- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #24679 üzenetére
Igazad van, de nálam pl több mappa tartalmazza a filmeket és nem egy, és nem külön jelennek meg a FILM tartalmú mappák a fő lapon, hanem egy FILMEK menüpont lesz, ami mondjuk az aneon noxnál pl alapból ott is van és nem utólag jelenik meg, mint ott van pl a sorozatok is, pedig én azt nem is használom.
-
t-bali3
senior tag
válasz
canniball #24411 üzenetére
Kicsit furán tettem fel a kérdést, de a választ szerintem megkaptam. Én azt akarom, hogy az erősítő keverjen le, így beállítottam 7.1-re.
(#24412) MasterMark
Sajna már késő van teszteléshez, de szerintem 7.1 jobb megoldás abban az esetben, ha sima 5.1 forrásnál nem csinál kamu csatornákat a program.
HDMI összeköttetés van. És igaziból, csak azt akarom, hogy az XBMC ne nyúljon bele a hangba egyáltalán. -
sb
veterán
válasz
canniball #24393 üzenetére
Az újakat lehet. Nyilván csak ezért én sem cserélnék.
Ha egyben adták el és lesz IR táv továbbra is, akkor részemről az is jó. Csak egy eladásnál azért a jó ég tudja mi lesz az egésszel. Már most is leépült eléggé ez a része. Az régi jó 525-555 helyére normális árban semmit nem kapni.Kicsit bosszant is, hogy androidra, wifi-re nincs egy ilyen kezdeményezés, mert tényleg csak a kódok és sw kérdése az egész és baromi hasznos app lenne (feltéve ha van wifi távirányítható eszköz).
tws1: A lényeget lehagytam. Szóval szerintem a normál IR-es dolgokat vitték tovább úgyhogy tuti használható a DB is és gondolom tanítani is lehet. Utóbbival viszont nekem rosszak a tapasztalataim. Tanított jellel nem állítható a jel hossza, minden tanult jel 1mp-es, így gyakorlatilag használhatatlan lassú lesz tőle a táv.
-
atesss
addikt
válasz
canniball #24344 üzenetére
Windows esetén oké.
Bár ott sem teljesen, mert néha ott is akadnak problémák abból, hogy melyik alkalmazás melyik monitoron nyílik meg.Ubuntu alatt is beüzemeltem egy ilyen kiterjesztett asztal szerű dolgot - bár még nem ismertem ki annyira mint windowsnál.
Vagyis lényegében probléma ugyanúgy az, hogy melyik monitoron jelenjen meg az XBMC.
Eddig olyat sikerült elérnem, hogy 1.) az elsődlegesen jelenjen meg; 2.) a két monitor "között" jelenjen meg - azaz az XBMC fele az egyik monitoron volt, fele a másikon...
Lehet ha nem teljes képernyőben futtatnám, jobb lenne a helyzet ?
Csak akkor meg látszódik az ablakkeret, aminek nem kellene. -
atesss
addikt
válasz
canniball #24068 üzenetére
Ezt a problémát azóta már sikerült megoldanom. Baromi egyszerű volt - csak hozzá kellett adni a "Most Játszott" listához, majd azt a listát elmenteni - , csak én nem néztem körbe eléggé.
Viszont adódott még egy megoldandó probléma:
A rendszer két monitort használ.
Azt kéne még megoldanom, hogy ebből az egyiken (másodlagos, VGA csatlakozón) jelenjen meg az XBMC.
A másikon (elsődleges - a "tálcát"/menüt tartalmazó; DVI csatlakozón) pedig megjelenhet minden más program.
A rendszer egy Ubuntu 12.04, a VGA egy NV9400GT, a (3 hete legújabb) XBMC, és a (3 hete legújabb) NV driver (apt-get install nvida-current). -
törölt tag
válasz
canniball #24323 üzenetére
Igen, de a szoftveres rész taglalásával sokszor elzavarnának
Ráadásul ez a topik is rossz helyen van, sosem értettem mit keres itt, szvsz, nem a modding és 2 ventilátor között kéne lennie
. Nagy HTPC topik néven mehetne a házimozis szektorba, és beleférne minden, hardvertől a szoftverig, azok finomhangolásával.
-
Radványi
aktív tag
válasz
canniball #24005 üzenetére
Oke de nalam a vlc nem jatszott le semmit ezen a gepen miota megvettem, ami nagyobb volt mint 720p es a 720p vel is volt gondom csak a catalyst ben atalitottam mindent, hogy tamaogassam a teljesitmenyt es kikapcsoljam a ami terheli a gpu-t foloslegesen. Raadasul a 4GB ram bol 2Gb ot a gpu nak adtam ami szerintem sok.
Kiprobaltam egy 20GB os 1080p 3D avatart azt is gond nelkul vitte, a vlc azt nem tudta lejatszani csak folyamatos akadassal.
-
BullZeye
veterán
válasz
canniball #23995 üzenetére
az S01 megnevezésű mappa felettébb muszáj?
Én ezt használom, de nem jó:
/River Cottage
/River Cottage - 1 - Escape To River Cottage - Kapa Kasza Fakanál
/Escape to River Cottage 01.avi, Escape to River Cottage 02.avi,....
/River Cottage - 2 - Christmas at River Cottage - Kapa Kasza Karácsony
/Christmas at River Cottage.avi
.
.
.Ez nem megfelelő, mert nem ismeri fel, és átneveztetni se engedi. Pedig az AVI neveket egy az egyben innen copy pasteltem.
Azért nem akarom túlságosan szétbarmolni a neveket, mert XBMC 1 hely ahol használom, és telefonon, asztalin és mindenhol máshol meg mint könyvtár/fájl jelenik meg. Ezért lenne jó valami NFO fájlos megoldás, az még belefér,d e nem nagyon találtam olyat ami nekem kéne.
-
válasz
canniball #23980 üzenetére
Hát amivel most játszok az a 2600K-val is elmegy külső vga nélkül is. Már lassan 1 éve nincs csak IGP.
Csak a fenti változatok esetén egy külső 6-os vagy 7-es szériás vga kerülne bele, amivel azért 1-2 komolyabb játék is elmegyegetne. Kérdés az hogy ahhoz mérten mennyivel butább ez az 7560D vagy mennyire lehetne ezen mondjuk játszani. Na nem mint ha fontos lenne, mert ha úgy van és később mégis kedvet kapnék újra játszani akkor mellé tolnék egy külsőt azt jónapot.Mellesleg akkor ez lenne a végleges.
Asrock FM2A75 Pro4
AMD A8-5600K (itt még gondolkodok most a gyengébb K nélküli procin amibe ugyan ez a vga van, de csak 65W a TDP-je. A fogyasztás az nem számítana igazából, de a melegedés, és az ezzel járó zaj igen, mert eléggé allergiás vagyok a ricsajra, mivel vizem volt ugye eddig, ez meg síri csendben tette a dolgát)
HAF XB-RC902XB-KKN1
G.Skill DDR-3 8Gb/1600 (F3-12800CL9D-8GBSR2) (2x4 GB) 9-9-9-24 (mostani gépből)
Corsair HX520 Modular (mostani gépből)
Asus Xonar D1 (mostani gépből)
Samsung 128 Gb MZ-7PC128B (mostani gépből)
Samsung HD204UI (mostani gépből)
2x 3000 GB Seagate 7200 64MB SATA3 HDD | ST3000DM001 -
-
drew86
csendes tag
válasz
canniball #23808 üzenetére
Hát a legolcsóbb valóban az lenne, de már rászántam magam egy HTPC-re. Nem beszélve arról, hogy amikor filmet nézek, zavar a (táp)ventik hangja. Illetve a nagyobb gépem alapon is többet fogyasztana mint egy HTPC. És ha most beruházok egy ilyenre plussz TV, meg stb, akkor tuti biztos vagyok benne, hogy még egy jó 2-3 évig kiszolgálna. az egész rendszer.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #23752 üzenetére
Őőőő hagyd a fenébe most belőttem magamnak és 4 webes felülettel próbáltam ki de egyiknél sem találtam meg a 'set' beállítást, úgy tűnik időközben kikopott belőlük.
