rakodott! (múlt idő, 2 tt!)
Mielőtt eladtam rápróbáltam még egyszer, és lőn csoda, akkor nálam is bekapcsolt bármelyik gombra a távon.
Ha lesz rá bios frissítés, ami már orvosolja végre ezt a hibáját, akkor majd lehet, hogy megint veszek egyet, mert szerintem sokkal szebb képe volt, mint az AM1-nek. -
asanotadanob
tag
válasz
canniball #42486 üzenetére
Én azt olvastam, hogy csak S1 típusú sleepből ébreszt ez a táv, de azt ez a lap nem tudja. Egybként felébred a 2,4 Ghz-es billentyűzetre és egérre, csak a távra nem. Azt hiszem, ha BIOSban engedélyezem az ébresztést, akkor automatikusan lekapcsolja az eneriatakarékos beállításokat. (de majd megnézem, ha a fiam befejezte a meséjét
)
-
Patice
Topikgazda
válasz
canniball #42452 üzenetére
N3540 elnevezése nagyon hajaz ugyan az N3150-re, de az előbbi egy Bay Trail származék, 22 nm-en gyártották, tulajdonképpen a J1900 C steppingje, laptopban.
N3150 meg 14 nm-en gyártott, és laptopokba is rakják ugyan, de már más architektúra, Gen8-as IGP, amit azért butítottak annyira szoftveresen, hogy ne legyen ellenfele a később megjelenő Skylake-nek.
-
Kiskopika
senior tag
-
megema
őstag
válasz
canniball #42383 üzenetére
Annyiban mindenképpen jó hír, hogy nem a hardver kevés.
(#42384) Patice: Felraktam a 4.3-as helyett a 4.5-ös kernelt. Ezzel úgy néz ki semmilyen hibaüzenetet sem produkál, de továbbra is lassúak/akadoznak a Kodi animációi. A lejátszás, gyorsítás, képfrissítés igazítása továbbra is rendben van.
4.3-assal ezekre panaszkodott:
[drm:intel_pipe_update_end [i915]] *ERROR* Atomic update failure on pipe C (start=59288 end=59289)
snd_hda_codec_hdmi hdaudioC0D2: HDMI: invalid ELD data byte 0Ha jól emlékszem a 16.04-es Ubuntuban is pont ugyanazt a verziójú Intel drivert láttam, mint 14.04.4/15.10-ben. Nincs frissebb?
Esetleg egyéb forrásból nem lehet próbálkozni, ahogy a kernelekkel?
-
Coyot
őstag
válasz
canniball #42330 üzenetére
Pont annyira legális hogy ha üzleti felhasználásnál a nav rákérdez semmit nem ér ugyanis nem kapsz róla számlát
számlával már mindjárt más árfolyamon megy a móka. Itt a ph-n is üzletelnek kulcsokkal sokan tehát még az ebay-ig sem kell menni kulcsokért - és van a ph-n is aki számlával is ad win kulcsot.
-
törölt tag
válasz
canniball #42330 üzenetére
Ja bocsi, konkrétan, a saját vásárlásomat linkeltem. Jelenleg is ez fut a HTPC-men.
Bárki megvásárolhatja, nem régiófüggő, tehát, az "itthon miért ennyi" kérdés, a továbbiakban értelmetlen.
BÁRKI megvásárolhatja ennyiért, sőt! Picivel még olcsóbb, ha W7 vagy W8/8.1-et veszel.ITT jelenleg is kapható, w10pro retail keyek.
-
dualcore
őstag
válasz
canniball #42325 üzenetére
Köszi az infókat.
A GD09-et újonnan táppal megkapom kb.18E ft-ba. Az nem rossz ár.
A procin még én is gondolkodom, időnként videót vágok szerkesztek, akkor jól jönne. Máskor valóban nincs rá szükség.Mindenesetre köszi még egyszer, maradok a Silverstone mellett, az pofás is, jól bővíthető is.
-
dualcore
őstag
válasz
canniball #42321 üzenetére
Konkrétan ez a gép van, de ezt nem szeretném elfektetni.
Erre a házra kaptam egy jó ajánlatot, A kijelző nem nagyon érdekel, sőt ahogy írod is inkább zavar.
És igen, konkrétan egy pc lenne, amin kodi is futna, és hagyományos használat is lenne. Facebook, YT, Google, STB.
És igen jól gondolod, hifi méretben gondolkodom, 3,5" HDD rekesszel, ami a letöltésekért lesz, és SSD a rendszernek. (jelenleg is így megy) Normális alaplap, min i5 proci stb.
Néztem egy ilyet is, de annyira HK-s kinézete van, hogy nem jön be.
Inkább marad a Silverstone. -
dualcore
őstag
válasz
canniball #42312 üzenetére
Helló.
Win 10 menne mindenképpen (jogtiszta szoftvert kapok ingyen) Kritérium az FHD videók lejátszása akadás mentesen.
A csendes házat arra értem hogy a ventik zaja lehető legkevésbé legyen hallható. Ahogy olvasgattam ez az egyik gyenge pont a HTPC házaknál.
Most egy Lenovo M90 üzemel felspécizve, gyakorlatilag laptop venti zajjal. De ez álló és ezt váltaná.A kijelző nem egetverően fontos, de néha jól jöhet gondolom.
A MP maradna mindenképp, A nappaliban sokat netezünk és sokat megy a YT de okos tv mellet is praktikusabb egy pc.
Köszi.
-
Skillet
addikt
válasz
canniball #42312 üzenetére
Igen, az az elsődleges (monitor). Viszont, olyankor be sincsen kapcsolva, csak a másodlagos megy... és mégsem arra rakja ki.
A klón nem jöhet szóba. Gyakran használjuk a két kijelzőt párhuzamosan... vagyis pl asszony a monitor előtt böngészik, mail-eket olvas, stb... közben én a másodlagoson filmezek... szóval...
De ez egy olyan dolog lesz, amire nem lesz megoldás. Nem mindig csinálja, nem lehet mihez kötni, szóval halott ügy.
A másik dolog most sokkal jobban zavar. Lehet újra kellene rakjam az aeon nox-ot? Vagy a komplett 16-os kodit? Nem nagyon értem, mi baja lehet. -
Skillet
addikt
válasz
canniball #42302 üzenetére
Ohhh, én erről a mélyvíz topikról nem is tudtam. Gyakran bekukkantok ide, de olyan dolgokat olvasok, amiből gyakorlatilag egy kukkot sem értek... de nem is érdekel.
Akkor... passz. Néha egy-egy emlékeztető (hogy folytassák a mélyvízben) a kínaiul társalgóknak nem ártanaA problémám pedig még mindig adott:
Hátha más is belefutott már. Annyival egészíteném ki, hogy a főmenüben az időjárásra állva sincsen háttér, csak folyamatos feketeség. -
Skillet
addikt
válasz
canniball #42295 üzenetére
De, szükség lehet rá. A kodis kérdések itt nagyon el szoktak tűnni.
Itt inkább mélyvíz zajlik, madvr beállítások a végletekig, amiből én pl semmit sem értek, gondolom nem csak én vagyok így vele. Persze, ezzel nincsen baj, félreértés ne essék... csak hát emiatt -meg amúgy is, mert megérdemli- nem ártana egy KODI topik. -
t.zolka
aktív tag
válasz
canniball #42169 üzenetére
A héten megjött a másik két USB-s infra vevő, tegnap teszteltem, de hiába próbálgattam, akármelyik USB portra dugtam, nem kapcsolt be az a szemét!
A másik ami bosszant, és ezért (is) valószínűleg túladok ezen a lapon, hogy openelec alatt egyszerre nem megy a HDMI és a DVI kimenet! Ha a DVI is aktív, akkor a HDMI-n nincs jel! Legalább is a projektor szerint! Mivel nincs TV-m, csak egy projektor van filmezésre, ezért egy kis monitor ment eddig a DVI-n, a projektor meg a HDMI-n. Ha zenét akartam hallgatni a monitoron tudtam böngészni az albumok között, és így nem kellett bekapcsolni a projektort. Most viszont megy szinte éjjel-nappal.Úgyhogy már bánom, hogy lecseréltem!
-
Kobe
veterán
válasz
canniball #41666 üzenetére
megnéztem őket, köszi.
Nem rosszak, de mindegyik határeset, az árat meg eléggé megdobja, 30-40K....gyors fejszámolást végezve kb ott lennék a végén mint egy normálisabb asztali gép rendes vga-val....
nem sóherség, de egyre inkább szemezek az N3150 beeboxal, bele egy kisebb ssd, mellé pedig egy min 2TB-os NAS. Szerintem arra amire nekem kéne ideális megoldás lenne, és nem is kéne szivatnom magam a házvadászgatással, építgetéssel stbGondolom beebox valamilyen komolyabb univerzális távirányítóra betanítható, vagy tévedek?
nem tudom h mostanában lesz e valami újabb revizio ezekből, amit érdemes lehet megvárni, vagy akár mehet msot is az n3150es -
t.zolka
aktív tag
válasz
canniball #41573 üzenetére
Ja, azt nem is írtam, hogy többször csinálja bekapcsoláskor, már ha elindul, XD hogy a projektor azzal fogad, hogy "nincs jel", vagy "tartományon kívül"! Ezután egy restart általában segít.
Oszilaci, igen próbáltam, de semmi. Akkor is csak billentyűzettel, vagy egérrel indul.
lajos75 ASRock N3150-ITX
-
t.zolka
aktív tag
válasz
canniball #41552 üzenetére
Reggel még próbálkoztam egy kicsit a bios beállításokkal, de ezt a bármire bekapcsol lehetőséget nem sikerült előidéznem. (Számíthat, hogy csak Openelec van a gépen? Lehet, Win. alatt működne?)
Bosszantó, hogy eddig az összes ASRock lap jól működött, ez meg...
A végén az lesz, hogy bekapcsolva hagyom, oszt' jónapot! Vagy veszek egy Master/Slave elosztót, beállítom bios-ban, hogy áramkimaradás után újrainduljon, és összehozom a projektorral. -
t.zolka
aktív tag
válasz
canniball #41542 üzenetére
Az USB-s vevő egy ilyen szettből származik, a táv pedig egy One For All 7960. Tegnap előkerestem a szettben lévő ezüst/szürke távot is, de azzal sem tudom bekapcsolni. Nálam kikapcsolt állapotban semmiféle IR jelre nem reagál! Az összes USB portot kipróbáltam, engedélyeztem mindent a BIOS-ban, de semmi!
USB-s egérre, bill.-re elindul, de hát ugye...
Nálad milyen a vevőt? BIOS-ban milyen beállításokat használsz, megpróbálnám a Te verziódat, mert most már annak is örülnék, ha bármilyen IR jelre bekapcsolna! -
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #41263 üzenetére
Sajnos én se találtam több, relevánsabb infót. Nekem is fura volt, elsősroban én is a lapnak tulajdonítanám ezt a funkciót.
De a lapon keresztül éppenséggel a merevlemezek is kommunikálhatnak egymással (most így nehezen tudnám ezt elképzelni), illetve kaphat infót a BIOStól is, hogy hanyas számú SATA csatlakozóra van kötve.Ennek ellenére inkább azt tudnám elképzelni, hogy a wikin is elírták, és bizonyos (szerver) lapok esetére gondoltak, nem szerver merevlemezekre.
(#41260) sb
Ebben az esetben a 90W-os is szűkös lehet (vagy éppen elég, ha a csúcsot is vesszük), ha a RED-eken mért 1.6A-t nézzük. -
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #41246 üzenetére
Biztos, hogy ez alaplap függő? Nekem a nagy gépben WD RE (Raid Edition, nem RED) merevlemezek vannak, és ott pl. biztosan egymás után indulnak - a lapon nem rémlik, hogy lett volna ilyen opció, vagy akkor azalpból be volt kapcsolva.
SATA wiki:
"Néhány, elsősorban szerverekbe szánt merevlemez támogatja a késleltetett indítást, azaz, hogy a rendszer indításakor ne egyszerre, hanem egymás után induljanak el a merevlemezek. Sok egyszerre induló meghajtó ugyanis nagyon leterheli a tápegységet, mivel a merevlemezek elinduláskor a tányérok felpörgetéséhez nagy áramot vesznek fel."
Ha jól tudom, a RED kimondottan szerverekbe/NAS-okba szánt széria.De ha tényleg nem lehetséges ilyen formán, akkor mea culpa.
(#41258) pszihopata85
Én egyelőre nem találtam infót, hogy hány ampert ad le azon a 12V ágon a pico. -
asanotadanob
tag
válasz
canniball #41201 üzenetére
...és tamasgal
Köszönöm. Középtávon egy harmony a cél, csak mert bekapcsol és beállít mindent, de még nem tudtam rábeszélni magam, hogy kiadjak rá ennyi pénzt. A Yatse-t, illetve inkább a tablet keresgélést a lakásban meguntam, kéne egy dedikált eszköz. Lehet ez lesz, meg egy CEC adapter.
-
cinemazealot
addikt
válasz
canniball #41193 üzenetére
Én a mai napig használom a VLC-t (Ubuntu-n, tökéletes megelégedéssel) és ha egy videofájlban ott a többcsatornás hang, eddig mindig ki tudtam nyerni belőle. Igaz, nem HDMI-n, hanem optikán, és igaz, nem HD hangot, hanem csak DD-t vagy DTS-t. Na most, az optika a HD hangot már nem támogatja, de a VLC egy raklapnyi hangkimenetet felsorolt nekem választási lehetőségként, köztük az optikai kimenettel is rendelkező hangkártyát, és a HDMI kimenettel rendelkező videokártyát. Amelyiket választottam, arról jött a hang.
Mégegyszer hangsúlyozom, HD hanggal nem próbáltam ki. De azért a VLC-t csípőből lef*sozni szerintem bűn.
-
Jaded
őstag
válasz
canniball #40901 üzenetére
Sziasztok!
A gépemben van egy nVidia GeForce 8600GT, ami jelenleg egy DVI-HDMI kábellel kapcsolódik az erősítőmbe. Így van ugye hang meg kép is. Elvileg így át kellene, hogy menjenek a HD hangok is, viszont csak a core megy át. Ha Kodin nézek filmet ami mondjuk DTS-HD, csak a DTS-t küldi ki és a Kodiban nem is tudom kiválasztani kimenetként a videókártyát és a Windows hangbeállítások közt sem látom, csak a Realteket (ami lehet digitális koax vagy analóg). Az eszközkezelőben látszik, mint hangkártya, de így sem lehet megadni a Kodian kimenetként. Hogyan lehetne megoldani, hogy a HD hangok kimenjenek a videókártyán? Esetleg ez a kártya nem tudja (nem mai darab, ez tény)? Minden driver friss, a Windows sem talál frissebbet. Ötletek? -
zenwalk
senior tag
válasz
canniball #40922 üzenetére
bocsi lemaradt, igen teljesen nulláról. igazából csak az állandó usb-re/cd-re való másolást váltaná ki és mivel úgy is windows alapú egy +hdd-vel akár nasként is üzemelhetne.
Patice
Új gépet szeretnék, minél kisebb annál jobb mivel tv mellett/alatt lenne. Nas alatt letöltést értettem+ a rajta lévő tartalmakat el tudjam érni a hálózaton.
Nincs semmi, mennyi lenne a minimum amennyiért össze lehetne rakni egy erre megfelelő gépet? -
Tomacko
őstag
válasz
canniball #40837 üzenetére
Én ezt elhiszem, de a kérdés ugye arra irányult, hogy induljon a kodi "magától". Na ehhez tényleg nem kell semmi külső program. Amúgy én ezeket a launchereket és egyebeket passzolom, teljesen homály vagyok velük kapcsolatban, hogy mire is jók, mi a fő céljuk stb. Max. ha nagyon nagy késztetést és kiváncsiságot érzek akkor majd egyszer utánna olvasok ezeknek is.
-
Patice
Topikgazda
válasz
canniball #40831 üzenetére
A mai nap eredménye:
N3150-es lappal Win10 + PDVD 15-tel van (frame packed) 3D. Viszont nincs HD hang bitstream, se PDVD-vel, se Kodi-val (15.2).
Linuxon van HD hang bitstream, de nincs 3D Kodival.
Linuxra van PDVD?
Köszönöm wcoo forumtársunknak a (hardveres) segítséget!
-
gjanner
tag
válasz
canniball #40870 üzenetére
Így is egy lesz minden videohoz, csak nagyobb a választék és több extra van benne. Tudom ez csak a médiatár "cicomázása", de pl. ha Logo nézetbe teszed Artwork nélkül a tárat, akkor bénán egymás mellett jeleníti meg a címeket. Míg Artwork-ök letöltésével nagyon jól néznek ki a filmek eredeti logói (címek) + film alatt clearart-ok beillesztése, stb. Nem tudom, lehet hülyeség, nekem tetszik, ha pedig a rendszer tudja, miért ne?
jaszy76
Köszi, kipróbálom. -
mivamma
senior tag
válasz
canniball #40805 üzenetére
ASROCK Q1900-ITX ALAPLAP?
Most hirtelen ezt találtam, gondolom megfelelő lenne nekem minden téren.És akkor a ház: évek óta meg van, szeretem. Főbb erényei
Nem vág ki vele az asszony a nappaliból.
Nem kell bekapcsolni a TV-t, ha zenét akarok hallgatni.
Szép
Van hozzá távirányító, sőt működik is.
Anno viszonylag "olcsón" jutottam hozzá.Ha lehet maradnék az Intel vonalon.
-
Patice
Topikgazda
válasz
canniball #40772 üzenetére
Asztali Linuxokon lehet, hogy van, ezt még nem próbáltam, de az EGL-es Ubuntu Server install, az tényleg csak minimál szerver konfig, a telepítés közben lehet bejelölni, hogy miket pakoljon föl.
Legelőször úgy jártam, hogy nem jelöltem be semmit, oszt csak pislogtam, amikor csak egy fekete képernyő fogadott a bal felső sarokban villogó prompttal.
Újrarakás - ekkor már sikerült egy SSH-t is rárakni telepítés közben és utána a többit már csak parancssorból kell csinálni. Ami meg kb. annyi, hogy egy másik gépen bekopiztam a fórum leírását soronként + megfelelő konfig fájlokat módosítottam, aztán reboot és már a TV-n a Kodi felülete fogadott indulás után.Ezután meg ugyan az, mint bármelyik más platformon az alap Kodi beállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged