- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIGi75
senior tag
válasz
Khaosz55 #59017 üzenetére
Én nem így látom. Ha felteszel egy szoftvert és nem értesz hozzá, azon gondolkodhatsz, nem fogsz előrébb jutni. Marad az hogy fórumokat bújsz, vagy beírod cgpt-nek a kerdéseidet. Szoftveres témában sztem egyre jobb (vagyis mindenben) és azonnali segítséget tud nyújtani a használattal kapcsolatban. Egyebként a "saját cgpt-d" (regisztrálva, mentéseket engedélyezve) is fejlődik a használattal, gyakorlatilag a saját igényeidre, gondolatmenetedre szabva.
-
BIGi75
senior tag
válasz
Turbo73 #59011 üzenetére
Én is túloztam a kicsit, hogy nincs különbség, mert azért van, de sztem használható az mpcvr és elboldogul egy 100ezres PCvel. A madvr tone mapping-ja fejlettebb, jobban konfigurálható. Gamut mappingot is használ ezért jobbak a színek, az mpcvr valóban könnyel clippelhet csúcsfényeknél, mad-nál jobb a highlight kezelés. Ami még könnyen észrevehető az a fókuszon kívüli alakzatok elmosása, madvr-nél szebb a bokeh, mpcvr kockásodhat. De mindez van akinek alig-, vagy nem is zavaró. Ha bírja a gép akkor nem kérdés, hogy melyik a jobb, sztem az a kérdés hogy akinek ezért fejleszteni kell a hardvert annak megéri-e többet költeni a PC-re, vagy teljesen el van mpcvr-el, ami a hardverigényéhez képest egy jó render.
-
BIGi75
senior tag
válasz
spiky03 #59008 üzenetére
Sztem olyan anyaggal teszteld a módosításokat amit már ismersz, sokszor láttál, tudod hogy szokott kinézni ezért könyebben észreveszed a változtatást. Nem a legkiválóbb minőségű demo-t kell elővenni először, hanem pont az átlagosan használt formátumok, felbontások megjelenítése érdekes szerintem. Majd a végén, mikor megvan a legjobb beállítás, akkor kell elővenni a 80Mbps szuperminőséget és ha még azzal is folyamatos a lejátszás, akkor lehet hátradőlni, hogy milyen jó lett a kép
-
BIGi75
senior tag
válasz
spiky03 #59006 üzenetére
Szoftveres témákban sztem nagyjából otthon van, ritkán szokott hülyeségeket írni. Korlátozott angol tudással és hozzáértés hiányában a Madvr rengeteg beállítása ijesztően hathat, ezért is tanácsoltam a CGPT-t. Én sem vagyok nagy mágusa, ha valamiben bizonytalan vagyok rákérdezek, és ha továbbra is; akkor még utána nézek egyéb fórumokon, de ez a legegyszerűbb azonnali segítség sztem.
A javaslatokról annyit, hogy ki kell próbálnod. Lehet 1-1 beállítás hatását észre sem veszed, de mégis fogja géped. Le kell tesztelni, ezekkel nincs veszteni valód, ha nem tetszik, vagy sok a hardvernek visszaállítod kevésbé erőforrásigényes beállításra. Azt már látod miket javasolt állítani a CGPT, nem is kell mást piszkálgatnod, ha nincs extra igényed. A nit beállítással viszont nem értek egyet, mást tapasztaltam. Azt írta, emeld 125 nitről a target nit értéket 150-200ra ha fényesebb képet akarsz. Ez sztem pont fordítva van. Alacsonyabb target nit beállítás esetén a video render a HDR fényinformáció nagyobb részét a középtónusba nyomja, ezért világosabbnak hat a teljes kép. Viszont túl alacsonyan már a világos részlet clippingel és elveszik. Próbáld ki az MPCVR-nél, ott azonnal módosítja a video képét, ha mozgatod a nit csúszkát. Nekem kicsivel a valós alatti nit érték jön be. -
BIGi75
senior tag
válasz
Sziszifeca #58998 üzenetére
Hát a Zotac esetében csak külső merevlemezzel USB3.0 porton, amin a médiafájlokat tárolod és pl. a plex vagy emby szerver verziót felrakod. Plex, Emby app van tv-kre is kliens oldalon, de sztem csak olyan media lesz jó amit natívban tud a kliens, mert szerintem a zotac kevés lesz ha át kell konvertálni az anyagot.
-
BIGi75
senior tag
válasz
Sziszifeca #58996 üzenetére
Plex vagy egyéb alternativák.
-
BIGi75
senior tag
válasz
Sziszifeca #58991 üzenetére
Van windowsra Netflix app.Vagy az előfizetésed szűnik meg?
-
BIGi75
senior tag
válasz
spiky03 #58988 üzenetére
Azért még madvr-el is tehetsz egy próbát, végül is nem kerül semmibe és valóban sokkal jobban lehet finomhangolni (minőségbeli beállításokon kívül pl. olyan, hogy letolja a 21:9 képet a 16:9 vászon aljára, stb). Ha meg olyan különbséget látsz, mint Turbo73, de kicsit laggol a lejátszás a hardver miatt, még mindig eldöntheted, hogy megéri-e a konfig update emiatt. ChatGPT is végigvezet a beállításokon, ha beírod neki milyen hardver, megjelenítő van, és mi a cél (pl. 4k hdr anyag lejátszása 1080p projektoron). Azt javaslom inkább lepésenként állítgasd és nézd meg a lejátszással mi változott, bírja-e még a PC. Néhány beállítás csak a lejátszó ujraindításával lesz érvényben.
-
-
BIGi75
senior tag
válasz
spiky03 #58984 üzenetére
A Chroma upsampling-nél a Bilinear beállítás helyett a Catmull-Rom jobb minőséget ad (színek részletgazdagabbak, átmenetek jobbak). A Passtrough to display elől vedd ki a pipát, ha PC-vel szeretnéd a tone mappinget megoldani, mert így HDR képes kijelzőre kiküldi a HDR jelet érintetlenül és lehet, hogy jobban tetszik a PC-s, meg kell nézned. A 125 nit beállítás kb. monitorhoz passzol ha lejjebb van véve a fényereje, vagy a plazma tvdhez. Projektorhoz valószínű lejjebb kell majd venned (projektornál én kicsit lentebb állítom a valós fényerőnél is, nekem úgy jobban tetszik), egy újabb, fényerősebb tv-nél meg feljebb lehet állítani.
-
BIGi75
senior tag
válasz
spiky03 #58979 üzenetére
Méréssel vagy a gyári adatokból lehet megtudni a nit értéket( ha megadták). Ha a PC végzi a HDRtoSDR konverziót akkor ezt megjelenítőnként be kell állítani. Madvr alkalmas több megjelenítő profilozására, mpcvr sajnos nem, itt át kell állítani, ha több megjelenítőt használsz. Projektorhoz állítot nit értékkel hdr anyag sdr konverzió után a plazmatv-n a világos keprészleteknél részlezvesztést okoz, mert annak nagyobb a nit értéke. Fordítva meg a projektoron sötétebb, fakó, dinamikátlan lesz a kép. Ez a tone mapping lényege, hogy renderelés mindig a kijelző fényerejéhez legyen igazítva.
-
BIGi75
senior tag
válasz
spiky03 #58974 üzenetére
Ha HDR-t konvertálsz SDR-re MPCVR-el itt is érdemes beállítani a projektor valós (mért) fényerejét a csúszkával. Többre semmiképpen ne állítsd, mert dinamikátlan lesz a kép. Alacsonyabb értékkel lehet próbálkozni, mert a sötét jelenetek jobbak lesznek. Viszont a világos képrészletek ez esetben clippelnek (pl. fehér ing vagy a felhő rajzolata egybemosódik). Talán ez a legfontosabb beállítás tone mappinghoz.
-
BIGi75
senior tag
válasz
Turbo73 #58968 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs minőségbeli különbség. Azt mondtam, hogy én nem látok, nekem megfelel az mpcvr. Erős túlzást érzek abban, hogy esélytelen legalább nézhető képet kapni mpcvr-el. Kétségtelen, hogy a madvr egy kiválóan paraméterezhető video renderer, ami szuper képminőséget ad, de sztem túl van értékelve, a felhasználók jelentős részének nincs is rá szüksége, csak az van mondva, hogy csak az a jó. Veszik hozzá az izom gépet, izom gpuval, pörgetik a ventiket meg a villanyórát és sokan nem is vennék észre, ha vki átkapcsolná a lejátszót mpcvr-re (esetleg annyiból, hogy halkabb lett a pc).
-
BIGi75
senior tag
válasz
spiky03 #58964 üzenetére
MadVRel azért bele lehet szaladni erőforrás zabáló beállításokba. Én jó ideje már az mpc video renderrel végzek hdr/sdr konverziót és töredék gépigénnyel megoldja úgy, hogy nem mondom meg, hogy most madvr vagy mpcvr konverziót nézek. Ha más finomhangolás nem kell sztem felesleges a madvr. Mpcvr vígan elmegy egy alaplapi R3 5300G APU-val némán 4Kn is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DOOM - The Dark Ages
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Yettel topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- SteelSeries Arena 9, USB 5.1-es gaming hangrendszer 14 hónap garanciával.
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- HyperX SoloCast gaming USB mikrofon
- EPSON - TW5210 - FullHD, 1080p 0 órás lámpával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest