- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Skillet #43237 üzenetére
Most amit nem értek.
Azt mondod, hogy nem tetszik a Rii i8, neked IR táv kell. Ok, megértem, nem a legszerencsésebb forma, bár, szerintem, meg lehet szokni.De, ha esztétikáról beszélünk, akkor fontos megemlíteni, hogy az általam látott IR vevők mindegyike bumszli nagyságú, és elüt a környezettől.
Tök esztétikusak, nem
Szvsz, inkább a táv legyen kissé nyomott, mint az egész HTPC látványt rontsam le ...szerk:
Amúgy, én is vettem egy All In One-t, azt hiszem, pont ezt a tipust. Itt porosodik, mert a régi vevő nem látja (második kép)
Ezt a HP-t pedig nekem is ajánlotta már a kollega, de egyrészt ezüst, másrészt órmótlan.
Na, ehhez képest, a Rii vevője, egy pici kis USB stick, itt látható, alább, a képen.
Nincs több mondandóm -
asanotadanob
tag
válasz
Skillet #43235 üzenetére
Sajna most nem tudok ránézni, de ha a HID plugint telepítetted, akkor az eventghoston belül a bal oldalon loggolnia kéne a gombok lenyomását, mint eseményt. Azt kell behúzni a számodra kívánt parancshoz a jobb oldalt. Kell lennie egy (talán) xbmc2 nevű pluginnek, azon belül van egy csomó parancs, oda húzd be a megfelelő gomb logját.
Itt egy tutorial, hátha segít. -
Skillet
addikt
válasz
Skillet #43234 üzenetére
alitv v1 airmouse-nak látszik az eventghost alatt, ha a jobb oldalon az autostart-hoz betolom a generic hid plugint.
na innentől viszont semmit sem tudok, hogyan kellene. autostartba még az xbmc event receivert találtam meg.
pontosan hogyan lehetne ezt az egészet működésre bírni? ha van róla leírás azt is megköszönöm, de ha tudnál segíteni, akár privátban, megköszönném -
asanotadanob
tag
válasz
Skillet #43228 üzenetére
Ne eventghostba keresd, hanem az eszközkezelőben nézd meg, hogy minek látja a gép a jelenlegi távot. Gyanítom, hogy szabvány egér/billentyűzet lesz. Ha az, akkor eventghostban telepítsd a HID plugint, és látni fogja a program a távot. Ebben az esetben taníthatod a gombokat, akár külön csak a kodira is az xbmc pluginnal.
A 7960-nak csak a felső része lakkos, de nem gyűjti annyira az ujjlenyomatot. Minden gombja tanítható egyébként, okos kis ketyere, szerintem csak kicsivel marad el a harmonytól, viszont jóval olcsóbb. -
Skillet
addikt
válasz
Skillet #43211 üzenetére
Az infra tanulás már működik. Csak 4 színes gomb tanítható.
Igaz, sajnos csak a tv infra jeleit sikerült rajta működésre bírni. Az erősítő hangerő gombjait jó lett volna használni, de nem tudja. Érzékeli, lementi, de nem csinál a jelekre az erősítő semmit.
Egyelőre úgy tűnik, feladom és eladom, meghirdetem. Ha valakinek kell ez a csoda, beszerzési áron (3e ft) viheti.
Ja, és jöhetnek az ajánlatok, milyen távot érdemes venni, ami szinte maradéktalanul tudja kezelni a kodit. -
törölt tag
válasz
Skillet #42973 üzenetére
Szia
Én EZT használom, RF 2.4GHz, fontos a háttérvilágítás, mert van ugyanez a tipus, világítás nélkül is. Ahhoz, nekem, sűrű, és bonyolult, hogy világítás nélkül megtaláljam a gombokat, de nagyon jól használható, ha látsz mindent.A neve: Rii i8 backlit
szerk: bekapcs is működik, extra cuccok nélkül, fagyasztásból, és hiberből. Sima bekapcsolás, sajna nem műxik.
-
asanotadanob
tag
válasz
Skillet #42973 üzenetére
Annyi hátránya van az IR-rel szemben, hogy csak a gépet kezeli, a többi eszközt nem. Hónapokig vadásztam, én ezt a kombót találtam és 11 eFt-ból megvan (Tudom, ez több, mint a duplája). Egy távval kezelek mindent és nem kell 30 eFt + -t kiadnom egy harmonyra.