Viszont kéne legyen kiegészítő is hozzá de azt sem találomigaz most egy beta gotham van fent szóval lehet nem listáz mindent.
nem tudom mi lehet amúgy a gond, annyit tudok mondani hogy futnia kell közben az xbmc-nek mert különben nem hozza be a kezelőfelületet, emiatt szívtam már én is mert azt hittem elég beállítani azátn kiléptem belőle és vakartam a fejem miért nem megy.
Még egy ötleg Aeon Nox skin, a filmen 'C' billentyű akkor a dialog menüből kijön egy olyan hogy Manage és Manage movie set!
-
rene85
aktív tag
válasz
canniball #23733 üzenetére
Hehe. A helyzet az, hogy ezen a remek tévén (mert annyira fejlett) nem lehet egyszerűen csak kimenetet választani. Vagy tv hangszóró, vagy "külső hangszóró"-t lehet. A házimozihoz pedig simplinkkel szeretne kapcsolódni, elvileg a házimozi is simplink képes (kézikönyv szerint), viszont van egy olyan sanda gyanúm hogy ez nem sikerül mert a házimozi és a tv születési ideje között eltelt egy jó 5-6 év. A házimozi az aux opticalra volt állítva és ahogy írtam, a t-home boxszal így működött, szal az a jó bemenet és a kábelnek sincs baja.
-
-
törölt tag
válasz
canniball #23671 üzenetére
Nálam működik.
Eddig így volt: Függőleges főmenüben hozzáadtam meghajtókat, ezek elérhetők innen és a kedvencekből is. Most hozzáadtam a kedvencekhez a HDD4 BD koncertek mappát, majd a Transparency beállítások között felvettem (felszín beállítás/menü/egyedi) a főoldalra is. Tehát rákattintok főmenüben a koncertek mappára, behozza a fanart nézetet, ahogy a kedvencek között is.
-
hétalvó
addikt
válasz
canniball #23664 üzenetére
de nem tudod megmondani miért kell az xbmc mindenáron ?
ok, távirányító, meg ingyenes, de kb ennyi.
régen próbáltam, de nem jött be, anno mikor xbox1-en használtam szerettem, mert nem volt más, most viszont már a htpc-n mindent szeretek csinálni és egy fix felület túl kötött
szóval nem ülök le, hanem fekszem a kanapémban inkább
-
Attas
aktív tag
válasz
canniball #23646 üzenetére
Üdv.. Szerintem nem erősítő hiba. Én valami AUDIO konténerre gyanakodnék. Azt próbáltad már, hogy nem optikán kötöd össze? De ami még jobb lenne, ha nem is tudod egy másik erősítővel kipróbálni, akkor is érdemes lenne pl a tv-re kötni közvetlenül a hangot, és megfigyelni azt a recsegést, hogy van-e. Nem olvastam végig mindent amit írtál, ezért bocs, ha már olyan dolgokat írnék, amit már kipróbáltál. Az beazonosítható mi az ami recseg? Mélyláda? Center? Front? Vagy mindegyik? XBMC-t használsz ha igaz. Próbáltad már váltani a "Hangfal kiépítés"-t. Stereón is recseg?
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23637 üzenetére
a porvédő lap az erősítő aljzatában van/lehet, általában fehér vagy szürke, és alapállapotban fedi a csatlakozót, hogy ne menjen bele por....
Ha poros, vagy egyéb ok miatt ( rossz csati, megtört kábel) lecsökken a fény intenzitás pont így szokott viselkedni, az opto lelassul, kevés a beinjektált foton, lecsökken a bekapcsolás meredeksége. ha alacsony az adatsebesség, akkor tökéletes, ha megnő az adatsebesség, akkor a tartalomtól függően egyre többet hibázik.
Szóval a jelenség nem rejtélyes, pont hogy papírforma szerinti....
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23633 üzenetére
nem kell leszedni a burkolatot, csak húzd ki az optikai kábelt, nézz bele, nincs e benne hajszál, szösz, vagy valami..... némelyik csatlakozó aljzatban van porvédő lap, amit maga a csatlakozó tol félre. azt told el egy fogpiszkálóval.... (van hogy maga az a porvédő lap nem megy teljesen félre, és akadályozza a fény útját..... elég szarok ezek a csatlakozók....) ha nem látod tisztának a csatlakozó mélyén a felületet... akkor sűrített levegővel fújd ki, vagy vékony fültisztítóval kis alkohollal törölgesd ki....
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23630 üzenetére
többcsatornás módban nagyobb a bitsebesség, különösen ha a sáv bitrate-je magasabb... alacsonyabb bitrate-nél nincs semmi gond.... a keveréstől és az amplitúdótól is függhet.... nem a hangosabb filmeknél, vagy hangosabb effekteknél csinálja?
Talán az erősítő oldalon van valami gond az phototranzistor-al, vagy csak poros, vagy valami belement, egy jó nagyítós lámpával nézz bele....
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23628 üzenetére
Esetleg az alaplapi SPDIF optika kimenetedben " meggyengült" a LED? Ilyenkor bitsebesség és adattartalom függően meg megszakad az átvitel..... Nálam a kicsúszás okozott ilyet.... először a DTS kezdte, néha recsegett... azután már szakadozott is és a AVR-en a DTS ikon villogott....azután már nem is volt csak AC3....
koax-al is csinálja?
Nem porosodott be? (sűrített levegőt neki..... mármint a csatlakozóba takarításilag.....)
-
gorbep
senior tag
válasz
canniball #23626 üzenetére
nálam nem recseg..... HTPC- MPC-HC - FFDShow Audio- Optika- AVR 2805..... biztosan nálad lesz a gond.....
de nekem már volt hasonló, akkor az optikai kábel lazult ki, általában jó volt, néha recsegett... szóval mielőtt kibelezed az erőlködőt, próbálj optikai kábelt cserélni, hátha megtörött vagy megsérült, vagy kilazult.....
-
korcsi
veterán
válasz
canniball #23377 üzenetére
Volt egy típusú paneltáp, aminek érdekes módon 12V-os bemenete volt és mégis 4A-ben specifikálták a 12V-os ág terhelhetőségét, pedig elvileg csak kapcsolja az ágat. Régi tervezésnél előfordulhat, hogy nem a jellemzően 12V-os terhelésre tervezték. 12V-os bemenetű frissebb kivitelű paneltáp biztos ki tud szolgálni egy mini rendszert, szerintem.
A lényeg, hogy a kijelentés, miszerint a paneltápoknak gyenge a 12V-os ága, nem igaz.
-
sb
veterán
válasz
canniball #23366 üzenetére
Attól függ milyen a gép. Az Ion alatt az SSD kb. semmit nem ért.
Most a G2020 mivel hozza egy átlag PC teljesítményét így rohadt gyors.Win7 boot HDD-ről 30-40mp, SSD-ről 10-15mp. Ez jelentős különbség.
Win8 még gyorsabb, de talán kisebb a különbség, az HDD-ről is gyors tud lenni fast startup-al (félig hibernálva).
A Sleep persze a leggyorsabb - ha arra gondolsz - de azért annak is vannak hátrányai. -
DopeBob
addikt
-
DopeBob
addikt
válasz
canniball #23360 üzenetére
Nincs igazán szükségem rá, hogy egész nap menjen, inkább legyen kikapcsolva, amikor nem kell. Van egy MicroServerem, de nem az igazi, kicsit nagy, a plus VGA miatt a fogyasztása is sok, ráadásul optikai hangkimenethez még egy hangkártyát is kéne bele vennem, ez helyett szeretnék egy NAS/HTPC kombót, valami minimális fogyasztással.
A MicroServer most úgy van megoldva, hogy mikor hazaérek automatikusan bekapcsol, és azt hiszem éjjel egy óra felé pedig ki.
XBMC pedig indulhat SSD-ről 15 mp után max utána még a háttérben átnézi a vinyót, naés, közben már vidáman használható.
-
DopeBob
addikt
válasz
canniball #23358 üzenetére
SSD azért, mert nem tervezem, hogy 24h-ban menni fog, nincs rá szükség. Közben találtam olyan alaplapot, amin van egy msata port, így ennek kulon hely nem kéne. Ha valaki filmezni akar jó az ha 10-15mp alatt már ott az XBMC, és nem kell várni mondjuk 2 percet. Egy raid1 kötet azért, fontosabb cuccok fényképek tárolására, 3,5" hdd pedig filmeknek, meg bárminek amiért "nem kár"
Valami ilyesmi tetszene, de ebbe egyrészt nem férne bele a 2 kicsi és az 1 nagy hdd, másrészt az ára szerintem egy "kicsit" túlzás
Valami koppintás is jó lenne, aminek mondjuk csak az eleje alu, meg megvan a hely az LCD-nek aztán majd műtök bele én valamit
-
tom_tol
addikt
-
BullZeye
veterán
válasz
canniball #23333 üzenetére
Közel fél órát állt a HSZem mielőtt elnyomtam, meló van, nem volt még mikor elkezdtem pötyögni, most megpróbálom megérteni így 14 óra hajtás után
szerk.: hát 3. elolvasásra se esett le a dolog lényege, azt értem, hogy másodlagos "monitor" a TV, VNCnél nem úgy van, hogy ott is megvan, hogy melyik az AKTÍV, ha a VNCs ablakra van kattinva akkor ott működnek a dolgok, ha viszont a normális asztal akkor a VNC inaktív, és bár küldi a képet, nem lehet egerészni rajta.
-
sb
veterán
válasz
canniball #23325 üzenetére
"2. ne kelljen már az XBMC lelövésével-elindításával szórakoznom."
Ez 1-1 gomb a távon nálam.Amúgy is így "kézzel" szoktam elindítani az XBMC-t, plussz le szoktam lőni film után, ha megy is tovább a gép. Épp amiatt amiről nemrég diskuráltunk itt. Idle eszik a gép 24-25W-ot, film közben 28-29W, XBMC menüben otthagyva meg 35W (40W körül van a full load). Szóval nem hiányzik, hogy fűtsön feleslegesen.
szerk: Feltoltam a multi-user RDP patchet. Ehhez viszont 2 win user kell, amivel nem szoktam szarakodni, csak 1-et használok... de azért kipróbálom így 2 userrel.
-
zeix
senior tag
válasz
canniball #23325 üzenetére
Én két dolog miatt ragaszkodnék hozzá:
1. ha a párom filmet néz attól én még turkálhassak a gépen
2. ne kelljen már az XBMC lelövésével-elindításával szórakoznom.
Az én htpc-ben 3TB hely áll rendelkezésre így a nas szerveren nem gondolkozom, sőt még bővíthetem is.
(TT. Bach htpc házikó)
Nálunk is úgy van megoldva a dolog, hogy az asszony grace klinikát néz a tv-n xbmc-vel, addig én tudok a monitoron böngészni amit akarok.
Egyszerűen az xbmc-t kell a 2-es monitorra állítani és maximalizált ablakra és kész. -
sb
veterán
válasz
canniball #23319 üzenetére
Igen, azzal nyomom. Az RDP a Win beépített cucca, azt hittem egyről beszélünk.
VNC-t is használtam, az XBMC felülete azzal sem látszódott, tehát ugyanígy működött pontosan ebből a szempontból.
Ez a háttérben belépés viszont nem rossz ötlet. Eddig mondjuk nem éreztem hiányát, mert ha filmet nézek akkor épp nem akartam RDP-n belepiszkálni és megfordítva, úgyhogy tökéletes volt eddig. De ha van rá lehetőség...
Majd utánanézek.
-
sb
veterán
válasz
canniball #23316 üzenetére
Ja, hogy úgy érted egyszerre megy az XBMC és lépsz be...
Win desktopra lépsz be az RDP-vel tehát azt látod... plussz rajta minden futó programot. Mintha a saját géped előtt lennél....kivéve az XBMC-t, mert annak a 3D-s felülete nem jelenik meg, egy nagy fekete ablak nálam amit le tudok minimalizálni a tálcára maximum.
szerk: Ofc, ha nincs explorered mert vmi launcherrel indul az XBMC akkor is másképp viselkedhet.
Summázva:
Én ki szoktam lépni az XBMC-ből ha RDP-zek, vagy előtte, vagy a belépés után lecsukom tálcára és jobb gomb/bezárás. Ha RDP után vissza akarsz a TV-n keresztül logolni akkor úgyis be kell lépni újra.
Nekem a távirányíton van egy script egy gombon ami belép a Win login ablakon. Aztán egy másik gomb ami XBMC-t elindítja. És egy ami Alt+F4-el bezárja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest