Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rolibratyo

csendes tag

válasz AthlonXP #57883 üzenetére

Ez a felállás (PC HDMI out --> TV optical audio out --> AVR) nem épp megszokott, de nem lehetetlen működésre bírni, ha az ember tisztában van a szabvány adta lehetőségekkel.

Mivel ezt még nem írta senki gondolom jól jöhet:
    "Digital (S/PDIF) audio supports:
    2-channel PCM audio
    Compressed surround sound audio (Dolby Digital, DD+, DTS, DTS-ES"

Ergo csak akkor lesz 5.1-es hang optikai kábelen az AVR-rel, ha a fent felsorolt tömörített hangot próbálsz meg átküldeni rajta, ahogy a DVD lejátszóval is sikerült mivel a DVD lemezek nagy részén DD vagy DTS hang volt.
    Pl. ha esetleg megvan DVD-n a Pearl Harbour 2001-es film ami az elég ritka 5.1 LPCM hangsávval készült, akkor az se menne át az AVR felé optikai kábelen a szabvány korlátai miatt.
    Anno a DVD audio és SACD lejátszókon ezért jelentek meg az 5.1 analóg kimenet mellett a komolyabb sávszélességet támogató i-Link (Pionner) ill. Denon Digital link csatlakozók a multichannel LPCM audio hangsávot tartalmazó lemezekhez.

Amúgy egyik esetben sem írtad, hogy épp milyen audio formátumú anyagot próbáltál lejátszani.
    Miközben a hozzászólásomat pötyögtem épp akkor osztottad meg, hogy a VLC-vel is dolby digital anyagot sikerült lejátszani, így ez is alátámasztja amiket eddig írtam.

A Windows teszthangja is mulichanel LPCM így az se fog átmenni az SPDIF-en csak HDMI-n vagy analógon.
    A PC-t használva forráskészülékként is csak akkor lesz 5.1 hangod az optikai kábelen keresztül - akár a közvetlen az AVR-re csatlakozva, akár a TV-n keresztül - ha a következő audio formátumokat továbbítod bitstreamként: Dolby Digital, DD+, DTS, DTS-ES.
    Remélem segítettem megfejteni a problémát.

Új hozzászólás Aktív témák