- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz
zolee145 #17116 üzenetére
TBS-ek rendben vannak, jó a támogatásuk, legalábbis linux alá havonta jön friss driver. Ebay-en európai forrásból szerintem egyszerűbb beszerezni, nincs vám és áfa és héten belül megjön illetve van még egy német webshop ami árul tbs termékeket.
Én egy 6205-öt használok, ismerősömnek szerintem két ilyen muzsikál rendben. -
Kernel
nagyúr
válasz
zolee145 #17110 üzenetére
a prémium csomag kódolatlan
Mármint a prémium csomag kódolt, de nem tudom, mi van ott a prémium csomagban, HD lehet azon kívül is.
Vannak egyébként eszközök, USB kártyafogadó, vagy PC-tuner kártyafogadós kivitelben. Ha a kódolt műsor érdekel, akkor ilyen irányban lehetne gondolkodni, de nem tudom, melyik lenne jó neked.
Mivel ezt írtad:
Van egy LG tv, benne egy kártyahely. Bele megy a kártya, meg a kábel, és nézhető a tv, minden csatorna, HD adások is.
Tehát a TV-ben is használható a kártya (nem csak a szolgáltató saját boxával).
-
azbest
félisten
válasz
zolee145 #17110 üzenetére
"miért nincs valami olyan dekódoló eszköz"
mert a szolgáltatók nem akarják. Pécés ci+ nemigen lesz, mert akkor a szolgáltató nem tudná korlátozni azt, hogy az előfizető mire használja fel a hd adást (pl rögzítés). Nem technikai akadálya van.
hdmi capture kapcsán talán előnézeti képként lehetne használni, de rögzíteni nem [link]
Mondjuk amibe kerül, annyiért 20 colos fullhd ips kijelzőt is kapni (a hangot máshogy kell megoldani)(#17112) Kernel
ahogy ránéztem a pr telekom oldalra, a hd is külön kiegészítő prémium csomagként érhető el, nincs benne a normál prémium nevű csomagban ami kódolatlan. (a sok prémiummal csak összezavarják az embert)a kártyafogadó itt ci+ modul fogadását jelenti szerintem. Az meg szolgáltatós modul. Ci+ modul fogadó meg nincs pécére tudtommal (leginkább jogi okból). Sima szoftveres olvasóban párosítás miatt nem valószínű, hogy megy.
-
Kernel
nagyúr
válasz
zolee145 #17102 üzenetére
Esetleg azt meg lehetne csinálni, hogy a box analóg kimenetét (SCART vagy RCA) rákötöd a gépben lévő analóg tuner kompozit AV-bemenetére (ha van). Ilyenkor a tuner programjában is szokott lenni egy AV-kapcsoló.
Természetesen így SD-re butított jelet kapnál, ahogy eddig is nézted, de a HD-műsorok is átmennének a gépre, és természetesen a box távszabályzójával kell programot váltani.
A box másik kimenete a HDMI, ezzel annyi a gond, hogy a TV tudja fogadni, HDCP monitor is, de a gép nem.
Létezik ugyan HDMI-bemenetű capture kártya, de azt inkább profi célokra használják és baromi drága, ha jól tudom.
-
Watt25
veterán
válasz
zolee145 #17102 üzenetére
Röviden a lényeg: A box nem kódolja ki csak azt a csatornát, amit éppen nézel rajta. És ezt a kikódolt csatornát sem adja tovább a koax-on (legfeljebb analóg módon), csak a többi kimenetén, videójel formájában. (Ami nem ugyanaz, mint ami a koaxon jön.)
A box a koaxon módosítás nélkül továbbtolja a jelet. (Ugyanaz, mintha egy T elosztóval a box előtt kettéválasztod a jelet és az egyiket a box-ba, a másikat a számítógépes tunerbe kötöd.) Ha kódolt csatornákról van szó, akkor aztújraki kell kódolnia egy másik kártyával a másik eszköznek (esetünkben a számítógépnek). -
djnice
veterán
válasz
zolee145 #17096 üzenetére
Ha kódolatlan, akkor menni fog egy DVB-C tunerrel, ha kódolt és ráadásul CI+, akkor nem fog menni PC-n.
A boxból kijövő jelen mit értesz? Mert van egyszer hdmi, ami lehet hdcp-vel van védve, azt megint nehezebb PC-n nézni, vagy van az analóg amihez jó lehet az analóg tuner is ha van videó bemenete. Ha van továbbfűzés a koaxnak, akkor jöhet szóba a DVB-C tuner. -
w.miki
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged