- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
Rolibratyo #57887 üzenetére
A PC-t használva forráskészülékként is csak akkor lesz 5.1 hangod az optikai kábelen keresztül - akár a közvetlen az AVR-re csatlakozva, akár a TV-n keresztül - ha a következő audio formátumokat továbbítod bitstreamként: Dolby Digital, DD+, DTS, DTS-ES.
Remélem segítettem megfejteni a problémát.Ohmm...igen
a TV-n keresztulbe nem tudok sokat..probaltam, de el nem tudom kepzelni, hogy ott barmi is akarmilyen logika szerint mukodjon..
A regi AVR-en nekem sem volt HDMI csatim (1804) viszont az alaplapon volt optikai es coax is...Semmi gondom nem volt az 5.1-es hangokkal - persze, hogy csak max 5.1, de ez akkor szuper volt, mind a jatekok mind a filmek - az ac3filter abban segitett, hogy a passthrough tenyleg mukodjon es a dekodolni valot adja at tutira az AVR-nek
Jott a HDMI korszak, jottek a kis media lejatszok, TV boxok stb
es neha mar gondba voltam ezekkel pont igy ahogy a kerdezo irkalja, hiaba volt a tv boxon optikai kimenet valahogy a DD is csak stereo lett a vegen (itt is voltak elteresk box es box kozott es pl nemelyik Kodi fork /SPMC/ teljesen jol mukodott minden)
DE persze ez lutri volt egeszen addig, amig az AVR le nem csereltem az elso HDMI-s verzsonre (X1500H), onnantol minden bibit el lehett felednimusorforras HDMI out-->AVR-->TV - kesz
ps: ANALOG modon akkor mukodne normalisan, ha lenne egy kulso DAC-od, amin van eleve 6db analog csatorna--nemtudom a PC-den nincsen?
de en inkabb eladnam az AVR es vennek egy olcsobb HDMI-s -
AthlonXP
őstag
válasz
Rolibratyo #57887 üzenetére
A PC HDMI-vel van csatlakoztatva a tv-re. A tv pedig optikaival az erősítőre. Sajnos nincs hdmi bemenet az erősítőmön.
Nekem az lenne a lényeg, hogy a játékok alatt legyen 5.1-es hangom az erősítőn, igazából minden más, lényegtelen volna.
De akkor ezek szerint ez felejős lesz, ahogy látom...
Ez működne is, de csak akkor, ha analóg módon, közvetlenül kötöm a gépet az erősítőre, 3 jack-to-rca kábellel. Ilyenkor a Windowsban is be tudom állítani az 5.1-et kimenetként és a teszthangok is szépen szólnak, mind a 6.
Na most amikor elindítok egy 5.1-es hangfolyamot, filmet, játékot, vagy egy sima stereó zenét, akkor viszont nem szól a sub, ergo nincsnek mély hangok! De a teszthangok lejátszásánál van, de csak ott!
Ha youtubeon is játszok le 5.1-es teszt videót, ahol mind a 6 hangszórót megszólaltatják külön, akkor ott sem szólal meg a mély, a többi igen... De ez is mitől van?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest