Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rigo88

aktív tag

válasz TCr #17793 üzenetére

linux alatt tudom, gondolom w-re is van keyboard.xml fájl.
    módosítani kell, illetve legjobb létrehozni a home folderben egy keyboard.xml-t ide:
    /home/xbmc/.xbmc/userdata/keymaps/keymaps.xml
    ezt xbmc fórumon mondták miután panaszkodtam, hogy a /usr/share/mittomén milyen úton fellelhető keyboard.xml egy update után visszaállt defaultra, hogy "mi nem mondtuk hogy módosíts system fájlt, próbáld a home folderedben" :D
    tehát leginkább a /usr/share/xbmc/system/keymaps/keyboard.xml-t átmásolod /home/xbmc/.xbmc/userdata/keymaps/ ide és módosítod az alábbiak szerint:
    kikeresed a <keymap>-on belül a <FullscreenVideo> alatt a <keyboard></keyboard> szekciót, és berakod az alábbi sort, amennyiben a "háromszög" a távirányítón pl az i-betűt küldi akkor így:
    <i>AudioNextLanguage</i>
    gondolom standard hogy linuxnál számít a kis-nagybetű valszeg vindoze-nál nem, nem tudom.
    nálam mivel kevés gomb volt a next audio-t úgy oldottam meg, hogy az info azaz <i> gomb előhozta a <FullscreenInfo> ablakot és ezen belül adtam meg az <i> gombnak, hogy váltson audio-t. kicsit idegölő és a csajomnak ez már túl bonyolult úgyhogy jó lesz hogy a mc-1200 egy halom billentyűt fogad a távról. :DD
    vannak az xbmc-ben "window title-k" ott is érdemes nézelődni ha kevés a rendelkezésre álló billentyű. a fent említett keymaps link "6 Windows" pontjában tudsz olvasni róla.

Új hozzászólás Aktív témák