@mivamma
A yatset egy évig használtam és szuper jó, de valahogy nem éreztem a feelinget, kellettek a fizikai gombok (és a képernyőzárat is utáltam) -
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #42313 üzenetére
Azt nem írtad, hogy random csinálja. Akkor tényleg nehéz ügy. Lehet valamiért úgy érzékeli hogy be van kapcsolva a monitor, esetleg megpróbálhatjátok áramtalanítani a kikapcsoláson túl, hátha az segít.
A másikra: nekem sincs jobb ötletem, tedd újra a skint, vagy állíts be statikus hátteret. -
t.zolka
aktív tag
-
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #42299 üzenetére
Az említett madvr témából én sem értek egy kukkot sem, nekem is csak egy egyszerű HTPC-m van, ezzel sosem foglalkoztam. Hogy őszinte legyek nem is értem miért itt van néha kitárgyalva amikor egy ideje már van mélyvíz topik, szerintem ott lenne ennek a helye. De hát ez is HTPC téma...viszont elárulhatom, hogy az ilyen jellegű hsz-kben én sem különösebben mélyedek el.
Ami a külön topikot illeti: korábban volt külön sw és volt (ez mint) hw topik, de (szerintem) nem nagyon működött.
Egyrészt a téma iránt érdeklődő "újak" (akár nemtőrődőmségből, akár mert nem tudják hol tegyék fel a kérdéseiket) össze-vissza fognak postolni és akkor majd vagy nem a megfelelő topikban fogunk nekik válaszolni vagy rendszeres lesz az "átirányítás".
Másrészt ha "profiltisztítás címén" csinálunk Kodi topikot, akkor már csinálnunk kell iMon és Mediaportal (meg ki tudja még milyen) topikot is, a hc kérdések mennek a mélyvíz topikba itt meg semmi nem marad csak a "milyen gépet?" kérdések. Szvsz nem olyan szerteágazó téma ez amit ennyifelé szét kéne szedni, annak csak az lenne a vége, hogy van rengeteg "mini topik" ahol alig van "forgalom".Persze ez csak a személyes véleményem, egy a sok közül, természetesen a végső szót a többség és a nagybetűsök mondják ki.
-
sb
veterán
válasz
Skillet #42125 üzenetére
Próbáld meg a renderert átállítani.
Nem tudom pontosan megmondani, hogy melyik verzió hogyan támogatja, de az biztos, hogy renderer függő a dolog és talán a DXVA (vagy valamely verziója) nem támogatta/támogatja.Pl. MPC-HC sem forgat EVR-rel, de MadVR-rel beforgatja a képet.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Skillet #42094 üzenetére
Nálam 3 winyó volt, de annyira búgtak(mivel nem teljesen ugyanazon a fordulaton mennek), hogy nagyon zavart. És amikor dolgozik, az is nagyon berezgette a házat. Szóval én felfüggesztettem a winyókat. Így már viszonylag jó, de hogy hangtalanok lennének az túlzás. Valószínű nagyon más az ingerküszöbünk
-
cinemazealot
addikt
válasz
Skillet #42010 üzenetére
A 720x576 az SD felbontású "4:3-as" PAL adás felbontása, ami -- a pixelek számát tekintve -- valóban nem 4:3, hanem 5:4, viszont a pixeleket sem négyzet alakúként kell kezelni, hanem ahogy Te is írtad, 1,07 oldalarányú fekvő téglalapként (így jön ki a végén a 4:3-as aspect ratio). Ha ezt manuálisan kell belőnöd, akkor szerintem az a forrás hibája, azaz a média fájl nem tartalmazza ezt az információt, ezért nem tud a Kodi sem átállni rá automatikusan.
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #42007 üzenetére
Ezen felül újabb segítség kellene.
Adott egy sorozat. 720x576, 4:3. De a kodi hibásan jeleníti meg, túlságosan kocka, szélesebb kellene legyen. Ha lejátszás közben a képpontarányon állítok, 1.07-es értéken jó. De minden résznél újra be kell állítani.
Ha azt választom, hogy "beállítások alapértelmezettként minden médiához", akkor menti, de más filmeknél is ezt alkalmazza, pedig nem kellene.
Mi a megoldás?
Köszönöm
Nézem az arányt. A 720x576 nem 4:3. Inkább 3.75:3. Akkor lehet, hogy így jó ez a kép ahogy van? -
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #41948 üzenetére
Szerintem sem érdemes most váltanod. Egyedüli előnyként a HEVC képességet tudnám említeni, de ugye ezt csak 8 biten tudja.
A következő generáció nagy valószínűséggel hozza majd azt a tudást, amit jelenleg hiányolunk (Pumba már sorolta).
Szóval térjünk vissza ehhez a kérdéshez év végén.
Addigra csak lesznek már UHD lemezek forgalomban és meglátjuk merre mozdul a "kölcsönzős on-line közösség" ennek hatására.
A kompatibilitás miatt szvsz. tele lesznek a virágboltok 2160p, 8 bit, x264 kiadásokkal, meg ezek 1080p-s és még tovább butított felbontású fájlokkal. És persze jönnek majd az x265-ös remuxok 8/10 bittel, HDR-rel, Atmos-szal/DTS:X-szel.
-
justice84
aktív tag
válasz
Skillet #37914 üzenetére
Ilyet keres Keypad repair KIT
-
Celtis
veterán
válasz
Skillet #37916 üzenetére
Igen, a pucolás csak tovább koptatja a pogácsák vezető bevonatát. Én apró alufóliát szoktam ráragasztani a pogácsára. Sajnos nem találtam még olyan ragasztót, ami stabilan megfogja, de van úgy, hogy sokáig a helyén marad.
Vettem már pót pogácsát is. Kis kör alakú vezető gumi lapocskák, de azt végképp nem tudom mivel rábírni, hogy rajta maradjon, ráadásul túl vastag is. Az alufólia jobb. -
Ribi
nagyúr
válasz
Skillet #37723 üzenetére
Lehet töb földhurok miatt alakul ki.
Monitor kábel is összeköti, a jack-jack is és valszeg a táp kábelen keresztül is.
De ez csak tipp.
Szeritnem nem a lappal lesz a gond.
Ha a csatlakozóba egy fülhallgatót dugsz, az is zúg?btomi9 Q1900 lapomnak egész jó hangja van alaplapiról. Ezek is fejlődnek és javulnak.
-
gyurczy
őstag
válasz
Skillet #37716 üzenetére
Skillet: Nyilván olyan zenét/filmet érdemes használni tesztelésre, ami minőségben erre alkalmas és kifejezetten jól ismered, különben nem fogod látni/hallani a különbségeket.
Celtis: Egy bizonyos szint felett van értelme ilyenekkel bíbelődni. Nálam például a jövőbeni előrelépés lehetősége miatt lett spéci HTPC, a mostani BenQ w1070 + 40ezres gagyi vászon a képi változásból vajmi keveset tudna megmutatni.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #37372 üzenetére
Asrock honlapon olvastam ilyesmit, szerintem Mo.-on nem. Vagy majd ki tudja. Meglátjuk a hazai kiskerekben mikor jelenik meg végre.
Más:
MSI N3150I ECO lap is megjelent. felszereltségéhez képest az ára:
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #37370 üzenetére
Én pont azért nem a DC-s verziót kerestem, mert így azért nagyobb befolyásom lehet a tápellátásra (minőségére) a későbbiekben, másrészt megvolt már a Giga MIB házam, amiben van egy jó kis FSP paneltáp + külső kocka kombó, amit ha akarok cserélhetek jobbra.
Jelenleg teljesen jó a gyári táp is, később tervezem ezt fejleszteni (ha pl. lesz olyan cuccom, amin hallani is fogom a változást.
)
-
BullZeye
veterán
válasz
Skillet #37334 üzenetére
50 euros árakat láttam, de a fő problémám, hogy csak 1db Sata csatlakozó meg 1 molex van PicoPSUkon, és szeretnék 1 SSD-t meg legalább 2HDD-t rákötni. De akkor azt mondod, hogy normális 60-90 wattos belső táp nem létezik?
Van egy Lenovo tápom, elég jó minőségű, de mitől jobb ez a megoldás, mint a táppal ellátott gépház?
-
Armatura
tag
válasz
Skillet #36012 üzenetére
Nem,ha így kimásolod,és beilleszted jónak kell lennie.
Bal oladlon megjelent,akkor ok.Semmit nem kell tenni,felépíti az almenüt,jelzi is amint visszalépsz.
Alapértelmezett nálam:
-gyári menünél:Általános/filmekCostum:
-Videók könyvtár/Lejátszási lista/(Kiválasztod az inteligens lejátszási listában korábban létrehozottat,már ha csináltál)Kis kiegészítés.Egy sort még be kell bigyeszteni ide is:
-C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Roaming\Kodi\addons\skin.aeon.nox.5\extras\InProgress.xsp<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
<smartplaylist type="movies">
<name>In Progress</name>
<match>all</match>
<rule field="inprogress" operator="true"></rule>
<limit>2</limit> <order direction="descending">lastplayed</order>
</smartplaylist>A costum menü addig nem aktiválódik,míg egy Alapértelmezett műveletet be nem teszel
-
Armatura
tag
válasz
Skillet #36007 üzenetére
Én most a Costum menü pontoknál csináltam ilyet film alapon.
Ami úgy néz ki,hogy az utolsó 2 lejátszott tartalmat listázza,tipus alapján(hd,sd)
Ahogy én csináltamKeres és szerkeszd meg ezt :
-C:\Users\"Felhasználóneved"\AppData\Roaming\Kodi\addons\skin.aeon.nox.5\extras\playlists\recentmovies.xspEbben írd át ezt:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
<smartplaylist type="movies">
<name>recentmovies</name>
<match>all</match>
<rule field="playcount" operator="is">
<value>0</value>
</rule>
<limit>25</limit>
<order direction="descending">dateadded</order>
</smartplaylist>erre:
.... <limit>2</limit>...vagy többre kevesebbre,ahogy szimpi.
Kodin belül ezt válaszd:
-felszín beállítás
-Aeon Nox Főmenü beállítása
-Costum,vagy bármely általad kivánt menüpont kiválasztása
-Almenü kezelése/Egyéni parancs itt beírod ezt :
ActivateWindow(Videos,C:\Users\Felhsználóneved\AppData\Roaming\Kodi\addons\skin.aeon.nox.5\extras/InProgress.xsp,return)
-ok
-Átnevezéshez a felette lévő "cimke beállítást" használd..pltoljára játszott,
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #35935 üzenetére
Csak azokból az infókból tudok agyalni, ami elérhető neten.
Anandtech-en 9 féle Asrock Braswell lapot listáztak. A cikkben benne volt, hogy országonként változó, melyik fog forgalomba kerülni.
Gyanítom kis hazánkat nem tekintik majd akkora piacnak, hogy azt az egyetlen DC-s verziót elkezdjék árulni. Ha valakinek arra fáj majd a foga, akkor az külföldi rendelés lesz. Bár ez manapság már egyre kisebb macera.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Skillet #35652 üzenetére
koszi, szerintem a CM130-as lesz, ez tetszik... bar kicsit tulmeretes, de 2 3.5" HDD-nek kell a hely...
+:
arra gondoltam, hogy kodibuntun futtatnek kodit, es itt virtualis gepen xpenology-t. ez igy mukodhet? eleg ra a J1900? mennyi ram kellene hozza?
vagy csak a windows a jarhato ut ehhez?itt a NAS (ugye a xpenology virtualis gep) altal megoszott tartalmakat hogy erem el Kodival ugyanazon a gepen?
meg lehet oldani 1db HDD-vel? -
Rick4
félisten
-
Patice
Topikgazda
válasz
Skillet #35165 üzenetére
Megfelelő kodekkel és/vagy driverrel szofveresen fogják tudni dekódolni szerintem. Kérdés, hogy mekkora procierő kell majd hozzá, de sejtésem szerint nem kell bika gép hozzá. J1900 fullHD-vel szerintem fog boldogulni HEVC kódolásban. A 4K-t már nem tartanám olyan biztosnak, mivel a GPU-ja még nem olyan, amit be lehetne vetni közösen a procival.
De ne vedd készpénznek, amit írtam. Az is lehet, hogy tökre hülyeségeket írogatok itt. Karácsony tájékán, jövő év elején meglátjuk majd.
-
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #35080 üzenetére
Ahogy Celtis mondja. Vagy felteszed ezt a kiegészítőt.
-
Rick4
félisten
válasz
Skillet #35076 üzenetére
Winnél ugyan nem tudom, de kodinál vagy egy kiegészítő, ami backup néven fut, akár profilokat is tudsz csinálni, és ebből abból visszaállítani a dolgokat. Mivel valahova úgyis le kell mentenie, tuti ott lesz a meghajtókon, csak meg kell találni.
banderasz77: Ugyanilyen projektorom van, igaz nálam egy pioneer vsx520K-n megy keresztül, de szerintem ennek nincs köze a dologhoz, és szerintem is a megjelenítő szinkronizálás lesz, ha nem jönne össze, meg tudom nézni, min múlik.
-
Patice
Topikgazda
-
Skillet
addikt
válasz
Skillet #35061 üzenetére
Nagyjából összeállt a rendszer. Szóval tegnapelőtt megette valami malware. A visszaállítási pont sem segített.
Újra kellett rakni az egészet. Ezzel kapcsolatban van valakinek ötlete, mivel lehetne egy teljes win 8.1-et lementeni és ilyesmi probléma esetén visszaállítani?
Még egy gond: tableten Transdrone nem tud csatlakozni a qbittorrentet-hez. Valamiért nem látja a gépen futó torrenteket. Ugyanakkor a tableten egy böngészőből be tudok lépni, így a qbittorrent web ui beállításai jók lehetnek. Ötlet? Eddig (telepítés előtt) hibátlanul ment.Hogy picit ON is legyek, kodi: mit kell lementeni, hogy a program újratelepítése esetén vissza lehessen állítani a beállításokat? A rendszer újratelepítése miatt az sem 5 perc volt és még van mit csiszolni rajta.
-
hati
addikt
-
Rick4
félisten
válasz
Skillet #34988 üzenetére
Keresem én is a megoldást, még az is vállalható lenne, hogy veszek egy másik ilyen lapot, és simán egy kodit rátolok, minden más nélkül. Még egy raspberryhez is oda merem tenni, annyival nem több árban, amennyivel jobban szalad, és van egy cd hátszóm htpc háznak előkészítve úgy 6-7 éve.
A kamerás rész nem megoldhatatlan, csak idő kérdése, hogy megtaláljam a megfelelő progit. De hogy a logitech harmony touch-om nem képes vezérelni, és tegnap is tököltem vele egy órát, az hihetetlen...
-
Rick4
félisten
válasz
Skillet #34986 üzenetére
Gondolom nem simán csak a vinyóra írja, hanem a virtualbox egy dinamikusan növekvő saját virtuális merevlemezt is csinál, oda is kell valamennyi prociidő, maga a virtualizálás is elvesz valamennyit, illetve az oprendszernek is kell nem kevés.
Azért kell, mert vannak ip kameráim, némi szervertevékenységem, felcsatolt mappák másik gépnek, notinak, külső mappa- fájlelérés telóról- tabletről, stb stb. Ha ezen működnének win alatt, mondjuk nagyjából egységesen, akkor lemondanék róla.
-
Rick4
félisten
válasz
Skillet #34966 üzenetére
Ehhe, mostmár látom.
Nagy szopcsi ez a telepítés, egy spéci win8.1-est tettem fel, sokáig buzeráltam mire az rendben lett, most oracle virtualbox-szal rakok fel egy nas szoftvert, ahol a plex szerver fut, majd a win 8.1-re egy másik plexet, ahol a kliens fog futni. Látszólag két külön gép, még az ip-k is különbözőek, valójában viszont minden egy helyről fut.
-
wopi
aktív tag
válasz
Skillet #34938 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy mindig újra kell indítani filmezés előtt. Nálam is 24/7-ben megy, viszont vannak olyan helyzetek, hogy újra kell indítanom. Ilyenkor van az, hogy amennyiben a boot során nincs a TV bekapcsolva, akkor később sem lesz kép rajta. Ha be van kapcsolva, amikor bootol, akkor utána akármennyiszer ki-be kapcsolhatom a TV-t jó lesz. Ennyi.
Ettől függetlenül kicsit zavaró ez nekem.
(#34936) Oszilaci: Igen, FAT-ra van formázva. Gondoltam, hogy NTFS nem lesz neki jó.
-
justice84
aktív tag
válasz
Skillet #34783 üzenetére
Legegyszerűbb szerintem ha létrehozol egy saját lejátszáslistát.
Videok-->Lejátszáslisták--> Új intelligens lejátszáslista
Itt: Típus: Filmek, Elemek keresése,ahol: Új szabály.. klikk---> Elemek összehasonlítása, ahol.. kikeresed bal oldalt:elérési út, jobb oldalt:tartalmazza (vagy kezdődik) -->betallózod az adott mappát-->ok-->ok-->elnevezed.
Ha Aeon Nox felszínt használsz kiteszed főmenübe. -
Celtis
veterán
válasz
Skillet #34415 üzenetére
Kipróbáltam és az AEON NOX felületen is lehet kapcsolni az ismétlést. Mondjuk el van dugva rendesen.
A lejátszási listát kell előkaparni és itt az opciókban lesz.Navigate to your list of videos (e.g., Movies, or Videos > Movies, or Videos > Files and drill down to your list of video files)
Click "c" on keyboard to open context menu
Select "Queue item"
Click "c" again
Select "Now playing"
Click left arrow to open left menu
Change "Repeat" to "Off" -
canniball
nagyúr
válasz
Skillet #34403 üzenetére
Mint írtam nálam XBMC+Transparency van, ebben a párosításban itt az ismétlés "gomb".
xxlongikaxx!
Tutira nem mondom mert nekem nincs HDMI-s erősítőm, de szerintem a HTPC célokra alkalmas lapok közül bármelyikkel megoldható a dolog, talán már a Brazos-szal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest