- Harmadjára is bemutatta ugyanazt a Huawei
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Netfone
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
okiman #23684 üzenetére
"Az itt hozzászólók 99%-a mereven elutasít minden más lejátszó software-t."
Mereven elutasit?... En ilyet nem lattam. Az mondjuk teny, hogy az XBMC eleg nepszeru, raadasul nem veletlenul, de nem lattam olyat, hogy vasvillaval kergettek volna el valakit, akinek pl. a MediaPortal tetszik.
Sot, meg is lehet vitatni az egyes HTPC szoftverek elonyeit meg hatranyait, de mondjuk azt se lattam, hogy barki felvetett volna ilyet.(#23678) mandju: Debian meg OpenElec.
-
slashing
senior tag
válasz
okiman #23684 üzenetére
Nincs is igazából nagyon alternatíva aki kis időbefektetéssel akar egy jól működő htpc-t és itt a lényeg a HTPC szón van! A HTPC tulajdonképpen egy házimozis számítógép, amit kimondottan szórakozásra használnak egy célirányos szoftverrel, nem pedig egy desktop gép egy mpc-hc lejátszóval és total commanderrel.
Aki idegenkedik az xmbc-től annak olyan alternatívái vannak mint a windows media center, ezt kb. senkinek nem ajánlanám csak akinek semmilyen igénye nincsen csak hogy lássa a kiválasztott fájlokat amiket lejátszhat, ha már kicsit is pofásra akarja csinálni az nagyon macerás. Aztán van a Plex ami talán a második legjobb célirányos szoftver de véleményem szerint macerásabb mint az xbmc. Aztán van még a Media Portal amivel ugyan azt el lehet érni mint a fenti kettővel, de és ezt most komolyan mondom ( én aki otthonosan mozog a informatikában és nem ijed meg az új programoktól és azok megismerésétől ) 1 nap alatt nem jöttem rá hogyan is kéne rendesen működésre bírni olyan össze vissza vannak a beállítások az információkat lehúzos részek stb... hogy nem is erőltettem, a többi szoftver mert van még vagy 5 mind egyszerű mint egy faék.
Mondom még 1x a lejátszó szoftver nem egyenlő egy HTPC-vel semmilyen tekintetben de főleg nem élményben ami a fő szempont egy Házimozi rendszernél.
-
canniball
nagyúr
válasz
okiman #23684 üzenetére
Valóban legtöbbünk XBMC-t használ (és így nyilván ezt ajánljuk mert adott esetben ebben tudunk segíteni), de "merev elutasításra" én senki részéről nem emlékszem.
A kolléga postjával pedig nem az a probléma hogy az XBMC nem tetszik neki, hanem hogy a HTPC létjogosultságát kérdezi meg. És pont ebben a topikban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Hobby elektronika
- Harmadjára is bemutatta ugyanazt a Huawei
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Battlefield 6
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3541
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest